arkadaşım örtünmek istiyor ama yapamıyor, tesettür

bir sürü bahane var evet

Herkes istediği şekilde giyinir çok sukur öyle bu ülkede yaşıyoruz.ve insanın içinden gelirse zaten kapanır bigun.kapalilarin aciklara açıkların kapalilara kötü baktığı toplumda demokrasiden söz etmek zor.en başta hoşgörülü Mevlananin torunlariyiz.zaten hoşgörü iyi niyet olunca birimiz birimizden etkileniriz zaten..

M magicat 'in dediğini anladım ben, cümleleri biraz sert olmuş. Tesettürün ayrı bir ağırlığı var çünkü tesettüre giren kişi, cisminden çıkıp fikrini giyiyor, buna Allah'ın emri olarak bakıyor ve ayetleri üzerinde taşıyor :)

Tartışmanın kör noktası şu ki, bunun hüküm hakkı biz "kul"larda değil, müdahale etme hakkına sahip değiliz. Çok gereksiz tartışılıyor bence bu durum, herkes kendi hayatından mesul.

Konu kapansa iyi olacak, hassas şeyler bunlar.

O saygıyı bir özel sektör edinemedi daha....
Çalışmayacağım zamanlar için gün sayıyorum....

Şaka gibi yahu, pes....

Mune , kendi doğrularını bizi günahkar sıfatıyla yaftalayarak dayatılıyorlar çok rahatsız edici. Tamam biz şeytan tohumuyuz günahkarız en sevapkar sizsiniz bravo !

Daha ilkokul 4'de annemin örtüleriyle başımı kapardım. Tamamen heves yani. Ailem bu konuda baskıcı olmadı hiç. Öyle ki şuan başımı açsam neden diye bile sormazlar o derece umurlarında değil. Eğer istiyorsa bir gün yapacak ve çıkacak hepsi bu.

Şaka gibi yahu, pes....

Mune , kendi doğrularını bizi günahkar sıfatıyla yaftalayarak dayatılıyorlar çok rahatsız edici. Tamam biz şeytan tohumuyuz günahkarız en sevapkar sizsiniz bravo !
canım benim siz biz diye gruplaştırmayın nolur.
hepimiz günahkarız, kuranda yazan farzı yapmamak günah olur. islamiyette bu böyledir. bunu allah söylüyor.
hangimiz emirlere tam olarak uyabiliyoruz ki? daha iyi olmaya çalışıyoruz sadece

acikların kapalılara kapalıların açıklara kötü baktigi toplumda demokrasiden bahsetmek zor.insanın içinden gerçekten geliyorsa bir gün ortunur.biz onlara zamanında destek olamadık yanlarında olamadık haklarını savunamadik yardımcı olamadık. Bu yüzden hoşgörü her zaman kazanır.Çünkü biz Mevlana'nın torunlarıyız.hoşgörü iyi niyet olduktan sonra zaten bir taraf bir taraftan olumlu etkilenir

yanlış anlamayın, konunun odağının değişmesini istemem ben de sizin gibi ama.

bu konuda görüş ayrılığı var belki biliyorsunuzdur.
Kurandaki tesettürün yanlış anlaşıldığına ilişkin.
bu şekilde düşünen/inanan kişiler için bu yazılanlar elbette ki kabul edilemez.

Pardon siz Hristiyan değilmiydiniz zaten sizin dininizde tesettür farz değildi öyle değilmi?
Olabilir, en yakın arkadaşlarım Müslüman ve aralarında başı açık olanlarda var. Ayrıca saçım açık diye kamuya ait ve günahkar muamelesini din ayrımı yapılmadan ben de görüyorum bu toplumda.

Allah herkesin inancını ibadetini kabul etsin, sözüm sadece bu üyenin paylaşımının eğer kapanmazsan Allah seni hiçbir şekilde kabul etmeyecek durumuna getirmesi lafı.
Biz toplumca çok fazla müneccimcilik oynuyoruz, sanki kimi Allah kabul edecek kimi etmeyecek yazılı listemiz var.

Ne kadar yanlış bilgilerle dolu yine burası.
Her şeyden önce okuyun. Türkçe olarak.

Şaka gibi yahu, pes....

Güzel kardeşim burda size bir dayatma yok. Aslında birçoğumuzun ben dahil tam olarak yapamadıkları var ve bunlarda bizlerin bahanesi.

Kurandaki kesin hükmü bir söyler misiniz??

ya konuya bak siz biz oldu
nereden nereye sürükledi bazıları
ilk başta sorduğum soruya cevap vermeyip de başörtüsünü kötülemeye gelenler gelmeyin lütfen.
açıklar kapalılara kapalılar açıklara kötü bakmıyor ki zaten bahsettiğim arkadaşım açık onunla ilgili kötü birşey yazmadık. ben de açıktım şimdi kapalıyım.
böyle bir algı oluşturmaya çalışmasın o bazıları.
yeter artık bu ayrıştırma politikası.
yardım etmek isteyenler yazsın.
diğerleri konuyu dağıtmasın rica ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…