- 19 Ağustos 2014
- 115
- 120
- 42
-
- Konu Sahibi dilekkivrak
Ay ben de oyleydim. Namazimi 12 yasimdan beri kilmaya baslamistim. Ama kapanmiuordum bi türlü. Komsular ne der falan filan diye dusunuyodum cocuk akli iste. 16 yasimda kapandim. Birden oldu. Birden evden kapali ciktim.
Bu isler birden oluyor. Birden yapacak.
Allah nasip eder insallah..
Aynen ya insanlar hala acayip bir sekilde bakiyorlar. Ama yavas yavas asiyoruz cok sukur bunlari bence. Artik kapalilar hayatin her alaninda var, her sosyal aktiviteye katiliyorlar, her sporu yapiyorlar. Insanlar da artik alisiyor.. Ki olmasi gereken de bu..Elalemin ne düşündüğünü düşündükleri için kapanamıyor zaten insanlar..
O yaşta bunu düşünmek normal..
Bir de o yaşlardaki zorluk çocukluğunu kıstılıyor sanki örtünmek..
Benim arkadaşım da kızı da kapalı..
Kızı paten kayıyor ama acayip acayip bakanlar var..
Sanki kapalılar herşeyi yapamazlar..
Aynen
Aynen ya insanlar hala acayip bir sekilde bakiyorlar. Ama yavas yavas asiyoruz cok sukur bunlari bence. Artik kapalilar hayatin her alaninda var, her sosyal aktiviteye katiliyorlar, her sporu yapiyorlar. Insanlar da artik alisiyor.. Ki olmasi gereken de bu..
Kapalı değilim ama inanılmaz saygı duyuyorum kapalılara..
Çünkü siz bizden daha fedakarsınız..
Kış günü kapanmak mesela zor..
Tatillerde de keza..
Misyonunuz var herşeyden önce sizin..
Tesekkurler, saygi duymak cok onemli.
Bazilari da istedigi halde kapanamiyor. Okula gitmek icin Bostancı duraginda duruyordum. Boyle kokos bi teyze yanima geldi aglamaya basladi. Kizim bana dua et ki ben kapanayim. Kapanmayi cok istiyorum kocam ve oglum birakmiyor, gizliden sohbetlere gidiyorum ama kapanmayi cok istiyorum diye nasil çocuk gibi agliyordu.. Icim gitti.
Insanlarin hayatlarina mudahale etmesek, herkes istedigi gibi ozgurce yasasa ne guzel olur..
Keşke..
Babam geldi aklıma..
Okula örtünenleri almıyorlardı ya hani..
Hep derdi ki isteyen şortuyla girsin isteyen örtüsüyle..
Hatta böyle olursa bazılarının başını açacağını iddia ederdi..
Bazı provokatörler yüzünden de tepkili insanlar sanki..
Simge haline getirenler var ya..
Bence de özgürlük olmalı..
Karışmamak lazım bence...Baskı hissetmemeli. Tam anlamıyla istese zaten kapanır diye düşünüyorum.sevdiğim bir arkadaşım örtünmek istiyor ama bir türlü başaramıyor. ona yardım etmek istiyorum. sizin örtünme hikayeleriniz varsa onlardan örnekler verebilirim. ya da şu şekilde anlatırsan faydalı olur diyeceğiniz bir şey var mı? allahım emri olduğunu ifade ediyorum. bunu kendi de biliyor zaten namazını kılıyor.
Aynen
Aynen ya insanlar hala acayip bir sekilde bakiyorlar. Ama yavas yavas asiyoruz cok sukur bunlari bence. Artik kapalilar hayatin her alaninda var, her sosyal aktiviteye katiliyorlar, her sporu yapiyorlar. Insanlar da artik alisiyor.. Ki olmasi gereken de bu..
Karışmamak lazım bence...Baskı hissetmemeli. Tam anlamıyla istese zaten kapanır diye düşünüyorum.
Benim bir arkadaşım babasının onu evlatlıktan reddemesine rağmen kapandı, adamın sağladığı maddi imkanlar bile umrunda olmadı.
Konu komşu ne der kısmı insanın bahanesi.
Evet insanlar beni kabul etsin, ortama uyum sağlayayım diye bir derdin olursa bu böyle... Ama az olsun öz olsun, dostum dediğim beni olduğum gibi sevsin, kabullensin diyorsan, bireysel kimliğini saklama ihtiyacı duymuyorsun.katılsam da o kadar da kolay değil diyorum.
yani çevre baskısını küçümseyemeyiz, ki burada yaş da önemli.
bir tanıdığım ki kırklı yaşlarında, arkadaş çevresi tamamen açık ve nasıl diyeyim tam anti-muhafazakar olduğu için gizli ibadet ettiğini söylemişti. çevreyi atmak da o kadar kolay değil.
Bence de kapalılar paten kaymasın. Kafasında başörtü var. Yerlere kadar uzanan palto altında paten. Düşecek bir şey olacak. Kapalıysan biraz hareketlerine dikkat edeceksin. Devrilip her tarafının açılma ihtimali de var tabi.Elalemin ne düşündüğünü düşündükleri için kapanamıyor zaten insanlar..
O yaşta bunu düşünmek normal..
Bir de o yaşlardaki zorluk çocukluğunu kıstılıyor sanki örtünmek..
Benim arkadaşım da kızı da kapalı..
Kızı paten kayıyor ama acayip acayip bakanlar var..
Sanki kapalılar herşeyi yapamazlar..
Bence de insan olarak bakmayı bilemiyoruz. Esmer , sarışın, kilolu, müslüman, zenci, kapalı, açık vs. diye.
Önemli olan insan olabilmek.
Ama üzülerek şunuda söylemek istiyorum ki ben küçüklüğümden beri kapalı insanları daha bir saygı duydum içimde daha onları ahlaki yönden üstte gördüm.
Ama büyüdükçe anladım ki artık insanlar bununda hakkını veremiyor.
Saçlarını beğenmiyor diye kapanan mı görmedim , tarz yapmak için yapanıda.
Ben kapalıyım deyip her halti yapanıda gördüm. Daha neler neler.
İnsan tecrübe edindikçe anlıyor artık isterse çıplak gezsin isterse kara çarşafla benim için ikiside aynı yerde duruyor.
İnsanın içi güzel olsun .