arkadaşım örtünmek istiyor ama yapamıyor, tesettür

insanın içinde varsa niyet kimsenin nasihatına örneğine ihtiyacı yoktur.konu sahibi bence arkadaşınız henüz hazır hissetmiyor kendini senin yapacağın en güzel hareket konusunu bile açmamak kendi karar versin hazır olduğunda.ayrıca yıllar önce bazı şahıslar ortaya çıkmadan yani kimse kimsenin ne başörtüsüne ne de mini eteğine karışmıyordu geçinip gidiyorduk ufak çaplı dedikodularla.herkes kendi tercihini yaşar.

Benim bahsettiğim kızı paten kayan arkadaşım diyor ki bana..
Bence senin kıldığın namaz benimkinden güzel..
Neden?
Çünkü ben üzerimdekilerle namazımı kılıyorum eğer abdestim varsa..
Sen namaz için hazırlanıyorsun..
Namaz kıyafetleri giyiyorsun..
Bu hazırlık bence namazını benimkinden üstün yapıyor..

Bana sen açıksın kapalılar gibi davranamazsın demiyor..
Bu arkadaşım benim mini eteğim için beni yadırgamıyor..
Bu arkadaşım tatilde giydiğim mayom, şortum için beni yadırgamıyor..
Ama bu arkadaşımın kızı diğer arkadaşları gibi paten kaymak istediği için hayır o açıklar davranamaz diyor..
Ben bu mantığı anlayamıyorum..

Kapansa keşke ne yaparlar ki ben iki ailede de tek kapalı bayanın çook tepki gördüm hala görüyorum 4 yıl oldu çok şukur azaldı tepkiler ama hala kapalı öğretmen olmaz kapalı memur olmaz diyorlar ben olurum siz gorursunuz diyorum millete goremi yaşıycaz istiyosan kapanacaksın allahın emri bu diyeceksin çıkacaksın işin içinden konuşup dursınlar

dediğim gibi deneyimlemedim.

ama ben kendi adıma hep bir çok konuya empati yapıp ben ne yapardım diye plan yaparım :) beyin fırtınası.

bu tarz konularda ben bunu tercih ederdim diyorum hep.
bence kişilikle alakalı,
siz mesela hayatınızdaki başka bir değişimi de mi hemen uyguluyorsunuz.

belki konu sahibinin arkadaşının da bu tarz büyük değişikliklerle ilgili bir tarzı vardır.

Bu kadar hassas bir konu birilerinin tavsiyesiyle ya da yönlendirmesiyle olur mu??
Mesela bana kimse istemediğim aklıma mantığıma yatmayan bir şeyi dayatmayla yaptıramaz.

Kendiniz bile diyorsunuz içine sinecek şekilde diye yani siz neden bu konuya dahil oluyorsunuz ki biz onu anlamıyoruz.
Ve şunuda söyliyim nefsi şeytanı yenmesi gerek diyorsunuz ama biz açıklar şaytana uyup nefsimize yenik düşen insanlar değiliz . Bir laf diceksiniz madem düşünün laf nereye gitcek diye. Ayrıca bu konuları açmak böyle açık insanlara şeytanlı nefisli laf çarpıtmak da.

Mune Canım lütfen şu konuyu inceler misiniz ? Gerçekten rahatsız edici ve yasak diye okumuştum kurallarda.

konu nasıl paten kaymaya geldi ya

arkadaşınızın hakkında hayırlısı. ama bu telkinle konuşmayla olacak şeyler değil bence. içinden gelmesi lazım.

konu kapanmadan bikaç bişey söyleyeyim. örtünen, nasıl örtünmeyenin saçının günah(!)ından sorumlu değilse örtünmeyenler de örtünenin yaptığı makyajın günah(!)ından sorumlu değil. o yüzden kapanacaksa tam kapansn, açık gibi davranmasın demek çok saçma. bize ne ki. kimisi şu şekil giyinir kimisi bu şekil giyinir diyen adamla ölümüne dalga geçiyoruz ama adam sonuna kadar haklı.

dayatmadan bahsetmiyoruz zaten kendisi kapanmak istiyor. dua istiyor güç bulmak için.
gerçekten zor birşey

yahu nefis şeytan hepimizle uğraşıyor. neden alınıyorsunuz. peygamberlerle bile uğraşıyor

120 kilo bikini giyene medeni değil aynaya bakmıyor denir. Ve evet selüliti olan mini etek giymesin.

Ya farkında mısınız konu sahibi bile arkadaşına psikolojik baskı yapıyor. Ben ünide okurken kapalılar derse giremiyordu. Kapalı arkadaşım aile baskısı ile kapandığını açılmak için üni kazandığını anlattı bana.

Komşunun kızı kapandı camiye gitti zengin koca buldu. 3 gün sonra en yakın arkadaşı da kapandı.

Şu anda kapalı olmak moda. 3 gün sonra baştakiler değişse kapalıların en az yarısı açılır.

Neden kapanmak istenmez? Nefse ağır gelir...
Örtünmek isterim, ama ikna olmam lazım
“KURANDA KESİN HÜKÜM VAR YETMEZMİ İKNA OLMANA”

Örtünmem gerekiyor, ama geleceğimi düşünmek zorundayım
“GELECEK ÖLÜM ONU DÜŞÜNDÜNMÜ”

ALLAH(c.c.) beni başı açık olarak da sever
“AMA GÜNAHKAR KULUM DER”

Kapalıyım, ama ailem okul için başımı açmamı istiyor
“AİLEN SENİ CEHEMMEN ATEŞİNDEN KURTARMAYACAK”

Fazla açık olmadığım için, günah olduğunu zannetmiyorum
“GÖRÜNEN HER TEL ZİNA AZMI GÜNAH ACABA”

Genç yaşta da kapanmak olmaz ki, yaşlanınca inşa ALLAH(c.c.)
“YAŞLANACAĞIN GARANTİ Mİ YA YARIN ÖLÜRSEN”

Tekrar açılırım düşüncesiyle, kapanmıyorum
“HELE Bİ KAPAN ONU SONRA DÜŞÜN”

Bazı özgürlüklerimin kısıtlanacağı düşüncesiyle kapanmak istemiyorum
“ALLAHIN KARŞISINDADA ÖZGÜR OLABİLECEKMİSİN”

Kapanmak önemli değil, önemli olan kalbinin temizliği
“KALBİN TEMİZLİĞİ GÜNAHA ENGEL DEĞİL”

Evlenince kapanırım, ;kızım evlenince kapanr;
“EVLENECEĞİN GARANTİMİ”

Güzelliğimi sergilemek istediğimden dolayı kapanmamıştım
“GÜZELLİĞİNİ SADECE EŞİNE SERGİLESEN NE GÜZEL OLUR”

Kapanırsam, diğer dini vecibelerimi de yerine getirmem gerekecek
“EE Bİ YERDEN BAŞLAMAK LAZIM”

Dinden çıkmadığıma göre başımı açmamda problem yok
“DİNDEN ÇIKMADIN AMA GÜNAHKARSIN”

Başörtü için kendimi henüz hazır hissetmiyorum
“ÖLÜNCEMİ HAZIR OLACAKSIN”

Bu zamanda da başörtü olmaz ki! Hangi çağdayız?
” GÜNAHIN BU ZAMANI O ZAMANI YOK KURAN HER ÇAĞ İÇİN İNDİ”

Kısmet, bir bakarsın kapanırız inşa ALLAH(c.c.)
“İNŞALLAH AMA ACELE ET YAŞLANDIKTAN SONRA OLECEĞİNE DAİR SENEDİN VARMI?

Önemli olan, saç dışındaki vücudun teşhir edilmemesi
“YANİ GÜNAH SADECE VUCUDAMI VAR”

Denedim, ama boğulacak gibi oldum
“AMA İTİKAT GEREKİYOR”

Evlenememe korkusu
“SAÇIN AÇIK DİYE SENİNLE EVLENEN ERKEKTEN NE BEKLERSİNKİ”

Lise ve üniversitedeki başı açık öğrencilere dinimi anlatacağım için başımı açacağım, yani hizmet için
“KENDİNE HİZMET EDEMEYECEKSİN”

Kapanmak içimden gelmiyor
“NEDEN GÜNAH İŞLEMEK HOŞUNAMI GİDİYOR”

Başörtülülerin yeterince örnek olamamaları
“SEN ÖRTÜN VE ÖRNEK OL ONLARA

Nefsime yenik düştüğümden, kapanamıyorum….
“NEFİS ŞEYTANDIR SEN ŞEYTANA YENİKSİN GELECEĞİNİ DÜŞÜN YENILME"

çok komiksin ya baskı mı yapıyorum. yoksa sen burada mı yapıyorsun. konuyu bulandırmaya gelmişsin

bi kere arkadaşın tam istemiyorsa örünmesin, benim başıma geldi kursa gidiyordum kapandım daha 7.sınıfta etrafımdan çekiniyordum falan sonra açıldım lise hazırlıkta kapandım şükür bi daha üniversite okurken de derse açık girip çıktım ama kendi istediğimle kapandım inşallah layığıyla kapananlardanımdır

Bunu birkaç sayfa önce ben yazmıştım babamın iddiası yarı açılır diye eğer okuduysanız..
Yani aynı fikirdeyim bu konuda sizinle..
Ama kapalılar, da açıklar da, 120 kilo olanlar da, selülitliler de istediğini yapar istediğini giyer..
Kimse kimseye karışamaz..

çok rahatsız olanlar başka konuya gidebilir. burada arkadaşıma yardım etmeye çalışıyoruz. bu başörtü düşmanı yobazlar yüzünden insanlar çekiniyor zaten. sen ne giyersen giy kardeşim. bize ne.

Nasıl başı kapalı olduğu için tepki alan insan varsa, başı açık diye tepki alan insan da çok.
Namussuzmuşum gibi, ahlaksızmışım ya da kamu malıymışım gibi bana bakan, muamele edenler de oldu. Üstelik dinimi bilmeden etmeden.
O yüzden 'tepki çekerim diye kapanamıyorum yeaaa' demesin kimse. Tamamen hazır ve istekli olan, elalem ne der diye düşünecek seviyeyi çoktan aşmıştır, gerisi bla bla bahane yani.

16 yasindaydim sanırım arkadaşlarım falan kapanınca bende özenmiş kapanmistim,kısa bi sure sonra açıldım çok kısa sure sonra tabi sıkıldı küçük hanım ben yani :)))
17 yasimdayken ben kendim istiyorum kapanacagim dedim ve çok güzel kapandım herkes sasirmisti cevrem falan.
20 yaşındayım kapalıyım hala rabbim uzun yıllar devam ettirsin,hiçbir aktiviteden de geri kalmadim elhamdulillah. Ben uzun pardesü falan giymiyorum tunik pantolon giyiyorum makyajimi da yapiyorum bu kimseyi ilgilendirmiyor netice de ben istediğimi istediğim şekild uygularim.
Başkaları da beni ilgilendirmiyor,herkesin yaptığına kimse karisamaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…