- 10 Şubat 2015
- 3.047
- 3.041
-
- Konu Sahibi redvelvetcake
Kiz odememek konusunda direndi bizimkisi de odemedi simdi bulasik yikiyorlar
bana da haber ver çok merak ettim
Noldu buluşma? Geldiniz mi eve?
Büyük bir merakla beklemedeyim... Bence eğitimle falan uğraşma direkt yüzüne söyle...
Ben de merak ettim buluşma noldu acaBa?
Hesabın kişi sayısına bölünmesi bana doğru gelmiyor, onun yerine herkesin kendi yediğini ödediği bir sistem daha temiz ve adaletli. Şükür ki böyle bir arkadaşım yok, olsa kesinlikle başkasının yediğini ödemezdim -kendi yediğimi de başkasına ödetmeyeceğimi söyleme gereği dahi duymuyorum- ve bu kişi ile bu tarz aktiviteler yapmazdım böyle bir sorun yaşadığım takdirde. Üçe bölüyoruz, beşe bölüyoruz olayında insan fazladan hesap ödeyebiliyor ya da ödemesi gerekenden daha az ödemiş oluyor.
Kizin bu zamana kadar hesabi hep baskasina gecirdigini goz onunde bulundurursak bence dunku durum guzel olmus. Ben de herkes kendi yedigini odesin taraftariyim. Ama kizin ders almasi icin uce bolunmesi sartti :)Hesabın kişi sayısına bölünmesi bana doğru gelmiyor, onun yerine herkesin kendi yediğini ödediği bir sistem daha temiz ve adaletli. Şükür ki böyle bir arkadaşım yok, olsa kesinlikle başkasının yediğini ödemezdim -kendi yediğimi de başkasına ödetmeyeceğimi söyleme gereği dahi duymuyorum- ve bu kişi ile bu tarz aktiviteler yapmazdım böyle bir sorun yaşadığım takdirde. Üçe bölüyoruz, beşe bölüyoruz olayında insan fazladan hesap ödeyebiliyor ya da ödemesi gerekenden daha az ödemiş oluyor.
Aynen di mı ben de oyle dusundum:) o yüzden arkadasım da olsa ıcımden kıs kıs güldüm :)Kizin bu zamana kadar hesabi hep baskasina gecirdigini goz onunde bulundurursak bence dunku durum guzel olmus. Ben de herkes kendi yedigini odesin taraftariyim. Ama kizin ders almasi icin uce bolunmesi sartti :)
Kızlar dün gıremedım gelısmelerı haber veremedım sıze. Oncelıkle hava muhalefetinden dolayı oncelıkle gorussek mı görüşmesek mı dıye muallakta kaldık, sonuc olarak görüşmeye karar verdik.
Önce buluştuk, sergi açılışına gıttık (babamın bıze getırdıgı davetıyelerle) sonra yemek yiyelim dedık. Nereye gidelim derken o bir yer söyledi ben orası guzel degil gitmeyelim dedim, sonra ben bir yer söyledim o zaman suratı asıldı (kendi istediği olmayınca surat asıp herkesin modunu düşüren insanlardan hic hoşlanmıyorum ama arkadas ıste) oraya gidelim ben diğer arkadasımla da hep oraya gidiyorum aksam yemeğe dedim. Neyse mekana gittik, diğer arkadasım da geldi, tanıştılar oturduk sohbet ettik falan yemek söyledik.
Uc kisi olduğumuz icin başlangıç falan da istedik ortaya bır seyler. Yedik ictik, ama kendisi tatlıya eşlik etmedi ben cok tokum dedi. Tamam dedik biz ikimiz yedik. Sonra hesap geldi diğer arkadasım açtı üçe bölüyoruz di mi dedi ben de evet dedimüçe böldük.
Bizim kız da yine suratını astı, acaba onu zor durumda mı bıraktım diye dusunuyorum ama hayır simdiye kadar hep o nerede isterse orada yedik hep onun istedıgı sekilde oldu, kendi istediği olmayınca surat astı insanların tadını kaçırdı, yeri geldi ben zor durumda kaldım onun yüzünden, o yüzden dünkü hesap muhabbetinde basta üzülsem de sonra ama dogru olan bu dedim. Evet arkadasız ama ben onun kapısını çekmek zorunda degilim, ıkı kısı bir program yapılıyorsa yüzde elli yüzde elli karar verilir, o canı istemediği bır sey olunca surat asıyor benim de tadım kacıyor. Ben onu ikame etmek veya istemediğim bir seye katlanmak zorunda değilim. Ben o surat asmasın dıye hep kendi istediklerimden ödün verdim, o yüzden kendisi de surat asmadan kapris yapmadan ortama uyum sağlamayı öğrenmek zorunda.
Sonuc olarak ben yemem diye tatlı yemedi ödememek icin, ama hesap gelince üçe böldük o da ödemek zorunda kaldı (bu iyi bir adım oldu) ve her zamanki gibi surat astı. Bakalım bir sonraki buluşmada neler olacak...
süper olmuş canım ama bana çok itici geldi bu arkadaşın.ne kadar iyi hoşta olsa beleşciliği bütün iyi huylarını siler.benimde bi arkadaşım vardı her buluştuğumuzda "bu sefer hesaplar senden,bidahakine benden" derdi ama hesabı hep bana kakalardı.görüşmeyi kestim.içlerinden kim bilir ne düşünüyorlar "şuna bak enayiyi resmen kullanıyorum" falan mesela..sinir oluyorum böyle şeylereKızlar dün gıremedım gelısmelerı haber veremedım sıze. Oncelıkle hava muhalefetinden dolayı oncelıkle gorussek mı görüşmesek mı dıye muallakta kaldık, sonuc olarak görüşmeye karar verdik.
Önce buluştuk, sergi açılışına gıttık (babamın bıze getırdıgı davetıyelerle) sonra yemek yiyelim dedık. Nereye gidelim derken o bir yer söyledi ben orası guzel degil gitmeyelim dedim, sonra ben bir yer söyledim o zaman suratı asıldı (kendi istediği olmayınca surat asıp herkesin modunu düşüren insanlardan hic hoşlanmıyorum ama arkadas ıste) oraya gidelim ben diğer arkadasımla da hep oraya gidiyorum aksam yemeğe dedim. Neyse mekana gittik, diğer arkadasım da geldi, tanıştılar oturduk sohbet ettik falan yemek söyledik.
Uc kisi olduğumuz icin başlangıç falan da istedik ortaya bır seyler. Yedik ictik, ama kendisi tatlıya eşlik etmedi ben cok tokum dedi. Tamam dedik biz ikimiz yedik. Sonra hesap geldi diğer arkadasım açtı üçe bölüyoruz di mi dedi ben de evet dedimüçe böldük.
Bizim kız da yine suratını astı, acaba onu zor durumda mı bıraktım diye dusunuyorum ama hayır simdiye kadar hep o nerede isterse orada yedik hep onun istedıgı sekilde oldu, kendi istediği olmayınca surat astı insanların tadını kaçırdı, yeri geldi ben zor durumda kaldım onun yüzünden, o yüzden dünkü hesap muhabbetinde basta üzülsem de sonra ama dogru olan bu dedim. Evet arkadasız ama ben onun kapısını çekmek zorunda degilim, ıkı kısı bir program yapılıyorsa yüzde elli yüzde elli karar verilir, o canı istemediği bır sey olunca surat asıyor benim de tadım kacıyor. Ben onu ikame etmek veya istemediğim bir seye katlanmak zorunda değilim. Ben o surat asmasın dıye hep kendi istediklerimden ödün verdim, o yüzden kendisi de surat asmadan kapris yapmadan ortama uyum sağlamayı öğrenmek zorunda.
Sonuc olarak ben yemem diye tatlı yemedi ödememek icin, ama hesap gelince üçe böldük o da ödemek zorunda kaldı (bu iyi bir adım oldu) ve her zamanki gibi surat astı. Bakalım bir sonraki buluşmada neler olacak...
Kizin bu zamana kadar hesabi hep baskasina gecirdigini goz onunde bulundurursak bence dunku durum guzel olmus. Ben de herkes kendi yedigini odesin taraftariyim. Ama kizin ders almasi icin uce bolunmesi sartti :)
Bız hep o sekılde yapıyoruz ya kısı sayısına bölüyoruz ya da ıkı kısıysek sımdı bırı ödüyor bır sonrakı sefer digeri ödüyor.
Yok ona iyi olmuş canım, ben genel durumlarda geçerli olan düşüncemi söyledim, bu özel bir durum.Aynen di mı ben de oyle dusundum:) o yüzden arkadasım da olsa ıcımden kıs kıs güldüm :)
Ayrica tutup boyle ders verme entrikalari yerine gozune mi batti yaptiklari de ki beni rahatsiz eden seyler var bu sekilde gorusmek istemiyorum olsun bitsin cok mu zor boyle icten pazarlikli insanlari hic sevmem ister hakli olsun ister haksiz olsun .. bu tarz davraniş sekilleride hep bayan gruplarinda olur oyuzdende pek aralarina girmemeyi tercih ettim hep
özellikle bu bölüme katılıyorum.
kadının gercekten bir nedeni olabilir, oyle gorup alısmıstır, farkında degildir, ya da tamamen cimri oldugu icin boyle yapıyor da olabilir.
ancak insanları mecbur bırakmak, arkasından is cevirircesine yaklasmak, ustune oh cekip 10yıllık cok samimi arkadas diyip devam etmek bana hic samimi gelmiyor.
begenmiyorsan gorusmezsin,
sadece maddi konularda problem yasıyorsa ev ortamı veya sahil vb yerleri tercih edersin. ya da gider bir simitcide oturursun.
tatlıyı yedi yemedi diye arkasından konusacagım kimseyle ozel bulusma ayarlamam, sohbetinden de keyif almam.
Benim su yasima kadar edindigim hicbir arkadasla boyle para muhabbetim olmadi acikcasi kiz arkadasim yoktu liseye giderken vardi 1 tane onunlada hic kim kac kere odedi yok ortak mi yapsak herkes yediginimi ödese olmadi bi grubum vardi hepsi erkekti hafta 1 yada daha uzun araliklarla grupca toplanirdik 8-10 kisi iclerinden bitanesi yakin arkadasim oburleri normal kalabalikta olunca hesap gelince bir kisi bile hesaplama derdine dusmeden herkes cikarir ortaya atardi hatta sen degil ben odeyecegim muhabbetleri bile donerdi kim az yedi cok yedi bikere dahi hesaplanmadi ama niyeyse bayan kısmında bu para mevzularina cok sahit oldum hep yoksa oyle mi denk geldi bilemeyecegim
Ayrica tutup boyle ders verme entrikalari yerine gozune mi batti yaptiklari de ki beni rahatsiz eden seyler var bu sekilde gorusmek istemiyorum olsun bitsin cok mu zor boyle icten pazarlikli insanlari hic sevmem ister hakli olsun ister haksiz olsun .. bu tarz davraniş sekilleride hep bayan gruplarinda olur oyuzdende pek aralarina girmemeyi tercih ettim hep
özellikle bu bölüme katılıyorum.
kadının gercekten bir nedeni olabilir, oyle gorup alısmıstır, farkında degildir, ya da tamamen cimri oldugu icin boyle yapıyor da olabilir.
ancak insanları mecbur bırakmak, arkasından is cevirircesine yaklasmak, ustune oh cekip 10yıllık cok samimi arkadas diyip devam etmek bana hic samimi gelmiyor.
begenmiyorsan gorusmezsin,
sadece maddi konularda problem yasıyorsa ev ortamı veya sahil vb yerleri tercih edersin. ya da gider bir simitcide oturursun.
tatlıyı yedi yemedi diye arkasından konusacagım kimseyle ozel bulusma ayarlamam, sohbetinden de keyif almam.
Aynen garip olanda hala bakalım bi sonra ki bulusma nolacak diyor :))) iyi eğlence cıktı
Bence de dogru degıl zaten o ödememek ıcın bastan söylediğimiz seylerde de az yedı ama her seferınde o aynısını bana yaptıgı ıcın boyle bır ders alması gerekıyorduYemedigi tatliyi odetmek doğru gelmedi bana herkes kendi hesabını ödemeli. Şunu saniyorum ki kız ödeme yapmaya useniyor cimrilik falan değil olay bence.
Bence de ıyı oldu, bana her kitledigi hesabı saysak ohoo yanmıştı :)Yok ona iyi olmuş canım, ben genel durumlarda geçerli olan düşüncemi söyledim, bu özel bir durum.Böylesi görülmedi!