arkadaşımın cocugu koltuğumu oje yaptı annesi bana küstü.

Çocuk devri bitmiş devir eşya devri anladığım kadarıyla
Doğum oranlarında zaten epey düşmüş düşmeyede devam edecek

Canim aklinda bulunsun diye soylemek istedim konuyla alakali degil ama magazada cocuklarin kirdigi seyleri aileler odemek zorunda degil. Bilginiz olsun bu durumla karsilastiginizda oyle bir mecburiyetiniz olmadigini dile getirin.bende cok tasvip etmiyorum ama magaza kanunlarinda var.ne kadar soylemeselerde bir magaza personeli olarak soyluylrum

kadin belliki sorumsuz neden o çocuk o ojeyi icebilirdide
o yasta cocugu ojeyle birbirlikte birakip mutfakta sizinle laflamak ne rahatlik yani
aramazsada aramasin kirilacak sey bulmak icin bahane ariyormus

hırsızın yavuzu ev sahıbını suclu cıkarır dıye bır soz var

o nasıl bır ıs benım cocugum oyle bırsey yapsa ınanılmaz mahcup olurdum ve hem arac ayarlar hem yuzletır masrafını karsılardım bunu yapmak zorunda
ısrarla yanlıs mı yaptım dıyorsunuz bu konuda tek dogru olan sızsınız halbukı

küserse küssün dılencı küsmüş kısmetını kesmıs derler hatta bı zahmet küssün de sızden uzak dursun cunku hıc ıyı nıyetlı bır arkadas degıl kendısı.

Size karşı zor durumda kalmış istemeden. Sizde bunu unutturmamissiniz. Yani senin kızın bizim koltukları boyadı için yüzlerini değiştirmeye götüreceğiz sizin arabayi versenize demişsiniz. O da daha mahcup olmuş. Onu mahcup ettiğiniz için size kızmış. O benim kardeşim içimi dışımı bilir muhabbetinin ardına saklanmayın.

Bilgi için teşekkürler canım
Ben o örneği hani bi yerde bi eşyaya zarar verdiğimizde karşılamamız telafi etmemiz gerek bu yakın arkadaş için de geçerli demek istedim ondan ilk aklıma o geldi ama uyardığın iyi oldu mersi:*

Çocuk devri bitmiş devir eşya devri anladığım kadarıyla
Doğum oranlarında zaten epey düşmüş düşmeyede devam edecek
Neden böyle birşey söylediğinizi anlamadım çocuk devri diye adlandırdığınız dönem ne zamandı ve o zamanda anneler çocukları etrafa salıp kırıp dökmesinimi izlerdi? Çocuk bu tabiki herşeyi yapabilir onlara kızılmaz ama terbiye verilmeli uyarılmalı yaramaz bir çocuksa da yanından ayrılmamalı. Ayrıca konu eşya değil arkadaşımın bana haksızlık yapması.

hem suclu hem guclu olsun cana gelecegine mala gelsin

Hanımefendi evet başka araç buldum ama çok zaman geçti ve benim için bu mesele acildi. Zaten böyle olmasa bende bu durumu ona yansıtmazdım cünkü evine gidip beni birkez bile aramamasına kırılmıştım. Haklısınız bende kırılmış olsam bile böyle duruma yinede elimden geleni yapar kendimi rahatlatırdım. sorun şu ki o hiç rahatsız olmadı ve beni suçlu cıkardı.

Ya açıkçası benim oğlum da birinin mobilyaları falan çizse, özellikle çok sevdiğim biriyse, üzülüp gitmem. Yani bir daha evine gidecek yüz bulamam kendimde, utanırım.

Birşeyin arkasına saklamıyorum konuşma tarzınız hiç hoş değil! Lütfen böyle cümleler kurmayın.. Tekrar etmek istemiyorum yorumları okuyun lütfen sorun şu ki o mahçup olmadı beni aramadı bi yol bulmaya çalışmadı. Ben aradığımda ne demek tabiki yardımcı oluruz vs dedi ama sonra beni hiç tanımayan o kadın 2 cümle söyleyince onu haklı bulmuş. o beni tanımasa ilk aradığımda da bunu düşünüp bozulabilirdi beni hiç tanımayan başkasının yorumuyla değil. Hadi diyelim ki beni yanlış anladı böylemi tepki vermesi gerekiyordu (arkamdan konuşarak ) onun yaptıgımı doğru o zaman. Ve ayrıca istediğinizi düşünebilirsiniz ama gerçekten empati yapıyorum onun yerinde ben benim yerimde o olsa ben onu yanlış anlamaz hemen halletmeye calısırdım. Hatta daha o söylemeden ben çözüm arardım. Biz çok yakındık ben arkadaşlarıma gercekten çok değer veririm beni tanımadan sizde bu şekilde konuşmayın.

Ya açıkçası benim oğlum da birinin mobilyaları falan çizse, özellikle çok sevdiğim biriyse, üzülüp gitmem. Yani bir daha evine gidecek yüz bulamam kendimde, utanırım.
işte bende bu mahcubiyeti yaşamasın diye cok aradım ama hep soğuktu sonra grüştük arayı acmak istemedim rahat olsun diye ama o kendini daha cok uzaklastırdı. benimde elimden başka bisey gelmedi.

Arkadaşınız saçma davranmış bence. En başta pişman ve mahçup olması gereken o. Sizden özür dilemesi gerekirken bir de tavır yapmış.

kadin belliki sorumsuz neden o çocuk o ojeyi icebilirdide
o yasta cocugu ojeyle birbirlikte birakip mutfakta sizinle laflamak ne rahatlik yani
aramazsada aramasin kirilacak sey bulmak icin bahane ariyormus
Çocuk uykum geldi dedi biz balkondayken. Oda git içeri yat hadi dedi. Meğer yatak odama gitmiş yatağı acıp orda yatmış sonra cekmecelerimi açıp karıstırıp tokalarımı vs dökmüş ojeyide o sırada görmüş. Annesi yatak odasına bak ne yapmış dedi baktım ve çok tatlı oynuyor oynasın sorun değil dedim. sonrada durumlar gelişti zaten dediğiniz gibi bahane arıyordu sanırım

Utanmak gitmeye çekinmek ayrı mesele.
Ama zarar gören eşyalar için birşey yapmamak ayrı bir boyut.
Tüm eşyalar için maddi yardım yapılamasa bile arayıp sorulur üzgün olduğu belirtilir bu bile birşey yok saymaktansa. Diğer türlüsü genişliğe girer.

tamda söylediğiniz gibi gerçekten yok saymış gibi oldu benide bu üzdü. ben zaten maddi yardım asla kabul etmezdim. ama sanki koltukları yüzletmeme de gerek yokmus ben abartmısım bide arayıp araba isteyip durduk yere huzunu bozmusum gibi hissettirdi.

Boşver sıkma canını böyle böyle tanıyoruz işte insanları.
Bir de bu sana tecrübe oldu bir dahakine evine gelen misafir çocuk mantıksız birşey istiyorsa anası danası uyarmıyorsa sen uyar mesela oje mi istedi annesi birşey demese bile "hayırr ojeler minikler için değildir oynanmaz" de çekinme hiç. Geçen bize misafir geldi çocuk mutfağı karıştıracaktı önce sözlü uyardım dinlemedi kibarca tuttum kollarından hadi bakalım çıkıyoruzz mutfakta oynanmaz cıss eşyalar vaaar diyerekten annesinin yanına götürdüm bıraktım kadın da ağzının ucuyla uyardı çocuğunu formaliteden:)
Yani herkes sorumluluk sahibi değil onların uyarmasını beklersen ev harabeye döner uyar gitsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…