• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadaşımın mutsuz evliliği ve evlilik dışı ilişki talebi

Liseden beri erkek arkadaşım yok. Hayatımdan hiçbir şey eksilmedi çok şükür, dolu dolu muhabbet edebildiğim kültürlü kız arkadaşlarım bana yetti hep. Tüm bunların sebebi de öyle olaylara şahit oldum ki kadın erkek arkadaşlığına olumlu bakamıyorum. Yan gözle bakmayan insanlar da var arkadaşına muhakkak ama o istisnaları bulana kadar gereksiz bir sürü sapıkla muhatap olmayı gözüm kesmedi.

Geçmiş olsun size ben olsam şikayet ederim sürekli aradığı için. Utanmadan arayıp duruyor abazan nasıl bir azgınlıksa.

Yazik gercekten su toplum kadinlarimizi ne hale getirdi.

Kadin da, erkek de insan. kadin arkadasa da, erkek arkadasa da ihtiyac var. Bakis acilari farkli olunca, farkli cinsiyetten arkadaslar farkli farkli seyler katiyor insana. Ne yazik ki bizim kadinlarimiz bunu deneyimleyemiyor. Benim liseden 2 erkek arkadasim var cok samimi, 1i evli barkli ikisiyle de muhabbetten cok keyif alirim berikinin esiyle de arkadas ortaminda gorusurum.

Son paragrafiniz o kadarrrrr hakli ki.

Kadına resmen metres diyorsun!Terbiyenizi takın!. Eleştireceksen insan gibi eleştir. Hadsizliğin lüzmu yok. Karısınım haberi varmış gizli gizli sinemaya gitmemişler. Yaptığın yanlış de geç bu nasıl bir yorum sinirlendim gene ya

Demedim yahu, adam metres ariyor dedim. Adam sapik dedim. Diger mesajlarimi da okursaniz, adama sapikmis gibi yani hakettigi gibi davran git sikayet et yoksa bunlar sana da iftira atar dedim. Adamin karisi da ayrica bir camur zaten.

Konu sahibesi Isvecte Norvecte yasiyor sanirsam, yani toplumun hali ortadayken davranislari Norvec normlarina uygun. Baslik da o kadar nasil diyeyim saf mi naif mi edepli mi bilemedim yani ben olsam rezil igrenc adam yazardim kisaca.
Bunlari utanarak yaziyorum ozellikle de kendim de bekar bir kadin olarak:

1. Kimseye evlenmeyi dusunmuyorum acik acik diyip kendini sapiklarin hedefi yapmamali
2. Sapiklara karsi daha dikkatli olmali

Son düzenleme:
Evliyken aldatılmak tahmin edemeyeceğiniz kadar yıkıcı
birde hamileyken bunu yaşamak bir kadına normal zamanda yapmayacağı şeyleri bile yaptırabilir
Bu yüzden eşini suçlamayın hatta gerekirse onunla iş birliği yapın

Kadin da, erkek de insan. kadin arkadasa da, erkek arkadasa da ihtiyac var. Bakis acilari farkli olunca, farkli cinsiyetten arkadaslar farkli farkli seyler katiyor insana. Ne yazik ki bizim kadinlarimiz bunu deneyimleyemiyor. Benim liseden 2 erkek arkadasim var cok samimi, 1i evli barkli ikisiyle de muhabbetten cok keyif alirim berikinin esiyle de arkadas ortaminda gorusurum.

Ben de erkeklerle arkadaşlık yapmayı daha çok severdim muhtemelen ama erkeklerin birçoğu o kadar pislik ki. Sen arkadaşça yaklaşıyorsun o gidip kalçanı göğsünü süzüyor sonra arkadaşlarına anlatıyor (True story). Düzgün arkadaş bulabilene helal olsun.

Boşuna demiyorlar erkekten kadına dost olmaz diye buyur sana 30 yıllık örneği.

Ha bunu söyleyen benim ama bu zamana kadar arkadaş çevrem hep erkeklerle oldu fakat 30 sene sürdürecek kadar değil veya başbaşa sinemaya gidecek kadar değil. Bunlar benim için biraz fazla özellikle de karşımdaki erkek evliyse. Herşeyin bir sınırı olmalı.

Olay ortada İşte sen adama arkadaşım kardeşim gözüyle bak o sana yıllardır beslediği duyguları anlatsın. Hemde evli ve karısı hamileyken.

Karaktersizin tekiymiş demekki.

Hiç birşeylerine karışmaz kendimi tamamen geri çekerdim. İstedikleri kdar tehdit etsinler ben kendimden ve o adama yazdıklarımdan eminsem kararımın arkasında dik durur onlarla bu konuda muhattap olmazdım.

Sizde de çok hata var. Engelleyin. Her attıgı msjı engelleyin, sosyal medyadan engelleyin. Neden bukadar uzun mesajlasıyosunuz.. yanlış anlamayında yazdıkları acaba bilinç altınızda hoşunuzua gidiyor olabilir mi? Birde takıldıgım konu 30 yıllık arkadasınızla sinemaya gidebilirsiniz peki hanım nerde bu arada o neden sizinle gelmiyor?

bende ne gibi bir hata var anlamadım?

daha 3 yaşındayken çocukken sokakta oynadığım arkadaşımdı. zamanla okul, iş güç bizi fazla samimi olmayan, ortak arkadaşlarla grup olarak sinemaya gittiğimiz bir düzeye getirdi. başka da bir paylaşım yoktu zaten. karısı bu tarz filmleri sevmiyordu, gelmiyordu. ama gelseymiş bu da benim suçum değil.

bana gelen mesajları ben engelledikçe başka başka numaralardan mesaj atmaya aramaya başladı. karısı ilk davada taraf olayım diye epey bir baskı yaptı ve ben hepsini avukata devrettim. şu anda gelen mesajların görüntülerini avukata atıyorum ve arama olursa hemen kapatıp şu numaradan arandım diye avukata bilgi veriyorum.

buraya yazmaktaki tek amacım da içimi dökmekti, çünkü birkaç aydır gerçekten doldum, bunaldım, boğuluyorum...

benim anlamadığım şey kadın neden tehdit etti babanıza yollarım cart curt diyerek? hani ne yazıyo ki konuşmalarda. bırak göndersin?

neyse iş işten geçmiş. ben olsam uğraşmam. Allah biliyo ya

babam çok muhafazakar. bir kadın babamı arayıp kızın benim kocamı ayarttı dese, mesaj falan anlamadan olay çıkartır. gerçi böyle biri arasa sorun çıkarmayacak Türk babası tanımıyorum ben.

yirmili yaşlarda babamla çok sorun yaşadığım için onlara yansıtmadan çözmeye çalıştım ama belli ki bizi mahkeme paklayacak.

ne salak insanlar ya, kurdukları yuvanın ne hayrı kaldı yani. adam benden başka kaç kadına yazmış. daha hala neyin peşindeler..

Demedim yahu, adam metres ariyor dedim. Adam sapik dedim. Diger mesajlarimi da okursaniz, adama sapikmis gibi yani hakettigi gibi davran git sikayet et yoksa bunlar sana da iftira atar dedim. Adamin karisi da ayrica bir camur zaten.

Konu sahibesi Isvecte Norvecte yasiyor sanirsam, yani toplumun hali ortadayken davranislari Norvec normlarina uygun. Baslik da o kadar nasil diyeyim saf mi naif mi edepli mi bilemedim yani ben olsam rezil igrenc adam yazardim kisaca.
Bunlari utanarak yaziyorum ozellikle de kendim de bekar bir kadin olarak:

1. Kimseye evlenmeyi dusunmuyorum acik acik diyip kendini sapiklarin hedefi yapmamali
2. Sapiklara karsi daha dikkatli olmali

sanırım kendimi yanlış ifade ettim. ben kimseyle evlenmeyi düşünmüyorum diye öyle her yerde konuşmuyorum. bu konuyu eşiyle bir defa konuşmuştum o da kendisi sormuştu. ama zaten yaşam tarzımdan da evlilik meraklısı olmadığım görünüyordur. Burada da sadece benimle ilgili fikriniz olsun diye yazdım.

Yazışmaları bir görseniz evli erkekle ilişki yaşamışım gibi, o kadar uzadı ki birileri görse sadece sonuna bakıp bizim bir yerde yakınlaştığımızı falan düşünebilir.
Ben buradan bahsetmiştim. Cvp vermeyin bu kadar neden uzatıyosunuz diye atsın atsın dursun hattınızı değiştirin bu kadar zor olmamalı?

Evliyken aldatılmak tahmin edemeyeceğiniz kadar yıkıcı
birde hamileyken bunu yaşamak bir kadına normal zamanda yapmayacağı şeyleri bile yaptırabilir
Bu yüzden eşini suçlamayın hatta gerekirse onunla iş birliği yapın

tehditle gelmeseydi yapardım da artık ikisi ile de aynı şehirde bile yaşamak istemiyorum, ne halleri varsa görsünler.

İkisine de dava açacağım. Kimsenin bir insanı, özellikle kötü bir dönemi olduğu bile sıkıntıya sokmaya hakkı yok.

Valla konu almış başını gitmiş nerelere sapmış böyle.Konu sahibi arkadaşım sen bu insanlarla olabildiğince muhatap olma artık.

O terbiye yoksunu insanlar senin yumuşak karnın olan babana söylemekle tehdit ederlerse hiç kulak asıp da paye verme bu cibilliyetsizlere.Bırak söylesinler isterlerse , seni bununla vuramasınlar yani.Babana anlatırsın , hem baban seni tanımıyor mu? Anlamadan dinlemeden elin lafıyla seni yargılayacak babaya da gerek yok zaten.Ay sinir oldum iyice ezmişler seni bunlar ya.

Benim başka erkek arkadaşlarım da var. ama hiçbiri ile yalnız görüşmüyoruz. Grup olarak arkadaşça sinemaya, tiyatroya, pikniğe falan gidiyoruz. Eşi olan eşini, sevgilisi olan sevgilisini de mutlaka getiriyor. Ama yalnız gelen de var ve bence bu dünyanın en normal durumu.

Neden bir insandan herhangi cinsel bir beklentin olmadan arkadaş olamayasın ki? Bence aksini kanıksamış insanlar yüzünden sadece kadın ya da sadece erkek gruplarına hapsoluyor insanlar.

Halbuki bazı şeylerde insanın kadın olarak arkadaşça erkek görüşüne ya da desteğine de ihtiyacı oluyor. Bunu neden anormalleştiriyoruz, kabul edemiyorum.

Evet Finlandiya değil burası ama İran da değil.

Sadece bu insanla bunu yaşadım diye kendimi kadın gruplarına hapsetmeyeceğim. Bu yaşadığımın sıkıntının da hesabını soracağım.

Valla konu almış başını gitmiş nerelere sapmış böyle.Konu sahibi arkadaşım sen bu insanlarla olabildiğince muhatap olma artık.

O terbiye yoksunu insanlar senin yumuşak karnın olan babana söylemekle tehdit ederlerse hiç kulak asıp da paye verme bu cibilliyetsizlere.Bırak söylesinler isterlerse , seni bununla vuramasınlar yani.Babana anlatırsın , hem baban seni tanımıyor mu? Anlamadan dinlemeden elin lafıyla seni yargılayacak babaya da gerek yok zaten.Ay sinir oldum iyice ezmişler seni bunlar ya.

ben barışçıl çözmeye çalıştım. çocuk olacak dedim, ikisinin de kimyası bozuldu dedim, empati yapmaya çalıştım.

ama hak etmiyorlarmış.

artık hak ettiklerini bulacaklar, ne diyeyim. o çocuğa yazık...

ben barışçıl çözmeye çalıştım. çocuk olacak dedim, ikisinin de kimyası bozuldu dedim, empati yapmaya çalıştım.

ama hak etmiyorlarmış.

artık hak ettiklerini bulacaklar, ne diyeyim. o çocuğa yazık...
Yahu bak hala yazık diyorsun , sana ne onların çocuğu onlar düşünsün.Acıma kimseye artık.Bi' silkelen , kendine gel.İşi gücü olan çalışan hatta asla evlenmeyi düşünmeyecek kadar özgür ruhlu takılan birinin böyle hallere girmesi de ilginç.Merhametten maraz doğar , onlar sana iftira ederken seni düşündüler mi? Acıma kimseye.Onların yetiştirdiği çocuk da onlar gibi olur , o da başkalarının canını yakar.Dünya düzeni böyle.

Yahu bak hala yazık diyorsun , sana ne onların çocuğu onlar düşünsün.Acıma kimseye artık.Bi' silkelen , kendine gel.İşi gücü olan çalışan hatta asla evlenmeyi düşünmeyecek kadar özgür ruhlu takılan birinin böyle hallere girmesi de ilginç.Merhametten maraz doğar , onlar sana iftira ederken seni düşündüler mi? Acıma kimseye.Onların yetiştirdiği çocuk da onlar gibi olur , o da başkalarının canını yakar.Dünya düzeni böyle.

İşte dünya düzeni böyle deyip kabullenmek zor geliyor. Yarın bir gün bu çocuk sizin çocuklarınıza bela olacak. neyse...

problem bende biliyorum :)

kötünün içinde iyi bir şeyler görmek, problemli şeyleri çözmek istiyorum. ama bu böyle gidecek.

sizin de dediğiniz gibi kendileri gibi çocuk yetiştirecekler..

İşte dünya düzeni böyle deyip kabullenmek zor geliyor. Yarın bir gün bu çocuk sizin çocuklarınıza bela olacak. neyse...

problem bende biliyorum :)

kötünün içinde iyi bir şeyler görmek, problemli şeyleri çözmek istiyorum. ama bu böyle gidecek.

sizin de dediğiniz gibi kendileri gibi çocuk yetiştirecekler..

Şimdi de bizim çocuklarımıza bela olacağını düşünüyorsun onların yetiştireceği çocuğun.Valla bu kadar iyi niyet beni şüpheye düşürüyor artık.Acaba tüm bu atraksiyon ve olaylar kendini önemli mi hissetirdi de bir türlü sıyrılamadın ya da sıyrılmak istemedin? Hem o gülücük ifadesi de neyin nesi? Bir sürü öneri geldi , yapamam edemem , en son önerilere cevap verirken tıkandın bişey bulamadın , E işte o çocuk sizin çocuklarınıza bela olacak onu düşünüyorum gibi absürt bir cümleyle geldin.Sağlıklı düşünemiyorsun bence.

Evli bir arkadaşımın başına da geldi bu hadise .Eşinin arkadaşı olarak tanıttığı kadına daha sonra ilgi duyuyor bla bla sonrasında arkadaşım arayıp bu kadına demesi gerekenleri diyor, lakin kadın "ben evllik düşünmüyorum kimseyle sadece arkadaşım yanlış anladınız ben ona hiç o gözle bakmam falan diyor " sonra mesaj içeriğine ulaşan arkadaşım olayın iç boyutunun hiç de öyle olmadığını gördü resmen kadın da cilveleşmiş eşiyle.Arkadaşım boşanmadı o kadın da hala orada burada kendini aklıyormuş.samimi olduğu arkadaşını tanıyorum avukat bi kadın .o kadına da dert yanıyormuş evli adam benim peşimde diye ..adam benim peşinde diyormuş ama hala numarasını bile engellememiş mesajlarda zaten kadın "ben evlenemem böyle yasayalım sen ayrılma diyordu."eşinle yaşa benimle de görüş falan gibi..Vah ki ne vah.

Başka bir vaka, ev arkadaşım avukattı.
Boşanma davası aldığı kadın eşinin mesajlarına ulaşmaya çalışıyordu. Eşi nin yakın arkadaşı olduğu kadınla ilşkisi olduğunu ispatlayamıyordu ama hissediyordu kendi deyimiyle elinde kanıt yoktu. Görüştüklerini söylüyordu mesajları siliyormuş adam ,Kadının numarasını arayıp sorduğunda kesinlikle öyle birsey olmadığını söylemişti, aldattığını düşündüğü kadın "namaz kılıyorum "demişti kendisi 44 yaşında ailesiyle yasayan bir bayandı. Asla evlilik düşünmüyorum (bu da laf yani ben bi adamla olamam ki aldatayım .aa ne masum!) diyordu. Bu kişiden eşiyle mesajlaşmasını göndermesini istedi. Yok göndermem mahkeme falan uğrasamam siz kendi aranızda halledin ben yemin ederim birsey hissetmiyorum arkadaşım o benim falan demişti. Aramızda öyle birsey yok olamaz ben ona yardım ediyorum diyordu .Kadın bi iyi niyetli bi güzel samimi konuştu ki biz dedik ki yok kesinlikle adam meyil etmiştir bu kadın yanlış birsey yapmaz.dedik .mesajlaşmalara kadın ulaştı arkadaşıma geldi .Resmen şu tarz mesajlar vardı.
Adam :Napıyorsun
Kadın:İyim
A:Özledim ya gelsene
K:Yaaaa deli
A:Keşke yanımda olsan
K:Uyuz ne yapacaksın ki
A:Gel bak görürsün
K:Gelmem ki ..kızgın surat
A:Sen özlemedin mi
K:Özlemedim
A:Şuraya gel göreyim seni
K:Bugün işim var yarın gelirim
.....ve bunun gibi sayfalarca yazışma ..
Bu mesajlalmalar ortaya cıkınca arayıp laf saymış adamın eşi karşı taraf taki kadın ne dese beğenirsin " yazışmalarında birsey yok ki gördüğün gibi ben hep reddettim " :)) ya şaka gibi metres falsn Deyincede kadın dava edicem sizi metres falsn değilim diye çıkışmış iyice..
Kadının mesajları neden göndermek istemediği ortaya cıktı yani , karşı taraf zina davası açacağıni bildiği için göndermemiştir tabiki.

Böyle birkac davada avukat başka bir arkadasımdan dinledim demem o ki erkekle olan arkadaşlıkta evli !!! Bir erkekse dikkat edin. Sende hemen engelleyip heryerden durumu adamın eşine bildirmeliydin .sonradan kendini aklaman imkansızlaşıyor böylece.
Sizin gerçekte ne yazıştığınızı bilemem umarım yukarıdaki örneklerdeki gibi değildir. Allah yardımcınız olsun .
Bi adam böyle birsey teklif ettiyse ve siz olayı bitirmeyip orada , devam ettiyseniz yazışmaya , suc sizde .yok hemen kestiyseniz iletişimi o zaman mesajlarıda gönderin mahkemede de tanıklık edin .uğrasacak birsey yok zira mahkeme birgün belirliyor o gün gidiyorsunuz sadece .yada ben gelmek istemiyorum deyip mesajlaşmaları delil olarak gönderebilirsiniz .o da kabul ediliyor...

Ne kadar yüzsüz herifmiş. Boşluktasın anladık hadi teklif de ettin de, ısrar niye? Karısına da belki yalanlar söylüyor. Madem şans verme kararı almış hala ne arıyor. Siz yazılan,arananların kaydını alın gerekirse her ay ayrıntılı görüşme dökümü alın, mesajları silmeyin ekran fotosu alın bi kenarda dursun. Aradığında da atarım eşine mesajları, aradığını söylerim mahkemeye veririm memuriyetin yanar diye tehdit edin.
Nasıl işlere bulaştırmış sizi..

Back