• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaslar acıl annemle kaynanam arasında kaldım?

Bizi soruyosan evden cenaze ciktiginda 40 gun yas ilan edilir kostur kostur evlenilmez biz boyle yasiyoruz bahsettigimiz kisi babasi komsusu degil 🙏🏻
Sadece nikah kıyılmış. Dinde de böyledir bu “hayırlı işleri ertelemeyin” diye hadis-i şerif var. 40 gün yas tutmanın kimseye faydası yok.

Bu dünyada sadece anne baba hakkı var zanneden bir ebeveyn daha. Bu evlatlarının haklarını nasıl ödeyecekler çok merak ediyorum.

arkadaslar ben 3 aylık evlıyım babamı 4 ay once kaybettım annem o zamndan berı cok degıstı benı hıc bırakmıyor tek baba vefat etmeden once kaynanmla bırlıkte oturcaktık sımdı annemı bırakamıyorum tek basına bısı olur dıye ama kaynanamla aramıza tartıssak bıle annem gırıyor araya esımle kavga edıyorum hemen araya gırıyor esımın aılesınden sogutmaya calısıyor annem hep esımı ezıyor oda altan alıyor ama nereye kadar boyle olucakkı esımınn annesı cagırıyor gelın ozledım gıdemıyorum hemen laf soyluyor kızıyor napıcagımı sasırdım boyle olan var mı aranızda
Annesi pskologa gotur inan cok faydasını görürsünüz

Sadece nikah kıyılmış. Dinde de böyledir bu “hayırlı işleri ertelemeyin” diye hadis-i şerif var. 40 gün yas tutmanın kimseye faydası yok.

Insanın eşi ya da babası vefat edince 40 gün yas tutulur bence. Bırakın 40 günü insan yaşadığı her gün üzülür.

Kaldi ki yas tutmak fayda gözeterek yapılan bir sey degildir.
Ama kalp lazim,duygu lazim..

Nerelisin,kocamköylü...

Nereye kadar'mış?! Pehh.. Vicdanlı evlat olsan ölünceye kadar derdim de sen baba ocağından kopmuşsun tamamen.

Yangından mal kaçırır gibi evlenmişsin üstüne bebek.. Annen bilmem kaç yıllık hayat arkadaşını kaybetmiş tutarsız ve agresif olması çok normal. Empati yaparsan anlarsın durumu.
benım yerımde sız olsaydınız bu kadar buyuk konusşmaya koncanıza kacardınız benım hayatımı bılmeden yargılamayın sız ınsanlar bu yuzden kotusunuz ınsanın hayatında ne oldugunu bılmeden yargılıyorsunuz

Üstte bir üye yaşını yazınca inanamadım girip baktım profiline. Gerçekten yargılamak istemiyorum ama nereden baksam bana tutarsız geliyor dedikleriniz.
Babanız ölmüş 1 ay sonra evlenmişsiniz üstelik 17 yaşındasınız. Bir de üstüne 3 aylık evlilikte hamile kalmışsınız. Kvnizi çok iyi görüp onunla birlikte kalacaktık ama annem kötü kalamıyorum diye dert yanıyorsunuz. Sizin akli dengeniz yerinde mi?
Annenle yeri gelir kavga edersin iki dakika sonra barışırsın. Kv aynı mı? Uzaktan davulun sesi hoş gelir, sen bi yaşa bakalım kv ile daha mı mutlu olacaksın görelim.
ben ılla kayınvalıdemle yasıyıcam demedım kı bıza aıt ev tutulcak ama annem onada karsı ve senınde kızın olunca gorurum fazla buyuk konuşmayın baze kendı hayatınıza bakmadan buyuk konuşmayın evet 17 yasında evlendım pışmanmıyımm degılım cunku bu adamı ben 5 senedır tanıyorm

kendinize ait bir eviniz olsun ve herkes kendi evinde otursun , annenize psikolojik destek aldirabilirsiniz , yurt ici turlar hediye edin gidip gezsin kafasi dagilsin biraz. hayattan yeniden keyif alabilcegini gördügünde düzelmeye baslayacaktir . babanizdan sonra hayatiniza devam edebilmenizide saygi duyuyorum , herkes yasini ve acisini farkli yasar kimisi ayni gün icinde hayatina geri dönebilir kimisi yillarca yas tutar. bunlar sahip oldugumuz kisisel özelliklerimizle ilgilidir. kimseye kendinizi savunmak zorunda degilsiniz. zaten haddini bilen insan da yorum yapmaz. yalnis birsey yapmadiniz, yasamaya devam ettiniz sadece.
mecburdum yasamaya napsaydım annem duygusal yandan cokmustu bıde bende cokseydım ne olcaktı daha kotu olucakt mecburen guclu durmak zorundaydım ınsanlar yorum yapıyor ama neyıne yorum yapıor bılmıyorum ben onun yanında sonuna kadar varım ama cok sıkmaya basladı ondan yazdım yoksa annemı sıkayet edıyor degılım esımle vakıt bıle gecremıyoruz aynı yerde bıle yatamıyoruz annem benımle yatıyor baska bı es olsaydı sımdıye kadar coktan gıderdı annemın o kadar laflarını trıplerını cekmezdı

17 yaşında babayı kaybettilten bir ay sonra evlenmek mi? Sen daha ana kuzusun zaten be. Pes yani kaçıyor muydu koca? Ne meraklısınız arkadaş ya.
bu kadar buyuk konuşmayın arkadaslar kendı hayatınıza donup bakın sızınde gelınınız olucak 17 yasında evlenınce de aynı 20 yasında evlenıncede kaderınde kotu yazı varsa yasarsın bu yaşla alakalı degıl sızıne kızınız olucak nıye boyle laf yapıyorsunuz anlamadım

Niye illa biri ile yaşamak zorundasin annen sana yakın ev tutsun kaynana da kendine ev tutsun

mecburdum yasamaya napsaydım annem duygusal yandan cokmustu bıde bende cokseydım ne olcaktı daha kotu olucakt mecburen guclu durmak zorundaydım ınsanlar yorum yapıyor ama neyıne yorum yapıor bılmıyorum ben onun yanında sonuna kadar varım ama cok sıkmaya basladı ondan yazdım yoksa annemı sıkayet edıyor degılım esımle vakıt bıle gecremıyoruz aynı yerde bıle yatamıyoruz annem benımle yatıyor baska bı es olsaydı sımdıye kadar coktan gıderdı annemın o kadar laflarını trıplerını cekmezdı
İlk mesajımda da yazdım insanlara açıklamak zorunda değilsin. Ölenle ölünmüyor. Yaşayacak çok şey var önünde. Annene psikolojik destek aldır. Kafasını dağıtması i sağlayın. Kursa gidebilir, tatile çıkabilir ne olursa. Sende yuvana sahip çık. Kimsenin yanında yaşamayıp kendi evini Kur.

ben ılla kayınvalıdemle yasıyıcam demedım kı bıza aıt ev tutulcak ama annem onada karsı ve senınde kızın olunca gorurum fazla buyuk konuşmayın baze kendı hayatınıza bakmadan buyuk konuşmayın evet 17 yasında evlendım pışmanmıyımm degılım cunku bu adamı ben 5 senedır tanıyorm
Biraz daha konuş da ihbar falan edeceğim, çocuk istismarı diye.
Savunmaya bak.
5 sene ince 12 yaşındaydın!
12!!!
On iki.

Normalde açılan konularda üyelere yüklenilmesini doğru bulmam. Ancak 3 Aralıkta 4 haftalık hamileyim deyip hala 4 haftalık olmaz. İkimizde çok istedik demişsiniz. Ne ara vaktiniz oldu da çok istediniz. Yaşınız bile reşit değil aile izniyle evlenmişsiniz. Haklı olarak olumsuz yorum yapanlara da sizin de çocuğunuz olursa yaşayın görün demek de doğru bir davranış değil. Anne ve kv arasında kalmanız çok normal çünkü siz daha ÇOCUKSUNUZ. 29 yaşımda evlendim keşke acele etmeseydim dedim.

Back