- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.166
-
- Konu Sahibi dilekkivrak
Bence de kapalılar paten kaymasın. Kafasında başörtü var. Yerlere kadar uzanan palto altında paten. Düşecek bir şey olacak. Kapalıysan biraz hareketlerine dikkat edeceksin. Devrilip her tarafının açılma ihtimali de var tabi.
Bence kapalı olmak bir iddia. Ben farklı davranmak istiyorum oturmam kalkmam açıklardan farklı iddiası. Kapanacak olan bunu da düşünsün. Komik oluyor.
Ban yiyeceğim biliyorum ama yazmasam olmaz.
Evet insanlar beni kabul etsin, ortama uyum sağlayayım diye bir derdin olursa bu böyle... Ama az olsun öz olsun, dostum dediğim beni olduğum gibi sevsin, kabullensin diyorsan, bireysel kimliğini saklama ihtiyacı duymuyorsun.
Bence de kapalılar paten kaymasın. Kafasında başörtü var. Yerlere kadar uzanan palto altında paten. Düşecek bir şey olacak. Kapalıysan biraz hareketlerine dikkat edeceksin. Devrilip her tarafının açılma ihtimali de var tabi.
Bence kapalı olmak bir iddia. Ben farklı davranmak istiyorum oturmam kalkmam açıklardan farklı iddiası. Kapanacak olan bunu da düşünsün. Komik oluyor.
Niye komik olsun ki..
Onun fazlası başındaki örtü ve bizden daha uzun giydiği tunik..
Altına da pantolon giyiyor..
Bunların hangisi onu komik gösteriyor ki?
Onun paten kayma isteğini engelleyecek bişey değil bunların hiçbiri..
E şimdi kapanmadan konu diyeceğimi diyeyim. Açık gibi davranmak isteyen kapanmasın. İşlerine gelince yok peygamber zamanında şöyleydi böyleydi. Elinde son model telefon, altında kot, ful makyaj. Ama ben kapalıyım. Neden hep kadınlar farklılaşıyor. Erkeğin görüntüsünde bir şey yok ama. Kadına bak başörtüsünden anla. Yok kapalıysan açık gibi davranamazsın. Net.
E şimdi kapanmadan konu diyeceğimi diyeyim. Açık gibi davranmak isteyen kapanmasın. İşlerine gelince yok peygamber zamanında şöyleydi böyleydi. Elinde son model telefon, altında kot, ful makyaj. Ama ben kapalıyım. Neden hep kadınlar farklılaşıyor. Erkeğin görüntüsünde bir şey yok ama. Kadına bak başörtüsünden anla. Yok kapalıysan açık gibi davranamazsın. Net.
İyi de o düşünsün, siz niye onun yerine paten kaymasın, ata binmesin, koşmasın komik diyorsunuz ki? Komikse o dert etsin, eteği açılıyorsa dönerken o utansın, niye başkası onun adına karar veriyor?Bence de kapalılar paten kaymasın. Kafasında başörtü var. Yerlere kadar uzanan palto altında paten. Düşecek bir şey olacak. Kapalıysan biraz hareketlerine dikkat edeceksin. Devrilip her tarafının açılma ihtimali de var tabi.
İyi de o düşünsün, siz niye onun yerine paten kaymasın, ata binmesin, koşmasın komik diyorsunuz ki? Komikse o dert etsin, eteği açılıyorsa dönerken o utansın, niye başkası onun adına karar veriyor?
O zaman farklı insanlarda, şişkolar dar giymesin, selülitli şortla sokağa çıkmasın, esmerler saçı sarı yapınca çingene gibi duruyor vs deme hakkı bulamaz mı aynı mantıkla? Bırakın her insan kendi bedenine ne yapacağına kendisi karar versin.
Siz beğenmiyorsanız kafanızı başka yöne çevirirsiniz olur biter.
Bu arada kapandı diye kimse ben islamı temsil ediyorum şeklinde bir misyon yüklenmiyor. Dini öğrenmek isteyen açacak kaynağına başvuracak.
arkadaşlar hepinizin niyetini allah kabul etsin. konuyu dağıtmazsak daha faydalı olur diye düşünüyorum. allahın emrettiği bir şey bu. üzerinde "bence" diye yorum yapılamayacak kadar ağır bir konu. fark ettiyseniz şeklinden bahsetmedim çünkü o ilahiyatçıların konusu. insanın içine sinecek şekilde kapanabilmesi için nefsi ve şeytanı yenmesi gerekiyor öncelikle. bunu yapmak için yollardan bahsetsek. başkalarının hayatlarını eleştirmeden.
deneyimlemedim ama,
genel olarak bu tarz değişimlerin birden değil yavaştan yavaştan yapılması gerektiğini düşünürüm.
sigara bırakmayı da azaltarak bırakmayı öneririm, bu tarz insan hayatında önemi olan alışkanlıklar bence birden değiştirilmemeli.
o yüzden önce kılık kıyafet değişimi ile başlanabilir, uzun tuniklere ve bol kıyafetlere geçiş yapılır,
sonra şalla birlikte yumuşak bir geçiş,
arkasından da dış mekanda eşarp takıp iç mekanda eşarpsız dolaşılabilir,
en sonunda tam eşarp kullanımına geçilebilir.
bu seçim kişiden kişiye değişiyor herhalde, genel olarak çoğu kişi birden yapılmasını öneriyor da benim önerim bu şekilde olacak.