Arkadaş düğününe hediye ne götürülür? Sıkıldım.

Öyle bir durum hiç olmadı, birkaçı güzel ev hediyeleri aldılar ama çoğunluk düğün olmayınca tebrik edip geçti. Belki evime davet etsem getirirlerdi bilemiyorum :)
Hayırlı olsuna gelmek istiyoruz diye onların teklif etmesi ve hediyelerini getirmeleri gerek Gelmeden de verebilirlerdi ayrıca

Siz bir düğün, kutlama yapmasanız da onların da bir şekilde size hediye vermeleri gerekiyordu. Yıllardır siz hepsini ayrı ayrı düşünürken onların bu düşüncesizlikleri karşısında daha fazla kendinizden vermeyin. İnanın onların bu duyarsızlığı karşısında hiçbir hediye yollamamanız sizi onlara karşı ayrımcılığa düşürmez. Belki bir yerlerde hata yaptıklarının farkına varırlar...

Değiştirin arkadaşım bu devirde altın ancak en yakınlara verilecek bir hediye oldu ne yazık ki.
Bizim şirketin işleyişi böyle diyorsanız en azından düğünle sınırlayın.
Bebeği olana e-bebekten hediye çeki verin oldu bitti.
2. Kez evlenene de bir çiçekle mutluluklar mesajı yeterli.
Millet durmadan evlenip ürüyor diye biz bütçeyi mi delelim?

Hayırlı olsuna gelmek istiyoruz diye onların teklif etmesi ve hediyelerini getirmeleri gerek Gelmeden de verebilirlerdi ayrıca
Açıkcası birkaç kez sordular bizi ne zaman davet edeceksin falan dediler ama ben istemedim pek :) ama bazı arkadaşlar söylediğiniz gibi ofiste de hediyelerini iletti.
Evet herkes benzer şeyler söyledi. Ben de gram altına düşüyorum önümüzdeki düğün için bakalım :))

Neden kendinizi altın takma zorunda hissediyorsunuz ? Küçük bir hediye de olur.

Çünkü bu arkadaşımdan önce herkese altın hediye ettim. Şimdi küçük hediye vermek ayıp gibi geliyor.
Bundan sonra da başka arkadaşlar olacak. Bir yerde dur demelisiniz yoksa bu kısır döngüden çıkamazsınız. Ülkenin durumu malum, bu saatten sonra kenara atmak lazım. Kimsenin işinin garantisi yok.

Bende anlamadım bu ayıp meselesini. Onlar en büyük ayıbı size yapmışlar zaten siz neden hala böyle düşünüyorsunuz? Çok yakınlarıma illa hesap gütmem ben. Nikahıma gelmeyip evime gelen ve sadece ortaklaşa ev hediyesine giren arkadaşım var ki ev hediyesi de büyük bir şey değildi ama evlense ben nikahına gider altın almasam da makul miktar da bir para takarım. Illa o bana yapmadı diye bakmam yakınım çünkü. İs arkadaşım olsaydı ne yapsaydı aynıyla karşılık verirdim.
Benimde evlenirse çeyrek takacağım arkadaşım var çünkü o da bana nikahta çeyrek taktı. Çeyrek o zaman 800'dü arkadaşım hala bekar. Evlenirse ve o zaman çeyrek ne kadar artarsa artsın çeyrek takacağım. Yapılandan aşağı takmayı doğru bulmuyorum çünkü. Bu konuda hem samimiyet yok hem size yapılmamış yine de ayıbı kendinizde buluyorsunuz.

Çeyreğimi isterim Willişkom.Şaka bir tarafa yapma böyle şeyler cidden ya,yarın ne olacağımız belli değil.At bir kenara.
Bir düğün bir çocuk olsun söz hahah Haklısınız, ben de böyle düşünüyorum da döngüden çıkamamıştım. Haftaya çıkıyorum inns :)

Aklıma şey geldi eşimin iş yerinden bi arkadaşıyla aynı hafta evlendik.Eşim altın yollamış.Bir ay sonra oturmaya geldiler alt üst komşuyuz bu arada :)) kız kendisine gelen borcamdan birini paketleyip bana getirmişti. borcam getirdi diye münasebetimi kesmedim çokta güzel komşuluk yaptık. Yani çokta düşünmeyin böyle şeyleri gönlünüzden geçen bi hediye de iş görür

Nikah tazeleyin
Cok aşırıya gitmeyin hediye için.

Ufak bi ev hediyesi alıp iş yerinde verirdim.Şu ekonomide kimse kimseden bir şey beklememeli bence
Hediye vermeyi hiç tercih etmem açıkcası, ne sever nesi eksik hiç bilemem. Öyle git gel de yapmıyoruz birbirimize, grama indirdim :)
Bence de hediye karşılık bekleyerek verilmez, komşunuzla iyi yapmışsınız. Keşke benim de komşum olsaydı bizim buralarda hiç yok

Altının karşılığı da 80 tl lik borcam olmaz.ayip etmişler.altin olmasada,sanırım çeyrek taktı eşiniz, en azindan 1000 tl olmaliydi.

Altının karşılığı da 80 tl lik borcam olmaz.ayip etmişler.altin olmasada,sanırım çeyrek taktı eşiniz, en azindan 1000 tl olmaliydi.
O zaman öyle gerekiyordu.Ellerindeki takıları paraları kp almış artı düğün masrafları derken zor geçiniyorlardı.O yüzden çok takılmadım açıkçası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…