Arkadaş düğününe hediye ne götürülür? Sıkıldım.

Getirene,götürmek zorundasın tabi ki ama getirmeyene kılımı bile kipirdatmam,hele ki şu ekonomik durumda çok zor.Şöyle düşünürüm ben olsam,gerçekten ihtiyaci varsa ve samimiyetine güveniyorsam,o zaman katkı amaçlı götürebilirim.Güzel bir jest olur.

Belki de haklısınız. Ama diğer birimden bir yöneticiyle sohbetimde sözü çaktırmadan düğün hediyelerine getirdim, kendisi de istisnasız her düğüne çeyrek ve çiçek gönderiyormus ama hiçbirine katılmıyormuş. Biraz da ondan etkilendim galiba, bir döngü oldu yani.
Tesekkurler yorumunuz için, düşüneceğim :)

Siz herkese yapmışsınız. Evlendiğinizde ofiste vs. yapmaları gerekirdi. Onlar ayıp dememişse siz niye bu kadar takıldınız. Bir bahaneyle gitmeseniz bunca zaman ofiste olsun vermişsiniz. Gram da çeyrek de dünya para. Zarfın içine makul bir miktar koyup taktim edin hiç içinize sinmeyecekse.

Yıllarca bekardım herşeye katıldım. E evlenmedim de bir dönüşü olmuyor ve bitmiyor. Artık katılmıyorum. Bir iki laf ettiler. Sonra sustular.

Düğün yapmasanızda toparlanıp götürdüklerinizin geri iade etmeleri gerekirdi
Öyle bir durum hiç olmadı, birkaçı güzel ev hediyeleri aldılar ama çoğunluk düğün olmayınca tebrik edip geçti. Belki evime davet etsem getirirlerdi bilemiyorum :)

Herkes buna benzer şeyler yazmış, ben hiç beklentiye girmemiştim nasılsa düğün yapmadık masraf yapmadık, getirmemeleri normal gelmişti. Şimdi düşünüyorum

Ama getirmemelerinin sebebi biz düğün yapmadık ondan diye düşünüyorum. Yapsak getirirlerdi herhalde.
Bir düşüneyim

Siz de haklısınız.
Ama karşılık beklemek için hediye etmiyordum zaten de, kimsenin ihtiyacı da yok. Bir de hiç bitmiyor :))

Bu düzeni bir yerde değiştirmeniz lazım.
Daha öncekine aldım, yanlış anlaşılmasın diye diye sonu gelmez..
varsın bir kere yanlış anlaşılin
İnsanlar sonra buna da alışır.
Artık böyle olacak demek ki diye .

Bilemiyorum düğün bile yapmasanız getirmeliydiler. Nikah yaptınız mı çağırdınız mı ?

Siz de haklısınız.
Ama karşılık beklemek için hediye etmiyordum zaten de, kimsenin ihtiyacı da yok. Bir de hiç bitmiyor :))
Ben de sizin gibi düşündüm yıllarca. Ama yani alma verme dengesi diye bir şey var. Hep vermek de başka şeye giriyor artık. Şu an pek çok psikolojide ünlü kişileri hem okuyup hem takip ediyorum. Ve yanlış yaptığımı görüyorum. Beyhan Budak bu durumu cici kız sendromu olarak adlandırıyor. Herkes bana iyi desin kimseyle kötü olmayayım yani. Kötü olun diye değil ama. Bana evlenmenize rağmen hiç bir şey yapılmaması çok ilginç geldi. O zaman sizin de yapmama özgürlüğünüz var. Elbette sevdiğimiz için götürüyoruz. Yanlış anlamadıysam yakın biri değil. Yani herkese de bu kadar vermek zorunda değilsiniz.

Dugun yapmayan tanidiklarimiza yinede para ya da altin olarak hediye verdik. Maksat yeni evlenen cifte yardimci olmaktir. Bu ekonomik koşullar altinda insanlar hediye miktarini dusurmenize takilmazlar diye düşünüyorum. Ceyrek yerine gram takabilir ya da 500tl para koyabilirsiniz zarfa

ofiste para toplanıp bi hediye alabilirledi çok ayıp etmişler. siz hala acaba ayıp edermiyim diye düşünüyorsunuz. aylık geliriniz 30 bin üstüyse alabilirisniz .

Siz evlenince düğün yapmanız önemli değil bir hediye alıp gelmediyse hiç götürme derim

Bu kişiler size yaptı mı ona bakın. Yeni geldiyse de durumunuza göre para takın geçin yada grama düşürün artık şu çeyreği

Bunca zaman yapmışsınız ama artık devir değişti. Geçen sene çeyrek almakla bu sene almak dünyalar kadar farklı. Üstelik düğün yapmasanız da altın getirmeleri gerekirdi… Ben olsam yapmazdım artık.

Bu yoruma katılıyorum. Kendimizden bahsedersek biz okulda para toplayıp zarf içinde veriyoruz. İster altına çevirsin, ister kredi kartına yatırsın kendisi bilir… bu konu sizi sıkıyorsa ekipten birine söyleyin böyle bir döngü başlatın bence. Kafamız rahat yani…

Haklısınız, bir döngüye girdim sonu gelmiyor yani :) Teşekkürler yorum için, düşüneceğim :)
Bilemiyorum düğün bile yapmasanız getirmeliydiler. Nikah yaptınız mı çağırdınız mı ?
Biz yıldırım nikahı yaptık, o yüzden şahitler dışında kimse yoktu. Kimseyi davet edemedim. Bazıları ev hediyesi aldı aynı değerde ama bazıları sadece tebrik etti.

Böyle bir sendrom olduğunu duymamıştım :) ben de okuyacağım, teşekkür ederim.
Aslında derdim aman beni iyi bilsinler kötü olmayayım değil. İş arkadaşları, bir de benim ekibimde olunca hepsine eşit mesafede kalayım birine yaptım diğeri geri kalmasın diye düşündüm hep. Kimsenin iş motivasyonu da bozulmaz böylece diye düşündüm, ama sonu gelmiyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…