• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadaşımın cocugu koltuğumu oje yaptı annesi bana küstü.

Bir kere küçük çocuğa oje vererek birinci yanlışı yapmış,kapağını açacağını bilmeliydi.
İkincisi özür dilemeyip apar topar evinizden gitmesi de çok ayıp olmuş.
Arkadaşınız bu konuda yüzde yüz hatalı.

Bana göre siz de kamyon için onu arayarak resmen "senin yüzünden eşyalarım paralandı,gel götür" demek istemişsiniz.
Bunun aksini iddia etmeyin, kim olsa öyle anlar.başka kamyon mu yok ülkede?bakın sonra bulmuşsunuz.
O noktada haklı.Ama o da çocuğunun yaptığının bedelini ödeseydi.Bedel derken mahçupluk,özür filan.
Rahatlık işte,oje bu yahu,neden verirsin eline 3 yaş bebesinin.

Merhaba kızlar, ben direk konuyu anlatmak istiyorum,
Ben yeni evlendiğimde ilk misafirim olarak liseden beri tanıdığım çok yakın arkadaşım ve onun 2 kuzeni evime geldiler. bu yakın arkadaşımın (3 veye 4 yaşlarında) cocugu var.
Biz mutfakta otururken kzı yatak odasındaki ojeyi farkedip almak istedi ve ağladı bende annesi olmaz vs birşey demeyince kapağını açmamak şartıyla oynayabileceğini söyledim.
Fakat oturma odasında TV,Ünite, koltuk, halı, puf, süs eşyaları olmak üzere her yeri boyamış. biz bunu farkettiğimizde herkes eline bir bez ve aseton alıp ojeleri cıkarmaya calıştı ama benim koltugum ve mobilyalarım aşındı ve beyazladı. arkadasım temizlik işleminden sonra apar topar evden çıkıp gitti bende zor ve stresli dönemler geçirmiştim duygusal patlama yaşadım ve çok ağladım zaten o eşyelarıda zar zor alabilmiştik. koltuğu ve pufu yeniden yüzletmem gerekiyordu (daha hiç oturup keyf bile yapamadan) ve inanınki büyük bir araba cevremize sormamıza ramen bulamadık. bu arkaşdasımın da eşinin kamyonu var en son ona rica ettim. (eşim yanlış anlaşılabilceğimi söyledi ama ben o benim kardeşim içimi dışımı bilir deyip aradım) sonra tabiki yardımcı oluruz vs dedi hatta parası neyse ben karsılarım vs dedi ama asla kabul etmezdim. sonrasında eşimle eşi izinli oldugu günleri uyduramadılar ve biz başka bir araç bulup götürdük mobilyacıya.
sorun şu ki arkaşım o günden sonra beni aramaz oldu ben gecelerce düşündüm yanlış birşey ypmadıgımı biliyordım bir hatamıda bulamadım asla kalbini kırcak birşey söylemedim üzmedim ama arayıp sormasınıda bekledim açıkcası. ben aradıgımda da soğuk davrandı.
bunun nedenini çok sonra öğrendim meğer ben arac için aradığımda yanında beni bir kez gören uzak bir akrabası varmış oda demişki yani ben olsam böyle birşey için aramazdım yaptığı ayıp olmuş demiş oda onu haklı bulup benim yaptıgımı ayıplamış. ( bu konuyu öğrendiğim kişden arkamdan konuştugu herşeyide öğrendim ama hiç beklmezdim çok şaşırdım.)
Kimsenin arkasından konuşmayı sevmem evine gidip herşeyi yüzüne söyledim sonra benim çok haklı olduğumu onun çocuklarla vs uğraşmaktan pskolojisinin bozuldugunu söyledi ama bir özür bile dilemedi bende bir süre düşünelim yaptıklarımızı dedim cıktım evden.
Şimdi sizce de ben yanlış birşeymi yaptım yardım isteyerek ama hiç kötü niyetle aramadım ve benim kardeşim dediğim insan neden beni hiç tanımayan birinin yorumuyla değişir anlam veremiyorum..
Annem her cocuklu misafirden sonra cocuklu dostum yakasina kustum der.

Hayir haklısın. Yeni evlisin dogal olarak eşyaları yeni almissın. Yazik günah.
Kimse kusura bakmasın. Bedavaya almiyoruz bunlari
Benimde tum eşyalarım yeni dogal olarak ben olsam bende cok üzülürdüm.
Gecmis olsun
Hani bunu sen yapsan esin yapsa bu kadar zoruna gitmezdi ama ortada sorumsuzluk soz konusu.
O cocugun elinde bardak meyvesuyu olsa dokse yine bisey demezdin kazadir bu ama bu cocugun yaptigi kaza degil yaramazlik anneside sorumsuz. Ayrica da hatalı ne diye arkandan konusuyor bu kadar samimi iseniz senin yerinde olsam asla görüşmem artık.
Benimde cok yakin arkadasim geldi buraya çocuğuyla. Oda 2 yasini bitirdi.
Ben onlari salonda agirlamadim klima oturma odamda. Cocuk bardak kırdı. Orta sehpami aldi itekledi koltuğa. Esimin sandalyesi var donen sandalye onu itekledi. Benim yuregim hopladi esimin kablolari bilgisayarlarina zarar verir diye çünkü esim bu konularda cok kıl bir insan neyseki boyu yetmedi
Kopegimin yatağına oturdu :KK70: neler neler yapti ama annesi 1 saniye yalniz birakmadi onu topladi hep etrafi kizcagiz rahat edemedi zaten hep beni cagiriyor kendi gelmiyor kimseye gitmiyor ama cocuk yaramaz çünkü . Ben gel buyur diyorum ama onda gorusuyoruz genel olarak
Ben onemsemedim bardagi kirmis dokmus vs buna benzer bise yapsaydi ki annesi izin vermezdi bu is annede bitiyor açıkçası herkes kendine ceki duzen versin sorumsuz birisi baskasinin esyasina zarar vermeye hakki yok
Bende cocukken yaramazmisim ve annem kimseye gitmiyormus brn 1 gelirsem siz 5 gelin cocugum durmuyor diyormus
Ben bile burdan sistim sinir oldum yani
Arkadan konusmasina ozellikle
Cok haklısınız nitekim meyve suyu dökmedi ama muz ve inciri hep koltuktara sürdü hiö bişey demedim yesin tek önemli değil dedim. Ve başka bir arkadasım var gelince asla cocugunun yanından ayrılmıyor dediğiniz gibi kendi rahat edemiyor onada ben kızıyorum cocugu rahat bırak biz yanındayız vs bunaltma diye. Onun düşünmesi benim için yeterli zarar ziyan olsa da olur cocuklara bişey olmasın yeterki.

Haklisiniz zaten odemeyi basta teklif etmesi lazimdi ama önlerinde agladiysaniz bu hic hos bisey degil. Ben de sogurum ve gorusmek istemem bir daha.
Evinde ki esyaya bisey oldu diye karsimda aglasa biri ucretini karsilar bi daha evine adim atmam.
Hayır tabiki önlerinde ağlamadım hiç tepki vermedim. onlar cıktıktan sonra tutamadım kendimi. Hatta onun kuzenin biri benimde yakın arkadaşım o aradı naptın nasılsın diye bende aglarken acmış bulundum tlfnu birinin desteğine ihtiyacım vardı. ama x e söyleme ağladıgımı üzülmesin dedim. Bu arkadaşa x arkamdan bieyler söyleyince kız ne kadar üzüldü sen hala kendini düşünüyosun ağladı vs demiş öyle öğrendi ağladıgımı ama onada kulp bulup ağlamamı bile ayıplamış.

Anne dediğin laklak yapmaz çocuğunu takip eder. Ya çocuk o ojeyi yutsaydı? Allah korumuş...
Allah korudu gerçekten iyiki yutmadı hatta televizyonu yeni almıştık ayaklıkları takılı değildi onu kopmle boyamış Allah korusun üstüne düşebilirdi. Görüncede öyle dedim iyiki ona bişey olmadı ben ona dayanamazdım.

Bir kere küçük çocuğa oje vererek birinci yanlışı yapmış,kapağını açacağını bilmeliydi.
İkincisi özür dilemeyip apar topar evinizden gitmesi de çok ayıp olmuş.
Arkadaşınız bu konuda yüzde yüz hatalı.

Bana göre siz de kamyon için onu arayarak resmen "senin yüzünden eşyalarım paralandı,gel götür" demek istemişsiniz.
Bunun aksini iddia etmeyin, kim olsa öyle anlar.başka kamyon mu yok ülkede?bakın sonra bulmuşsunuz.
O noktada haklı.Ama o da çocuğunun yaptığının bedelini ödeseydi.Bedel derken mahçupluk,özür filan.
Rahatlık işte,oje bu yahu,neden verirsin eline 3 yaş bebesinin.
İster inanın ister inanmayın ben o düşünceyle aramadım ve bayram öncesiyli evime gelimek isteyen birsürü insan vardı ve benim o koltukları hemen yüzletmem gerekiyordu. Evet bulduk bulmasına ama üstünden günler geçti. Ve hiç samimi olmadığımız insana muhtac olmuş olduk. Ben bunun yerine arkadaşım canla başla yardımcı olur diye düşünmüştüm ben olsan öyle yapardım.

Hep zaten 3kişiler arkaşlığı bozar eğer ki kişinin kişiliği zayıfsa . empati yeteneği olsaydı halen arkadaş kalırdınız ama buda her insanda mevcut değil:kahve:

Ben yeni evlendiğimde ilk misafirim olarak liseden beri tanıdığım çok yakın arkadaşım ve onun 2 kuzeni evime geldiler. bu yakın arkadaşımın (3 veye 4 yaşlarında) cocugu var.
Biz mutfakta otururken kzı yatak odasındaki ojeyi farkedip almak istedi ve ağladı bende annesi olmaz vs birşey demeyince kapağını açmamak şartıyla oynayabileceğini söyledim.
Fakat oturma odasında TV,Ünite, koltuk, halı, puf, süs eşyaları olmak üzere her yeri boyamış. biz bunu farkettiğimizde herkes eline bir bez ve aseton alıp ojeleri cıkarmaya calıştı ama benim koltugum ve mobilyalarım aşındı ve beyazladı. arkadasım temizlik işleminden sonra apar topar evden çıkıp gitti bende zor ve stresli dönemler geçirmiştim duygusal patlama yaşadım ve çok ağladım zaten o eşyelarıda zar zor alabilmiştik. koltuğu ve pufu yeniden yüzletmem gerekiyordu (daha hiç oturup keyf bile yapamadan) ve inanınki büyük bir araba cevremize sormamıza ramen bulamadık. bu arkaşdasımın da eşinin kamyonu var en son ona rica ettim. (eşim yanlış anlaşılabilceğimi söyledi ama ben o benim kardeşim içimi dışımı bilir deyip aradım) sonra tabiki yardımcı oluruz vs dedi hatta parası neyse ben karsılarım vs dedi ama asla kabul etmezdim. sonrasında eşimle eşi izinli oldugu günleri uyduramadılar ve biz başka bir araç bulup götürdük mobilyacıya.
sorun şu ki arkaşım o günden sonra beni aramaz oldu ben gecelerce düşündüm yanlış birşey ypmadıgımı biliyordım bir hatamıda bulamadım asla kalbini kırcak birşey söylemedim üzmedim ama arayıp sormasınıda bekledim açıkcası. ben aradıgımda da soğuk davrandı.
bunun nedenini çok sonra öğrendim meğer ben arac için aradığımda yanında beni bir kez gören uzak bir akrabası varmış oda demişki yani ben olsam böyle birşey için aramazdım yaptığı ayıp olmuş demiş oda onu haklı bulup benim yaptıgımı ayıplamış. ( bu konuyu öğrendiğim kişden arkamdan konuştugu herşeyide öğrendim ama hiç beklmezdim çok şaşırdım.)
Kimsenin arkasından konuşmayı sevmem evine gidip herşeyi yüzüne söyledim sonra benim çok haklı olduğumu onun çocuklarla vs uğraşmaktan pskolojisinin bozuldugunu söyledi ama bir özür bile dilemedi bende bir süre düşünelim yaptıklarımızı dedim cıktım evden.
Şimdi sizce de ben yanlış birşeymi yaptım yardım isteyerek ama hiç kötü niyetle aramadım ve benim kardeşim dediğim insan neden beni hiç tanımayan birinin yorumuyla değişir anlam veremiyorum..
Off sallayın gitsin insanları bu kadar önemsemeyin küserse küssün

Sanirsiniz ki sizin cocugunuz onun esyalarina zarar verdi. Cocuktur yapar ama annelere noluyo anlamiyorum.Birgun banada cocuklu misafir geldi yemege.Cocuklari yagli ellerini koltuga surdu defalarca annesi gordu birsey demedi.Ben mutfaktayken oglunun eline gukenmez kalem vermis tekli koltugumu boydan boya cizdi cocuk.Ama annesinde tepki yok.Koltuklarimda yeni bu arada. Cocuk gidiyo perdemi tutup asagiya cekiyor annesi sadece oglum yapma.Bunum gibi bir suru sey. Onlar gidince gece 4 e kadar etraf topladim yagli yerleri sil et.Tabi o saatde etrafa ses gitmesim diye yavas yavas yaptim. Sonuc bu olay olali 2 yil oldu o gunden sonra mesafemi koydum gidip gelmiyorum.

Benim de bir komsum var iki cocugu var cok yaramazlar.. gecen geldigi bahceme cocugu ayakkabiyla eve girdi baktim annesi goruyo ama sesini cokarmiyo.. baktim bir daha ayakkabiyla girdi tuttum cocugu kolundan cikardim disari bana diyo napiyon cocuk daha o... dedim iceri kirletirken sesin cikmiyo simdi mi cikiyor sesin... sonra baktim bana tripli davraniyo... dedim valla kusura bakma da hadi o cocuk sende mi cocuksun.. cocuguns hicbirsey ogretmiyorsun bana carliyorsun ben ne zahmetle temizliyorum bu evi... bana diyor cocuk onlar ben cocuklara ses etmem benim evimi kirsa da... dedim orasi senin evin kendi evinde ses etme... tabi cocugu da tavir yapmis 5 yasinda cocuk ben ccocugumu ittiriyo baktim bagirdim cocuga... ittirme diye... bir daha da evime almadim ne onu ne cocugunu

Küçük çocuğa en baştan oje vermemeliydiniz.Hatta evin içinde tehlike olabilecek ne varsa hepsini kaldirmaniz gerekirdi .Olan olmuş geçmiş olsun diyelim ama size tavsiyem misafir geldiğinde yatak odanizin kapısını kapalı tutun hatta kilitleyin
Cok haklısınız ama tahmin edemedim yeni evliydim ve ilk misafirimdi bende düşünmeliydim. Zamanla bilinçlendim böyle durumlara.

Cok haklısınız nitekim meyve suyu dökmedi ama muz ve inciri hep koltuktara sürdü hiö bişey demedim yesin tek önemli değil dedim. Ve başka bir arkadasım var gelince asla cocugunun yanından ayrılmıyor dediğiniz gibi kendi rahat edemiyor onada ben kızıyorum cocugu rahat bırak biz yanındayız vs bunaltma diye. Onun düşünmesi benim için yeterli zarar ziyan olsa da olur cocuklara bişey olmasın yeterki.
Zaten venim kizdigim da bu tamam cocuk cocuga birsey demiyoruz da yahu sen kac yasinda kadinsin.. cocugun bunu yaparken niye sessiz kaliyorsun engel olsana...

Kesinlikle sucunuz yok. Ve bence arkadaslarınızı iyi secmelisiniz. Çok tuhaf geldi hareketleri bana. Bnm arkamdan konusana ben arkadas demem.

Bide ban diyor senin evin ne kiymetliymis... dedim valla kiymetli.. oyun parki degil burasi... terbiye edep bilmeyen insan.. yazin cocugu baya baktim ciplak disarda dilasiyo... kizdim bende ya dedim giydirsene bu ne boyle bana diyorki giymiyor istemiyor... ya dedim sen herseyi cocugun insiyatifine gore mi yapiyon ne demek giymiyor... ciplak birakilir mu... ayaklarda ayakkabi corap yok birde oyle dolasiyorlar sokakta

Back