Arkadaş düğününe hediye ne götürülür? Sıkıldım.

willyy

Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2022
945
612
23
Herkese iyi hafta sonları!
Öncelikle bu bir dert değil sadece tavsiye almak istiyorum. Maddi konularda konusmaktan biraz utanıp, sıkılırım o yüzden burada açıkca sorayım.
Haftaya iş yerinden çok da yakın olmadığım bir arkadaşımızın düğünü var, ne hediye edeceğime karar veremiyorum.

Konunun perde arkasından biraz bahsedeyim, yaklaşık 20 kişilik bir ekiple çalışıyorum, yıllardır evlenen çocuğu olan herkese en az çeyrek altın hediye ediyordum. Ama bitmiyor, ardı arkası gelmiyor :)) İlk düğünde çeyrekle başladık, sonra kimse yanlış anlamasın diye herkese aynı hediyeyle gidiyordum, gitmesem ya da götürmesem ayıp geliyor, bir de ben yönetici pozisyonunda olduğum için sanki ekip arasında ayrım yapıyormusum gibi anlaşılır diye bu döngüden çıkamıyorum. Ama evlenenler bitiyor, 1. çocuklar başlıyor o bitiyor 2. çocuklar... hatta boşanıp tekrar evlenenler baslıyor :)) Sıkıldım :))
Genelde arkadaşlarım da birbirine en az çeyrek altınla gidip geliyor, ama onlar birbiri arasında sürekli getirip götürüyor ben de öyle bir durum yok :)
Ben de 2 yıl önce evlendim ama biz düğün yapmadık bu sebeple hediye kabul etme durumumuz olmadı, çocuk sahibi olmayı da düşünmüyoruz. Yani onların bana tekrar hediye alması için hiç sebep yok :))
Parasında değilim, çok şükür daha fazlasını verecek gücüm de var ama hiç bitmiyor :) Hiçbirinin de ihtiyacı yok, çoğunun durumu benden iyi. O miktarda parayı ihtiyacı olan birine verebilirim, baska yardımlar yapabilirim, baska yere harcayabilirim... her ay onlardan birine gitmesinden sıkıldım. Bir de bu insanlar sadece iş arkadaşlarım, yakın arkadaşlarım olsa zaten hiç lafı yapılmaz. Siz ne dersiniz?

Hediye miktarını düşürsem bu kez ekip arasında ayrım gibi olacak yıllardır böyle yapıyorum çünkü, gitmesem yine çok konuşulacak kimse kırılsın vb istemiyorum.
Bu arada aslında ekiple çok senli benli ilişkilerim yok, düğününe, çocuk tebriğine evlerine falan gitmiyorum genelde, mesafeyi korumak için. Ama hediyelerini gönderiyorum, ya da ofiste görüşürsek veriyorum. Diğer türlü çok ayıp geliyor bana.
Ne dersiniz?

Valla şu zamanda havaya para atmak saçma olur. O sebeple yakın değilsem, bir gönül bağım yoksa altın falan takmazdım ben olsam. Çünkü zaten pahalı ve geri de gelmeyecek.
Ha bana kalsa yakın olmadığım birinin düğününe gitmem. Ki zaten düğün sevmiyorum, yakın olduğum insanların hatırına gidiyorum.
Ama illa takayım diyorsanız, çeyrek takmayın derim. Gram altın falan düşünmez misiniz? Benim gibi fakirler el atın,gram ayıp mı olur bacımlar?

Düğün yapmasanız bile düğün sonrası işe döndüğünüzde tebrik etmeye gelip hediyenizi vermeleri gerekirdi bence. Yani çalıştığım kurumlarda hep böyle olmuştur.

Hediyeleşmekte karşılık aramam normalde ama bu kadar düşüncesiz insanlar için kendinizi maddi manevi zorlamanıza gerek olmadığını düşünüyorum.

Bu kadar mesafeniz olan insanlara en başta pahalı hediye almanız mantıksız zaten.cocugu olduysa illa çeyrek mi takmanız lazım.alirsiniz kıyafet yada oyuncak olur biterdi.dugunde de eskiden çeyrek öyle yada böyle takılıyordu ama şimdi hiçbirşey eskisi gibi değil.para takarsınız olur biter.ben bunu ayrımcılık olarak görmüyorum.eskiden çeyrek takabiliyorduk ama şimdi birisi evlense yakın olsa bile takamam.ayrica siz düğün yapmamış olabilirsiniz ama yine de aynı işyerinde çalıştığınız için size hediye verebilirlerdi.

Düğün yapmasanız da onların da size altınlarını getirmesi gerekirdi...kimse getirmedi mi
Getirmediler :)) Ama böyle bir beklentim yoktu zaten, bazıları ev hediyesi aldı altın miktarında hatta fazlası tutarında. Ama çoğunluğu tebrik etti sadece.
Siz herkese hediye alırken onlar sizi sırf düğün yapmadınız diye geçiştirmiş. Bu hareketten sonra kimseye bir şey almazdım.
Yani düğün yapsak büyük ihtimalle herkes getirirdi, ama birkaçı ev hediyesi aldı diğerleri de tebrik etti ya da çiçek falan yaptırdılar küçük şeyler :)
Evet ben de karşılık aramıyorum o yüzden zaten ayıp geliyor. Hani bir şey hediye etmesem sanki karşılığını alamayacağım için hediye etmiyorum gibi görünecek, bir de çoğunluğumuz kadın, ofisteki dedikoduları siz düşünün :))

Ben de düğün hiç sevmem bu sebeple kendime bile yapmadım :)) Onlara da genelde gitmiyorum ama sonuçta davetiye geliyor, sonra yüz yüze bakıyoruz çok ayıp geliyor bana. Kararsızım :)
Evet ama en başta yıllaar önceydi çeyrekle başladık sonra kimseye ayıp olmasın eşit olsun diye düşündüm, tabi o zamanlar bu kadar önemli miktarlar da değildi.
İş yerinden bazı arkadaşlar ev hediyesi falan aldı altın miktarında ama çoğu tebrik etti sadece :)

herkese yaptığı ve yapmadığı şeyler doğrultusunda karşılık verilmeli diye düşünüyorum. bu kişiler sana bişey getirmiş miydi? eğer getirmişse sen de götürme, gördüğün zaman tebrik eder geçersin. eğer getirdilerse sen de bişey götürebilirsin, verebilirsin. ekonomi rezil gibi, nereye kadar hediye alacaksın, altın alacaksın millete? bir yerde kesmen gerekecek. bugün kes gitsin.

Evet ama yıllardır birlikte çalışıyoruz çok fazla ast-üst ilişkimiz yok. Ben genelde gitmiyorum zaten ofiste tebrik ediyorum gittiğimde.
Düğün yapsam getirirlerdi herkese götürüyorlar çünkü, ama bilemedim :)

Yok bu kişi ilk kez evleniyor, benim düğünüm olsaydı gelir ve hediyesini getirirdi diye tahmin ediyorum. Herkese götürdüm bir şeyler, bu kişide düşürmek ya da gitmemek ayıp geliyor. Kararsızım

Bencede,hele hele iş arkadaşlarına çeyrek almak para takarsınız, çeyrek de akraba düğününde takılır.ceyrek olmus 1600 küsür. Nereye kadar alınabilir.sonucta o zamanki maddi durumunuzla şimdiki aynı değildir sanırım.

Düğünle ne ilgisi var.esimin arkadaşı farklı ilde oturuyordu.buraya geldiğinde eşiyle ziyarete geldi.bizde yeni evliydik.o zaman çeyrek verdiler. Hatta şaşırdım, beklemiyordum.vermek isteyen veriyor

Yok bu kişi ilk kez evleniyor, benim düğünüm olsaydı gelir ve hediyesini getirirdi diye tahmin ediyorum. Herkese götürdüm bir şeyler, bu kişide düşürmek ya da gitmemek ayıp geliyor. Kararsızım
yok şu aşağıdaki yorumu kastediyorum:

bu kişinin ilk kez evlenmesinden bağımsız olarak, sana kendiliğinden evlendin diye bi hediye verdi mi manasında sordum. sonuçta birileri getirmiş ve bu insan o getirenler arasında değil. hiç götürme, dedikoduyu zaten böyle yapmasan da yaparlar. neyin dedikodusunu yapacakmış, ben evlendim willyy hediye almadı, ben de ona almamıştım zaten evlendi diye mi diyecek? desin, umursama.

hiç gerek yok hiç, iş arkadaşım için hiçbir şey yapmam. yapmalarını da beklemem.

Ben de 2 yıl önce evlendim ama biz düğün yapmadık bu sebeple hediye kabul etme durumumuz olmadı, çocuk sahibi olmayı da düşünmüyoruz.
İnsanlarda bir garip olmuş

O takı taktığınız veya hediye aldığınız kişiler de, sonuçta evlenmişsiniz size, aldıklarınıza karşılık çeyrekse çeyrek hediye alınacaksa hediye alıp küçük bir ev ziyareti yapabilirlerdi..

Burda yapmayanlar yada almayanlar kurnazlık yapmışlar..

Size tek tavsiyem, madem hepsine bir şekilde katkıniz olmuş.. Daha 2. Çocuk, yok 2. Evliliklerine de bir şey almayıverin. Tebrik edin geçin..

Düğün yapmak şart değil bence böyle şeyler karşılıklı olur, al gülüm ver gülüm dünyası onlar size ayıp etmiş, nikah kıyıp evlenmişsiniz sonuçta sizi tebrik edip onlarında size hediyenizi vermesi gerekiyordu, bence sizde durun artık nazikçe tebrik edin yeterli olur yoksa nereye kadar devam edicek böyle.

Benim yöneticim bana çeyrek takmıştı, samimiyetimiz var. Başka bir arkadaş daha evlendi ona gram takmıştı. Farklı bir yöneticimizse tam tersi aynı arkadaşa çeyrek bana gram taktı. Yöneticilerisiniz diye herkese eşit bi şey takmaya gerek yok bizde alınan eden olmadı vay efendim sana öyle bana niye böyle diye. Samimiyetiniz yoksa ona göre minik bi şeyle gidebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…