• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadaşımın cocugu koltuğumu oje yaptı annesi bana küstü.

Bir arkadaşım var ,çocuğu her gelişinde evimin ağzına s.çıyor:) Ben çocuğu kapıp başka odaya götürüyorum annesi bisey demesin diye ..demez zaten ama bi defa duvarımı baştan aşağı boyayınca annesi şaşkınlıktan naptın sen diye çıkıştı, yavrum o da çok korktu ,yaşı küçük bi minnoş, anlamıyor durdan sustan. Annesi de hep peşinde ama çocuk çok aktif :) kedi gibi saniyede milyon deliğe giriyor :) ee napayım şimdi ben bu çocuğa, minciklaya minciklaya canını alıyorum zaten ,çok sevimli..yapacak birşey yok ,sağlık olsun ! Annesi de hemen temizler ortalığı, hakkını yemeyeyim arkadaşımın:)

Seninki biraz kötü olmuş . Annesi ojeyi elinden almalıydı, almıyorsa sen almalıydın . Eşyalarını türlü zorluklarla aldığından bahsediyorsun ,korumayı da bilecektin. Arkadaşın bayağı ilginç bir kadın, gönül koyması gereken kişi sensin .bırak ne hali varsa görsün, düşünme artık .

Ne rahat insanlar var ya bu ne yüzsüzlük. Çocuğu tuttursa bile annesi ojeyle oynamasına izin vermemeliydi oje bu düşüp kırılsa lekesi çıkmaz üstelik yeni evlisiniz.

Benim çocuğum yapsa utancımdan yerin dibine girerim mobilyaları ben yaptırırım. Sonuna kadar siz haklısınız şuan yokluğunu hissetseniz de ilerde iyiki görüşmeyi kesmişiz dersiniz

Yillar once kuzenime oturmaya gitmistim alt kat komsusu gelmisti benden buyuk ama genc bir hanimdi gozler kan canagi kuzenim sordu oglan gecen hafta aldigimiz kucuk abajuru kirdi dedi

Kocasi cok huysuzmus evde birsey kirilip zarar gorunce nasil kazaniyorum ben senin haberin varmi yayilip oturuyosun niye oglana sahip cikmiyorsun diye yuklenirmis kavga cikarmis (yanlis anlama olmasin kiran kendi cocuklari)

Calismiyorduda kuzen para verdi cocuguda birak bize bir saatligine git al sonra mutfak masrafindan biriktirir bana verirsin diye
Benim yasim cok yoktu ama garipsemisim aklimda kalmis

Konu sahibinin boyle bir durumu olmayabilir ama insanlarin ozunde ne yasadigini bilemeyiz ne zorluklarla ne borc harcla aldiklarini bilemeyiz zarar verdiysek odemekle yukumluyuz diye dusunuyorum karsi taraf kabul etmese dahi hak olarak goruyorum ben
aman cocuk o evet cocuktur durdan sustan anlamaz ama buda bir vazo duvara kucuk cizik haliya minik leke degil
İnsanlar bildigin masrafa sokulmus ojeyi o verdi nasilsa rahatligina girmis sizin arkadas ama oda beklemekle kontrolle kendi cocugundan yukumlu sonucta

Ben arkadasinizin tavrini sagduyu sorumluluktan cok uzak buldum benim basima gelse kendimi yerdim kocasi bise demismidir ailesi soylenmismidir kizin morali bozuldu diye

Kusura bakmayin dunya mali dunyada evet kalp kirmayalim ama kurnazliga kacani uste cikanida hayatin merkezinde cok tutup yipranmayalim taraftari biriyim ben haksiz degilsiniz simdilik oluruna birakin zaman nereye suruklerse o sekilde devam edersiniz
Gecmis olsun

herkes cocuguna sahip cikmali
Net.
Yoksa istenmeyen, zahmet veren kisi olursun. Ben boyle dusunuyorum.
Kimse bizim arkamizdan temizlik yapmak zorunda degil. Hele ki cikmayacak leke olusmasina sebep oluyorsun...

benim arkadasim da kizinin eline keceli kalem verdi, kiz haliyi boyadi. Mudahale etmesem her yeri boyayacak. Arkadasim ne dese begenirsin, dur haliyi duzeltelim de leke belli olmasin. Bu olay oldugunda da ben 40 haftalik hamileydim. Egilip hali sildim.

Ardindan da o kisiyi sildim =)

arkadasa hala yuzsuz yuzsuz ben ne yaptim ki diyormus...

Bir arkadaşım var ,çocuğu her gelişinde evimin ağzına s.çıyor:) Ben çocuğu kapıp başka odaya götürüyorum annesi bisey demesin diye ..demez zaten ama bi defa duvarımı baştan aşağı boyayınca annesi şaşkınlıktan naptın sen diye çıkıştı, yavrum o da çok korktu ,yaşı küçük bi minnoş, anlamıyor durdan sustan. Annesi de hep peşinde ama çocuk çok aktif :) kedi gibi saniyede milyon deliğe giriyor :) ee napayım şimdi ben bu çocuğa, minciklaya minciklaya canını alıyorum zaten ,çok sevimli..yapacak birşey yok ,sağlık olsun ! Annesi de hemen temizler ortalığı, hakkını yemeyeyim arkadaşımın:)

Seninki biraz kötü olmuş . Annesi ojeyi elinden almalıydı, almıyorsa sen almalıydın . Eşyalarını türlü zorluklarla aldığından bahsediyorsun ,korumayı da bilecektin. Arkadaşın bayağı ilginç bir kadın, gönül koyması gereken kişi sensin .bırak ne hali varsa görsün, düşünme artık .
Sorun cocukda degil anne de engel olmaya calismasi gerekir burdaki hic sesini cikarmiyor

O kadar güzel yazmışsınız ki çok teşekkür ederim inanınki maddi bir destek zaten kabul etmezdim asla. Ama manevi olarak bile yanımda olmadı naptın hallettnmi benim yapabilceğim birşey varmı demedi. İçimi rahatlattınız cok sagolun kendimi çok sorguluyordum çünkü..

Arkadaşım, senin arkadaş resmen zeytinyağı gibi üste çıkmış, bir de seni suçlu duruma düşürerek sıyırmak istemiş olaydan. Yemezler deseydin... (Aynı tavrı benim kv de kendi suçlu olduğu durumlarda beni suçlayarak kendini aklamaya çalıştığından biliyorum ve şok geçirdiğini anlayabiliyorum)

İnsanları böyle zamanlarda tanıyoruz işte, gerçek yüzünü görüyoruz.

Sizin bir suçunuz yok, yalnız 3. kişilere ne oluyor ben anlayamıyorum böyle durumlarda, herşeye burunlarını sokuyolar ne ayıp, belli ki arkadaşınız utanmış suç bastırmak istemiş ama yaptığı hiç doğru değil.
Yıllar evvel bi arkadaşım üniversitede yeni aldığım saç düzleştiricimi istemişti, hayır diyememiştim, hiç kullanmamıştım pahalı bir şeydi, ciddi para biriktirip almıştım, arkadaşım düzleştirici aldı, sulu tezgahın üzerine koyduğu için yanmış, gülerekten yanıma gelip, yaktım dedi ne özür diledi ne başka bişey yaptı, çok şaşırmıştım, üzülmüştüm gerçekten, ben böyle rahat bir insan olmadığım için veya insanlardan eşya isteyip özen gösterdiğim için midir bilemiyorum hoş karşılamıyorum, diyelim ki yaptım muhakkak telafi ederim, asla üzerine yatmam, kul hakkı olduğunu düşünüyorum.
Siz biraz iyi niyetli davranmışsınız, ojeyi veya kalemi vermeyelim mobilyaları çizebilirler çocuk sonuçta diyebilmelisin, topu anneye atarsan bazı anneler çok rahat, boşuna masrafa girdin, üzüldün, bundan sonra hepimize ders olsun, hayır demeyi bileceğiz, yeri geldiğinde kendi çocuğumuza yeri geldiğinde başka çocuklara, kötü bir şey değil bu. Yalnız arkadaşın iyi biri olsa da biraz rahat bundan sonra temkinli olmanda fayda var, lafla ben öderim demekle olmaz o işler..

Arkadaşınızdan elektrik alamadım.

Arkadasinizin küsmus oldugu deilde koltuklariniz esyalariniz batmiş apar topar kalkmis gitmis demedimi hic kusura bakma mobikyani beraber karsilayalim falan die...
Belkide boyle dusundu ama o yanindaki seytani konusan insanlar doldurmus.. belki esinden destek alamadi mahcuo oldugunu dusundu size ...

Birşeyin arkasına saklamıyorum konuşma tarzınız hiç hoş değil! Lütfen böyle cümleler kurmayın.. Tekrar etmek istemiyorum yorumları okuyun lütfen sorun şu ki o mahçup olmadı beni aramadı bi yol bulmaya çalışmadı. Ben aradığımda ne demek tabiki yardımcı oluruz vs dedi ama sonra beni hiç tanımayan o kadın 2 cümle söyleyince onu haklı bulmuş. o beni tanımasa ilk aradığımda da bunu düşünüp bozulabilirdi beni hiç tanımayan başkasının yorumuyla değil. Hadi diyelim ki beni yanlış anladı böylemi tepki vermesi gerekiyordu (arkamdan konuşarak ) onun yaptıgımı doğru o zaman. Ve ayrıca istediğinizi düşünebilirsiniz ama gerçekten empati yapıyorum onun yerinde ben benim yerimde o olsa ben onu yanlış anlamaz hemen halletmeye calısırdım. Hatta daha o söylemeden ben çözüm arardım. Biz çok yakındık ben arkadaşlarıma gercekten çok değer veririm beni tanımadan sizde bu şekilde konuşmayın.

Ben olaya karşı tarafın ne yaşamış olabileceği ile ilgili bir yorum kattım. Ama sizin bana verdiğiniz yanıttaki tepkiniz aşırı. Buradaki yorumlarinizı siz de bir tekrar okuyun. Hep karşı tarafı suçlayıcisiniz. Yani tamam o kendini kötü hissetmesin diye arayıp sormuşsunuz ama o akrabası o lafı etmeden önce de size mesafe koymuş gibi geldi. Yani daha önceden kötü hissetmiş gibi gözüküyor.
Eşiniz sizi uyarmış. siz ne kadar kardeşim gibi vs diyin kardeş bile olsaniz arayıp yardım istemek koltukların yüzünü değiştireceğinizi haber vermek demektir. Kaldı ki herkes kamyonet bulup mu gönderiyor. İşi yapacak olan gelir alır genelde. Zaten siz onlara gerek kalmadan cozmussunuz.
Üstüne üstlük aman boşver ne gerek var öyle arkadaşa çıkar gitsin hayatından benzeri yorumları da beğenip durmussunuz.

Karşı tarafı tanımıyorum sizi tanımıyorum anlattığınız kısmı üzerinden varsayımlar ile yorum yapıyorum. Herkes öyle. Yukarıda açıkladığım sebeplerden sizi hatalı buldum.

Herkes çocuğunu tanır. Benim oğlum da duvarları boyar. Kendi evimde ben rahatsız değilim. Ama ojeye dokunmasına izin vermem. Burda engel olması gereken arkadaşınızmış. Ojeyi onun alması gerekirdi zaten. Üzülmeyin.

Ben olaya karşı tarafın ne yaşamış olabileceği ile ilgili bir yorum kattım. Ama sizin bana verdiğiniz yanıttaki tepkiniz aşırı. Buradaki yorumlarinizı siz de bir tekrar okuyun. Hep karşı tarafı suçlayıcisiniz. Yani tamam o kendini kötü hissetmesin diye arayıp sormuşsunuz ama o akrabası o lafı etmeden önce de size mesafe koymuş gibi geldi. Yani daha önceden kötü hissetmiş gibi gözüküyor.
Eşiniz sizi uyarmış. siz ne kadar kardeşim gibi vs diyin kardeş bile olsaniz arayıp yardım istemek koltukların yüzünü değiştireceğinizi haber vermek demektir. Kaldı ki herkes kamyonet bulup mu gönderiyor. İşi yapacak olan gelir alır genelde. Zaten siz onlara gerek kalmadan cozmussunuz.
Üstüne üstlük aman boşver ne gerek var öyle arkadaşa çıkar gitsin hayatından benzeri yorumları da beğenip durmussunuz.

Karşı tarafı tanımıyorum sizi tanımıyorum anlattığınız kısmı üzerinden varsayımlar ile yorum yapıyorum. Herkes öyle. Yukarıda açıkladığım sebeplerden sizi hatalı buldum.
bende az once konumda ornek verdim komşunun okula goturduğum arabamla 10 yaşındaki oğlu arabamı kapısını boydan boya çizmiş gören 3 ayrı kişi var ama annesi benım oğlum yapmaz sordum şimdi dedi çıktı.bir üye aynen şunu yazmış:e ozaman sizde çizilecek daha ucuz bir araba alın onenli olan huzur.yavv hırsızın hiç mi suçu yok hikayesi gerçekleşti az önce.başka komşununda arabasının lastığını ındırmeye kalktı yazın aynı çocuk.e odamı çocuğun dıkkatını çekmeyecek ucuz bir araba alsın o zaman .bu konuda da yorumunuzu merak ettim aklı başında bir uye gördüğüm için sizi

bende az once konumda ornek verdim komşunun okula goturduğum arabamla 10 yaşındaki oğlu arabamı kapısını boydan boya çizmiş gören 3 ayrı kişi var ama annesi benım oğlum yapmaz sordum şimdi dedi çıktı.bir üye aynen şunu yazmış:e ozaman sizde çizilecek daha ucuz bir araba alın onenli olan huzur.yavv hırsızın hiç mi suçu yok hikayesi gerçekleşti az önce.başka komşununda arabasının lastığını ındırmeye kalktı yazın aynı çocuk.e odamı çocuğun dıkkatını çekmeyecek ucuz bir araba alsın o zaman .bu konuda da yorumunuzu merak ettim aklı başında bir uye gördüğüm için sizi
Benden bahsediyorsunuz ama dünya malı. Çözüm sundum. Uuz araba, çadir germek, cevreyi degisirmek. İnsan degisiremezsiniz. Böyleler. Ben daha ne diyim.

Benden bahsediyorsunuz ama dünya malı. Çözüm sundum. Uuz araba, çadir germek, cevreyi degisirmek. İnsan degisiremezsiniz. Böyleler. Ben daha ne diyim.
süper çözümler günde 4 5 kere kullandığım arabaya çadır gerıp gerıp toplayayım içi çok güzel ferah okula yakın olan evimden olayım sevdığım arabamı satıp kuşgillerden bir araba alayım.bir insan bile değişse değişmeye zorlamalıyız dıyorum ben kaçan biz olmamalıyız.burda ülkeden bıkıp gıtmek ısteyen üyeler de çok e o da yanlış .

Kızım aynısını yapsa (ki o ojeyi asla verdirmem eline) çok mahçup olur fazlaca özür diler, alır kızımı çıkar giderdim, mahçup olduğumdan ve karşı tarafla münakaşa etmeyelim diye. Sonrasında koltuk gerçekten kötüyse yani bir iki damladan fazlası, bayağı can sıkıcıysa kumaş değişimini karşılamayı teklif ederdim.

Çok sinir bozucu bir durum, evliliğimin ilk günleri gelen arkadaşın 6 yaşındaki oğlu koltuğuma işemişti, kaç sefa yıkattım o koku çıkmadı en sonunda yenisini aldım. Bayağı da pahallı bir şeydi. Benim arkadaş da pek takmamıştı, bir daha da görüşmedik zaten. Rahat insan sevmiyorum ben.

Biktim bu yaramaz bebelerden ve arsız analarından ben artık. Iki dk kicinin ustunde keyif yapicam die bakmio cocuga. Dogurup Dogurup saliyolar ortaliga. Onun seni buyur etmesi lazimdi zaten daha yeni evlenmissin bismillah ne hemen gelio aileden biriymis gibi kuduruk sipasiyla. Insanlar mal dicem malin gözüne seveyim çüş dersin durur deh dersin gider. Defolsun gitsin nereye gidiosa. Napican ki boyle bi tip ne ise yarar..
Çocukları olunca bazı kadınlar prenses moduna giriyorlar.Bencilce başkalarını rahatsız etmesine izin veriyorlar veletlerinin.Çocuklu kadın çocuğu azgınsa başkasına misafirliğe gitmemeli. kul hakkı sonuçta.

Yuh ya hem sorumsuz hem yüzsüz bu kadarda olmaz hiç üzülme yaaa...

Siz sonuna kadar haklısınız. Benim eşyalarım kıymetlidir kimse kusura bakmasın. Her yıl yenisini alamıyoruz olana sahip çıkacağız mecbur. Kendi esyama verdiğim kıymetin bin mislini gittiğim evin eşyasına veririm. Acaba arkadaşın kendi evinde kızına oje verip başında durmayip gidebiliyor mu? Bir de yeni gelin evi...
Benim oğlum aşırı hareketli ne yapacağı belli olmayan bir çocuk. Yeni gelin evine asla onla gitmedim. Misafirliğe gittiğimiz de de her an gidip gidip baktım. Hiç boş bırakmadım.
Bizde bir oje vakası yaşadık. Benim evde olmadığım bir zaman eşim uyumuş ve çocuk almış. Çok sinir bozucu çünkü çıkmıyor. Lavaboya dolmuştu bizim. Bir de hali da vardı o kadar uğraştım ki... Lavabodaki hala çıkmadı malesef izi kaldı. Sizi sabırlı buldum ben. Bence diğer arkadaşınızı araya sokun hatasini o anlatsin.

Back