Getirmediler :)) Ama böyle bir beklentim yoktu zaten, bazıları ev hediyesi aldı altın miktarında hatta fazlası tutarında. Ama çoğunluğu tebrik etti sadece.Düğün yapmasanız da onların da size altınlarını getirmesi gerekirdi...kimse getirmedi mi
Yani düğün yapsak büyük ihtimalle herkes getirirdi, ama birkaçı ev hediyesi aldı diğerleri de tebrik etti ya da çiçek falan yaptırdılar küçük şeyler :)Siz herkese hediye alırken onlar sizi sırf düğün yapmadınız diye geçiştirmiş. Bu hareketten sonra kimseye bir şey almazdım.
Evet ben de karşılık aramıyorum o yüzden zaten ayıp geliyor. Hani bir şey hediye etmesem sanki karşılığını alamayacağım için hediye etmiyorum gibi görünecek, bir de çoğunluğumuz kadın, ofisteki dedikoduları siz düşünün :))Düğün yapmasanız bile düğün sonrası işe döndüğünüzde tebrik etmeye gelip hediyenizi vermeleri gerekirdi bence. Yani çalıştığım kurumlarda hep böyle olmuştur.
Hediyeleşmekte karşılık aramam normalde ama bu kadar düşüncesiz insanlar için kendinizi maddi manevi zorlamanıza gerek olmadığını düşünüyorum.
Ben de düğün hiç sevmem bu sebeple kendime bile yapmadım :)) Onlara da genelde gitmiyorum ama sonuçta davetiye geliyor, sonra yüz yüze bakıyoruz çok ayıp geliyor bana. Kararsızım :)Valla şu zamanda havaya para atmak saçma olur. O sebeple yakın değilsem, bir gönül bağım yoksa altın falan takmazdım ben olsam. Çünkü zaten pahalı ve geri de gelmeyecek.
Ha bana kalsa yakın olmadığım birinin düğününe gitmem. Ki zaten düğün sevmiyorum, yakın olduğum insanların hatırına gidiyorum.
Ama illa takayım diyorsanız, çeyrek takmayın derim. Gram altın falan düşünmez misiniz?Benim gibi fakirler el atın,gram ayıp mı olur bacımlar?
Evet ama en başta yıllaar önceydi çeyrekle başladık sonra kimseye ayıp olmasın eşit olsun diye düşündüm, tabi o zamanlar bu kadar önemli miktarlar da değildi.Bu kadar mesafeniz olan insanlara en başta pahalı hediye almanız mantıksız zaten.cocugu olduysa illa çeyrek mi takmanız lazım.alirsiniz kıyafet yada oyuncak olur biterdi.dugunde de eskiden çeyrek öyle yada böyle takılıyordu ama şimdi hiçbirşey eskisi gibi değil.para takarsınız olur biter.ben bunu ayrımcılık olarak görmüyorum.eskiden çeyrek takabiliyorduk ama şimdi birisi evlense yakın olsa bile takamam.ayrica siz düğün yapmamış olabilirsiniz ama yine de aynı işyerinde çalıştığınız için size hediye verebilirlerdi.
Evet ama yıllardır birlikte çalışıyoruz çok fazla ast-üst ilişkimiz yok. Ben genelde gitmiyorum zaten ofiste tebrik ediyorum gittiğimde.Düğün yapmamanızı fırsat bilip ortadan sıvışmışlar. Böyleleri için kılımı kıpırdatmazdım şahsen. Zaten siz onların yöneticisisiniz öyle çok aralarına karışmanıza, iyi geçinmenize de gerek yok. Hayatın acımasız gerçeği olarak onlar sizinle iyi geçinmek durumundalar.
Yok bu kişi ilk kez evleniyor, benim düğünüm olsaydı gelir ve hediyesini getirirdi diye tahmin ediyorum. Herkese götürdüm bir şeyler, bu kişide düşürmek ya da gitmemek ayıp geliyor. Kararsızımherkese yaptığı ve yapmadığı şeyler doğrultusunda karşılık verilmeli diye düşünüyorum. bu kişiler sana bişey getirmiş miydi? eğer getirmişse sen de götürme, gördüğün zaman tebrik eder geçersin. eğer getirdilerse sen de bişey götürebilirsin, verebilirsin. ekonomi rezil gibi, nereye kadar hediye alacaksın, altın alacaksın millete? bir yerde kesmen gerekecek. bugün kes gitsin.
Bencede,hele hele iş arkadaşlarına çeyrek almakherkese yaptığı ve yapmadığı şeyler doğrultusunda karşılık verilmeli diye düşünüyorum. bu kişiler sana bişey getirmiş miydi? eğer getirmişse sen de götürme, gördüğün zaman tebrik eder geçersin. eğer getirdilerse sen de bişey götürebilirsin, verebilirsin. ekonomi rezil gibi, nereye kadar hediye alacaksın, altın alacaksın millete? bir yerde kesmen gerekecek. bugün kes gitsin.
Düğünle ne ilgisi var.esimin arkadaşı farklı ilde oturuyordu.buraya geldiğinde eşiyle ziyarete geldi.bizde yeni evliydik.o zaman çeyrek verdiler. Hatta şaşırdım, beklemiyordum.vermek isteyen veriyorEvet ama yıllardır birlikte çalışıyoruz çok fazla ast-üst ilişkimiz yok. Ben genelde gitmiyorum zaten ofiste tebrik ediyorum gittiğimde.
Düğün yapsam getirirlerdi herkese götürüyorlar çünkü, ama bilemedim :)
yok şu aşağıdaki yorumu kastediyorum:Yok bu kişi ilk kez evleniyor, benim düğünüm olsaydı gelir ve hediyesini getirirdi diye tahmin ediyorum. Herkese götürdüm bir şeyler, bu kişide düşürmek ya da gitmemek ayıp geliyor. Kararsızım
bu kişinin ilk kez evlenmesinden bağımsız olarak, sana kendiliğinden evlendin diye bi hediye verdi mi manasında sordum. sonuçta birileri getirmiş ve bu insan o getirenler arasında değil. hiç götürme, dedikoduyu zaten böyle yapmasan da yaparlar. neyin dedikodusunu yapacakmış, ben evlendim willyy hediye almadı, ben de ona almamıştım zaten evlendi diye mi diyecek? desin, umursama.bazıları ev hediyesi aldı altın miktarında hatta fazlası tutarında. Ama çoğunluğu tebrik etti sadece.
birkaçı ev hediyesi aldı diğerleri de tebrik etti ya da çiçek falan yaptırdılar küçük şeyler :)
hiç gerek yok hiç, iş arkadaşım için hiçbir şey yapmam. yapmalarını da beklemem.Bencede,hele hele iş arkadaşlarına çeyrek almakpara takarsınız, çeyrek de akraba düğününde takılır.ceyrek olmus 1600 küsür. Nereye kadar alınabilir.sonucta o zamanki maddi durumunuzla şimdiki aynı değildir sanırım.
İnsanlarda bir garip olmuşBen de 2 yıl önce evlendim ama biz düğün yapmadık bu sebeple hediye kabul etme durumumuz olmadı, çocuk sahibi olmayı da düşünmüyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?