- 6 Ocak 2020
- 576
- 1.022
- 63
- Konu Sahibi dipsiz kuyu
-
Sormanız bile hata. Geç kalmışsınız silmekte. Zaten arkadaş olamamışsınız ki Arkadaş arkadaşın sağlığını merak etmez mi hiç?! İyi niyetlisiniz anlıyorum ama bence bir an önce hayır demesini öğrenmelisiniz. Ve tabii gerçek yürekten dostlar edinmelisiniz. Sizi kullanmaya çalışmayan, seven, merak eden, başköşesinde yeriniz olan gerçek dostlar!İyi akşamlar herkese beni içten içe kemiren bir konu var ve bu konuda sizden yardım istiyorum çünkü ikilemdeyim. Benim bir arkadaşım var kendisi ev hanımı eşi bizim kurumdan (eşimle ben aynı kurumdayız) aynı binada komşu olarak başladı zamanla arkadaşlığa dönüştü çok sıcak kanlı herkes tarafından çok sevilen biridir. Yalnız şöyle bir durum var ben artık onun bu herkese karşı çok iyi güler yüzlü hallerini herkesle iyi olayım kime işim düşer belli olmaz mantığı ile yaptığını düşünüyorum. Benim onunla yaşadığım olaya gelirsek benim elim her işe yatkındır ve erkek işi kadın işi farketmez. Bu arkadaşımın misafiri gelir beni çağırır dipsiz kuyu pasta yapsana çocuklarının dikiş işi olur ben kendi capimda dikiş dikiyorum işte kızının elbiselerini kıyafetlerini getirir diksene, oğlunun okul ödevi olur el işi ödevi eşi yapmaz dipsiz kuyu becerir bu işi der bana getirir yapar mısın bunun gibi bir sürü şey ve ben hepsinide yaptım hiç gocunmadım art niyet aramadım ta ki oğlunun doğum gününe kadar. Oğlunun doğum gününe her sene beni çağıran arkadaşım bu sene pandemiden dolayı açık alanda bir yer tutmuşlar orda yapmışlar ve bizi çağırmadı ben çağırdığı kişileri görünce şok oldum çünkü bizim kadar samimi değildi onlarla tabi bu duruma bende eşimde çok üzüldük çünkü ailece görüşüyorduk. Ben mesafe koymaya karar verdim oda pek arayıp sormadı bi gün aradı beni açmak istemedim eşim aç konuş belli ki hatasını anladı dedi açtım ne dese beğenirsiniz senin dondurucun var ya birkaç malzememi getirip koyayım dedi tamam dedim getirdi o günde moralim çok bozuktu çünkü troidimde kitle tespit edilmişti o gün doktordan gelmiştim kötü huylu olma ihtimali var demişti bana gelince moralimin bozuk olduğunu görünce bende anlattım biyopsiye gircem dedim bikac gün sonra. O birkaç gün geçti hatta bir ay geçti insan bi arayıp sormaz mı yeni tanıdığım komşum bile sordu arkadaşlık bu mu ben böyle üzülürken beni aradı tamam dedim beni soracak herhalde ve dediği dondurucuna birkaç malzememi daha getirebilir mıyım. Ben ikinci kez şok oldum ben bu arkadaşımı sildim ama bi yanım hep acaba diyor kaç yılın hatrı var diyor diğer yanım ancak işi düştüğünde aklına geliyorsun diyor. Kusura bakmayın uzun oldu ama siz ne dersiniz haklı mıyım haksız mıyım?
Dargın olduğum arkadaşım öğrenmiş hastalığımı hemen beni aradı ağlayarak kim dost kim değil öğrendim bu süreçteSormanız bile hata. Geç kalmışsınız silmekte. Zaten arkadaş olamamışsınız ki Arkadaş arkadaşın sağlığını merak etmez mi hiç?! İyi niyetlisiniz anlıyorum ama bence bir an önce hayır demesini öğrenmelisiniz. Ve tabii gerçek yürekten dostlar edinmelisiniz. Sizi kullanmaya çalışmayan, seven, merak eden, başköşesinde yeriniz olan gerçek dostlar!
İşte ben o kazığı yiyene kadar anlayamıyorum maalesef sanırım biraz salaklık var bendebakın ben sizi anlıyorum,kolayca insan silebilen birisi değilsiniz,narin bir kalbiniz var,görebiliyorum.
ben de sizin gibiydim,ancak bundan dolayı çok zarar gördüm,değiştim,değişmeye zorladılar beni.
aslında bu değişmek de olmuyor,normale dönmek oluyor. siz kendinizden vermeye öyle alıştırmışsınız ki bunun normal olduğunu kanıksamışlar. yani aslında siz eksi (-) deyken bunu nötr (0) olarak görmüşler. ancak ne zaman siz eksiden nötre çıkacak olsanız ''sen çok değiştin bla bla''
hayır efendim,aslında olması gereken hale geldim.
karşınızdaki insanın niyeti apaçık belli,bencil,çıkarcı... bazen öyle insanlar olur ki hayatımızda,seve seve kendimizden verip eksiye ineriz. ancak bunu normalleştirmemek lazım,çünkü bunu her insan hak etmez.
o sizin için değil iyilik yapmak,insanlık bile yapmayıp,vefa dahi göstermezken,siz ne diye kendinizden veresiniz?
estağfurullah,hayır kıyamıyorsunuz,içiniz rahat etmiyor. öteki türlü davranırsanız kötü insan olacakmışsınız gibi geliyor.İşte ben o kazığı yiyene kadar anlayamıyorum maalesef sanırım biraz salaklık var bende
Haklisiniz öncelikle hayır demeyi öğrenmem lazım çünkü ev arkadaşım bana bi gün hayır demeyi öğrenmen lazım demişti hoş oda bana kazık attı gitti :)estağfurullah,hayır kıyamıyorsunuz,içiniz rahat etmiyor. öteki türlü davranırsanız kötü insan olacakmışsınız gibi geliyor.
ama bu doğru değil, size açıkladım.
ayrıca yeterince kazık yemişsiniz bence daha ne olması lazım soğumanız ve kestirip atmanız için? :)
Kesinlikle çok menfaatçi çıkar için dost olan biri çok daha önce çıkartmanız gerekirmiş hayatınızdan sizin sağlığınızı bile önemseyen insandan dost olmaz bu saatten sonra kesinlikle yüz vermeyinİyi akşamlar herkese beni içten içe kemiren bir konu var ve bu konuda sizden yardım istiyorum çünkü ikilemdeyim. Benim bir arkadaşım var kendisi ev hanımı eşi bizim kurumdan (eşimle ben aynı kurumdayız) aynı binada komşu olarak başladı zamanla arkadaşlığa dönüştü çok sıcak kanlı herkes tarafından çok sevilen biridir. Yalnız şöyle bir durum var ben artık onun bu herkese karşı çok iyi güler yüzlü hallerini herkesle iyi olayım kime işim düşer belli olmaz mantığı ile yaptığını düşünüyorum. Benim onunla yaşadığım olaya gelirsek benim elim her işe yatkındır ve erkek işi kadın işi farketmez. Bu arkadaşımın misafiri gelir beni çağırır dipsiz kuyu pasta yapsana çocuklarının dikiş işi olur ben kendi capimda dikiş dikiyorum işte kızının elbiselerini kıyafetlerini getirir diksene, oğlunun okul ödevi olur el işi ödevi eşi yapmaz dipsiz kuyu becerir bu işi der bana getirir yapar mısın bunun gibi bir sürü şey ve ben hepsinide yaptım hiç gocunmadım art niyet aramadım ta ki oğlunun doğum gününe kadar. Oğlunun doğum gününe her sene beni çağıran arkadaşım bu sene pandemiden dolayı açık alanda bir yer tutmuşlar orda yapmışlar ve bizi çağırmadı ben çağırdığı kişileri görünce şok oldum çünkü bizim kadar samimi değildi onlarla tabi bu duruma bende eşimde çok üzüldük çünkü ailece görüşüyorduk. Ben mesafe koymaya karar verdim oda pek arayıp sormadı bi gün aradı beni açmak istemedim eşim aç konuş belli ki hatasını anladı dedi açtım ne dese beğenirsiniz senin dondurucun var ya birkaç malzememi getirip koyayım dedi tamam dedim getirdi o günde moralim çok bozuktu çünkü troidimde kitle tespit edilmişti o gün doktordan gelmiştim kötü huylu olma ihtimali var demişti bana gelince moralimin bozuk olduğunu görünce bende anlattım biyopsiye gircem dedim bikac gün sonra. O birkaç gün geçti hatta bir ay geçti insan bi arayıp sormaz mı yeni tanıdığım komşum bile sordu arkadaşlık bu mu ben böyle üzülürken beni aradı tamam dedim beni soracak herhalde ve dediği dondurucuna birkaç malzememi daha getirebilir mıyım. Ben ikinci kez şok oldum ben bu arkadaşımı sildim ama bi yanım hep acaba diyor kaç yılın hatrı var diyor diğer yanım ancak işi düştüğünde aklına geliyorsun diyor. Kusura bakmayın uzun oldu ama siz ne dersiniz haklı mıyım haksız mıyım?
Bilmem ki nasıl olur bi düşüneyim bunu iyi fikir aslında amaDondurucu bozuldu diye malzemeleri kapısına götürün verin
Haklısın.İyi akşamlar herkese beni içten içe kemiren bir konu var ve bu konuda sizden yardım istiyorum çünkü ikilemdeyim. Benim bir arkadaşım var kendisi ev hanımı eşi bizim kurumdan (eşimle ben aynı kurumdayız) aynı binada komşu olarak başladı zamanla arkadaşlığa dönüştü çok sıcak kanlı herkes tarafından çok sevilen biridir. Yalnız şöyle bir durum var ben artık onun bu herkese karşı çok iyi güler yüzlü hallerini herkesle iyi olayım kime işim düşer belli olmaz mantığı ile yaptığını düşünüyorum. Benim onunla yaşadığım olaya gelirsek benim elim her işe yatkındır ve erkek işi kadın işi farketmez. Bu arkadaşımın misafiri gelir beni çağırır dipsiz kuyu pasta yapsana çocuklarının dikiş işi olur ben kendi capimda dikiş dikiyorum işte kızının elbiselerini kıyafetlerini getirir diksene, oğlunun okul ödevi olur el işi ödevi eşi yapmaz dipsiz kuyu becerir bu işi der bana getirir yapar mısın bunun gibi bir sürü şey ve ben hepsinide yaptım hiç gocunmadım art niyet aramadım ta ki oğlunun doğum gününe kadar. Oğlunun doğum gününe her sene beni çağıran arkadaşım bu sene pandemiden dolayı açık alanda bir yer tutmuşlar orda yapmışlar ve bizi çağırmadı ben çağırdığı kişileri görünce şok oldum çünkü bizim kadar samimi değildi onlarla tabi bu duruma bende eşimde çok üzüldük çünkü ailece görüşüyorduk. Ben mesafe koymaya karar verdim oda pek arayıp sormadı bi gün aradı beni açmak istemedim eşim aç konuş belli ki hatasını anladı dedi açtım ne dese beğenirsiniz senin dondurucun var ya birkaç malzememi getirip koyayım dedi tamam dedim getirdi o günde moralim çok bozuktu çünkü troidimde kitle tespit edilmişti o gün doktordan gelmiştim kötü huylu olma ihtimali var demişti bana gelince moralimin bozuk olduğunu görünce bende anlattım biyopsiye gircem dedim bikac gün sonra. O birkaç gün geçti hatta bir ay geçti insan bi arayıp sormaz mı yeni tanıdığım komşum bile sordu arkadaşlık bu mu ben böyle üzülürken beni aradı tamam dedim beni soracak herhalde ve dediği dondurucuna birkaç malzememi daha getirebilir mıyım. Ben ikinci kez şok oldum ben bu arkadaşımı sildim ama bi yanım hep acaba diyor kaç yılın hatrı var diyor diğer yanım ancak işi düştüğünde aklına geliyorsun diyor. Kusura bakmayın uzun oldu ama siz ne dersiniz haklı mıyım haksız mıyım?
Gec kalınmış bir silme olmuşİyi akşamlar herkese beni içten içe kemiren bir konu var ve bu konuda sizden yardım istiyorum çünkü ikilemdeyim. Benim bir arkadaşım var kendisi ev hanımı eşi bizim kurumdan (eşimle ben aynı kurumdayız) aynı binada komşu olarak başladı zamanla arkadaşlığa dönüştü çok sıcak kanlı herkes tarafından çok sevilen biridir. Yalnız şöyle bir durum var ben artık onun bu herkese karşı çok iyi güler yüzlü hallerini herkesle iyi olayım kime işim düşer belli olmaz mantığı ile yaptığını düşünüyorum. Benim onunla yaşadığım olaya gelirsek benim elim her işe yatkındır ve erkek işi kadın işi farketmez. Bu arkadaşımın misafiri gelir beni çağırır dipsiz kuyu pasta yapsana çocuklarının dikiş işi olur ben kendi capimda dikiş dikiyorum işte kızının elbiselerini kıyafetlerini getirir diksene, oğlunun okul ödevi olur el işi ödevi eşi yapmaz dipsiz kuyu becerir bu işi der bana getirir yapar mısın bunun gibi bir sürü şey ve ben hepsinide yaptım hiç gocunmadım art niyet aramadım ta ki oğlunun doğum gününe kadar. Oğlunun doğum gününe her sene beni çağıran arkadaşım bu sene pandemiden dolayı açık alanda bir yer tutmuşlar orda yapmışlar ve bizi çağırmadı ben çağırdığı kişileri görünce şok oldum çünkü bizim kadar samimi değildi onlarla tabi bu duruma bende eşimde çok üzüldük çünkü ailece görüşüyorduk. Ben mesafe koymaya karar verdim oda pek arayıp sormadı bi gün aradı beni açmak istemedim eşim aç konuş belli ki hatasını anladı dedi açtım ne dese beğenirsiniz senin dondurucun var ya birkaç malzememi getirip koyayım dedi tamam dedim getirdi o günde moralim çok bozuktu çünkü troidimde kitle tespit edilmişti o gün doktordan gelmiştim kötü huylu olma ihtimali var demişti bana gelince moralimin bozuk olduğunu görünce bende anlattım biyopsiye gircem dedim bikac gün sonra. O birkaç gün geçti hatta bir ay geçti insan bi arayıp sormaz mı yeni tanıdığım komşum bile sordu arkadaşlık bu mu ben böyle üzülürken beni aradı tamam dedim beni soracak herhalde ve dediği dondurucuna birkaç malzememi daha getirebilir mıyım. Ben ikinci kez şok oldum ben bu arkadaşımı sildim ama bi yanım hep acaba diyor kaç yılın hatrı var diyor diğer yanım ancak işi düştüğünde aklına geliyorsun diyor. Kusura bakmayın uzun oldu ama siz ne dersiniz haklı mıyım haksız mıyım?
kaç yılın hatrıyla yürüyen arkadaşlık böyle olmamalı bence. annemin bir lafı vardır iyi yaptığın bir iş sonradan görevin olur. yapmazsan insanlar beklentiye girer. sizin de aynı böyle olmuş. kimsenin çocuğunun bir şeyini dikmek pasta börek yapmak zorunda değilsiniz. gerçek arkadaş da bir ister iki ister üç utanır bunları demeye. ya da emeğinizin karşılığında size ufak bir hediye yapar, yemeğe çağırır, çaya kahveye davet eder. sizin dostunuz kutlamasına bile davet etmemiş. koyun mesafenizi benceİyi akşamlar herkese beni içten içe kemiren bir konu var ve bu konuda sizden yardım istiyorum çünkü ikilemdeyim. Benim bir arkadaşım var kendisi ev hanımı eşi bizim kurumdan (eşimle ben aynı kurumdayız) aynı binada komşu olarak başladı zamanla arkadaşlığa dönüştü çok sıcak kanlı herkes tarafından çok sevilen biridir. Yalnız şöyle bir durum var ben artık onun bu herkese karşı çok iyi güler yüzlü hallerini herkesle iyi olayım kime işim düşer belli olmaz mantığı ile yaptığını düşünüyorum. Benim onunla yaşadığım olaya gelirsek benim elim her işe yatkındır ve erkek işi kadın işi farketmez. Bu arkadaşımın misafiri gelir beni çağırır dipsiz kuyu pasta yapsana çocuklarının dikiş işi olur ben kendi capimda dikiş dikiyorum işte kızının elbiselerini kıyafetlerini getirir diksene, oğlunun okul ödevi olur el işi ödevi eşi yapmaz dipsiz kuyu becerir bu işi der bana getirir yapar mısın bunun gibi bir sürü şey ve ben hepsinide yaptım hiç gocunmadım art niyet aramadım ta ki oğlunun doğum gününe kadar. Oğlunun doğum gününe her sene beni çağıran arkadaşım bu sene pandemiden dolayı açık alanda bir yer tutmuşlar orda yapmışlar ve bizi çağırmadı ben çağırdığı kişileri görünce şok oldum çünkü bizim kadar samimi değildi onlarla tabi bu duruma bende eşimde çok üzüldük çünkü ailece görüşüyorduk. Ben mesafe koymaya karar verdim oda pek arayıp sormadı bi gün aradı beni açmak istemedim eşim aç konuş belli ki hatasını anladı dedi açtım ne dese beğenirsiniz senin dondurucun var ya birkaç malzememi getirip koyayım dedi tamam dedim getirdi o günde moralim çok bozuktu çünkü troidimde kitle tespit edilmişti o gün doktordan gelmiştim kötü huylu olma ihtimali var demişti bana gelince moralimin bozuk olduğunu görünce bende anlattım biyopsiye gircem dedim bikac gün sonra. O birkaç gün geçti hatta bir ay geçti insan bi arayıp sormaz mı yeni tanıdığım komşum bile sordu arkadaşlık bu mu ben böyle üzülürken beni aradı tamam dedim beni soracak herhalde ve dediği dondurucuna birkaç malzememi daha getirebilir mıyım. Ben ikinci kez şok oldum ben bu arkadaşımı sildim ama bi yanım hep acaba diyor kaç yılın hatrı var diyor diğer yanım ancak işi düştüğünde aklına geliyorsun diyor. Kusura bakmayın uzun oldu ama siz ne dersiniz haklı mıyım haksız mıyım?
Şimdi Allah var caya da kahveye de çağırır ben de çağırırim ama dön dolaş mutlaka birşeyler ister benden artık eşi bile alışmış ki birşey yapılacağı zaman adam dipsiz kuyuya git o yapar diyormuşkaç yılın hatrıyla yürüyen arkadaşlık böyle olmamalı bence. annemin bir lafı vardır iyi yaptığın bir iş sonradan görevin olur. yapmazsan insanlar beklentiye girer. sizin de aynı böyle olmuş. kimsenin çocuğunun bir şeyini dikmek pasta börek yapmak zorunda değilsiniz. gerçek arkadaş da bir ister iki ister üç utanır bunları demeye. ya da emeğinizin karşılığında size ufak bir hediye yapar, yemeğe çağırır, çaya kahveye davet eder. sizin dostunuz kutlamasına bile davet etmemiş. koyun mesafenizi bence
Arkadaşınızın ar damarı catlamıs.Ben olsam sen bole bole yaptın senınle gorusmek ıstemıorum derdımİyi akşamlar herkese beni içten içe kemiren bir konu var ve bu konuda sizden yardım istiyorum çünkü ikilemdeyim. Benim bir arkadaşım var kendisi ev hanımı eşi bizim kurumdan (eşimle ben aynı kurumdayız) aynı binada komşu olarak başladı zamanla arkadaşlığa dönüştü çok sıcak kanlı herkes tarafından çok sevilen biridir. Yalnız şöyle bir durum var ben artık onun bu herkese karşı çok iyi güler yüzlü hallerini herkesle iyi olayım kime işim düşer belli olmaz mantığı ile yaptığını düşünüyorum. Benim onunla yaşadığım olaya gelirsek benim elim her işe yatkındır ve erkek işi kadın işi farketmez. Bu arkadaşımın misafiri gelir beni çağırır dipsiz kuyu pasta yapsana çocuklarının dikiş işi olur ben kendi capimda dikiş dikiyorum işte kızının elbiselerini kıyafetlerini getirir diksene, oğlunun okul ödevi olur el işi ödevi eşi yapmaz dipsiz kuyu becerir bu işi der bana getirir yapar mısın bunun gibi bir sürü şey ve ben hepsinide yaptım hiç gocunmadım art niyet aramadım ta ki oğlunun doğum gününe kadar. Oğlunun doğum gününe her sene beni çağıran arkadaşım bu sene pandemiden dolayı açık alanda bir yer tutmuşlar orda yapmışlar ve bizi çağırmadı ben çağırdığı kişileri görünce şok oldum çünkü bizim kadar samimi değildi onlarla tabi bu duruma bende eşimde çok üzüldük çünkü ailece görüşüyorduk. Ben mesafe koymaya karar verdim oda pek arayıp sormadı bi gün aradı beni açmak istemedim eşim aç konuş belli ki hatasını anladı dedi açtım ne dese beğenirsiniz senin dondurucun var ya birkaç malzememi getirip koyayım dedi tamam dedim getirdi o günde moralim çok bozuktu çünkü troidimde kitle tespit edilmişti o gün doktordan gelmiştim kötü huylu olma ihtimali var demişti bana gelince moralimin bozuk olduğunu görünce bende anlattım biyopsiye gircem dedim bikac gün sonra. O birkaç gün geçti hatta bir ay geçti insan bi arayıp sormaz mı yeni tanıdığım komşum bile sordu arkadaşlık bu mu ben böyle üzülürken beni aradı tamam dedim beni soracak herhalde ve dediği dondurucuna birkaç malzememi daha getirebilir mıyım. Ben ikinci kez şok oldum ben bu arkadaşımı sildim ama bi yanım hep acaba diyor kaç yılın hatrı var diyor diğer yanım ancak işi düştüğünde aklına geliyorsun diyor. Kusura bakmayın uzun oldu ama siz ne dersiniz haklı mıyım haksız mıyım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?