- 3 Temmuz 2010
- 11.071
- 11.546
-
- Konu Sahibi redvelvetcake
aynısını yapan bir arkadaşım vardı ki ailesinin durumu gerçekten iyiydi. ben artık görüşmüyorum canım açıklama yapma ihtiyacı bile görmedim ne zaman görüşmek istese 'olur bakarız' diye geçiştirdim. şimdi sağa sola beni çekiştiriyo ama çok da tın.. karşıma alıp ciddi ciddi de konuşmuştum ama üste çıkmıştı. uğraşma bence yani insan 10 yıllık arkadaşım deyip hassass davranıyor ama çekmek zorunda değilsin,benim 1 senelik arkadaşımın 15 senelik arkadaşımdan daha çok faydası oldu o yüzden takılma böyle şeylere görüşmeyi azalt o isterse de bize gel dışarı çıkasım yok de
Evet almaz tahmın edıyorum bır kere bana demıstı senın araba cok yakıyor nasıl bu kadar dolaşıyorsun gezıyorsun, halbukı hep onun ıstedıgı yerlere gıdıyoruz taksıyle gıdelım dıyınce de suratı asılıyor ben onunla her gıttıgımde 50 liralık benzın yakıyorum bır de ustune otopark parası vale parası. En masrafsızı eve gelmesı ama bızım eve gelmesı ıcın de bayagı taksı parası ödemesı lazım cunku baska yol hıc yok:)))Hemde nasil enayi ben az gorus ya da ewe gelsin derim sana evde gorus hangi tatliyi istiyosa yap birde gelirken sunu alsana eksikmis falan de kesinlikle almayacaktir daha iyi gormus olursun hem
Artık ne yıyeceksen onu soyle dıyorum gıdıp az bır sey ıstıyor en ucuz neyse o. Gercekten durumu kötu olsa anlayacağım ama tamamen cımrılıkten yapıyor bunu. O boyle yapınca da benım de hevesım kaçıyor ama onun gıbı surat asmıyorumBen sinir olurum öyle insanlara.Uzak dur bence veya tavır yap o da mesajı alır bırakır bence.Yemek yemeye gitme bence bir daha onunla gitsende bastan uyar
Dıyorum acaba bu salı bulusacagız yemek yıyıp gıdeyım de onunlayken sadece çorba ıcerım. Gercı ben onun gıbı ona ödetemem dıger yedıklerımı de yıne de hesabın cogunu ödemek nasıl bır duyguymus gormus olur :)Bence kullanmak değil, cimrilik.. Arkadaşınız bunu abartıp yaşam felsefesi haline getirmişİnsanlar böyle zengin oluyor işte biz anca millete yedirelim Ben olsam arada sırada aynılarını ona yapardım çünkü bir yerde patlak verir mutlaka, en azından konuşmak için ortam sağlanmış olur :)
parası olmaz hesap kabarık gelmesin diye yiyip icmez veya bir takıntısı vardır...
ancak 5saat oturup 2.cayı icmek icin bile dusunmesi ilginc. belki sorunu tuvaletlerdir...
bence ona acıkca sorun, canım diyette misin ya da wc ile mi ilgili bir problem var, dikkatimi cekti o kadar plan yapıyoruz ama uygulayamıyoruz bir turlu, seni zorlamıs olmayayım illa kafede bulusmak zorunda degiliz seklinde konusun bence.
bu arada aldıkları reproduksiyon ise kopyanın ozgun bir bicimde yapılması ve onun da deger katması gerek ki yıllar sonra işe yarasın. oyle buyuk tablo alacak butcem yok ancak bazı cizimleri toplamaya calısıyorum ben de, kimisinde sanatcının imzası oluyor degeri daha cok artıyor. ancak o kadar abartılı butce gerekmiyor, caydan kıstıgı para da yetebilir kimisine. ama bazısı elindekini aartmayı seviyor, o yuzden parası var diye kanmayın yani.
benim de vardı böyle bir arkadaşım, sonra beni çok sinirli buldu, su an benimle konuşmuyor. kendisi bişey yemek istiyorsa onu yiyebiliyoruz, yani o tatlı alıyorsa eşlik etmek için ben de alıyorum. ama benim canım meyve çekse o bana eşlik etmek için almaz, benim tabagımdan otlanır. Kendisi de soyler otlanyorum diye. İşin garibi, benimle birlikteyken bi kahve içmeye parası olmayan kız başkaları ile çin restoranına gidebiliyor. Bu bana verdigi deger ile alakalıydı sanırım, onu suçlamamam lazım. Dedigim gibi artık gorusmuyoruz, ve bu tür insanları hiç sevmem !
Bence de, Allahın sopası yok ıste. O asla benım cevreme giremez bana hıc denk degıl dıyor ama görüşmeye devam edıyor cok hosuma gıdıyor bırlıkte gecırdıgımız zaman dıyor bakalım ne olacak :)Ay insan nasil utanmaz hesabi baskasina odetmeye yaa durumu da iyi ustelik. O cocuk iyi olmus o kiza tam birbirlerine goreler umarim askindan yanip tutusur cocuk icin de ayrilmazlar
Yok canım aynı tabaktan yemıyor kımse, ortaya salata söylüyoruz mesela ya da bır meze ya da o tarz seyler herkes kendı tabağına alıp yıyor ya da garson servıs yapıyor. Genelde bız dıger arkadaşlarımızla yarı yarıya ödüyoruz hep, bu arkadasımın yaptıgını bıldıgım ıcın herkes kendı yedıgını oduyor onunlayken ama o kendı yediğini de nasılsa ben yemedım dıye bana kitliyor. Yanı nasıl desem kendısı ıstıyor, bıraz yıyor bırakıyor ben ödüyorum. Oyle sacma sapan bır sey. Basta anlamadım ama sonra dedım kı yemeyeceksen ortaya bır sey ıstemeyelım, ya da herkes kendım yediğini odesın, o zaman da surat asıyorBen zaten bu ortak odeyelim mis beraber söyleyelim beraber yiyelimmis saçma buluyorum.kim cani ne istiyorsa yesin herkes kendi yediğini odesin.arkadaş ortamlarında mesela 10 kisisinizdir herkes kafasinca cani çektiğini yer senin belki paran az diye uygun fiyat bakarsin hesap gelir ortadan ödenir o İskender yedi sen çorba ayni fiyatmi niye ortadan ödenir ne saçma.yada kizlar erkeklere odetir mesela ne alaka ödemek zorunda mi o senin hesabini kocanmi nisanlinmi senin yani.herkes yediginin parasini ödemeli parası yoksa da soylesin poaca cay yapin disarda sonra gezin.yada bulusmasin.baskasina ödetmek kullanmak gibi.bide su ortadan yeme durumuna karsiyim ben .eski denmiş öyle ayni tabaktan yemek simdi 40 cedit hastalık var agiz yoluyla bulaşan.ben arkadaslarimla hayatta ayni tabaktan yemem.belki kizda istemediginden mi yapiyo soyleyemiyo size.şöyle olur mesela ayri menüler alirsiniz bolusursunuz birer parca onun tabagina koyarsiniz o size verir.sonra herkes yine kendi tabagini öder kendi tabagindan yer.birkaçkere dene sorunu pintilikse ggörüşme derim parasi olmaz idare eder anlarimda pinti insanda çekilmez.
Benimde böyle bir arkadasim vardiKızı sevıyorum cok ıyı bır kız gercekten, basta saflığından boyle yaptıgını dusunmustum ama hesap muhabbetıne es zamanlı olarak yuzunu astığını gorunce anladım ki kasti...
Muhtemelen oyle der. Gecen tramvaya bınecegız benım kartımla geçıyoruz jeton da dört lıra mı ne galıba karttakı para bıttı o dıger tarafta kaldı, dedım kı bes lıra yükler mısın bende bozuk yok donunce de kullanırız. Gıdıp jeton almıs sadece kendıme bır tane. Zaten jetona dört berıyor karta da bes yükleyecek yanı. Bır liranın hesabını yapıyor. Kart da benım oldugu ıcın dönerken ben gıdıp para bozdurup yıkledım benım kartımla gectık yıne ıkımız deO zaman cüzdanımı unutmuşum deseniz de o da size bende de yok dicektir
O butun arkadaslarını yoluyor dönüşümü olarak. O yenı cocuk anladı herhalde de bu sefer de cocuk kıtlıyor her seyı ona. Hıc de uzulmedımvallaBenimde böyle bir arkadasim vardi
yedigimiz ictigimiz ayri gitmezdi
sürekli ben oderdim
bana öyle bir kazik atti ki anladim sonradan ne mal oldugunu
bende cok severdim iyi kiz derdim
sonra ne oldu baska birinle samimi oldu
onuda yolmus bir güzel..
Acık acık bırkac kere soyleme calıstım onda da surat astı. Sonra da dıyor kı iyi ki varsın ben senın yanında rol yapmak zorunda degılım moralım bozulsa modüm düşse surat asabılıyorum cok rahat edıyorum senınleyken ıyı kı varsın falan. Ben de ne dıyecegım kk bu lafın ustuneAcik acik soyle ya on yilllik arkadassa ben olsam mesafe falan koymaz direk soylerdim
ve net orneklerle hatirlatirdjm
ama nasil sen boyle yapinca kiriliyorum budurm beni uzuyor o yuzden artik seninle bulusmak bile isteyemiyorum cok sevsigim halde diye tatli tatli cumlerle
eger ki degisirse ki bu benim hayatimda genelde ise yaradi
degisirse ne ala degismezse yol gister sebep de bu de sen erkek arkadasina kiziyorsun ama aynisini bana yapiyorsun ben enayi miyim de gonder..bilsin neden gorusmek istemesigini
Cok yakın arkadasım maalesefHiç haz etmem böyle insanlardan...
Bence görüşmeyin...
Konuyu ilk okudugumda kendi icin siparisleri verip verip, sonra yemiyor, ve sen 2 kisilik hesap oduyorsun diye algiladim. Ama sonra bir daha baktim. Farkli anladim. Hangisi dogru bilmiyorum.
Kendisi siparis edip sana odetiyorsa kullaniyor seni, evet.
Ama cimri oldugu icin bir sey ismarlamiyor, yiyip icmiyorsa, kendi cimriligidir, sadece onu baglar.
Senin aldigin seyden 1 kasik alip tadina bakmasindan da para alma artik. Arkadasmissiniz bir de. Bunun icin koca hesap ikiye bolunmez. Bolersen sen onu kullanmis olursun.
Ben bu kadar cok para sorunu cikan gorusmelerden hazetmiyorum. Biz arkadaslarimla ya Alman usulu takiliriz, ya da birimiz oder, digerimiz baska masrafi oder. Boyle boyle dengeleriz. Boyle surat asmalar, anlasmazliklar benim icin cok nahos seyler. Ki yasamadim da degil. Bu tur insanlarla disariya bir yere gitmemeyi tercih ediyorum. Disarida yiyip icmeye sorun yasiyorsaniz evde bulusun daha iyi.
Ya bosverrO butun arkadaslarını yoluyor dönüşümü olarak. O yenı cocuk anladı herhalde de bu sefer de cocuk kıtlıyor her seyı ona. Hıc de uzulmedımvalla
Benim cok yakin arkadaslarim var
mesela bi yere gittik
herkes kendi yedigini oder yani
hesap paylasilir
öyle kimsenin hesabini odeyemem
para zor kazaniliyor
eger param yoksa evde yerim cikarim
bir cay kahve iceriz
magaza gezeriz avm ye gideriz
maksat zaman geçirmek degil mi?
Illa yemek yemek zorunda miyiz..
O da dogru. Sonucta karakteri ınsanları kazıklamaya yonelıkse gun gelır baska sekılde kazık atar, ama onun oyle bır kız olmadıgını da bılıyorum, ne bıleyım yakın arkadas cok cabuk bulunmuyor kolay olmuyor, o yuzden onu bır sekılde duzeltebılecegıme ınanıyorumYa bosverr
ödeme isine geliyosa
yanimda bu kadar para var
yoksa sende simit sarayina gidelim de
kimsenin parasini ödeme git kendine
yeni bi kazak yeni bi palto al yani
ben millete yedirmek icirmekten
mahvolmustum.bu para yiyici tipler zaten karekter olarakda iyi cikmiyor bence
benim deneyimlerim böyle..
Kısır döngü herkes bırbırını kazıklasınkız erkek arkadaşından kazık yiyince .. onu çıkarmanın yolunu arıyor işte bir şekilde.. benden sana tavsiye sende kazık atacak başka birini bulmalısın off yine zehir gibiyim..