- 26 Eylül 2018
- 131
- 126
- 53
- Konu Sahibi Sebepsonuc
-
Ya insan eşyaya üzülmüyoda maddi olarak cok zor durumdaydık ve o koltuklar öyle kalamazdı bekleyemezdim yani. Keşke herkes anlayışlı davranabilse. Sizede cok geçmiş olsunBuna benzer bisey yasadim bende ve sonu bi sene gecti küsüz ve de kendini öle bi havalara çikardiki bagirarak 4 binlik televizyonu kirilan ben at gibi cemkiren kardes dedigim artik sildigim arkadaş :/ Degmiyo uzulme simdide muhabbet icin yalwaryo ama ne mumkun
Vay be dehşetle okudum.Komşum anlatıyor...kızı misafirlik evinde milletin yatak odasına girmiş,kadının kırmızı ojesini almış salona dönmüş ve acip yere dökmüş"Allah'tan halıya değil hemen yanında ki beton zemine döktü yoksa evin halısı beyazdı ....kesinlikle lekesi çıkmazdı ,zararını karşılamak zorunda kalicaktik " diye eşine olayı anlatmış.Esinin verdiği cevap;"ne odiycem ,çocuktur döker, o da açık renk halı almadaydi"
Bende annelerin gezmeye giderken oyuncak götürmesi gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta benim evimde cocuk yok oyuncak yok e haklı olarak cocuklarında bişeyler ilgisini cekiyor ve oynamak istiyorlar ev sahipleri zor duruma düşebiliyor.Bu şekilde misafirliğe gidince kendinden geçen kişilerden nefret ediyorum.Kizim yeni yeni ayağa kalktığı ...tuttuğu herşeyi devirdiği dönemde bir komşu "davet ederse" yanimda atilinca kırılmayacak,esya cizmeyecek 2/3 oyuncak goturur mutfakta otururdum .Tamam eşyadır esiri olmamak lazım ama kimse de evini ben içine ...... diye dosemiyor.
Buna benzer olayları bende yaşadım eşimin arkadaş ailesiyle gelmişti yağl ellerini heryere sürdüler, ünitenin tepesine cktlar, mutfakta açlmadık cekmece dolap kalmadı ama sadece gerildim huzursuz oldum ve gittiler birdaha grüşmedim. Ama yakın arkadaşım dediğim kişi böyle garip tepkiler verince çok üzüldüm.Vay be dehşetle okudum.
Yatak odasına girmesi oje alması !!!
3 senelik evliyim.
Evimi Allah'ım nasip kısmeti ile güzel bir şekilde döşedim. Hani o eşyalar kolay alınmıyor insan parasını harcıyor zevkine göre alıyor.
Evime eşimin akrabası geldi. Çocuğu TV ye bir vuruyor bir vuruyor TV düştü düşecek hepimiz odadayız anası babası gülüyor. Babası yanına gitti. Hiç çocuğa TV ye vurma demiyor çocuğu tuttu ki daha iyi vursun die.
Çocuk apaçık renk halıya kustu, gözlerimizle gördük yok halıya kusmadi diyorlar. En sonunda tepem attı halıyı silmeye başladım annesi diyor ki benim çocuğun kusmuğundan bişey olmaz. Halıyı yıkamaya verdim lekesi çıkmadı.
Bebeğin bezini hiç bir poşete koymadan cöpe atmışlar. Gördüm artık sinirlerim iyice bozuldu.
Çocuk koltukta çığlık çığlığa ağlıyor annesi telefonla konuşuyor babası içerde oturuyor bebek düşecek yere asla bakmıyorlar.
Eşimi çağırdım bak balkonda telefonda konuşuyor çocuk ciyak ciyak ağlıyor bakmıyor dedim.
Eşimde iyice gerildi.
Valla giderlerken yüzüm o kadar düştü ki size anlatamam. Bi daha gelin demedim, davet ettiler yüzlerine boş boş baktım. İki günün sonunda gittiler bizde tükendik gittikleri gibi yattım uyudum.
ay hayret bişey bu nasıl bi bencillik ya sanki seninki ev bizimki ev değil.Bende annelerdeki bu rahatlığı anlmyrm. Karşı komsu yeni tasndk pes peşe üzüldü kimse komslk yapmyr diye cnm herkes calsyr ancak eve glp dnlnyr sen canını sıkma 1 akşam davet ederm dedim ett..aynı şekilde 4 5 yaşında kızı elinde kalem beyaz sehplarmi çizdi ben asla bisey demedm. Islak mendille sildim sadece olsn diyerek. Giderken de kalemi verdm yok evi çizer diye almadi ama annesi. Şimdi görse selami zor veriyor. Aynı durum yasadm hem suçlu hem güçlü sorumsuz anneler
bir vazo kırılır bir oyuncak kırılır bardak kırılır halıya meyve suyu dökülür anlarım hepimizin başına gelen şeyler.ben mesela bunların bıle telafisini yapardım kızım yapsa.eski oyuncağı kendımıze alır yenısını alırdım o eve.amaaa velakin o kadar mobılya tv mahvolmuş tam çıldırırdım siz az bile tepki vermişsiniz.koltuk kaplatmak yenı koltuk fıyatında neredeyse eskisi gibi de olmuyor kaplatınca.asetonla silinen mobılyanın cılası gider rengi değişir.sizin arkadaş bunların telafisinin çok buyuk meblağlar tutacağını anladığından hem salağa hem yüzsüzlüğe hem de üste çıkmaya çalışıyor.tepki verin sonuna kadar.mağazada bardak kırsak ödüyoruz yahuı.canınınız sağolsun demıyorlarYa insan eşyaya üzülmüyoda maddi olarak cok zor durumdaydık ve o koltuklar öyle kalamazdı bekleyemezdim yani. Keşke herkes anlayışlı davranabilse. Sizede cok geçmiş olsun
bilemiyorum belkide öyle oldu ama yinede kendini daha çok düşündüğü kesin.Birde size bunu aktaranın emin olun hıc sucu yok
Eminim bu olay sızın bu olayı anlattığınız kuzeni, onu aradı. Uxerıne kamyon ıcın aradınız.
Bu olay anca böyle gelısmıstır. Ikısıylede arkadaslıgı kesın
televizyonu ödeteydiniz iyiydi ya aha haaaBuna benzer bisey yasadim bende ve sonu bi sene gecti küsüz ve de kendini öle bi havalara çikardiki bagirarak 4 binlik televizyonu kirilan ben at gibi cemkiren kardes dedigim artik sildigim arkadaş :/ Degmiyo uzulme simdide muhabbet icin yalwaryo ama ne mumkun
sizde haklısınız belkide benim yaptığımda yanlış anlaşılabilir bir durum zaten eşimde arama demişti ben samimiyetimize güvenip aradım belki kırdım arayarak ama dediğiniz gibi arkamdan konuşmamalıydı. Yani bana ben bu yaptıgına kırıldım diyebilcek kadar yakın nerden baksanız 15 yıllık arkadaşlığımız vardı. artık oje olayı fln değil mesele bu olayla birlikte hiç düşünmediğim gibi biri oldugunu öğrendim. Daha burada söyleyemediğim ama duydugum seyler beni çok yaraladı.Az önce alıntıladım ama tekrar belirtmek isterim.
Sizin tepkinizi asla yadırgamadım.
Samimi arkadaş da olsa kimse kimsenin evinde çocuğu konusunda o denli rahat olmamalı.
Eşyalarınıza kalıcı zarar vermiş,bu konudaki hassasiyetinizi çooook iyi anlarım.
Kamyonla ilgili olan kısımda da hakkınızda konuşmuş olması üzücü.Düşüncesi doğru ama konuşması yanlış (bana göre)
İçinden geçirirdi,bozulurdu,kırılırdı o ayrı ama arkanızdan konuşmamalıydı.
Hem suçlu hem güçlü durumuna düşmüş.
Ne üzülüyorsun evine gelip savaş alanına çevirecek insanlar gelmesin ya.Buna benzer olayları bende yaşadım eşimin arkadaş ailesiyle gelmişti yağl ellerini heryere sürdüler, ünitenin tepesine cktlar, mutfakta açlmadık cekmece dolap kalmadı ama sadece gerildim huzursuz oldum ve gittiler birdaha grüşmedim. Ama yakın arkadaşım dediğim kişi böyle garip tepkiler verince çok üzüldüm.
Dediğiniz gibi eşya onarıldı ama bizim dostluğumuz bitti zaten bu durumdan sonra hiç bişey bırakmadım etrafta banada ders oldu ama zaten benim cahilliğimdi alışık olmadıgım için olacakları tahmin edemedim yeni gelin evi ya herşey ortada süslü püslüydü :)Cocuklara kizmamak ve gerilmemek lazim sonucta bunlar cocuk, bilemezler..burada anne baba devreye girmeli,bazi anne babalar gerçekten dikkatliler veya oyuncak getiriyorlar oyalanmasi icin...boyle sorumsuz kisilerle fazla gorusmeyeye calismak en iyisi.siz de kurtulmussunuz boyle bir arkadastan , evet esyaya olan olmus artik ama yapacak birsey yok.esya onarilir,yine keyfini cikarirsiniz. ancak anlayissiz ve sorumsuz bu arkadasinizdan bu vesile ile kurtulmuş olmaniz cok daha hayirli bir durum.eger gorusmeye engel olamayacaginiz bir yakininiz varsa ve cocuklari ile ilgili konularda dikkatli degillerse, evinizde bazi onlemler alabilirsiniz.onlar gelmeden kirilip dokulecek birseyler varsa etraftan kaldirmaniz lazim .kalem vs gorunmeyecek yerlere koyun.kisaca etrafta bir cocugun dikkatini cekecek tum objeleri kaldirin,bu durumdan muzdarip kisiler icin belki yardimci olabilir bu fikir.
Evet düşünüyorum da artık bende kendimi suçlamamalıyım her şerde bir hayır var derler ya bende onu tanımış oldum. Sizlerin sayesinde içim rahatladı valla iyiki varsınız. :)Inanin okurken hiii demisim sesli bir sekilde.o kadar yeri oje yapmis o esyalar ne hale gelmistir yazik valla.o annenin yerinde olsam mahcubiyetin doruklarina cikmistim .benim oglum birinin halisina kahve doktu de neler yaptim sildim iz kaldi diye hali yikamaciyi zorla arayip haliyi verdim.nasil rahat insanlar var ya.bir de diger olay .bu gorgusuzle arkadas olma daha iyi bosver
Çok güzel yorum yapmışsınız Teşekkür ederim hakkaten koltuk kaplatmak pahalı hemde o sıra mobilyacıyla kavgalıydık ben asla o adama vermek istemedim fakat aynı döşemeden ya bulamazsak diye de ağladım. Ve koltuk asla eskisi gibi değil çünkü en üst katta oturuyoruz eşim ve arkadaşı taşırken hep altındaki bez gibi olan yerler yırtılmış hala altından sarkıyor gördükçe sinirim bozuluyor. mobilyalarımda ham ahşaptı vernik bile yoktu o yüzden hep aralarına girdi bazı yerleri beyazladı bazı yerleri neon pembe (Ojenin rengi ) oldubir vazo kırılır bir oyuncak kırılır bardak kırılır halıya meyve suyu dökülür anlarım hepimizin başına gelen şeyler.ben mesela bunların bıle telafisini yapardım kızım yapsa.eski oyuncağı kendımıze alır yenısını alırdım o eve.amaaa velakin o kadar mobılya tv mahvolmuş tam çıldırırdım siz az bile tepki vermişsiniz.koltuk kaplatmak yenı koltuk fıyatında neredeyse eskisi gibi de olmuyor kaplatınca.asetonla silinen mobılyanın cılası gider rengi değişir.sizin arkadaş bunların telafisinin çok buyuk meblağlar tutacağını anladığından hem salağa hem yüzsüzlüğe hem de üste çıkmaya çalışıyor.tepki verin sonuna kadar.mağazada bardak kırsak ödüyoruz yahuı.canınınız sağolsun demıyorlar
sitece bizim bile sinirimizi bozdu o kadın.dik dursun asla ve asla görüşmesin .şahsen ben kendim görüşssem bundan sonra kendimi onu her gördüğümde salak enayi pasif vs. vs. hissederdim sinirim bozulurdu .e böyle de ne sohbet olur ne arkadaşlıkSizin ondan kamyon istemeniz acikca..senin cocugun zarar verdi sen de elini at bakalim simdi bize..demek olmus.
Istediginiz kadar niyetim o degildi deyin ama bence niyetiniz o.
Sonucta baska kamyon bulunabiliyormus degil mi?
Ama bu demek degil ki haksizsiniz
Bal gibi de haklisiniz
Ben olsam sevinirim
Canim kamyonu ayarlayalim ben de az da olsa zararimi karsilamis olurum icim de rahatlar sana karsi..derdim sana.
Gorusme bir daha.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?