- 11 Eylül 2021
- 22
- 11
- 30
-
- Konu Sahibi karadenizlidr_9
İnanın az insan çok huzur. Özellikle iş ortamında hep çıkar ilişkileri olabiliyor. Arkadaşlık ilişkilerinizde hep alttan alan hep çabalayan taraf olmayın. Çünkü bir gün çabalamayı bıraktığınızda kimse yerinde kalmıyor. Alıştıkları için pohpohlanmaya. Sürekli sorun bende arkadaşlık ilişkilerini beceremiyorum şeklinde düşüncelere girmeyin. Elbette kafanıza uyan insanlar çıkar karşınıza. Sadece bu kadar kötü tecrübeden sonra doğru insanları almaya çalışın hayatınıza.28 yaşındayım ve iş hayatına başlayalı 7 ay oldu her zaman çekingendim insanlarla konulmak isterdim ama bir türlü istediğim gibi bir ortam oluşturamazdım insanların be düşündüğünü aşırı önemserdim vs bu durum eskisi kadar olmasa da devam ediyor şu son 2 ayda toparlanmaya başlamıştım ki hem karşı cinsten negatif bir yanıt aldım hem de benimle arkadaş olmak için çabalayan kız arkadaşım benle görülmemeye başladı . Şöyle bir durum var statü olarak her ikisinden daha iyi bir yerdeyim ve onlardan başka çok samimi olduğum biri yoktu kız arkadaşımla çok samimi olmaya yeni başladığımızda bir flörtüm oldu ve flörtten negatif bir yanıt alınca karaları bağladım ve bu samimi arkadaşım her şeyi biliyor aynı yerde çalışıyoruz şimdi bana soğuk yazmaya başladı zaten başka samimi oldukları da vardı onlarla görüşüyor lütfen onur kurucu şekilde Mesajlar atmayın sorun sende hep böyleymişsin tarzında , ben hep aynı şeyleri yaşadıkça artık hayatın anlamsız olduğunu hep böyle olacağını hissediyorum daha önce online terapi aldım 1 yıl kadar faydasını göremedim bıraktım geçmişten çocukluktan gelen travmalarım var , sadece bu durumu düzeltmek hep aynı şeyleri yaşamak istemiyorum ve yalnızlıktan o kadar bıktım ki ne yapabilirim ?
Peki sende bu tür problemler mi var o yüzden mi böyle söylüyorsun yoksa gözlemlerim sonucu mu ? Benim gibi olup da sonradan hayatındaki bazı noktaları değiştirebilenler var mı merak ediyorum sadeceValla ben bu tarz şeylere pek tavsiye veremiyorum açıkçası.arkadaşın derdi sadece arkadaş değil aynı zamanda da sevgili.bazı insanlar bu konularda ne yapsa tutturamıyor. Ben birşeyler yapayım desen cevap olumsuz oluyor.vesselam zor işler.anlayabiliyorum ama çözüm yok bende
Valla ben bu tarz şeylere pek tavsiye veremiyorum açıkçası.arkadaşın derdi sadece arkadaş değil aynı zamanda da sevgili.bazı insanlar bu konularda ne yapsa tutturamıyor. Ben birşeyler yapayım desen cevap olumsuz oluyor.vesselam zor işler.anlayabiliyorum ama çözüm yok bende
KatılıyorumZaten hayatıma çok kişiyi dahil etmeyi seven bir insan değilim,var olan bir elin parmagından az arkadasımla hayatımı idame ettirmeye çalışıyorum.
Durum böyleyken bir de dün en yakın arkadasıma onunla arkadaslıgımı sonlandırmam gerektirdiğini söyledim.
Çünkü ben kıymetliyim,vaktim kıymetli,arkadaslığım kıymetli..Ego gibi anlaşılmasın gerçekten samimiyet üzerine ilişkiler kurmaya çalıştıgım için yazıyorum bunu.
Gösterdiğim özeni göstermeyenle geçirecek vaktim yok,sizinde olmasın.Kendinizi sevin,kendinizle kaldıgınızda yapabileceklerini çoğaltın,bir hobiniz olsun belki o hobi yeni insanlarla tanışmanıza vesile olur.
Ben de öyleyim desem peki...İlla arkadaşınız olmak zorunda mı ? Siz arkadaşınızı kaybetmemek için hep verici hep alttan alan taraf gibisiniz, kaybetme korkusundan gibi geldi bana. Ama ilişkiler ikili yürür size soğuk yazıyorsa umursamayın aynı şekil devam edin. Siz alttan aldıkça zaten arkadaşlığınız tepenize binecek ve bitecek. Oysa güçlü durup kimseye ihtiyacınız olmasa arkadaşınız size böyle davranmaz