• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar basen belasından hep beraber kurtuluyoruz...

arkadaşlar bacaklarınızla daire çizin iç tarafa ve dış tara doğru
hem yan yatarak hem de sırt üstü uzanarak bunu yapabilirsiniz
ebru şallı skinny jeans dvs hareketi bu

yat yatarak üst tarafta olan bacağınızı öne atın
alttaki bacağınızı kaldırıp indirin gergin bir şekilde parmak uçları

kurbağa hareketi yapabilirsiniz
sırt üstü uzanın (küçük top varsa belinizin altına koyun) parmak uçlarını birleştirin dizden bacağı kırın hala parmak uçları birleşik sekilde bilmem anlatabildim mi

çok teşekkürde keşke resim koyabilsen daha iyi anlardık..

1 AYDA BASEN VE POP İNCELTME EGZERSİZLERİ-KALÇA ERITME BASEN KUCULTEN EGZERSİZ HAREKETLERİ
Kadınların vücutlarına dikkat ederseniz bölgesel kiloların ve yağların büyük bir kısmının popo, kalça, göbek ve basen bölgesinde biriktiğini göreceksiniz. Kadınlar fazla kilo problemlerinin büyük bir çoğunluğunu oluşturan kalça ve popo bölgesindeki kiloları vermek için tek başına diyet yapmak ta yeterli değildir. Özellikle basen eritme egzersizleri adı verilen zayıflama hareketleri ile bu bölgelerdeki fazla kilolardan kalıcı bir biçimde kurtulmak istiyorsanız sizlere bu yazımızı okumanızı tavsiye edeceğiz. Şimdi popo eritme yolları nelerdir kalça zayıflatma egzersizleri ve basen inceltme yöntemleri hangileridir sizlerle paylaşalım.

Basen ve Kalça Nasıl Eritilir?

Bu soruya verilecek cevap oldukça basit, doğru bölgesel hareketler ile düzenli spor egzersizlerini birleştirip sağlıklı bir şekilde istenilen görünümü kazanmak istenilen cevaptır.

Şimdi Kalça ve Basenleri inceltmek, Fazla yağları eritmek için yapılması gereken Hareketler nelerdir, onları inceleyelim.

Önce sorunlu bölgemiz neresi ve nasıl bir uygulama ile bu bölgedeki yağ kütlesini harekete geçirip eritebilirim bu sorumuza cevap arayalım;

-Geniş basen olarak adlandıralabilecek bu türün birinci nedeni anatomik kalça büyüklüğü iken diğeri ise vücudun bünyesel yağ biriktirme potansiyeli ve kapasitesinin yüksekliğinde yatmaktadır. Şayet basendeki yağları ve fazlalıkları eritememe sorununuz varsa kalça leğen kemiğinizi küçültemeyeceğinize göre o bölgedeki kalça yağlarını eritip yakmak en akıllıca çare olacaktır. Aerobik egzersizlerle birleşen jimnastik hareketleri bu kalca basen kilolarını eritim incelterek küçültmede iyi bir yol olacaktır. Bu yöntemle basen yağlarını eritmek için günlük tekrarlayacağınız küçük hareketlerle basen ve bacak basenlerini kısa sürede zayıflatabilirsiniz.
Basenleri egzersizlerle eritme, yakma;

Spor insanı zinde ve forma tutmanın en iyi ve devamlı yoludur, spor yapan bir insanda basen veya kilo gibi fazlalıklar oluşmaz ve insan kendini forma hisstmenin tadını sürekli yaşar. O zaman bizimde basenlerden kurtulmak için izleyeceğimiz temek yol spor ve egzersiz yapmak yağlı ve kilo aldırıcı gıdalardan uzak durmak olacak. Bu sportif egzersizleri ne kadar uzun süreyle deam ettirirseniz o kadar fazla yağ ve kalori yakarsınız. Hafif egzersiz hareketleri sizin tüm vücudunuzun kaslanmasına ve kas yaparken de yağ eritmesine yardımcı olacaktır. Böylece hem fazla kalça yağlarından kurtulacaksınız hem de baldır ve basen bölgeniz daha sıkı ve diri bir hale gelecektir.

Basen eritme hareketleri, basen hareketleri, basen eritmek için egzersizler:
1.) Yürüme egzersizleri ile jogging yapmak: yürüyüş ve jogging gerçekten kalça basen popo ve baldır yağlarını eritmede en etkili ve kesin sonuç alıcı yoldur.
Uzun süreli ama normal tempoda günde yapacağınız 1-2 saatlik yürüyüsler sizlere 1-2 ayda olumlu olarak yansıyacaktır. Yürüyüş için en uygun zamanlar sabahın erken saatleridir. Vücudun kahvaltıdan önce kalori kaybetmeye hazır olduğu bu vakitte yapacağınız 45-60 dakikalık bir yürüyüş hem günlük metabolizmanızı hızlandırarak gün boyunca kalori yakmaya devam etmenizi sağlayacak hem de sizi daha zinde tutacaktır. Yürüyüşün ardından alacağınız ılık suyla bir duş ile de kalça ve uyluk bölgesinin kan dolaşımını hızlandırmış olursunuz. Bu da kalori yakmaya yardımcı olur.

2.) Bisiklet sürme egzersizleri:
Bisiklet sürmek te karın ve basen yağlarını ve fazla kiloları eritmede süper bir yöntemdir. Kalça ve basen eritme yöntemleri arasında bisiklet sürmek hem eğlenceli hem de hızlı yağ yakan bir hobidir.rmal olmalıdır. Böylece güçlü bacak kaslarına da zamanla sahip olacaksınız. Fazla zamanınız yoksa bu durumda ev bisiletlerinden de faydalanabilirsiniz.
3.) Kaykay Sürme Hareketleri: ֜lkemizde pek yaygın olmayan bu spor genelde genç kızlar için hem eğlenceli hem de kalori harcayan bir hobidir. Tabi bunun için dengede durmayı öğrenmeniz gerekir.

4.) Kalça eriten jimnastik hareketleri: Yukarıda sayılan hafif hareketlerin yanında bir de bu iş için özel yapılan egzersiz ve cimnastik hareketleri vardır. Squat adı verilen çember çevirme de basen yağlarını kolayca eriten bir spordur.
basen yakmada kullanılan egzersiz
5.) Ağırlık kullanarak kalça basen eritme: yandaki fotoğrafta gördüğünüz gibi ağırlık kullanarak bacağınızı gerip ağırlıkları iki yanak kaldırıp bir süre beklerseniz, kalçanızda ve baseninizde hafif bir ağrı hissedersiniz. Bu basen ağrısı yağların yakıldığını göstermektedir. Sık devam ederseniz baseniniz zamanla kalmaz ve yok olur.
Yukarıdaki egzersizleri incelediğinizde ana prensibin sorunlu bölgenin çalıştırılmasına yönelik olduğunu görebilirsiniz onun için yapılabilcek alternatifler çoğaltılabilir, forma girmek istiyorsanız yaptığınız hareketlerin tüm sorunlu bölgeyi çalıştıracak şekilde olmasına dikkat etmelisiniz. Bu sayede birikmiş olan fazlalıklar yavaş yavaş erimeye başlayacaktır. Sizde formda görünmenin tadını çıkarmaya başlayabilirsiniz.

Bacak İnceltme Hareketleri-Popo Kalça Eritme Egzersizleri

popo eritme hareketleri

Zayıflamanın en zahmetlisi hiç şüphesiz bölgesel kilolardan kurtulmak amacıyla yapılan çabalardır. Açıkça söylemek gerekir ki kalça,popo veya basen eritmek için diyet yapmak ta pek fayda sağlamaz. Netice olarak diyet listeleri yanında muhakkak bölgesel zayıflama hareketleri (bölgesel incelme egzersizleri) denilen egzersiz hareketlerini yapmak gerekmektedir. Bölgesel kilolardan kurtulmak ve yağları eritmek yakmak için yapılacak egzersizler için öyle büyük bir performans ortaya koymanıza kesinlikle gerek yok. Günlük ortalama 15 dakika sürecek bu egzersizler ile birkaç hafta sonunda hem kalça ve popoyu inceltmiş hem de selülit sorunu gibi kadınların korkulu rüyası olan cilt problemlerinden de kurtulmuş olacaksınız İşte sizlere Popo eritme hareketleri ve bacak incelten egzersizler:

Taş gibi popolar için hafta 3 kez 15 dakikanızı ayırarak bir ayda istediğiniz forma kavuşabilirsiniz.

Bölgesel Zayıflama Hareketi 1: Tek bacakla köprü hareketi

Sol ayağınızın tabanı yere basacak şekilde sırt üstü yatıp, sol bacağınızı dizden kırın. Ellerinizi sağ dizinizin arkasında kenetleyin ve sol bacağınızı göğsünüze doğru çekin. Poponuzu sıkarak kalçanızı yerden birkaç santim yukarı kaldırın. Bunu yaparken, sağ bacağınız göğsünüze doğru çekili kalsın. 3′e kadar sayarak pozisyonu koruyun ve ardından kalçanızı tekrar yere bırakın. Aynı hareketi 10 kez tekrarladıktan sonra bacak değiştirin. Hareketi 12 kez rahatça yapabilir duruma geldiğinizde bir set daha yapın.

Bölgesel Zayıflama Hareketi 2: Çömelme hareketi

Bacaklarınız, ayak uçlarınız ileri bakacak şekilde kalça genişliğinde açın. Kollarınızı havada duracak şekilde öne doğru getirin. Bunu yaparken, sanki bir sandalyeye oturacakmışsınız gibi yavaşça dizlerinizden kırın. Dizleriniz, ayak parmaklarınızla aynı hizada olmalı, daha ileriye geçmemeli. 2′ye kadar sayıp aynı pozisyonda kalın. Hareketi 12 kez rahatça yapabilir duruma geldiğinizde bir set daha yapın.

Bacaklarınız kalça genişliğinde açık ayakta durun. Elleriniz kalçalarınızda, sağ bacağınızla geriye doğru bir adım atın. Bunu yaparken, sağ topuğunuz havada olsun.

Ağırlığınızı sol bacağınıza vererek çömelin. Ama diziniz dik ve ayak parmaklarınızı geçmeyecek vaziyette dursun. 3′e kadar sayıp kalkın. Aynı hareketi 8-12 kez tekrarladıktan sonra bacak değiştirin. Hareketi 12 kez rahatça yapabilir duruma eldiğinizde bir set daha yapın.

Bölgesel Zayıflama Hareketi 3: Bacağınız kırık öne doğru hamle hareketi

Bacaklarınız kalça genişliğinde açık ayakta durun. Elleriniz kalçalarınızda, sağ bacağınızla geriye doğru bir adım atın. Bunu yaparken, sağ topuğunuz havada olsun. Ağırlığınızı sol bacağınıza vererek çömelin. Ama diziniz dik ve ayak parmaklarınızı geçmeyecek vaziyette dursun. 3′e kadar sayıp kalkın. Aynı hareketi 8-12 kez tekrarladıktan sonra bacak değiştirin.

Hareketi 12 kez rahatça yapabilir duruma geldiğinizde bir set daha yapın.

arkadaşlar bacaklarınızla daire çizin iç tarafa ve dış tara doğru
hem yan yatarak hem de sırt üstü uzanarak bunu yapabilirsiniz
ebru şallı skinny jeans dvs hareketi bu

yat yatarak üst tarafta olan bacağınızı öne atın
alttaki bacağınızı kaldırıp indirin gergin bir şekilde parmak uçları

kurbağa hareketi yapabilirsiniz
sırt üstü uzanın (küçük top varsa belinizin altına koyun) parmak uçlarını birleştirin dizden bacağı kırın hala parmak uçları birleşik sekilde bilmem anlatabildim mi
slmmm ilk harekette anlattığınızı bacakları tek tek mi daire çizicez yoksa iki bacak aynı and amı birden gözümde canlandıramadım da ben tek tek daire çizerim yani önce ağ bacak sonra sol bacak gibi..şimdiden teşekkürler

slmmm ilk harekette anlattığınızı bacakları tek tek mi daire çizicez yoksa iki bacak aynı and amı birden gözümde canlandıramadım da ben tek tek daire çizerim yani önce ağ bacak sonra sol bacak gibi..şimdiden teşekkürler
tek bacak
bir bacak bitince diğerini yaparsınız

150 şer adet yan bacak kaldırma ve iç bacak . 300 adet ip atlama .

Basen 50
Kalça 50
İç bacak 50
KV nin evinde ancak bu kadar yapabildim

cranial sizi takipteyim bende bakalım kurtulabilecek miyiz benim yaptığım videoda bu hareketlerde var kardiyo ile birleştirtim sonuç alırsam bende sizinle paylaşırım canım şu basenler yok mu başa bela :KK62:

Back