Arkadaşımın Abisi..

chelik

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2009
287
3
0
İstanbul
Selamlar;
Bu günlerde buraya çok konu açar oldum :) ama inanın bu sefer çok panik bir haldeyim.

Benim 2 senedir çok samimi olduğum bir kız arkadaşım var. Çok severim kendisini ve evlerimize de gider geliriz. Annesini, babasını, abisini falan tanıyorum. İyi orta halli insanlar. Aynı şekilde o da beni ailemi ve boşanmamı falan biliyor hatta mahkememe de gelmişti bu arkadaşım.

Bu kız arkadaşım sürekli bana abimin kadın versiyonusun falan diye takılırdı.

Dün abisi bana bu sosyal siteden mesaj atmış. İşte uzun zamandır kız kardeşime örnek olmak ve onu muhafaza altında tutmak zorunda olduğum için ister istemez seni de gözlemlemek zorunda kaldım bu başta sadece nasıl biri kızkardeşime ne katıyor falandı derken senin çok kıymetli değerlerin olduğunu yaşadıklarından çok dersler aldığını farkettim. Duruşun ve hayata bakışın Allah rızası çerçevesinde olunca benim için karşılaşması zor bir insan olduğunu düşündürdün. falan diye özetlersek uzun bir mesaj yazmış. ben bugün görebildim ancak. arkadaşımın aile yapısını yakınen tanıdığım için anne ve babalarının ikinci evlilikleri olduğunu biliyorum. ama arkadaşımın abisi hiç evlenmemiş. eşine hayat standardı olarak orta düzeyde sıkıntı çekmeden yaşatacak biri. karakter olarak arkadaşımdan bildiğim kadarıyla iyi ama, inanın bir 3 veya 4 sefer ancak karşılaşmışızdır. çünkü ben onlara gideceğim zaman evden giderdi evde olmazdı veya odasından çıkmazdı. ben onu çok fazla tanımıyorum. etrafımda onun çok arkdaşı mevcut bir sıkıntı duymadım hakkında. hatta yeni ev falan aldı.

ama aklıma takılan acaba bana olan bu ilgisi kardeşinin beni çok sevmesinden kaynaklı mıdır.
bir de arkadaşımı çok seviyorum kardeşi yaşça benden epey güçük 4 yaş kadar kendisi 1,5 yaş falan büyük.
bu durumun aramızı bozmasından korkuyorum sıkıntı çekmekten korkuyorum zor zamanlar yaşadım zor günler geçirdim.

böyle hayal etmemiştim zaten çok fazla evlerine gitmedim bir iki sefer namaz kılmaya falan işte mecburiyetten dolayı ama gitmezdim. ya çok panik yaptım bilmediğim bir sebepten dolayı içimde şok geçiriyorum şu anda. hatta bugün cevaben gözlemlerin ve fikirlerin kardeşinden kaynaklanıyor olabilir. bazı şeylere karşı zamanla çok hassasiyet kazandım o yüzden bana zaman verirsin umarım görüşme talebin için dedim. ve öyle alel acele verilmiş bir cevap oldu bu ama hiç beklemiyordum fazlasını da düşünemedimşaşkınlıktan dolayı. çünkü hiç beklemiyordum ve hep şey demiştim arlkadaşıma bana espri yaptığında böyle şeyleri sakın başkalarının yanında söyleme hatta hiç söyleme demiştim. ve uzun bir zamandır espri falan yapmıyordu. bir de abisi çok ciddi birisi öyle pek bir fikir edinmemiştim ve hissetmemiştim de.

ve şu anda ne yapacağımı bilmiyorum. çok paniğim sebebini de bilmiyorum inanın çünkü ilk defa biriyle görüşmem değil bu :44:

Son düzenleme:
Bir şeyler hissetmiyorsanız görüşmezsiniz olur biter.
Bu durum neden sizi bu kadar rahatsız ettiki?
Sonuçta abisi siz evdeyken evden çıkıyormuş yada odasına kapanıyormuş
sizde artık duygularını öğrendiğinize göre istemzseniz cevap olrak olmayacağını söylersiniz
uzun bir zamanda arkadaşınızın evine gitmezsiniz böylelikle konu kapanır.

Son düzenleme:
ve şu anda ne yapacağımı bilmiyorum. çok paniğim sebebini de bilmiyorum inanın çünkü ilk defa biriyle görüşmem değil bu

Son satırı düzeltmişsiniz ben ona istinaden yorum yazdım ama
bu yazdığınızı da anlamadım:44:

Yazdıklarınızdan anladığım aslında siz de abisiyle birşeyler düşünebilirsiniz. Yani bunu istiyorsunuz. Neden abisiyle görüşürseniz, kardeşiyle aranız açılsın ki.
Siz de istiyorsunuz bence ama kurduğnuz son cümleyi anlayamadım

yani ilk defa biriyle görüşmüş olmayacağım ondan önce de çıkma veya sevgili boyutuna geçmeden bir kişiyle görüşmüştüm hatta konusunu dahi açmıştım kısa bir zaman önce oldu ama ondan hiç panik olmamıştım onu belirtmek istedim yani.

Sizin ona karşı ne hissettiğiniz önemli ilk görüşte aşk olacak diye bir şey yok ben de eşimi ilk gördüğümde pek birşey hissetmemiştim ama zamanla aşık oldum.

Canım anladığım kadarıyla arkadaşının abisi iyi niyetli ve yol yordam bilen bir insan..

Kendini oldukça güzel ve münasebetli bir şekilde ifade etmiş..

Sen de zaten kendine zaman tanımasını rica etmişsin..

Kardeşini ve ailesini tanıyormuşsun,haklarında bir fikrin mutlaka vardır..

Adı konmadan sadece birbirinizi tanıma amaçlı görüşebilirsiniz bence..

Bu arkadaşın niyeti pek kötüye benzemiyor..

Yaşadığın olumsuz olaylardan sonra belki sen de çok güzel günle görürsün bu insan sayesinde,olamaz mı canım

başlığı okuduğumda arkadaşınızın abisi taciz filanmı etmiş dedim birden içimden.. kk beni paronayak yaptı valla ama ciddi düzgün niyetlerle gelmiş abisi size.. rahatsız edicek bir davranışıda bulunmamış bir düşünün derim..

Sizin ona karşı ne hissettiğiniz önemli ilk görüşte aşk olacak diye bir şey yok ben de eşimi ilk gördüğümde pek birşey hissetmemiştim ama zamanla aşık oldum.

bende de işte hiç bir fikir yok yani ne bileyim hiç aklıma falan gelmemişti belki zamanla olur bazı şeyler ama benim kafamı kurcalayan asıl çok fazla ortak tanıdığımız var ne bileyim neticede ben boşanmak üzereyim milletin diline düşmek istemem yani kötü düşünüyorum evham yapıyorum esasen

evet hitabet ve yaklaşım konusunda sıkıntı çekmedim çekmemde sanıyorum ama,kabul edip etmem konusunda kararsızım görüşme veya görüşmeme
görüşmesem diyorum bu kadar ailesini içini dışını bilebileceğim kaç kişi çıkacak karşıma daha veya bu tür bir bakış açısına sahip veya en azından ailesinde bile bu tür bir olaya yabancı olmayan biri bir daha çıkar mı karşıma.

görüşsem şimdiki düzenim çok çok iyi yeni toparladım kendimi ve en son yaşadığım olayla çok kırılıp daha radikal kararlar almıştım bu onlardan uzak.

diğer yandan iki ayrı dünyanın anlaşmasının zorluğunu yaşayarak öğrenmişken bu deli cesareti gibi geliyor bana

Hayatım tedirginliklerini arkadaşına da abisine de söyle bence..

Doğru düzgün insanlara benziyorlar,problem yapacaklarını sanmam..

Nihayetinde sen de boşanmadan hemen birşeyler yaşayalım demiyorsun..

Bu bir süreç olur sizin için..

İnşallah hayırlısı olur..

Bence bunları sorgulamak, düşünmek için erken. Önce bir boşanmanız gerçekleşsin.
Henüz boşanmadan bunları konuşmak yakışıksız gibi geldi bana

'boşanmak üzereyim' yazmışınız.Henüz boşanmadan bence öyle birşeye kalkışmanız
pek uygun olmaz.Hatta yanlış mı okudum biriyle daha görüşmüşünüz daha boşanmadan
benim kafam karıştı

amin herkes için hayırlısı olsun. birde böyle içimi sıkıyorlar sanki bu fikir aklıma gelince ne bileyim ne kurduysam kafamda farketmeden o insanla sanki ak ile kara gibiyiz ne akı karası sanki böyle hiç tanımadığım biri bunları demiş gibi şaşkınım hani önce bir belli etseydi falan ne bilim fikir olurdu. çok gafil avlandım. bir de anneme söylesem mi şimdi habersiz bişi yapmak istemiyorum haber versem beklenti içine girmesini istemem bir de yarın uygun olmadığını anlarsak arkadaşımla aram açılmaz ve annem falan bildiği için arkadaşım kendini kötü hissetmesin. zaten arkadaşımın haberi yok. mesajında bana bir ben bir de Allah şahit bu duygularıma yazmış. kimseye dillendirmemiş.

canım 2,5 senedir sürüyor mahkemem ve rapor bekleniyor boşandım ama resmi kararı bekliyorum ki zaten 2,5 senede dönülmeyen yoldan kimse dönmez herkes kararlı ve ayrıca bu durumumu etrafımda kimseden gizlemedim. zaten daha önce görüştüğüm kişiye de mahkemem bitmeden birşey olmayacağını söyledim eski konumu da okursan oturup sadece bir çay içtim. zaten resmi karar çıkmadan da kimseye ümit falan vermem ister beklerler ister beklemezler. durum bu yani.

Son düzenleme:
Hmm boşanmanız yargıtaydan kesinleşip dönmeden kesinlikle kendinizi böyle bir durumla riske atmayın bu konuda sabırsız olan bir çok kişi bir çok sorunla karşılaşıyor..Boşanmanızın kesinleşmesini beklemesini söyleyin zaten sizi istiyorsa bekleyecektir..

Arkadaşınızın abisi biliyor mu henüz boşanmadığınızı.
Henüz bir evliliği resmi olarak bitirmemişsiniz. Aklınızda bitirmeniz ya da kimseden birşey saklamamanız hâlâ resmi olarak evli olduğnuz gerçeğini değiştirmiyor. Ben bekar biri olsaydım, gerekçe ne olursa olsun henüz boşanmamış olan birine güvenemezdim sanırım

Ben size bu teklifleri yapanlara da şaşırıyorum. Nasıl cesaret ediyorlar henüz boşanmamış bir kadına duygularını açıklamak için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…