• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşımın Abisi..

Aslında arkadaşınız ve ailesinin tutumu önemli,sizi
çok seviyor olabilirler ama oğulları hiç evlilik yapmamış
ilk evliliğini sizinle yapmasına izin verecek olgunluktalar mı?
İki kişiyle olmuyor malesef evlilik sen de bilirsin.

Arkadaşınızın abisi biliyor mu henüz boşanmadığınızı.
Henüz bir evliliği resmi olarak bitirmemişsiniz. Aklınızda bitirmeniz ya da kimseden birşey saklamamanız hâlâ resmi olarak evli olduğnuz gerçeğini değiştirmiyor. Ben bekar biri olsaydım, gerekçe ne olursa olsun henüz boşanmamış olan birine güvenemezdim sanırım

Evet biliyor hatta en yakın bilenlerden çünkü kardeşi dediğim gibi mahkememe falan geldi bütün durumu biliyor.. zaten dediğim gibi ben bu durumu tekrar açıklarım kimseden saklayacak değilim bunu saklamanın en başta bana zaarı olur. o yüzden karşımdaki insanın kararı..

evet biliyorum evlilik iki kişiyle olmuyor :)

annesinin ve babasının 2. evliliği olduğu için bu durumda zorlanmayacağımızı belirtmiş ama içine girilmeden bilinmez. ben oturur enine boyuna konuşurum mutabık kalınır ve ailelerde kabul ederse olur neden olmasın. benim çok fazla duygusal beklentiden ziyade mantıklı bakıyorum artık ve inanın son bir kaç yorumda üzüldüm çünkü boşanmak üzere olduğum için dışlandığımı ve hor görüldüğümü hissettim ama yine de teşekkür ederim bunları da görmek düşünmek olasılıklar dahilinde bulundurmak lazım insanın başına herşey geliyor.

şunu da belirtmek isterim öyle çok sevme gibi bir durum yok aramızda gayette mesafeli ve resmi bir ilişki var ailesi ve kendisiyle ben sadece kızlarının en yakın arkadaşıyım..

Ben size bu teklifleri yapanlara da şaşırıyorum. Nasıl cesaret ediyorlar henüz boşanmamış bir kadına duygularını açıklamak için.

ben evliyken kızkardeşi ve bu insanla tanışmıyordum. ben boşanma sürecimde işyerimde kız kardeşiyle tanıştım ilk zamanlar ondan da saklamadım ve arkadaşlığımız gelişti samimileşti. kardeşiyle böyle oldu. bu teklifi yapmasında da benim evliliğime ve evli olduğum döneme şahit olmadığı için yani hep ilk tanıdıkları zamanlardaki gibi ailemin yanında yaşadığım için cesaret etmiş olabilir.

hani çok önceden tanısaydı o süreci evlilik sürecinde de tansaydılar beni dediğin çok doğruydu ama, ben kanunen devam etsede hep ayrıydım ve eski evliliğimle alakalı kimseyle ne görüştüm ne de iletişim kurdum. o yüzden insanlar beni hep bekar gibi görür. açıkçası bunun sıkıntısını ne ailemde ne de çevremde yaşamadım. hiç kısıtlanmadım bekarkenki hayatım kaldığı yerden devam etti. ama realite de ortada böyle bir durum var icraatta bekar gibi olsamda kanunen adı konulmadı o yüzden cesaret etmiştir açıkçası ben art biyet aramadım şaşırmadım da..

annesinin ve babasının 2. evliliği olduğu için bu durumda zorlanmayacağımızı belirtmiş ama içine girilmeden bilinmez. ben oturur enine boyuna konuşurum mutabık kalınır ve ailelerde kabul ederse olur neden olmasın. benim çok fazla duygusal beklentiden ziyade mantıklı bakıyorum artık ve inanın son bir kaç yorumda üzüldüm çünkü boşanmak üzere olduğum için dışlandığımı ve hor görüldüğümü hissettim ama yine de teşekkür ederim bunları da görmek düşünmek olasılıklar dahilinde bulundurmak lazım insanın başına herşey geliyor.

Neden dışlanasın,dışardakilerden önce sen kendi kendini ezip psikolojik baskı uygulama.
Toplumumuz malesef o olgunlukta değil çok acımasızlar biliyorum ama sen dik dur ki onlar
ezmesin saygı duysun sana.Üstelik insanın başına herşey geliyor kınadığın ayıpladığın bir
olayın senin başına gelmeyeceği ne malum di mi?Ben ilk msj da belki yanlış anladın ama
boşanmadan hiçbirşeye kalkışma derim kimsenin eline de malzeme verme ki üzmesinler seni.
Seninle görüşmekte kararlı olan kişi zaten bekler.Allah hakkında hayırlısını versin.

Canım saçmalama ya niye öyle birşey hissediyorsun..

Senin ne yapmak istediğin ve ne yapmayacağın mesajlarından anlaşılıyor..Senin de o insanın da o niyette olmadığını hissettim ben..

Kınadığınız şey başınıza gelmeden ölmezmişsiniz,bunu da hatırlatayım..

Neden dışlanasın,dışardakilerden önce sen kendi kendini ezip psikolojik baskı uygulama.
Toplumumuz malesef o olgunlukta değil çok acımasızlar biliyorum ama sen dik dur ki onlar
ezmesin saygı duysun sana.Üstelik insanın başına herşey geliyor kınadığın ayıpladığın bir
olayın senin başına gelmeyeceği ne malum di mi?Ben ilk msj da belki yanlış anladın ama
boşanmadan hiçbirşeye kalkışma derim kimsenin eline de malzeme verme ki üzmesinler seni.
Seninle görüşmekte kararlı olan kişi zaten bekler.Allah hakkında hayırlısını versin.

amin inş. herkes için

evet ilk yazmış olduğun mesajda biraz kalbim kırılmıştı çünkü inan çevremde çok bu durumla muhattap olmadım. ama olabilir oluyorda zaten bende genelde Allah ın bir lutfu olarak dışlanmadım ama bunu kınayan insanlarda oldu ve onlarada boynumu eğmedim dik durdum ben kendimi böyle kabullendim kabullenemeyen de kendi bilir çok evlilik meraklısı olsaydım öncekinin olumsuzluklarını görmezden gelirdim. ben sadece Allah için seveceğim ve dünya hayatımı tatlandıracağım biri mi değil mi onu gözetririm.
seninde dediğin gibi mahkemem konusunda açıklama zaten şart zaten ben yapmasam kardeşi yapar :) ama o da biliyor zaten isterse bekler isterse beklemez.

boşanmanız kesinleştikten sonra kendisiyle bu konuları konuşmak isteyebilecceğinizi söyleyn bence. düzgün bir insana benziyor, aileyi de tanıyorsunuz, içini dışını bilirsiniz. eğer sorun etmeyeceklerse, sizi olduğunuz gibi kabul edeceklerse,bir sorun olmadığını düşündüm ben de.

Canım saçmalama ya niye öyle birşey hissediyorsun..

Senin ne yapmak istediğin ve ne yapmayacağın mesajlarından anlaşılıyor..Senin de o insanın da o niyette olmadığını hissettim ben..

Kınadığınız şey başınıza gelmeden ölmezmişsiniz,bunu da hatırlatayım..

ne bileyim ya yorum yapan arkadaşlardan birtanesi o sana böyle bişiyi söylemeye nasıl cesaret etmiş demiş bir tanesi de ailesi falan derken hani ben hep derim bir şeyi söylemenin kırk yolu varken insanlar dimdirek empati yapmadan söyleyince kırılıverdim ama yanlış anlamış da olabilirim.

bir de dediğim gibi bir konu daha açmıştım dengesiz insanlarla da karşılaştım bu süreçte senin de dediğin gibi ben tanıdığım için ve karşı taraftan da bu durum bilindiği için biraz o yandan rahatım ama diğer yandan da korkularımda var. ona da söyledim zaten cevabımda yaşadıkalrımdan ötürü korkularım fazlaca sen benim ile alakalı izlenimlerini kardeşinden edinmişte olabilirsin ama seninle oturup konuşma kısmında bana zaman verirsin inşallah diye belirttim. bende öyle hemen bir şeylere atlayamam resmen dava sonucu çıksa bile. çünkü bi sürü güven kaybı oldu bazı şeyler tazelenir mi bilmiyorum tını tutar mı kabul edilir mi bilinmiyor işte.. arkadaşlarda korkularımı biraz körüklediler. mühim olan bu insan değil konuya bakılan pencere..

ne bileyim ya yorum yapan arkadaşlardan birtanesi o sana böyle bişiyi söylemeye nasıl cesaret etmiş demiş bir tanesi de ailesi falan derken hani ben hep derim bir şeyi söylemenin kırk yolu varken insanlar dimdirek empati yapmadan söyleyince kırılıverdim ama yanlış anlamış da olabilirim.

bir de dediğim gibi bir konu daha açmıştım dengesiz insanlarla da karşılaştım bu süreçte senin de dediğin gibi ben tanıdığım için ve karşı taraftan da bu durum bilindiği için biraz o yandan rahatım ama diğer yandan da korkularımda var. ona da söyledim zaten cevabımda yaşadıkalrımdan ötürü korkularım fazlaca sen benim ile alakalı izlenimlerini kardeşinden edinmişte olabilirsin ama seninle oturup konuşma kısmında bana zaman verirsin inşallah diye belirttim. bende öyle hemen bir şeylere atlayamam resmen dava sonucu çıksa bile. çünkü bi sürü güven kaybı oldu bazı şeyler tazelenir mi bilmiyorum tını tutar mı kabul edilir mi bilinmiyor işte.. arkadaşlarda korkularımı biraz körüklediler. mühim olan bu insan değil konuya bakılan pencere..

Cânım efendim sen bazı insanlara bakma,onlar der..Önemli olan senin ne yaşadığındır..

Arkadaşın da ailesi de senin yaşadıklarına yakından şahitler değil mi?Onlar da insan,değil mi?

Onlar senin hakkında önyargıya düşmediyse sen yanlış birşeyler yapmıyorsun demektir..:61:

Tabii ki önceki yaşadıkların sebebiyle kaygıların olacak ama ömür boyu sürmeceyek ki bunlar bitanem..

Eğer sen eşinle boşanma kararı almadan böyle şeyler yazsaydın,evliliğim kötü gidiyor,zaten boşanacağız,biri benimle tanışmak istiyor deseydin merak etme

en başta ben sana neler etmiştik..:66:

Kaldı ki ortada daha yenmiş yok,içilmiş yok..O insanla birşeyler yaşanmış değil..

Onun için moralini iç bozma cancağızım..Sen yanlış birşey yapmıyorsun..:71:

Rabbim de doğrudan hiç ayırmasın inşaallah..:61:

Cânım efendim sen bazı insanlara bakma,onlar der..Önemli olan senin ne yaşadığındır..

Arkadaşın da ailesi de senin yaşadıklarına yakından şahitler değil mi?Onlar da insan,değil mi?

Onlar senin hakkında önyargıya düşmediyse sen yanlış birşeyler yapmıyorsun demektir..:61:

Tabii ki önceki yaşadıkların sebebiyle kaygıların olacak ama ömür boyu sürmeceyek ki bunlar bitanem..

Eğer sen eşinle boşanma kararı almadan böyle şeyler yazsaydın,evliliğim kötü gidiyor,zaten boşanacağız,biri benimle tanışmak istiyor deseydin merak etme

en başta ben sana neler etmiştik..:66:

Kaldı ki ortada daha yenmiş yok,içilmiş yok..O insanla birşeyler yaşanmış değil..

Onun için moralini iç bozma cancağızım..Sen yanlış birşey yapmıyorsun..:71:

Rabbim de doğrudan hiç ayırmasın inşaallah..:61:

çok teşekkür ederim yazdıkların yorumların içimi çok rahatlatıyor ALLAH razı olsun :)
amin kimseyi ayırmasın inşALLAH.

ben manevi olarak boşandım çoktan çok şükür eskiye dair bir tek soyadı kaldı ona da istemesemde emanet gibi bakıyorum.

Ailesi çok çok yakınen biliyor ha ben anlatmadım kızları veyine ortak bir tanıdığımız yine aile olarak anlattılar. şöyle birşey var diğer yandan da benim boşanmamı bekleyen bir kaç aile daha var yani aileme haber vermişler ama onları çok fazla tanımıyoruz köylümüzler ve uzaktan akrabalar. hatta ben arkadaşıma ilk hikayemi anlattığımda çok üzülmüştü ve annesinin de hikayesinin benimkine çok benzediğini söylemişti. sonra annesine anlattığında bana hiç tanımadan daha ALLAH bahtını bundan sonra açık etsin söyle üzülmesin hepsi geçiyor hayatta bir sürü şey görüor insan diye benimle alakalı kızına söylemiş. yani kendi hallerinde görmüş geçirmiş insanlar ama, tabi ki her insanda olduğu gibi onlarda da eksik gedik vardır umarım ALLAH her iki taraf içinde hayırlısını nasip eder.

bugünkü cevabıma istinaden de cevap yazmış zaman talebimi hoş karşıladığını ve bekleyeceğini bildirmiş. bende 3 ay gibi yani mahkememe kadar zaman istedim sebebini de söyledim mahkemem bitmeden görüşemem diye. bir de dedim 3 ay uzun bir zaman bu zaman için de fikrin değişebilir bundan önce mesajdan önce bakış açım sana nasılsa onu korurum saygı duyarım kendini mecbur hissetme sakın benden yana senden alınmış bir söz değil bu hakkıma girmiş olmazsın diye cevap yazdım.

tekrardan

Back