Ifrit oluyorum seninle konusamayip gidip herseyi ailesine, kocasina bilmemnesine anlatip milleti dolduranlardan, arkandan dedikodu yapanlardan ve senin de ailene kadar goturerek ortaligi bulandiranlardan! Bogasim geliyor boylelerini, son aylarda benim de basima geldi. Kazik kadar insanlar hala yuzune cevap vermeye cesaret edemeyip anasina danasina sikayer edip olayi sakiz gibi uzatiyorlar.
Senin ne amacla soyledigin basit denilebilecek bir sey annene kadar gitmis o kizin annesi tarafindan. Kimbilir senin dedigini nasil algiladi. Artik aile boyu kuserseniz şaşma. Ne sacma insanlar var ya, ufacik seylerden olay cikariyorlar. Bu insanlar sirf hayal kirikligi valla. Benim de yaram var bu konuda, ondan celallendim simdi, aklima geldi yine.
Neyse. Arkadaslik bitirmeye gelince. Son birkac ayda ben hem ablam dedigim bir yakinimi, hem de 20 yillik yakin arkadasimi hayatimdan cikardim. Farkli sekillerde cikardim. Birine acik acik derdimi ve sebebimi yazdim. Anlamadi. Gitti anasina danasina yalan yanlis anlatti. Simdi ailecek gorusmuyoruz, hem de akrabayiz. Buna pismanim. Cunku anlamayan insana laf anlatmaya calistim ve derdimi anlattim. Tuttu laflari bambaska algiladi, isine geldigi gibi. Masum birine soylenmisim, durduk yere uzmusum konumuna dusurdu beni ailesi karsisinda.
Ikinci kisiyle de direkt muhabbeti keserek, sessizce ilisigimi kestim. Bir sey anlatmadim. Ama anlayacak olsa zaten anlardi, olaylar olmustu yani. Kendisi konusunca kisa ve sohbeti bitiren ama normal tonda cevaplar verdim. Ama kendiligimden aramadim, sormadim, kafamda bitirdim. Gecen gun facebook hesabindan beni silmis, defoldu gitti kendiliginden. Laf anlatmadigima, anlamayacak 2. Bir kisi icin kendimi yormadigima memnunum.
Anlatmak istedigim sey su. Laftan anlamayana laf anlatma. Arkadasin o lafindan bile ne anlamlar cikarmis, sen ona acikca bitirdigini soylesen hepten ortaligi kaldiracak, canin sıķılacak, hic ugrasma. Suclu da sen olacaksin. Gidecek aglayacak, sizlayacak millete, sen "masum kizi durduk yere aglatip birakan kotu arkadas" olacaksin benim gibi. Simdi bile seni o konuma sokmus baksana. Ama sessizce mesafeni koymak daha temiz oluyor, kimse seni birsey icin suclayamiyor.
Ha laftan anlayan insanla her zaman konusma taraftariyim. Ama boyle insanlar seni yanlis anliyor, anlamak istemiyor , ve yanlis aksettiriyor herkese. O yuzden bosa kendini yormasan da olur