Arkadaşımı silmekte haklı mıyım?

Gerçekten bu şekilde soylermisiniz ben neden yapamıyorum ya çok mu salagim nedir

Benzer bir durumda ben yaşadım, gerçi benimki akraba .

Bir kac sene önceydi ,doğum günümdü ve bana sürpriz yaptı ailem , esim annem , kvdem , kuzenlerim ve kardesim . O sene benim icin cok kotu bir seneydi , sağ olsun ailem düşünmüşler , kuzenim de yemege davet etti , kvdemi de sever kendisi onu da davet etti , yemek akabinde ufak bir pasta kesildi , doğum gunume de 2 gun var ama hafta icine denk geldigi icin hafta sonu yaptılar.

Neyse net ortamında paylaştığım fotoğrafları görmüş olmasına rağmen her sene arayan tebrik eden o kişi , tek tek o paylasimlari görmus olmasına ragmen aramadı . Dedim ki 2 senecek var aramamasi icin , annesini 3 ay once kaybetmisti ben de kendi annem ve kvdem ile fotoğraf paylaştim doğum günü kutlamasinda , ya o ağır geldi ki bilerek asla paylasmam , uzduysem eğer özür dilerim dedim amacım zaten üzmek olamaz
Ya da dedim , kuzenimin evi o kisinin evine yakın yürüme 10 dakika kadar. Ben niye cagrilmadim diye düşündü galiba dedim.

Benden 2 ay sonra o kişini dogum günüydü . Tabi biz bu sürede normak konuşuyoruz bir sıkıntı problem yok genellikle ben ararim , kendisi de ayni arkadaşınız yaptığı gibi isi düşünce arar . Neyse doğum gününde aradim ben kutladım, sonuçta insanların 1 kez yaptıkları seyler için onlari cok yargılamayi sevmem , sonuçta beni abuk sabuk nedenlerle aramamis olması onun problemiydi. Sonra kvdem den öğrendim ki , düşündüğüm ikinci secenek icin beni aramamış , kvdem durumu anlatmis kendisine , onun da haberi yoktu , annesi kardesleri plan yapmışlar, kuzeni beni de davet etti yemeğe, yemek sonrası ufak bir pasta kesildi , hem orası onun evi değildi seni ve çocuklarını HepmigencizHepmiguzel miguzel nasıl davet etsin ki demis . Ben bunu yeni öğrendim ama belli olan birseydi.

Geçen sene geldi yine benim doğum günüm , tabi tebrikler falan , ben yine bir kac görsel attım, bu gördü yine aramadi. Tamam dedim ayni senin bana yaptığın gibi ben de doğum günün de seni aramayacagim. Söyle ki yanlış anlasilmasin onun aramasina ihtiyacım yok ayni sekilde onun da benim aramama ihtiyacı yok . Fakat senin alindigin sey için benim bir kabahatim yok aramızdaki iliskiye istinaden , orası benim evim degil ve evet benim bilgim dışında olan bir durum .Bu sekilde davranarak , sen beni aramizdaki iliskiye ragmen değersiz hissettirdin. Ben ilk sene bunu gormemezlikten geldim ve seni arayip dogum gününde tebrik etmisken , akabinde benim dogum günümü neden tebrik etmezsin
Hadi diyelim ki ben hataliyim , ama aramışım seni sonuçta , sen de bunu fırsat bil gönlün varsa anlasmak adina uzatma tebrigini yap.

Sonuçta bu sene geldi ve onun doğum gunuydu , aramadim , degersiz hissetirmek nasilmis biraz tatsin istedim , sosyal medya da onunla ayni gün dogan bir arkadaşımın doğum gününu kutladim onu es gectim. Cuma günü izinliydim , oradan gecerken bir sey icin ugradim kendisine , guya gecmis doğum gününu hatırlatan bir seyler söyledi, hic oralı olmadim , baska baska konulara girdim.

Sınavlar olurdu , devamli hatirlatirdim kendisine o da isterdi ozellikle bana da bildirirmisin ben çok takip edemiyorum derdi , ben biraz fazla takip ederim okul , sınav islerini.. 8 ayda 3 sinava girmiş bir kez dahi arayip bana demedi ki sinavlar var baktın mi , basvurular baslamis falan.

Konuyu cok dagittim kusuruma bakmayin ama cevap olarak şunu yapın derim naçizane fikrim tabi.

Geçen derin dondurucuya koyduğun malzemelerini cikardim onlari alır misin , bir arkadisim rica etti onun malzemelerini koyacağım. Alin size degersizlik hissi:)

Gerçekten bu şekilde soylermisiniz ben neden yapamıyorum ya çok mu salagim nedir
Ben olsam taaa ilk başta dondurucu dediğinde yerim yok şekerim der kapatırdım. Neden tamam dediniz? İkinciye de tamam demişsinizdir? Neden bunu yapıyorsunuz. Allah için arayın gelsin yiyeceklerini çok sinirlendim gece gece soksun gözüne yarın muhakkak gelip alsın almazsa da çıkarın buzluktan bozulsun

İşte ben o kazığı yiyene kadar anlayamıyorum maalesef sanırım biraz salaklık var bende
Yemişsiniz işte ama hala içiniz rahat değil. Rahat olun, bu konuda siz haklısınız. Sağlığınızı bile umursamamış, 2. kez dondurucu için aradığında nezaketen bile sormamış birini silin gitsin.
Ben olsam, dondurucudaki malzemeleri toplar, ortak görüştüğümüz bir arkadaşa bırakıp, ona mesaj atardım. Malzelerini şu arkadaşa bıraktım, seninle bir daha görüşmek istemiyorum, derdim.
Sahi 2.kez dondurucuyu kullanmasına izin verdiniz mi? Umarım vermemişsinizdir

haklı mıyım diye sormanıza bile gerek yok. arkadaşlığı az buçuk bilen bir insan bile o kişinin menfaatçi olduğunu bilir.
ben sizin yerinizde olsam dondurucudaki malzemelerini gelip almasını isterdim, ve görüşmek istemediğimi de sebepleriyle söylerdim

Siz insanlarla konuşmayı sevmeyen biriydiniz diye hatırlıyorum. E yani rahat rahat hayır diyebilmeniz, kimseye minnetinizin olmaması gerekir

Cok gecmis olsun. Biyopsi sonucunuz nasil geldi? Acil sifalar diliyorum.
Kadini hayatinizdan cikarmakta gec bile kalmissiniz. Inanin yoklugu varligindan bin kat iyidir boyle insanlarin.

Evet izin verdim eşimde çok kızdı ama dedim ya salagim ben diye

Hem kirginsiniz hem de her seferinde yüz veriyorsunuz. Asıl herkesle arasını iyi tutmaya çalışan kişi sizsiniz gibi geldi bana

Bilmem ki nasıl olur bi düşüneyim bunu iyi fikir aslında ama
yoksa bir dahaki getireceklerine de mi evet dediniz
ona gel malzemelerini al yoksa çöpe atacağım diyin
farkında mısın ben hasta oldum umrun olmadı
doğum günü yaptın bizi es geçtin vs vs söyleyin
bu arada çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin

sız haklısınız
benzer sekılde komsum-arkadasım vardı
mesefa koydugumda cok cırkınlestı
bırde karsı karsıyaydı kapılarımız o kadar cırkınlestı kı mesafe koydugum sırada benden bakkalmısım gıbı herseyı ıstedı en son patates ıstedı maalesef yok dedım ertesı sabah kapıyı bır actık zamanında ona hedıye ettıgım ne varsa kapıma atmıstı çöp gıbı

o zaman aslında en buyuk hatanın bende oldugunu anladım sınırı koruyamamıstım bana bunu yapmasına ben ızın vermıstım hayır dıyememe hastalıgı vardı kımseye hayır dıyemıyordum o zamanlar
o yuzden sızde gec kalmayın bu kısıyı sılın . menfaatcı kısıler etrafını kullanıyor maalesef

Teşekkür ederim. Hasta olduğumda arayıp sormadın dedim kaç defa aradım telefonun kapalıydı hep dedi ki yalan kapalı olsa bir ay boyunca mi kapalıydı yada whatsap diye birşey var dimi

Hem kirginsiniz hem de her seferinde yüz veriyorsunuz. Asıl herkesle arasını iyi tutmaya çalışan kişi sizsiniz gibi geldi bana
Ben her seferinde yüz vermiyorum mesafe koyuyorum zaten ama diyorum ya ikileme düşüyorum kaç yılın hatrı var diye her aradığında acaba hatasını anladı ondan mı arıyor diye cevap veriyordum evet kimseye hayır diyemiyorum haklisiniz bunu aramı iyi tutmak için yapmıyorum ama tabi sizin yorumunuz bu yönde yinede teşekkür ederim

Dondurucuyla lafa baslayınca ,işin düşmeyince arayamiyorsun deseydiniz keşke?Kadinin tüm derdi kendi menfaati olmuş.Bana da yapti bir arkadaş,yolda görsem kafamı ceviririm.Öyle ifrit oluyorum bu huylara.

Aynı sizin gibi iyi düşüne düşüne kullanıldım ben de, bu tür yiyici insanları başından itibaren aslında fark edip mesafe koymak gerekiyor ben artık bunu anladım. Benimde böyle menfaatçi arkadaşım vardı. Anca işi düşünce yazardı ve arardı. Borç isterdi iyi niyetle verirdim. Ki benim ailemin durumu da iyi değildi o dönem. O borçların hiç birini ödemedi ki durumumuzu bildiği halde hala inatla istiyordu borç. Güzelce geri isteyince ben kötü kadın oluyordum. Baya güzel de kullandı beni yıllarca. Bunların yüzüne doğruları söyleyince kötü siz olursunuz. Menfaatçiler bunlar, hiç bir şekilde utanmaları falan da yok bunların. İyi ki çıkardınız hayatınızdan. Sakın aramayın, hiç değişmez bu tipler. Şimdi kullanacak insan arıyordur o.

O kadar yılın hatiri demssnz de bnce o yillar szn hatiriniza o kadar yil olms. Ne guzel anlamssnz birakn gitsin. Cikarci insandan bol ne var? Bisey kaybetmzsnz siz. O dusunsun. Bu arada kitle kotu huylu muyms? Okuyamadm sayfaları mutlaka sorulmstr..merak ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…