Adam evlendiği zaman kamuda mi çalışıyormuş. Başka türlü eş durumundan tayin olmaz çünkü.
Arkadasin otuz yasindaysa, gorustugu kisi de bir o kadar vardir diye dusunuyorum.
Bu yasa gelmis birisinin (eger sebebi egitim degilse) hala bir duzen oturtmamis, is guc sahibi olamamis olmasi oldukca dusunurucu.
Sorumluluktan mi kaciyor diye sorarlar adama.
Arkadasini ailesine aciklamiyor olmasi da sanki sorumsuzlugunu destekliyor gibi. İsi ciddiyete dokme faslini geciktirmeye calisiyor sanki.
o kadarınıı bilmiyorum malesef ama kız tayin olmuş nikahtan sonra gelmiş ailesinin yanına
Canım 4 ay çok kısa bir süre evlilikten bahsetmek için bu 1
Aile yapıları çok çok farklı ilerde sorunlar çıkar ailelerin anlaşmasını ve istemesini demiyorum eğer arkadaşın tamam herşeye tamam derse seneler sonra bakacak kendine ait hiçbirşey yok herşey eşinin istediği gibi tam eşi gibi olmuş bu 2
İşi yok büyük ihtimal arkadaşın 30 yaşındaysa o çocukta 30 rahat var belkide daha fazla hala işi gücü yoksa ideali yoksa burada düşünürüm bu yaşa kadar ne yapmış acaba ? bu 3
Arkadaşın yaşı 30 diye çok aceleci davranıyor yazdıklarından anladığım ailesi istemese bile yinede evleneceği sanki 50-60 yaşlarından bahsediyoruz inan artık yeni nesil en erken 25 den sonra evleniyor
Arkadaşını uyar Eylülüm nereden tutulsa olay elinde kalıyor insanın daha iyi hayırlı bir kısmeti elbet çıkacaktır nasip bazı şeyler zorlamasın ve yoluna baksın ama dinlerse ne güzel yoksa insanlara akıl takamıyorsun sen sana düşeni yaparsın gerisi onun bileceği iş canını sıkma
Bak bir de o nikah olayına hiç değinmedim değinmeyeyim ben
Bence arkadaşınız bunu araştırsın. Önemli bir nokta çünkü. Şu an kpss sınavına hazırlandığını ve çalışmadığını söylediğiniz için aklıma takıldı. Belki de formaliten değil bu evlilik.
Ben evliliğe takıldım. Bir kere çocuğun kamuda çalışması lazım yada bankada özelde ise belli bi çalışma süresi geçmesi gerekiyor ki eş durumu olabilsin çocuk işsiz diyorsun hadi bunlardan biri oldu geldi.onlar Boşandıktan sonra en geç seneye çünkü kızın ikinci senesi anladığım kadarıyla kızı resen tekrar Doğunun kimbilir neresine atarlar kaçarı yok eee bu evlilik niye yapıldı o zaman diye sormaz mı insanlar bence arkadaşınız sorsun bunları
zaten çocugun dayısı yani kızın babası istiyor evlenmelerini kızı buraya gelsin diye kızda ordan kurtulmak için kabul ediyor nasıl aile bunlar anlaamadım :26:Formalite evliliği erkektir belki kabul edebilir
ama kız en önemliside babası nasıl razı olmuş
arkadaşın evde kaldım bu köprüden önce son çıkış gibi görüyor
yol yakınken bıraksın
1 aydır görüştüğü kişiyle evlilik planları yapmamalı insanlar bu bir. Eş durumu tayini olması için çocuğun o zaman kamuda çalışıyor olması bir şarttır, şuanda işsiz olduğunu ve kpss'ye girdiğini söylüyorsunuz, bu durumda eş durumu için zorunluluktu falan bana yalan geldi açıkçası bu iki. doğru düzgün işi gücü yoksa sırf 30 yaşına geldim diye evini geçindiremeyecek bir insanla evlenilmez bu da üç. Yaş takıntısından vazgeçsin artık insanlar ya, okumuş ve çalışmakta olan pek çok kadın da erkek de artık 27-28'den önce evlenemiyor zaten. Hayatına yazık etmesin dediğim 3 noktayı iyi düşünsün derim. O formalite olayına nedense pek inanasım gelmedi ikinci saydığım durumdan dolayı.
daha önce çalışmamış derken sağda solda çalışmış yani öyle daimi bir işi olmamış hep geçiçi şeyler ve şu an uzun zamandır çalışmıyormuş zaten sınava çalışma bahanesiyle ,söyliyimm evet
4 olsa yine iyi henüz 1 aydır falan görüşüyorlar
çok doğru canım bunların hepsini ona söyledim ama bu yaştan sonra bir daha evlenemem diye bir düşüncesi var o yüzden sanırım böyle acele ediyordediğin gibi benim yapabileceğim bir şey yok uyarıyorum ama herşeye bir cevabı var planları kurmuş bile çoktan arkadaşımda çalışıyor ben zaten çalışıyorum oda iş bulur geçinmemizde sıkıntı olmaz vs diyor bilemiyorum valla
ben çocuga pek güvenemedim :26:
28 yaşında çocuk söylüyorum da toz pembe görüyor şu an sanırım
bence bu kişidende uzak dursun...
30 yaşında hala bi işe sahip olamamış...
sorumsuz görüyorum ben acıkcası. ailesinede uygun degilmiş zaten.
evlilik yolunda cok problemler yaşarlar
Demek istediğim şu, adama bağlı olarak kadının tayininin olması için adamın devlette çalışması gerekiyor. Sağda solda çalışmak yetmiyor. Özel sektörde çalışan eşe dayanılarak tayin istenmez.
Yok ille kamu olması gerekmiyor banka olabilir özelde olabilir ya da esnaf olabilir ama bu son ikisinin belirli şartları var. Ama boşanınca başka biri ile evlenmezse şartları sağlayan tekrar doğuya gideceği kesin aklı başında insan bunu bile bile yapmaZ gibime geldi
1 ay mıEylül kusurabakma ama yangından mal kaçırır gibi bir de arkadaşın niye ailesine söylemiyor diyor neden ailesine bu kadar çabuk söyledi ki nereden emin çocuğun niyetinden hemen aman buldum kaçırmıyım der gibi bence çok yanlış Eylül uyar lütfen evlenip her gün kahrolmaktan mutsuz olmaktansa babasının evinde gül gibi yaşar bir koca görmemiş olur yani eksiklik mi tamam üzülür insan ama diğer türlü dahamı mutlu olur İnsan bazen kaderine mi engel olamıyor ne sen söyleyeceğini söyle gerisini kendi bilir yaşayıp görmesi gerek demek ki
28 yaşında çocuk söylüyorum da toz pembe görüyor şu an sanırım
30yaş evde kaldım sendromunda
o durumdan keşke cıkabilse ama türkiye gibi sacma sapan bi ülkede ne mümkün
evet birde bu zamana kadar hiç ilişkisi olmadığı için gerçek anlamda hiç bir zaman evlenemeyeceğini düşünüyor bu yüzden çocuktan ayrılmamak için herşeye evet diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?