Arkadaşlar basen belasından hep beraber kurtuluyoruz...

Belli bir süre belirledik , bu süre zarfında uymaya çalışıcaz . İftar diye birşey yok çünkü herşey serbest ve sınırlama koymadık sadece karbonhidrat ve şekerli gıdalar yasak .
her sey mi serbestt..

Karbo ve seker gittikten sonra geriye ne kalır kiiiii.....

Recel yok. Kek yok. Borek yok. Kurabiye yok. Biskuvi yok. Meyve suyu yok. Serbet yok.. pilav yok.. bulgur pilavi bile yok.......

Her bir hazir gidanin içinde var seker. Bizim eve de cok giriyor paketli gida.

Seker tuz ekmek zaten tuketmiyorum. Ama diger seyler :KK51:

her sey mi serbestt..

Recel yok. Kek yok. Borek yok. Kurabiye yok. Biskuvi yok. Meyve suyu yok. Serbet yok.. pilav yok.. bulgur pilavi bile yok.......

Soframızda ve midemizde onlar fazlasıyla yer kapladığı için bedenimde de fazlalıklar gırla . Daha önce de yazdım ama hangi konuda hatırlayamadım . 3 aydan fazla süredir spor yapıyorum , incelme gözle görülür şekilde var , kıyafetlerimde farkı hissediyorum ama kilo aynı . :KK12::KK12::KK12: Kilo fazlam da var ve anladım ki yaptığım spor bünyeme yeterli gelmiyor , ağır spor da ben yapamam . Bu ay farklı şekilde bir program izlemek istiyorum . İşte böyle :KK76::KK76::KK76:

bende bunu anlamıyorum ya abi ekmeksiz kahvaltı nasıl yapılırkii
ekmeği banacan menemene oh missss:KK53::KK53:

bende çok mu kötüuüm ne tam orucun 1. gununde de bunlar denmez ki :kızgın::kızgın:
Bol peynir haşlanmış yumurta bazen 1 bazen 2 tane yiyorum.zeytin domates istediğim kadar yiyorum bunlar beni tıka basa doyuruyor ekmeğe gerek kalmıyor alıştım valla.bu sabah şekersiz recelimi de beyaz peynirin üzerine döküp yedim. eşimin evde olduğu günler o isterse menemen yapıyorum o da bazen istemiyor.yaptigim zaman küçücük bi parça ekmek banıyorum canım çektiği için. Gerisini yine ekmeksiz yiyorum. alışınca ekmek aramıyorsun

her sey mi serbestt..

Evet bu saydıklarının hiçbiri yok ve tabiki hazır paketli gıda da yok çünkü içlerinde mutlaka karbonhidrat katkısı oluyor

tavuk suyu çorbası yap iç onda hem un yok hemde karbonhidrat adına birsey yok :))
Tavuk çorbasına da şehriye koyuyorum normalde ama kendime ayirabilirim.bir çorba en fazla 2 gün içiliyor.çeşit lazım yani neyse eşime yaparım artık karbonhidrat içeren çorbaları ben o gün içmem:bicak::KK61:

bir kaç siteden bulduğum yazılara bak bi

GEBELİKTE KARBONHİDRAT, PROTEİN VE YAĞ İÇEREN BESİNLERİN ALIMI

Hamilelikte karbonhidrat içeren yiyeceklerin tüketimi:
Karbonhidratlar vücutta başlıca enerji kaynağı olarak kullanılırlar. Yeterli alınmaları proteinlerin enerji kaynağı olarak kullanılmalarını önler, yetersiz alınmaları vücutta protein yıkımına neden olabilir. Fazla karbonhidrat alınması durumunda ise vücutta aşırı yağ depolanması meydana gelir. Hamilelikte ideal karbonhidrat tüketim miktarı günlük alınan besinlerin %40'ını oluşturacak kadar olmalıdır. Çoğu besin karbonhidrat içerir ancak en çok ekmek, pirinç, un, tatlılar, çikolata, şeker, meyce, sebze, hamur işleri gibi besinlerde bulunur. Bu nedenle bu besinler ideal miktarda tüketilmelidir, aşırı tüketimden kaçınılmalıdır. Özellikle meyveler bazı hamile bayanlar tarafından bebeğe bol vitamin sağlayacağı düşüncesiyle aşırı miktarda tüketilmektedir, bu yanlıştır. Çünkü meyveler vitamin ve mineral içermekle beraber bol karbonhidrat yani şeker içerirler bu nedenle aşırı tüketilmeleri gereğinden fazla kilo alımı ve yağ depolanması ile sonuçlanır. İdeal olanı günde en fazla küçük bir tabak meyve tüketmektir. Hamilelikte günlük karbonhidrat alımı yaklaşık 175 gram kadar önerilmektedir, bu miktar hamile olmayanlarda 130 gram kadardır, görüldüğü üzere arada kat kat farklar yoktur, bu gözününde tutularak besinler tüketilmelidir.

1 ) Gebelikte Karbonhidrat, Protein ve Yağ Tüketimi

Yemek yeme alışkanlığı, hamileliğin genel düzeni için çok büyük önemi olan ve hamileliğin belirleyici ana etkenidir. Aslında bakılacak olursa, hamilelik haricinde sağlıklı bir hayat sürmek için uyulması gerekenlerin en başında dengeli, sağlıklı ve düzenli beslenme alışkanlığı vardır. Fakat hamilelik söz konusu olduğu zaman, anne adayı ile bebeğin sağlıklı olabilmesinin ilk ve en önemli koşulu, doğru beslenmedir. Bu durumda ilk olarak, bebeğini dünyaya getirmeye hazırlanmakta olan anne adayının sorumluluğudur.

Hamilelik dönemi içerisinde alınması gereken ne hayati besin kaynakları karbonhidrat, protein ve yağlardır. Bunları tek tek inceleyerek önem ve değerlerini öğrenelim.

Gebelik sırasında çok fazla kilo almaktan korkan bazı kadınlar, hata ederek diyetlerinden karbonhidratları çıkarırlar. Saf ve/veya basit karbonhidratların (Beyaz ekmek, pirinç, kek, kurabiye, şeker, şurup) besin değeri az, kalori çoktur. Saf olmayan ve/veya karbonhidrat kompleksleri (Kepekli ekmekler, kahverengi pirinç, kuru fasulye, bezelye ve elbette özellikle kabuğuyla pişirilen patates) ve taze meyveler, gerekli B vitamini, mineraller, protein ve lifleri almamızı sağlar. Bu yalnız sizin için değil, bebeğiniz için de iyidir. Bulantı ve kabızlığın kontrol altına alınmasına yardımcı olur, doyurucu ve liften zengin (Yağlı ve mayonez gibi soslarla hazırlamadığınız sürece) ama şişmanlatıcı olmadığı için kilonuzun da kontrol altında olmasına yardımcı olacaktır. Son araştırmalar karbonhidrat kompleksleriyle beslenenler için bir iyi haber daha vermiştir. Fazla lifli besin tüketenlerde gebeliğe bağlı şeker hastalığının gelişme riski azalmaktadır (Az lifli besinlerden yüksek lifli besinlere birden geçmeyin).

Canım ben meyve patates fasulye nohut bezelye yiyorum onlardan alıyorum ayrıca her gıdanın içinde az miktarda da olsa karbonhidrat var.hamileler için Karatay diyeti kitabını okudum orda çok güzel anlatıyor

Merhaba basenli hatunlar:lülülü::lülülü::olamaz::olamaz:

Yagmurun_kizi Yagmurun_kizi
Basen 106=101=100
Kalça 104=103=102
İç bacak 60=58=56
C cranial
Safir Taht Safir Taht
Basen 96= 95
Kalça. 98= 97
Üst bacak 56= 55
TanGO TanGO Ölçülerri aynı güzel anne adayımızın :KK68:
Ni5AN Ni5AN
@rise_rainbow
Basen 96= 95( Mari ablam sağ osun) tavsiyen için teşekkür canımcım Yagmurun_kizi Yagmurun_kizi
Kalça. 96= 97 ( hamur işleri buraya mi gitti nedir!)
Üst bacak 58 (geçen ay 56 diye yanlış ölçmüşüm)= 57

rose7634 rose7634
chentiq chentiq
Kilo... 60.1 iken 59.7
Bel 74 iken 71
Gobek 86 iken 83
Kalca 100 iken 101
Basen 50 hala 50
Bacak 55 iken 56
Kol 27 iken 28
serapozcan3343 serapozcan3343
@NEFSSEMS
Süpersiniz kızlar. Başarılarınızın devamını dilerim.
Bu ay son iki hafta pek düzenli yapamadım. Biraz motivasyonum kırıldı açıkçası. :uykucu::uykucu:
Ölçümler yine de güzel benim açımdan.

12 subat ve 12 mayıs arasındakı olculerımı vereyım ben de.tam 3 ay oldu
bel:79-71
kalça:105-100
iç bacak:59-57
bel ve kalça bekledıgımden ıyı ancak ıc bacak da sarkmalar var.basen kısmında yanlar da şişmiş gibi görünüyor pantalon giyince.toparlayıp ınceltmem lazım... :/
SO GOOD!!
Bel nasıl bu kadar inceldi. De bakim hele bize?

Canım ben meyve patates fasulye nohut bezelye yiyorum onlardan alıyorum ayrıca her gıdanın içinde az miktarda da olsa karbonhidrat var.hamileler için Karatay diyeti kitabını okudum orda çok güzel anlatıyor

tamam canım. benım dıkkatimi çekti sana da bir söyleyeyim dedim :KK52:sen zaten bilinçli bir hamişsin zaten :anneadayı::KK60:

Merhaba basenli hatunlar:lülülü::lülülü::olamaz::olamaz:

Yagmurun_kizi Yagmurun_kizi
Basen 106=101=100
Kalça 104=103=102
İç bacak 60=58=56
C cranial
Safir Taht Safir Taht
Basen 96= 95
Kalça. 98= 97
Üst bacak 56= 55
TanGO TanGO Ölçülerri aynı güzel anne adayımızın :KK68:
Ni5AN Ni5AN
@rise_rainbow
Basen 96= 95( Mari ablam sağ osun) tavsiyen için teşekkür canımcım Yagmurun_kizi Yagmurun_kizi
Kalça. 96= 97 ( hamur işleri buraya mi gitti nedir!)
Üst bacak 58 (geçen ay 56 diye yanlış ölçmüşüm)= 57

rose7634 rose7634
chentiq chentiq
Kilo... 60.1 iken 59.7
Bel 74 iken 71
Gobek 86 iken 83
Kalca 100 iken 101
Basen 50 hala 50
Bacak 55 iken 56
Kol 27 iken 28
@NEFSSEMS
Süpersiniz kızlar. Başarılarınızın devamını dilerim.
Bu ay son iki hafta pek düzenli yapamadım. Biraz motivasyonum kırıldı açıkçası. :uykucu::uykucu:
Ölçümler yine de güzel benim açımdan.

heytt be çekilin yoldan basensiz hatun gelmiş:KK53:

mariye devam canım:rapci::rapci: mari candır can:KK31::KK31::KK31:

motivasyonun kırılır tabı sık sık ugramıyorsun ki sayfamıza:sinirli::KK12:

Yagmurun_kizi Yagmurun_kizi 750 makas+ 500 iç bacak+ 200 köprü+ 75 dankey kick+ beyonce butt
C cranial
Safir Taht Safir Taht 600 makas + 400 iç bacak + 180 sn plank + 100 sopa çevirme + 25 dk yürüyüş
TanGO TanGO Hamiş:anneadayı: Günlük yürüyüş
Ni5AN Ni5AN
@rise_rainbow
rose7634 rose7634
chentiq chentiq
@NEFSSEMS

Kızlar bakıyorum saldık iyice kendimizi :duduk::duduk:
Böyle zor gider o basenler:işsiz: hadi spora:spor::spor::spor:
Evi temizliyorum dün güya temizlik niyetine eşyalarını yerini değiştirmeye çalıştım olmadı bugün hala evle uğraıyorum ama
sabah 16 dk jesica ile yürüdüm,birde bölgesel çalıştım ama asıl egzersizlerimi akşama yapacağım birde plankım var

X