arkadaşım örtünmek istiyor ama yapamıyor, tesettür

açık biriyim, farklı sebeplerden dolayı hiç kapanmayı da düşünmem.

ama bu yazdıklarınız önyargılardan dolayı da bir çok kapanmayı isteyen kişi kapanmıyor.
hayır sonuçta kural mı var, kim nasıl rahatsa öyle olsun.

kimisi palto giymez mesela, tunikle kendini iyi hisseder.

palto giyen de spor yaparken değiştirir.

Evet insanlar beni kabul etsin, ortama uyum sağlayayım diye bir derdin olursa bu böyle... Ama az olsun öz olsun, dostum dediğim beni olduğum gibi sevsin, kabullensin diyorsan, bireysel kimliğini saklama ihtiyacı duymuyorsun.

kesinlikle haklısın.
ama kolay bir karar değil.
örnek verdiğim kişi de zamanla yapacağını birden bu değişimi belki kendisinin de kaldıramayacağını söylüyordu zaten, seni doğruluyor bu da.

ben bu tarz değişikliklerin yavaş yavaş yapıldığında hem tepki görülmeyeceğini, hem de kişinin daha sağlıklı bir geçiş dönemi yaşayacağını düşünüyorum.

Niye komik olsun ki..
Onun fazlası başındaki örtü ve bizden daha uzun giydiği tunik..
Altına da pantolon giyiyor..
Bunların hangisi onu komik gösteriyor ki?
Onun paten kayma isteğini engelleyecek bişey değil bunların hiçbiri..

Kimbilir konu sahibinin arkadaşı szin gibi düşünen kişilerden çekiniyordur.Belki kapandığı zaman çoğu aktivitelerden kısıtlanacağını,yaptığı zaman küçümseneceğini düşünüyordur.Açık bir insan düştüğü zaman her tarafının açılma imkanı da var.İlla başı açık diye rahatsız olmayacak mı?

E şimdi kapanmadan konu diyeceğimi diyeyim. Açık gibi davranmak isteyen kapanmasın. İşlerine gelince yok peygamber zamanında şöyleydi böyleydi. Elinde son model telefon, altında kot, ful makyaj. Ama ben kapalıyım. Neden hep kadınlar farklılaşıyor. Erkeğin görüntüsünde bir şey yok ama. Kadına bak başörtüsünden anla. Yok kapalıysan açık gibi davranamazsın. Net.

Digerleri tamam da neden kapali bir insanin elinde son model telefon olmasin? Neden kapalilar zengin olmasin? Neden altlarinda son model araba olmasin? Hz.Suleyman neden zenginlik ve krallik istedi o zaman?
Peygamberimizi elbet örnek alacagiz. Israf etmeyecegiz ama teknolojiyi de takip edecegiz herhalde??? Hz. Ebubekir zengin olmasaydi digerlerinden farki ne olacakti???

Kendi istiyorsa kapanır zaten bence karışma.
Ben hiç bir zaman kapanmayi düşünmüyorum zaten sevgilimde istemiyor kapalı . Ama kapanacaklara tavsiyem başlarına örtü takip bi kilo makyaj, daracık tayt giymssinler. Olmuyo öyle komik duruyor .

bunları kendi adınıza elbette söyleyebilirsiniz.
ama genellemek doğru değil.

bir yandan hak verdiğim şöyle bir durum var.

birini görmüştük, eşarp takmış ama altında mini! etek vardı, yanımdaki kapalı arkadaşım çok sinir olmuştu, "yani başını da açsın madem, sonra tüm kapalıları genelleyip bular da böyle vs diye bizim hakkımızda konuşuyorlar" demişti. belki siz de bu gibi örnekler için bu yorumu yapıyorsunuz.

ama işte tam tesettür biçimi yok ki,
kimisi kara çarşaf giyer,
kimi uzun palto yeter der,
kimisi tunik yeter diyor.

burada kişinin vicdanı tamam diyorsa biz bir şey diyemeyiz ki.

mesela ben açığım, dekolte giyinmem, bu da benim tesettürüm.

isteyen istediği gibi davransın

ama açık kapalıyı , kapalı da açık olanı kınamasın.

benim kendi görüşüm kapalılığın olmaması gerektiği yönünde. ve bu görüşüme göre yaşıyorum
ama madem bir başkası yapmak istiyor yapsın. kimsenin de ne dediğine bakmasın

İyi de o düşünsün, siz niye onun yerine paten kaymasın, ata binmesin, koşmasın komik diyorsunuz ki? Komikse o dert etsin, eteği açılıyorsa dönerken o utansın, niye başkası onun adına karar veriyor?
O zaman farklı insanlarda, şişkolar dar giymesin, selülitli şortla sokağa çıkmasın, esmerler saçı sarı yapınca çingene gibi duruyor vs deme hakkı bulamaz mı aynı mantıkla? Bırakın her insan kendi bedenine ne yapacağına kendisi karar versin.

Siz beğenmiyorsanız kafanızı başka yöne çevirirsiniz olur biter.
Bu arada kapandı diye kimse ben islamı temsil ediyorum şeklinde bir misyon yüklenmiyor. Dini öğrenmek isteyen açacak kaynağına başvuracak.

arkadaşlar hepinizin niyetini allah kabul etsin. konuyu dağıtmazsak daha faydalı olur diye düşünüyorum. allahın emrettiği bir şey bu. üzerinde "bence" diye yorum yapılamayacak kadar ağır bir konu. fark ettiyseniz şeklinden bahsetmedim çünkü o ilahiyatçıların konusu. insanın içine sinecek şekilde kapanabilmesi için nefsi ve şeytanı yenmesi gerekiyor öncelikle. bunu yapmak için yollardan bahsetsek. başkalarının hayatlarını eleştirmeden.

Açık gibi davranmak ne demektir anlayamıyorum..
Açık olduğum halde..
Son model telefon kullanmak onların da hakkı..
Paten kaymak onların da hakkı..
Kapalı olmak esir olmak değil..
Yazık ki sizin gibi düşünenler tarafından aşağılanıyorlar sadece dinini yaşamak isteyen insanlar..
Etiketleyemezsiniz siz onları..
Sizinle aynı haklara sahip onlar..

120 kilo bikini giyen kadına medeni diyoruz..
Yakıştırıyoruz..
Başını kapatan kıza paten kayamaz diyoruz..
Yakıştıramıyoruz..
Biz açıklar için de kapalılar için de sınırlama olmasın diyoruz ama açıklar kapalılara tahammül edemiyor, onların istediklerini yaptıklarını görmeye tahammül edemiyorlar..
Anlamıyorum ben bunu işte..

Arkadasin cok mu acik giyiniyor? Eger cok acik giyinmiyorsa birden bismillah desin ve kapali çıksın disari. Ve devami da gelir zaten.

Bizim ailede demokrasi vardır, isteyen istediğini yapmakta - giymekte özgürdür ancak bu hiçbir zaman sınırsızlık olmamıştır.
Çünkü "Senin özgürlüğün, bir başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter" mantığı yetiştirildik.

Bizim full çeker aile çook çeşit insan barındırır, türlü türlüyüz.
Ben açık bir kadınım, kardeşim ise zannedersem 2 sene önce tesettüre girdi. Hatta düğün günümden 1 gün önceydi, evet :)
Çok şaşırdık, bizi ters köşe yapmaya bayılır hanım zaten. Ancak annemin tek bir uyarısı olmuştur "Aşırıya kaçma" annelik o da.

Kademe kademe kendi kendine yaptı kardeşim, hatırlıyorum. Şort giyen kız, eşofman altı giyer oldu, kısa koldan, kapri kola geçti, saçlarını tek biçimde ensesinde toplamaya başladı, etek boyları uzadı... Aslında gümbür gümbür gelişi belliydi de, ne bileyim ben çok ihtimal vermemiştim sanırım.

İnsan yapmak istesin, içinden gelsin, yapıyor, senin fikri bazda yardımına ihtiyacı olacağını zannetmiyorum o arkadaşının.
Sadece kapanırsa destek olursun o kadar.

Son düzenleyen: Moderatör:

tecrübeyle söylüyorum hiç dediğiniz gibi olmuyor. ben kapanmadan önce denedim ama uzun tunik komik durdu. hadi bana öyle geldi desem etrafımdakiler gülüp durdu ama bana da komik geldi. ne zaman ki eşarbı taktım herşey tam oturdu. yani o uhuvedi tam olarak yakaladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…