-
- Konu Sahibi Alonedark0
Zor olsa da direk söyledim. Dedigim gibi üzüldü. Ama arkadasim saglik probleminden dolayı oyleydi. Zaten bende o yüzden söylediğime pisman oldum. Sonradan biraz duzelse de ozur diledim. Arada kalmak çok kötüNasıl söylediniz? Nasıl tepki verdi ve değişti mi?
Benim de oyle bir arkadasim var kiz cok bakimli temiz ama yilladir hep ayni sekilde kokuyor ben de cok dusunmusumdur nasil boyle kokuyor diye. Sonra bigun evine davet etti gittim kapidan girer girmez ayni kokunun evde de oldugunu farkettim. Cok garipsemistim.Bikac sefer daha gittim ve o koku hep vardi. Yani kizin ustune evin kokusu sinmisti. Sizin kizda da bu olabilir:)Benim çalıştığım okulda bi psikolog var. Eşi de okulumuzda öğretmen. Kız o kadar bakımlı o kadar temiz ki. Çokta güzel. Ama korkunç bir kokusu var. Anlam veremiyoruz hiçbirimiz nasıl öyle kokuyor. Sizin arkadaş pasaktan öyle kokuyor da, bunun sebebi ne anlamıyorum. Kokuya karşı çok hassasım berbat bir durum yaa
Nedenn bi sıkıntımi oluyo.ya adetken kadinlar 10 kat fazla kokuyo gercekten hem pis kandan hemde vucudun ayri bi kokusu oluyo sanki.ben kendimde öyle hissediyorum.ama islak mendille bile olsa dikkat etmen guzel bisi bence.onuda yapmiyodu iste arkadasim.bazen bizde kalirdi.sabah o odaya giremezdim.
Neden adetliyken banyo yapmıyorsunuz ki?
adetken banyo yapmanın sakıncalı olduğuna dair bir düşünce var ama çok yanlış
Aksine adet döneminde daha fazla temizliğe ihtiyaç duyduğumuz için banyo yapmak gerekiyor vücut için hiçbir zararı yok
Benim bir arkadaşım da öyleydi. Her zaman değil ama bazen. Ben çözdüm olayı. Evlerinde rutubet var. Dolabının içi de aynı kokuyor.kıyafetlerine de sinmiş kokuBenim çalıştığım okulda bi psikolog var. Eşi de okulumuzda öğretmen. Kız o kadar bakımlı o kadar temiz ki. Çokta güzel. Ama korkunç bir kokusu var. Anlam veremiyoruz hiçbirimiz nasıl öyle kokuyor. Sizin arkadaş pasaktan öyle kokuyor da, bunun sebebi ne anlamıyorum. Kokuya karşı çok hassasım berbat bir durum yaa
Amman dikkat, o marka bende kıl kökü iltihabı yaptı. Bir tanığımda da. Bilginiz olsun..
Pis olduktan sonra o uzun saçın hangi güzelliği kalıyor ki? Temiz ve guzel sekilde kullanmiyorsa neden uzun saç?Herkese merhaba. En yakın arkadaşlarımdan biri gerçekten çok kötü kokuyor. Kendisine bunu kırmadan söylemek istedim ima ettim ama parfüm kullanmayı sevmediğini söyledi. Bu sefer de kişisel bakımı ima ettim saçlarının çok uzun olduğunu bu yüzden banyo yapmasının onun için bir yük oluğunu söyledi. Ama gerçekten midem kalkıyor ki başkası da bu kokuyu duyuyordur onun bu duruma düşmesini de istemiyorum. Nasıl desem böyle ahır kokusu gibi. Ne yapmalıyım? Onu nasıl uyarmalıyım? Yardım edin lütfen
Sicak havalarda bazen her gün duş almak gerekiyor yaa.. Hatta şimdiden başladık terlemeye, kokuşmaya2 günde bir hamama götüremez ki. İnsan 2 gün yıkanmasa ter kokuyor.
Gözümde canlandı koskoca mazi... fonda bu şarkı çalarken ben de tecrübelerimi paylaşayım;
Öncelikle evet bu bir dert!! Kötü kokuları almak için kimsenin burnunun dibine girmeye gerek yok, koku varsa gelip seni buluyor zaten.
Bu arada İşitme duyuma pek güvenmem ama burnum av köpekleriyle yarışır, bu iyi mi yoksa bir lanet mi bilmiyorum...
Öhömm. İlk önce lisedeki sıra arkadaşım çok kötü kokuyordu, hatta regl olduğunu kokusundan anlayabiliyordum, bir keresinde bana regli başlayınca ped olarak kullandığı özel bezi iç çamaşırına diktiğini söylemişti... ped bile kullanmıyor, bez kullanıyor ve çamaşırına dikiyor? Allah bilir ne zaman değiştiriyor?Allahım sana geliyorum dedim içimden ama lise dönemindeki arkadaşlıkları bilirsiniz, öyle pat diye söylenmiyor, arkadaşlık çok önemli oluyor, neyse ben burnumun direği kırıla kırıla iki sene birlikte oturdum ama sonra o saçma bir sebepten bana düşman oldu, keşke zamanında tepkimi verseydim koku olayına diye pişmanlık yaşadım...
Üniversitede okurken de hergün okula 50dklık yol gidiyordum, o ara herkes kızılay dağıtmış gb aynı parfümü kullanıyordu, avonun o meşhur vanilyalı tiksinç parfümünü...ya bir parfüm hem yaz hem kış mevsimine gitmiyor işte! 40derece sıcakta o parfüm senin terinle birleşince ceset gb kokuyorsun!!! resmen migren atağı yaşıyorum hala o kokuyu duyunca!
Neyse ilk evliliğimdeki kv yaşlıydı, izmirde yaşıyorlardı ve izmirin o nemli iğrenç sıcağında 2-3 haftada bir banyo yapıyordu, ölümcül tarifsiz ekşimsi bir kokusu vardı, ne kadar temizlikten, hoş kokmaktan sağlıktan dem vursam da anlamazdan gelirdi. Yaz tatillerim işkenceden farksızdı, onlar yüzünden bir ara titizlik takıntısı çıktı bende. Zar zor topladım kendimi.
Bu arada bir aile dostumuz vardı ve kadının bildiğin teni iğrenç kokuyordu, artık yiyip içtiğinden mi yoksa genetik mi bilmiyorum ama bir insan 7/24 soğan sarmısak karışımı kokmaz değil mi ya?!
Okulda ise meslek gereği kötü kokularla sıkça karşılaşıyoruz, öğrencilerimle 5.sınıftan itibaren ergenliğe girerken değişen hormonlar, temizliğin önemi, toplu yaşanılan yerlerde ekstra dikkat edilmesi gerekenler temalı sık sık bilgilrndirme amaçlı konuşup anlatıyorum, faydasını gördüğümü düşünüyorum ama arada müdehale edemediklerimiz de oluyor tabi...
Öğrenciler tamam ama bazen öyle oluyor ki meslektaşlarımda bu sorunu görebiliyorum, geçen yıl misal okulda görevli bir arkadaşımız vardı, kendisi şifon tarzı kapalı giysiler giyiyordu ve inanılmaz acı acı ter kokuyordu, tabiki bunu direkt söylemenin bir yolu olmuyor hanımlar, çok kırıcı olunuyor. Ben de bu konuda ne yapabilirim diye düşündüm, bir sabah öğretmenler odasına “kızlar müthiş bir formül öğrendim hem çok ucuz hem de çok işe yarıyor” diyerek kendi yaptığım uygulamayı anlattım. Bir kavanoza hindistan cevizi yağı ya da jojoba yağı gb hoş kokulu herhangi bir yağı koyup, içine 1-2 paket karbonat ekliyoruz ve bunu her sabah koltuk altımıza masajla yediriyoruz, 24saat hiç ter kokusu olmuyor müthiş bir şey bu diyerek ballandıra ballandıra anlattım, o günden sonra o arkadaş dahil kimse ter kokmadı hepimiz derin bir nefes aldık. Şimdi düşününce belki o arkadaş da çözüm arıyordu da bulamıyordu gb geliyor...
Sizin sorununuza gelince, eğer siz öneride bulunduğunuz halde her öneriye bir olumsuz yanıt veriyorsa ben kasıtlı olarak kendi tabiriyle “süslü” bulduğu için sizi cezalandırdığını düşünüyorum. Fake hesaptan yardırmak ya da çantasına imzasız mektup atmak bir ihtimal çare olabilir ama pek sanmıyorum... bence siz benim yapamadığımı yapın açıkça söyleyin, aranız bozulursa da bozulsun, yerinizi değiştirirsiniz.
Hey maşallah yoruma bakkk bee! Bunu yazan da okuyan da kör oldu :))))
Tek rakibim manas destanı :)))
Afedersiniz ahir gibi kokuyor deyince acaba tuvalet temizliğine mi dikkat etmiyor diye düşündüm öyleyse otur biriyle arkadaşlık etmek zor ellerini yikarmi yemek ten önce sonra falan
Sicak havalarda bazen her gün duş almak gerekiyor yaa.. Hatta şimdiden başladık terlemeye, kokuşmaya
Evet malesef, o kadar kötü günlerdi ki bir kişi daha aynısını yaşasın istememHadi ya... Tüh... Şuana kadar 6 7 tüp bitirdik eşimde bende kullanıyoruz birşey olmadı ama kullanırken de hiç içime sinmiyor açıkcası. Birde günlük en olmadı günaşırı duş alan insanlarız. En son kendim için rossmanın kendi markasını aldım hassas ciltler için içinde paraben vs yok yazıyor oda fena değil aslında.
Teşekkürler bu arada bilginiz için
Bir kavanoza hindistan cevizi yağı ya da jojoba yağı gb hoş kokulu herhangi bir yağı koyup, içine 1-2 paket karbonat ekliyoruz ve bunu her sabah koltuk altımıza masajla yediriyoruz, 24saat hiç ter kokusu olmuyor müthiş bir şey
İnşallah faydasını görürsün sen de canım, minik bir kavanoza çeyrek çay bardağı mis kokulu bir yağ ve karbonat ekle, kıvamı macundan daha akıcı olmalı, sabahları parmak ucuyla bir miktar alıp iyice yedir, terleme devam ediyor ama hiç koku olmuyor hatta vücut ısındıkça mis gb kokular yayılıyorAyyy ne guzelmisss, ben de deneyeyim hic kacirmam boyle denenmis seyleri :)
Benim günde 3-4 kez duş aldığım dahi oluyor yazın.Sicak havalarda bazen her gün duş almak gerekiyor yaa.. Hatta şimdiden başladık terlemeye, kokuşmaya