Arkadaşım ve nişanlısı

Revenrose

Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2024
576
866
18
Kardeşim gibi olan bir çocukluk arkadaşım var. Yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmedi yıllardır. Arkadaşım uzun zamandır evlenmek istiyordu. Sonunda 2 aydır tanıştığı biriyle nişanlandı ve imam nikahı kıydılar. Görücü usulü oldu. Tanı önce biraz zaman ver imam nikahı kıyma bari desek de kendi kararı neticede. Çocuktan haz etmiyorum. Bir imamın oğlu. Kendisi de çok dindar bir çocuk. Bir ortamda denk geldiğimizde biri bir sıkıntısından bahsetsin hemen bu şeytandandır peygamberimiz böyle demiş falan diyor. Dozunu kaçırıyor vaazın.

Bir konu açıldı nişanda dedi ki mevlid okuturuz başka bir zaman da Kuran okuturuz dedi. Ben de mevlütte zaten Kuran da okutulmuyor mu dedim. Şuan sen kafir oldun hemen tövbe et dedi bana. Biraz sürtüştük orada ben sert çıktım. Sonra bir daha denk gelmedik zaten kendisiyle. Arkadaşıma da yaklaşımı böyle hep vaaz veriyor. Yani biz de maneviyata önem veren insanlarız ama yerinde olmalı her şey bence. Şimdi bu dindar arkadaş kızın kazağı yanlışlıkla kendisine değdi diye sen hiç dikkat etmiyorsun islama ben namahremim sana, sen kendini bana böyle tanıtmadın yalan mı söyledin falan diyen bir insan. Kıza tektaş almamak için bin takla attı. Günah falan dedi. Gelinlik için şimdi ne gerek var diyor. Bol bir elbise giy falan demiş. Evlenme teklifi etmek bana ters geliyor sadece Allah katında diz çökerim demiş. Benim saf arkadaşım da çok seviyi beni yea diye dolanıyor.

Neyse arkadaşım şimdi bu çocuğu benimle ve eşimle bir araya getirmeye çalışıyor sürekli. Bana sordu haftasonu müsaitseniz size iftara gelebilir miyiz dedi. Ben de tüm haftasonlarım doldu benim ailelerimiz çağırdı dedim. Sonra gitmiş nişanlısına demiş ki Arkadaşımla eşine iftara gidicez ama haftasonu müsait değiller haftaiçi gidicez demiş. Bana da geldi haftaiçi size gelicez hangi gün uygunsun dedi. Dedim bana sordun mu söylerken. Ben çalışan bir insanım kimseyi alamam ben haftaiçi, işten evime gelip iftarı yetiştiremiyorum iki kişiye bile dedim. Sonra baya bozuldu. O günden beri bir kez konuştuk sen benim nişanlımla görüşmek isteyene kadar zaman tanıyorum sana rahat bırakıyorum seni dedi. Bu ne saçmalık ya ben arkadaşım eşimle görüşsün diye kimseyi darlamam. Eşim arkadaşlarım gelince annesine kalkar gider bizi rahat bırakmak için. Bu sevdirme çabası neden yani anlamıyorum. Sizce bu arkadaşıma nasıl yaklaşmalıyım?

Adamı sevmediyseniz senin başımın üstünde yerin var eşinle/nişanlınla görüşmek istemiyorum deyip geçeceksiniz. Karşı tarafta işine gelirse kabullenecek gelmezse hayatınızdan çıkacak.

Adamı sevmediyseniz senin başımın üstünde yerin var eşinle/nişanlınla görüşmek istemiyorum deyip geçeceksiniz. Karşı tarafta işine gelirse kabullenecek gelmezse hayatınızdan çıkacak.
Çok keskin asla görüşmem diyeceğim bir durum olmadı sadece özellikle plan yapıp görüşmek istemiyorum. O istiyor ki eşlerimiz kanka olsun ama benim eşim zaten öyle sosyal kelebek bir insan değil sayılı insan seviyor. Kaç yıllık arkadaşım hayatımdan da çıksın istemem ama kendisi bilir tabi ki.

Sen kafirsin derken?? Kendisi Allahmiymis? Peygamber efendimiz kimseye namaz kilip kilmadigini bile sormayin derken pardon uff dini kullanan birileri daha uzak tutun arkadasiniz bi gun aglayarak arar zaten cok seviyomus ya görür sevgisini yarin

Sen kafirsin derken?? Kendisi Allahmiymis? Peygamber efendimiz kimseye namaz kilip kilmadigini bile sormayin derken pardon uff dini kullanan birileri daha uzak tutun arkadasiniz bi gun aglayarak arar zaten cok seviyomus ya görür sevgisini yarin
Ben de sen çok şey öğrenmişsin ama müslüman birine kafir demenin günahını öğrenmemişsin heralde dedim. Sonra arkadaşım o şaka yaptı ya falan dedi. Onun nişanı diye uzatmadım.

Nişanlının sohbeti beni bayıyor, seninle tek görüşelim eşler görüşmek zorunda değil derim yerinizde olsam. Bu tip insanlar enerjinizi alır sizi hep aşağı çeker.

Arkadaşınız 2 ayda nişan yapmış imam nikahı kıyılmış sanırım belasını arıyor peşinden atlı koşturuyor. "Sen kafirsin tövbe et " demiş bir de şaka gibi. Arkadaşınızla bu kişi kaç yaşında? Siz ne yaparsanız yapın o yine kendi bildiğini yapar. Bazıları duvara toslamadan yaşamadan akıllanmaz

Ben de sen çok şey öğrenmişsin ama müslüman birine kafir demenin günahını öğrenmemişsin heralde dedim. Sonra arkadaşım o şaka yaptı ya falan dedi. Onun nişanı diye uzatmadım.
Dindar gibi takilip dinle alakasi olmayan peygamber ve Allah adina yalan yanlis seyler söyleyen insanlar Dindar değildir böyle insanlardan uzak durmak ruh sağlığın icin cok onemli

Ay okurken bunaldım bazen bazı arkadaşlıkların bitmesi gerekir. İmayla anlamıyorsa seninle bir süre görüşmek istemiyorum deyin açık açık. Hayatınıza etkisine bakarsınız.

Canim vaaz dinlemek istesem sahsen nisanlini tercih etmem zaten kendisi bana kafir demek icin firsat kolluyor, sen iyi bir arkadasimsin ama nisanlinla yildizimiz barismadi maalesef
Aman gidip ona soyleme yildiz barismadi falan diye cadi ilan eder beni
Tek gorusmek istersen zaman yaratiriz ama sen hayatini birlestiriyorsun diye benim de tahammul etmemi bekleme
Zaten evlenince bizi gorusturmez bu lafimi da unutma derdim ben olsam

Arkadaşım 27 çocuk 28 yaşında. Bildiğiniz 2 ayda imam nikahı kıydılar. Gözü o kadar kapanmış ki. Hiçbir şey görmüyor. Çocuk çok ama çok basit bir konuda sinirlenip sesini yükseltiyor sonra özür dilerim kendime hakim olamadım diyor. Ben de uyardım onu ban nişanlıyken bir huyu varsa evlenince artar o huy dedim. Sinirli biriyse zorlanırsın evlilikte dedim. Hayır biz şuan aynı evde değiliz diye böyle gergin diyor. Aynı evde olunca böyle olmayacağına eminim diyor. Nasıl eminse artık.

Tencere kapak olmuşlar işte

Evet çok haklısın ama kardeşim gibi bir arkadaşım diye kolay atamıyorum

Evet evlenince görüştürmeyeceğini düşünüyorum ben de. Hatta çalışmasına bile laf edecek eminim

Yok "elin kazağıma değdi kendini bana yanlış tanıttın" "ben sadece Allah katında diz çökerim evlenme teklifi edemem" gelinlik,o bu şu haram. Dini saçma sapan şeylere alet edip masrafa girmemek için 1 dkda 40 bahane ,yalan uyduran kendisi. Muhteşem bir müslüman olarak görüyor kendisini belliki. Cahil, cühela, ruh hastası şizofren.

Arkadaşınızın " Arkadaşımla eşine iftara gidicez ama haftasonu müsait değiller haftaiçi gidicez "demesi emrivaki şekilde size sormadan kendini ısrarla davet ettirmeye, nişanlısını görüştürmeye çalışması büyük bir saygısızlık bence. Nişanlısıyla görüşmek zorunda değilsiniz yerinizde olsam bu arkadaşla da iletişimi keser görüşmezdim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…