arkadaşım örtünmek istiyor ama yapamıyor, tesettür

Öyle insanları ben insan yerine koyamadığım için hiç takmıyorum sizde öyle yapın. .Bende tesettürlü değilim. İngilteredeyim ve çevremde her tur insan var.hiçkimseyi duş görünüşüne göre değerlendirmem.
Mesela beni dışarda gören günahkar dinle hiç ilgisi olmayan biri zanneder.Ama tam tersine kuran okumayı çok severim.namaz kılmak istiyorum birgun onuda yapacağım vs..
Türkiye'de dar kalipli bir zihniyet var şekilci zihniyet. Bunun acilen değişmesi gerekiyor..

Benim babam ailesinin tek okuyanı ve köyden neredeyse çocuk yaşta çıkmış. Allah rahmet eylesin.

Dolasıyla biz 4 kardeşiz hepimizi okuttu. İman sahibi insanlarız ama kafamız açık. Amcam ise tam tersi ilk okul 5 ten sonra okutmadı. 1. Sınıfa giderken bile kızını okul bahçesine kadar kapalı gönderiyordu ki o devirde çok garipsenirdi bu. Neyse gel zaman git zaman bizler okuduk meslek sahibi olduk, alnımızın teriyle helal yoldan paramızı kazanıyoruz ve evlendik namusumuzla. Amcam kızını köşe bucak erkeklerden kaçırdı ve tamamen kendi rızası olmaksızın biriyle evlendirdi. Kızı baskılara dayanamadı ve evde 2 çocuğunu bırakıp evli bir adama kaçtı. Tabi bu kızın hatim falan indirdiği gibi ayrıntılara değinmiyorum. Boşandı ve 3 çocuklu hala evli bir adamla resmen dost hayatı yaşıyor. Bir de bundan çocuk yaptı. Babamı kaybettiğim sene yengemle şöyle bir muhabbet geçti aramızda. Oturuyoruz. O sıra babamı kaybetmem psikolojimi bozmuştu.

Yengem: İpek işten çıksan bir de kapansan tam olacaksın.

Annem: İşten çıkamaz babasının vasiyeti var.

Yengem: Ah yenge hala anlamadınız mı? Babası şimdi orada diyordur kızları ne okutması üstünden kilitleseydim keşke eve. Şimdi çekiyor orada yengeeeeee…

Her şey üstüne yemin ederim ki böyle bir konuşma.

Bunu demesi için bir insanın kendi kızını unutması lazım. Bu insanlar namaz+zekat bilmem ne hepsini verir de yetim abisinin çocuklarını aramazlar. Sonra gövde gösterisi yapıp 1000 kişilik iftar verdik derler.

Ya tam tersi bir kere emin olabilirsin. Bunu ben çok sık yaşıyorum. Şöyle ki dolmuşa biniyorum. Başım açık yer veren 1 tane erkek çıkmıyor. Sonra kapalı ve yaşı benden küçük bir kadın biniyor. Maşallah yarışıyorlar yer vermek için. Bunu o kadar çok yaşadım ki.

Ben de Müslümanım ve dini ne kadar yaşadığımı Allah’tan başka kimse bilmez. Yani ön yargıya kapılıp da karşı olduğum sanılmasın.

Tesettürlü değilim ama tepkinizi aşırı buldum
İnanan insanların kendilerine ürettikleri bahaneletri sıralayan bir yazı size niye böyle hissettirdi
Hayatımda hiç kapanmadım ancak dediğiniz gibi bir tepki görmedim yaşadığım toplum içinde
Bir tek anneannem der hep, kapansana artık, bak günaha giriyorsun diye onunla da tartışmıyorum sonuçta 86 yaşında =))
Bu kadar abartılacak bir durum yok insanlar arasında, sizin gibi kışkırtanlar yüzünden buralara geliyor bu konular her alanda
İnsanın inandığını, düşündüğünü saygı çerçevesinde söylemesinde bir sıkıntı yok

hadi amca neyse erkek de, kadınlar da bunu demiyorlar mı, deli oluyorum.

Yani, ben kimsenin giysisine eşarbına bakmıyorum. Arkadaşlarımı böyle insanlar arasından seçiyorum. Ama bazen bu muamele çok sinirlendirir beni. Beni de dinle uzaktan yakından alakasız biri gibi görürler ki zaten bu topluma göre ''dinsizim'' ben, her yıl İncil'i baştan sona okurum, her pazar ibadetime giderim, duamı da okurum.
Allah herkesin içine biraz maneviyat ve inanç koysun, ama saygı şart.

hadi amca neyse erkek de, kadınlar da bunu demiyorlar mı, deli oluyorum.
Sorma kapalı olunca tüm günahlar siliniyor sanki. Bunun en net örneği yanı başımda işte.
Yani o konuşmayı yapabilmesi için kendi kızının bunları yaşamamış olması gerekmez mi en azından?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…