Arkadaşım ve nişanlısı

Arkadaşım 27 çocuk 28 yaşında. Bildiğiniz 2 ayda imam nikahı kıydılar. Gözü o kadar kapanmış ki. Hiçbir şey görmüyor. Çocuk çok ama çok basit bir konuda sinirlenip sesini yükseltiyor sonra özür dilerim kendime hakim olamadım diyor. Ben de uyardım onu ban nişanlıyken bir huyu varsa evlenince artar o huy dedim. Sinirli biriyse zorlanırsın evlilikte dedim. Hayır biz şuan aynı evde değiliz diye böyle gergin diyor. Aynı evde olunca böyle olmayacağına eminim diyor. Nasıl eminse artık.
Nasıl bu kadar emin oluyor ki? Nişan dönemi evlilik öncesi bir prova zaten. Birçok sinyali göstermiş nişanlısı ama arkadaşınız gözünü bağlamış körebe oynuyor şuan. Allah akıl ,fikir versin ne diyim. Allah akıl dağıtırken bazıları şemsiye tutmuş işte.

Tencere kapak olmuşlar ben olsam görüşmem kendi hallerine bırakırım, muhtemelen eşiniz de sevmeyecek nişanlısını
Eşime anlatmadım bu olanı hatta önyargılı olmasın denk gelirse diye. Kin tutabilir çünkü benim eşim. Ben görüşmeyi düşünmüyorum. Arkadaşım da emrivaki yapmaya çalışıyor kendince. İftara zorla davet ettirmeye çalıştı

Size kafir deyince nişanlısına iki çift laf etti mi arkadaşınız? O benim çocukluk arkadaşım, kimseyi konuşturtmam özür dile dedi mi? Bence siz bu arkadaşlığı yavaş yavaş unutun çünkü adamı mutlu etmeye çalışıyor. Sizin ne istediğiniz ne istemediğiniz kızın umurunda değil, adamın ağzından çıkacak iki lafa bakıyor. Karşılaşınca en azından yüzyüze bakabilmek için görüşmemenizi tavsiye ederim çünkü nişanlısının kafa kırık. Mutlaka size veya eşinize hakaretvari kırıcı şeyler söyleyip yapacak, arkadaşınız da onu suçlu hatalı bulmayacak.

Eşime anlatmadım bu olanı hatta önyargılı olmasın denk gelirse diye. Kin tutabilir çünkü benim eşim. Ben görüşmeyi düşünmüyorum. Arkadaşım da emrivaki yapmaya çalışıyor kendince. İftara zorla davet ettirmeye çalıştı
Müsait değiliz diyeceksin o da zaten trip atmaya hazır böylece iletişimi koparmış olursun, ha koparmak istemezsen o ayrı

Yok "elin kazağıma değdi kendini bana yanlış tanıttın" "ben sadece Allah katında diz çökerim evlenme teklifi edemem" gelinlik,o bu şu haram. Dini saçma sapan şeylere alet edip masrafa girmemek için 1 dkda 40 bahane ,yalan uyduran kendisi. Muhteşem bir müslüman olarak görüyor kendisini belliki. Cahil, cühela, ruh hastası şizofren.

Arkadaşınızın " Arkadaşımla eşine iftara gidicez ama haftasonu müsait değiller haftaiçi gidicez "demesi emrivaki şekilde size sormadan kendini ısrarla davet ettirmeye, nişanlısını görüştürmeye çalışması büyük bir saygısızlık bence. Nişanlısıyla görüşmek zorunda değilsiniz yerinizde olsam bu arkadaşla da iletişimi keser görüşmezdim .
Arkadaşım saf bir kız. Normalde ilişkimizde ben annesi gibiydim onun hep. Hataya düşmemesi için çok sert konuşurum bazen. Ama işte bu çocukla ilgili bana çoğu şeyi anlatmıyor bilerek tepki vermeyeyim diye.

Evet evlenince görüştürmeyeceğini düşünüyorum ben de. Hatta çalışmasına bile laf edecek eminim
Arkadasiniz evde kalma korkusuyla evleniyor sanirim
Kendisi kafese konulacak haberi yok
Seviyor beni yiaa diye dolasiyorsa zaten algilari kapanmistir evlendikten 2 3 ay sonra yavas yavas dank eder sizden guncelleme bekliyorum

Arkadaşınız bu kişiyle evlenirse eve kapatılır,kimseyle görüşmesini istemez ,perdeleri bile kapatır komşu görmesin diye. Alışverişe, pazara gitmesine müsaade etmez. Hatta şiddet de gösterebilir otur evinde ,kır dizini diye. "Görünen köy kılavuz istemez" ama arkadaşınız " Acılara yürüyorum korkmuyorum" modunda şuan.

Arkadasiniz evde kalma korkusuyla evleniyor sanirim
Kendisi kafese konulacak haberi yok
Seviyor beni yiaa diye dolasiyorsa zaten algilari kapanmistir evlendikten 2 3 ay sonra yavas yavas dank eder sizden guncelleme bekliyorum
Kesinlikle sebebi bu. Özellikle ben evlendikten sonra evde kaldım korkusu başladı onda çok fazla.

Arkadaşınız bu kişiyle evlenirse eve kapatılır,kimseyle görüşmesini istemez ,perdeleri bile kapatır komşu görmesin diye. Alışverişe, pazara gitmesine müsaade etmez. Hatta şiddet de gösterebilir otur evinde ,kır dizini diye. "Görünen köy kılavuz istemez" ama arkadaşınız " Acılara yürüyorum korkmuyorum" modunda şuan.
Allah korusun ya inşallah böyle bir şey olmaz.

Arkadaşım saf bir kız. Normalde ilişkimizde ben annesi gibiydim onun hep. Hataya düşmemesi için çok sert konuşurum bazen. Ama işte bu çocukla ilgili bana çoğu şeyi anlatmıyor bilerek tepki vermeyeyim diye.
Kimsenin kurtarıcısı olmak zorunda değilsiniz. Siz onun arkadaşısınız annesi değil. 27 yaşında kadın nasıl gözü bu kadar kör olabilir? Ailesi çok mu baskıcı? Fanus içinde mi büyütülmüş? Siz elinizden geleni yapıp uyardıktan sonra yapacak başka bir şey yok. Allah herkese akıl, irade vermiş sonuçta. Lakin bazıları saksıyı çalıştıramıyor. Umarım evlenmeden önce gözü açılır ama hiç sanmıyorum. Hiç kendi keyfinizi, rahatınızı bozmayın araya mesafe koyun bence. Bunlar size iftara gelse, iftar yemeği sonrası eve giderken nişanlısı kız arkadaşınıza " sofrada neden öyle oturdun, neden arkadaşının eşiyle konuştun?" diye sorguya da alır kesin. Tam bir yobaz.

Kimsenin kurtarıcısı olmak zorunda değilsiniz. Siz onun arkadaşısınız annesi değil. 27 yaşında kadın nasıl gözü bu kadar kör olabilir? Ailesi çok mu baskıcı? Fanus içinde mi büyütülmüş? Siz elinizden geleni yapıp uyardıktan sonra yapacak başka bir şey yok. Allah herkese akıl, irade vermiş sonuçta. Lakin bazıları saksıyı çalıştıramıyor. Umarım evlenmeden önce gözü açılır ama hiç sanmıyorum. Hiç kendi keyfinizi, rahatınızı bozmayın araya mesafe koyun bence. Bunlar size iftara gelse, iftar yemeği sonrası eve giderken nişanlısı kız arkadaşınıza " sofrada neden öyle oturdun, neden arkadaşının eşiyle konuştun?" diye sorguya da alır kesin. Tam bir yobaz.
Şuan öyle şeyler yapmıyor. Bu kadar sert değil uslubu yani. Çok tuhaf ama ailesi o kadar rahat bırakıyor ki. Gece yarıları dönse kimse sormaz. Hatta biraz fazla ilgisizler. Ondan bende bu koruma duygusu gelişti ona karşı. Ama artık yok tabi. İnşallah biraz gözünü açar

Nasıl böyle tuhaf insanları hayatlarına birden sokabiliyor insanlar anlamıyorum.
Nişanlılık dönemi bir birini tanıma dönemi olduğu için, inşallah arkadaşınız karşısındakini iyi tanır.
Yoksa işi zor.

Arkadaşlığınıza gelince, zamanla anlaşılır neyin ne olacağı.
En samimi dostuma dahi böyle emrivakilikler yapmam, bana da yapılmasını istemem.
Arkadaşınız biraz abartmış, Ramazan ayının bitmesine şurada ne kaldı ki, arkadaşınızın gönlü olsun diye (eğer kopmak istemiyorsanız arkadaşınızdan) Ramazan dan sonra bir kahve içmek için dışarda buluşursunuz olur biter.
İlla hoşnut olmadığınız nişanlısını evinize sokmanıza gerek yok bence, zira ben olsam sokmazdım.
Arkadaşınızın da bu konuda anlayışla davranmasını sağlamak için de hoşnutsuzluğunuzu dile getirin bence.

Doğru düzgün tanımadığı bir kadına "kafir" diyebilen biriyle görüşmek istemiyorum derdim ben olsam açık açık.
Şaka yaptı falan derse de bunun şakası mı olur, benim eşim hangi gün sana ayarsız "şaka" yaptı der çıkardım.
Hem eşinizle bir araya gelmeseler iyi olur zaten. Tutar ters bir şey söyler, eşiniz de yükselir vs. Gerek yok.

Kardeşim gibi olan bir çocukluk arkadaşım var. Yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmedi yıllardır. Arkadaşım uzun zamandır evlenmek istiyordu. Sonunda 2 aydır tanıştığı biriyle nişanlandı ve imam nikahı kıydılar. Görücü usulü oldu. Tanı önce biraz zaman ver imam nikahı kıyma bari desek de kendi kararı neticede. Çocuktan haz etmiyorum. Bir imamın oğlu. Kendisi de çok dindar bir çocuk. Bir ortamda denk geldiğimizde biri bir sıkıntısından bahsetsin hemen bu şeytandandır peygamberimiz böyle demiş falan diyor. Dozunu kaçırıyor vaazın.

Bir konu açıldı nişanda dedi ki mevlid okuturuz başka bir zaman da Kuran okuturuz dedi. Ben de mevlütte zaten Kuran da okutulmuyor mu dedim. Şuan sen kafir oldun hemen tövbe et dedi bana. Biraz sürtüştük orada ben sert çıktım. Sonra bir daha denk gelmedik zaten kendisiyle. Arkadaşıma da yaklaşımı böyle hep vaaz veriyor. Yani biz de maneviyata önem veren insanlarız ama yerinde olmalı her şey bence. Şimdi bu dindar arkadaş kızın kazağı yanlışlıkla kendisine değdi diye sen hiç dikkat etmiyorsun islama ben namahremim sana, sen kendini bana böyle tanıtmadın yalan mı söyledin falan diyen bir insan. Kıza tektaş almamak için bin takla attı. Günah falan dedi. Gelinlik için şimdi ne gerek var diyor. Bol bir elbise giy falan demiş. Evlenme teklifi etmek bana ters geliyor sadece Allah katında diz çökerim demiş. Benim saf arkadaşım da çok seviyi beni yea diye dolanıyor.

Neyse arkadaşım şimdi bu çocuğu benimle ve eşimle bir araya getirmeye çalışıyor sürekli. Bana sordu haftasonu müsaitseniz size iftara gelebilir miyiz dedi. Ben de tüm haftasonlarım doldu benim ailelerimiz çağırdı dedim. Sonra gitmiş nişanlısına demiş ki Arkadaşımla eşine iftara gidicez ama haftasonu müsait değiller haftaiçi gidicez demiş. Bana da geldi haftaiçi size gelicez hangi gün uygunsun dedi. Dedim bana sordun mu söylerken. Ben çalışan bir insanım kimseyi alamam ben haftaiçi, işten evime gelip iftarı yetiştiremiyorum iki kişiye bile dedim. Sonra baya bozuldu. O günden beri bir kez konuştuk sen benim nişanlımla görüşmek isteyene kadar zaman tanıyorum sana rahat bırakıyorum seni dedi. Bu ne saçmalık ya ben arkadaşım eşimle görüşsün diye kimseyi darlamam. Eşim arkadaşlarım gelince annesine kalkar gider bizi rahat bırakmak için. Bu sevdirme çabası neden yani anlamıyorum. Sizce bu arkadaşıma nasıl yaklaşmalıyım?
ooo kaç kaç kaç bu kadarı dindarlık filan değil yobazlık bildiğin.
arkadaşın çok pişman olacak. yol yakınken dönsün hemen.

Arkadaşının yokluk başına vurmuş bu adamla ömür mü geçer selam bile vermem böyle birine açık açık görüşmek istemiyorum kocanla de ister ağlasın ister bayılsın

Back
X