- 10 Ağustos 2009
- 26.130
- 18.283
- 823
- Konu Sahibi Sebepsonuc
-
Canim aklinda bulunsun diye soylemek istedim konuyla alakali degil ama magazada cocuklarin kirdigi seyleri aileler odemek zorunda degil. Bilginiz olsun bu durumla karsilastiginizda oyle bir mecburiyetiniz olmadigini dile getirin.bende cok tasvip etmiyorum ama magaza kanunlarinda var.ne kadar soylemeselerde bir magaza personeli olarak soyluylrumNe rahat insanlar var ya.
Çocuğu bi mağazada birşeyi kırsa ödemek zorundalar ama arkadaşının evine zarar verdiğinde tavır yapacak kadar da yüzsüz.
2 3 yaşındaki çocuğun eline oje vermemesi gerektiğinin bile bilincinde değil.
O çocukları ortalığa bırakıp mutfakta laflayacak kadar da sorumsuz.
Eşinin yardımını istediniz diye alınma lüksünde bulunuyor masrafı karşılayacağına.
Üstüne arkandan konuşuyor.
Birşey yap dağıt kardeş sandığın ikiyüzlüden kurtulduğun için.
Sinir oluyorum sorumsuz insanlara.
Size karşı zor durumda kalmış istemeden. Sizde bunu unutturmamissiniz. Yani senin kızın bizim koltukları boyadı için yüzlerini değiştirmeye götüreceğiz sizin arabayi versenize demişsiniz. O da daha mahcup olmuş. Onu mahcup ettiğiniz için size kızmış. O benim kardeşim içimi dışımı bilir muhabbetinin ardına saklanmayın.Merhaba kızlar, ben direk konuyu anlatmak istiyorum,
Ben yeni evlendiğimde ilk misafirim olarak liseden beri tanıdığım çok yakın arkadaşım ve onun 2 kuzeni evime geldiler. bu yakın arkadaşımın (3 veye 4 yaşlarında) cocugu var.
Biz mutfakta otururken kzı yatak odasındaki ojeyi farkedip almak istedi ve ağladı bende annesi olmaz vs birşey demeyince kapağını açmamak şartıyla oynayabileceğini söyledim.
Fakat oturma odasında TV,Ünite, koltuk, halı, puf, süs eşyaları olmak üzere her yeri boyamış. biz bunu farkettiğimizde herkes eline bir bez ve aseton alıp ojeleri cıkarmaya calıştı ama benim koltugum ve mobilyalarım aşındı ve beyazladı. arkadasım temizlik işleminden sonra apar topar evden çıkıp gitti bende zor ve stresli dönemler geçirmiştim duygusal patlama yaşadım ve çok ağladım zaten o eşyelarıda zar zor alabilmiştik. koltuğu ve pufu yeniden yüzletmem gerekiyordu (daha hiç oturup keyf bile yapamadan) ve inanınki büyük bir araba cevremize sormamıza ramen bulamadık. bu arkaşdasımın da eşinin kamyonu var en son ona rica ettim. (eşim yanlış anlaşılabilceğimi söyledi ama ben o benim kardeşim içimi dışımı bilir deyip aradım) sonra tabiki yardımcı oluruz vs dedi hatta parası neyse ben karsılarım vs dedi ama asla kabul etmezdim. sonrasında eşimle eşi izinli oldugu günleri uyduramadılar ve biz başka bir araç bulup götürdük mobilyacıya.
sorun şu ki arkaşım o günden sonra beni aramaz oldu ben gecelerce düşündüm yanlış birşey ypmadıgımı biliyordım bir hatamıda bulamadım asla kalbini kırcak birşey söylemedim üzmedim ama arayıp sormasınıda bekledim açıkcası. ben aradıgımda da soğuk davrandı.
bunun nedenini çok sonra öğrendim meğer ben arac için aradığımda yanında beni bir kez gören uzak bir akrabası varmış oda demişki yani ben olsam böyle birşey için aramazdım yaptığı ayıp olmuş demiş oda onu haklı bulup benim yaptıgımı ayıplamış. ( bu konuyu öğrendiğim kişden arkamdan konuştugu herşeyide öğrendim ama hiç beklmezdim çok şaşırdım.)
Kimsenin arkasından konuşmayı sevmem evine gidip herşeyi yüzüne söyledim sonra benim çok haklı olduğumu onun çocuklarla vs uğraşmaktan pskolojisinin bozuldugunu söyledi ama bir özür bile dilemedi bende bir süre düşünelim yaptıklarımızı dedim cıktım evden.
Şimdi sizce de ben yanlış birşeymi yaptım yardım isteyerek ama hiç kötü niyetle aramadım ve benim kardeşim dediğim insan neden beni hiç tanımayan birinin yorumuyla değişir anlam veremiyorum..
Bilgi için teşekkürler canımCanim aklinda bulunsun diye soylemek istedim konuyla alakali degil ama magazada cocuklarin kirdigi seyleri aileler odemek zorunda degil. Bilginiz olsun bu durumla karsilastiginizda oyle bir mecburiyetiniz olmadigini dile getirin.bende cok tasvip etmiyorum ama magaza kanunlarinda var.ne kadar soylemeselerde bir magaza personeli olarak soyluylrum
Neden böyle birşey söylediğinizi anlamadım çocuk devri diye adlandırdığınız dönem ne zamandı ve o zamanda anneler çocukları etrafa salıp kırıp dökmesinimi izlerdi? Çocuk bu tabiki herşeyi yapabilir onlara kızılmaz ama terbiye verilmeli uyarılmalı yaramaz bir çocuksa da yanından ayrılmamalı. Ayrıca konu eşya değil arkadaşımın bana haksızlık yapması.Çocuk devri bitmiş devir eşya devri anladığım kadarıyla
Doğum oranlarında zaten epey düşmüş düşmeyede devam edecek
hem suclu hem guclu olsun cana gelecegine mala gelsinMerhaba kızlar, ben direk konuyu anlatmak istiyorum,
Ben yeni evlendiğimde ilk misafirim olarak liseden beri tanıdığım çok yakın arkadaşım ve onun 2 kuzeni evime geldiler. bu yakın arkadaşımın (3 veye 4 yaşlarında) cocugu var.
Biz mutfakta otururken kzı yatak odasındaki ojeyi farkedip almak istedi ve ağladı bende annesi olmaz vs birşey demeyince kapağını açmamak şartıyla oynayabileceğini söyledim.
Fakat oturma odasında TV,Ünite, koltuk, halı, puf, süs eşyaları olmak üzere her yeri boyamış. biz bunu farkettiğimizde herkes eline bir bez ve aseton alıp ojeleri cıkarmaya calıştı ama benim koltugum ve mobilyalarım aşındı ve beyazladı. arkadasım temizlik işleminden sonra apar topar evden çıkıp gitti bende zor ve stresli dönemler geçirmiştim duygusal patlama yaşadım ve çok ağladım zaten o eşyelarıda zar zor alabilmiştik. koltuğu ve pufu yeniden yüzletmem gerekiyordu (daha hiç oturup keyf bile yapamadan) ve inanınki büyük bir araba cevremize sormamıza ramen bulamadık. bu arkaşdasımın da eşinin kamyonu var en son ona rica ettim. (eşim yanlış anlaşılabilceğimi söyledi ama ben o benim kardeşim içimi dışımı bilir deyip aradım) sonra tabiki yardımcı oluruz vs dedi hatta parası neyse ben karsılarım vs dedi ama asla kabul etmezdim. sonrasında eşimle eşi izinli oldugu günleri uyduramadılar ve biz başka bir araç bulup götürdük mobilyacıya.
sorun şu ki arkaşım o günden sonra beni aramaz oldu ben gecelerce düşündüm yanlış birşey ypmadıgımı biliyordım bir hatamıda bulamadım asla kalbini kırcak birşey söylemedim üzmedim ama arayıp sormasınıda bekledim açıkcası. ben aradıgımda da soğuk davrandı.
bunun nedenini çok sonra öğrendim meğer ben arac için aradığımda yanında beni bir kez gören uzak bir akrabası varmış oda demişki yani ben olsam böyle birşey için aramazdım yaptığı ayıp olmuş demiş oda onu haklı bulup benim yaptıgımı ayıplamış. ( bu konuyu öğrendiğim kişden arkamdan konuştugu herşeyide öğrendim ama hiç beklmezdim çok şaşırdım.)
Kimsenin arkasından konuşmayı sevmem evine gidip herşeyi yüzüne söyledim sonra benim çok haklı olduğumu onun çocuklarla vs uğraşmaktan pskolojisinin bozuldugunu söyledi ama bir özür bile dilemedi bende bir süre düşünelim yaptıklarımızı dedim cıktım evden.
Şimdi sizce de ben yanlış birşeymi yaptım yardım isteyerek ama hiç kötü niyetle aramadım ve benim kardeşim dediğim insan neden beni hiç tanımayan birinin yorumuyla değişir anlam veremiyorum..
Hanımefendi evet başka araç buldum ama çok zaman geçti ve benim için bu mesele acildi. Zaten böyle olmasa bende bu durumu ona yansıtmazdım cünkü evine gidip beni birkez bile aramamasına kırılmıştım. Haklısınız bende kırılmış olsam bile böyle duruma yinede elimden geleni yapar kendimi rahatlatırdım. sorun şu ki o hiç rahatsız olmadı ve beni suçlu cıkardı.Sizin ondan kamyon istemeniz acikca..senin cocugun zarar verdi sen de elini at bakalim simdi bize..demek olmus.
Istediginiz kadar niyetim o degildi deyin ama bence niyetiniz o.
Sonucta baska kamyon bulunabiliyormus degil mi?
Ama bu demek degil ki haksizsiniz
Bal gibi de haklisiniz
Ben olsam sevinirim
Canim kamyonu ayarlayalim ben de az da olsa zararimi karsilamis olurum icim de rahatlar sana karsi..derdim sana.
Gorusme bir daha.
Birşeyin arkasına saklamıyorum konuşma tarzınız hiç hoş değil! Lütfen böyle cümleler kurmayın.. Tekrar etmek istemiyorum yorumları okuyun lütfen sorun şu ki o mahçup olmadı beni aramadı bi yol bulmaya çalışmadı. Ben aradığımda ne demek tabiki yardımcı oluruz vs dedi ama sonra beni hiç tanımayan o kadın 2 cümle söyleyince onu haklı bulmuş. o beni tanımasa ilk aradığımda da bunu düşünüp bozulabilirdi beni hiç tanımayan başkasının yorumuyla değil. Hadi diyelim ki beni yanlış anladı böylemi tepki vermesi gerekiyordu (arkamdan konuşarak ) onun yaptıgımı doğru o zaman. Ve ayrıca istediğinizi düşünebilirsiniz ama gerçekten empati yapıyorum onun yerinde ben benim yerimde o olsa ben onu yanlış anlamaz hemen halletmeye calısırdım. Hatta daha o söylemeden ben çözüm arardım. Biz çok yakındık ben arkadaşlarıma gercekten çok değer veririm beni tanımadan sizde bu şekilde konuşmayın.Size karşı zor durumda kalmış istemeden. Sizde bunu unutturmamissiniz. Yani senin kızın bizim koltukları boyadı için yüzlerini değiştirmeye götüreceğiz sizin arabayi versenize demişsiniz. O da daha mahcup olmuş. Onu mahcup ettiğiniz için size kızmış. O benim kardeşim içimi dışımı bilir muhabbetinin ardına saklanmayın.
işte bende bu mahcubiyeti yaşamasın diye cok aradım ama hep soğuktu sonra grüştük arayı acmak istemedim rahat olsun diye ama o kendini daha cok uzaklastırdı. benimde elimden başka bisey gelmedi.Ya açıkçası benim oğlum da birinin mobilyaları falan çizse, özellikle çok sevdiğim biriyse, üzülüp gitmem. Yani bir daha evine gidecek yüz bulamam kendimde, utanırım.
Çocuk uykum geldi dedi biz balkondayken. Oda git içeri yat hadi dedi. Meğer yatak odama gitmiş yatağı acıp orda yatmış sonra cekmecelerimi açıp karıstırıp tokalarımı vs dökmüş ojeyide o sırada görmüş. Annesi yatak odasına bak ne yapmış dedi baktım ve çok tatlı oynuyor oynasın sorun değil dedim. sonrada durumlar gelişti zaten dediğiniz gibi bahane arıyordu sanırımkadin belliki sorumsuz neden o çocuk o ojeyi icebilirdide
o yasta cocugu ojeyle birbirlikte birakip mutfakta sizinle laflamak ne rahatlik yani
aramazsada aramasin kirilacak sey bulmak icin bahane ariyormus
Utanmak gitmeye çekinmek ayrı mesele.Ya açıkçası benim oğlum da birinin mobilyaları falan çizse, özellikle çok sevdiğim biriyse, üzülüp gitmem. Yani bir daha evine gidecek yüz bulamam kendimde, utanırım.
tamda söylediğiniz gibi gerçekten yok saymış gibi oldu benide bu üzdü. ben zaten maddi yardım asla kabul etmezdim. ama sanki koltukları yüzletmeme de gerek yokmus ben abartmısım bide arayıp araba isteyip durduk yere huzunu bozmusum gibi hissettirdi.Utanmak gitmeye çekinmek ayrı mesele.
Ama zarar gören eşyalar için birşey yapmamak ayrı bir boyut.
Tüm eşyalar için maddi yardım yapılamasa bile arayıp sorulur üzgün olduğu belirtilir bu bile birşey yok saymaktansa. Diğer türlüsü genişliğe girer.
teşekkür ederim aklımda bulıunsun ilk fırsatta denerimAklıma şu geldi çifin bi süngeri var koltuklardaki tükenmez kalemi fln çıkarmıştı onu deneseniz işe yarar belki
Boşver sıkma canını böyle böyle tanıyoruz işte insanları.tamda söylediğiniz gibi gerçekten yok saymış gibi oldu benide bu üzdü. ben zaten maddi yardım asla kabul etmezdim. ama sanki koltukları yüzletmeme de gerek yokmus ben abartmısım bide arayıp araba isteyip durduk yere huzunu bozmusum gibi hissettirdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?