Arkadaşım hiç yok hiçbir zaman da tam olmadı

karadenizlidr_9

Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2021
22
11
30
28 yaşındayım ve iş hayatına başlayalı 7 ay oldu her zaman çekingendim insanlarla konulmak isterdim ama bir türlü istediğim gibi bir ortam oluşturamazdım insanların be düşündüğünü aşırı önemserdim vs bu durum eskisi kadar olmasa da devam ediyor şu son 2 ayda toparlanmaya başlamıştım ki hem karşı cinsten negatif bir yanıt aldım hem de benimle arkadaş olmak için çabalayan kız arkadaşım benle görülmemeye başladı . Şöyle bir durum var statü olarak her ikisinden daha iyi bir yerdeyim ve onlardan başka çok samimi olduğum biri yoktu kız arkadaşımla çok samimi olmaya yeni başladığımızda bir flörtüm oldu ve flörtten negatif bir yanıt alınca karaları bağladım ve bu samimi arkadaşım her şeyi biliyor aynı yerde çalışıyoruz şimdi bana soğuk yazmaya başladı zaten başka samimi oldukları da vardı onlarla görüşüyor lütfen onur kurucu şekilde Mesajlar atmayın sorun sende hep böyleymişsin tarzında , ben hep aynı şeyleri yaşadıkça artık hayatın anlamsız olduğunu hep böyle olacağını hissediyorum daha önce online terapi aldım 1 yıl kadar faydasını göremedim bıraktım geçmişten çocukluktan gelen travmalarım var , sadece bu durumu düzeltmek hep aynı şeyleri yaşamak istemiyorum ve yalnızlıktan o kadar bıktım ki ne yapabilirim ?

İlla arkadaşınız olmak zorunda mı ? Siz arkadaşınızı kaybetmemek için hep verici hep alttan alan taraf gibisiniz, kaybetme korkusundan gibi geldi bana. Ama ilişkiler ikili yürür size soğuk yazıyorsa umursamayın aynı şekil devam edin. Siz alttan aldıkça zaten arkadaşlığınız tepenize binecek ve bitecek. Oysa güçlü durup kimseye ihtiyacınız olmasa arkadaşınız size böyle davranmaz

İnanın az insan çok huzur. Özellikle iş ortamında hep çıkar ilişkileri olabiliyor. Arkadaşlık ilişkilerinizde hep alttan alan hep çabalayan taraf olmayın. Çünkü bir gün çabalamayı bıraktığınızda kimse yerinde kalmıyor. Alıştıkları için pohpohlanmaya. Sürekli sorun bende arkadaşlık ilişkilerini beceremiyorum şeklinde düşüncelere girmeyin. Elbette kafanıza uyan insanlar çıkar karşınıza. Sadece bu kadar kötü tecrübeden sonra doğru insanları almaya çalışın hayatınıza.

Valla ben bu tarz şeylere pek tavsiye veremiyorum açıkçası.arkadaşın derdi sadece arkadaş değil aynı zamanda da sevgili.bazı insanlar bu konularda ne yapsa tutturamıyor. Ben birşeyler yapayım desen cevap olumsuz oluyor.vesselam zor işler.anlayabiliyorum ama çözüm yok bende

Bu devirde artık kimse yanlızlık çekmiyor. Yani buraya konu açman bizlerle yazışman bile yanlız oldugunun göstergesi değil. Kaç yaşındasın bilmiyorum ama her arkadaş, arkadaş değildir. Hele ki iş arkadaşı. İş arkadaşları daima iş yerinde kalmalıdır. Ben böyle düşünüyorum. Gönlüne göre insallah bir hayat arkadaşı çıkar karşına, hem arkadaşın olur hem sevgilin. Senin bence yanlızlığın bu sebebten. Hiç bir şey için üzülme. Sen işine gücüne bak.

Zaten hayatıma çok kişiyi dahil etmeyi seven bir insan değilim,var olan bir elin parmagından az arkadasımla hayatımı idame ettirmeye çalışıyorum.
Durum böyleyken bir de dün en yakın arkadasıma onunla arkadaslıgımı sonlandırmam gerektirdiğini söyledim.
Çünkü ben kıymetliyim,vaktim kıymetli,arkadaslığım kıymetli..Ego gibi anlaşılmasın gerçekten samimiyet üzerine ilişkiler kurmaya çalıştıgım için yazıyorum bunu.
Gösterdiğim özeni göstermeyenle geçirecek vaktim yok,sizinde olmasın.Kendinizi sevin,kendinizle kaldıgınızda yapabileceklerini çoğaltın,bir hobiniz olsun belki o hobi yeni insanlarla tanışmanıza vesile olur.

Peki sende bu tür problemler mi var o yüzden mi böyle söylüyorsun yoksa gözlemlerim sonucu mu ? Benim gibi olup da sonradan hayatındaki bazı noktaları değiştirebilenler var mı merak ediyorum sadece

Arkadaşsız da yaşanıyor kendine hobi bul
zamanında çok kazık tatmış biri olarak bana kafama uymayan biri olduğunda kolayca hayatımdan silebiliyorum yok niye soğuk niye konuşmuyor niye yazmıyor diye düşünüp güzel aklımı ona harcayamam. Konuşmuyor mu? Kendi bilir
İnan şu an bir kupa sütlü kahve bir arkadaştan daha iyi geliyor bana
ha arkadaşım yok mu var ama haşır neşir olmuyorum güzelce kahvelerimizi yudumlar iki laflaşırız tamam
Öyle buraya konu açacak kadar bağlanmam arkadaş olaylarına. Tavsiye ederim

Arkadaş eksikliği hissetmenizi anlıyorum. İnsan sosyal bir varlik. Paylaşmak istiyoruz hayatımızı birileriyle. İki lafın belini kırıp dağıtmak istiyoruz bazen. Çok çok içten samimiyet kurmak istiyoruz. Çıkarsız , beklentisiz, anlayışlı ilişkiler.
Ancak bunu herkesle sağlamak çok zor. Sagladiginizda da devamının gelme ihtimali zor.
Neden sorun sizde diyelim ki☺ insani ilişkiler biraz çatışarak biraz anlaşarak geçer.
Şu zamana kadar yakın arkadaşınız yoksa muhtemelen ınsanları gereğinden fazla önemsiyor olabilirsiniz. Böyle konuşursam hoşlarına gider mi, bu anlattıklarım ilgilerini çeker mi gibi. Oysa arkadaşlık spontane gelişir, en çokta kendiniz olduğunuz o en samimi anlarınız da. Karşı taraf bunu hissedemiyorsa arkadaşlığı devam ettirmeyebilir. Kısacası kendiniz olun derim☺
Ve yine bir arkadaşlığın başlamışken bitmesi sizin sorunlu olduğunuzu göstermiyor. Insanları tanımadığımız ilk zamanlar gözümüzde daha çok büyütüyoruz, istediğimiz konuma koyuyoruz oysa tanıdıkça, bir şeyler yaşadıkça bize uymadığını düşünebilir , soğuyabiliriz. Bu sizi değersiz yapmaz. Arkadaşlık beklentisi farklıdır karşı tarafın muhtemelen.
Bende bu sene basında is yerinde kanımın çok ısındığı biriyle muhabbet ediyordum. O da bana karşı öyleydi. Sonra bir olay yaşadık ve ikimizde mesafe aldık mesela. İş yerinden daha zor oluyor arkadaşlık her zaman.

Sosyal ilişkileri güçlü olmayan başka insanlar da var bence onları bulabilirsiniz hem dert ortağı olur size hem de arkadaş. Çünkü sosyal insanlar sosyal insanları çeker ve sosyallik zorla olmaz. Zorla yapılınca göze batıyor anlaşılıyor. Zaten ben içe dönük insanları hep içe dönük başka insanlarla arkadaşlık ederken gördüm. Burda iki tarafı sınıflandırmama bakmayın sosyal kişilik ne kadar normalse içe kapanık sosyalleşmekten çekinenler de o kadar normal elmanın ikinci yarısı yani. Dediğim gibi içe dönük diğer insanlar sizi daha kolay anlayacaklardır daha kuvvetli arkadaşlıklar kurulacaktır.

Katılıyorum

Sizinle aynıyım.Hep yanlızım.Birtane bile derdimi anlatabileceğim arkadaşım yok.Bende hep cekingendin.Ne düşünurler derdindeyim hep.Mesat atarken , ararken bile gerilirim.Acaba memnun olurmu diye.Daha once hiç flörtumde olmadi.İnsanları takip ediyorum instadan sürekli dostlariyla buluşup story atiyorlar vs.Kendime bakıyorum .Kimseyle program yapmıyorum.Yanlız değilsiniz.Sizin gibiyim.

Sizden yaş olarak küçüğüm ve şunu söyleyebilirim benim de fazla kalıcı arkadaşım yok ancak birkaç tane.Sosyal medya gibi samimiyetsiz ortamlar ya da buna bağlı gelişen şeyler insani ilişkileri zayıflattı üstüne bir de pandemi.Bunlar sonucu kardeş sayılacak bir arkadaş hayal gibi yaş ilerledikçe insanlara güvenimiz daha da azalıyor...

Ben de öyleyim desem peki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…