Arapça olmayan isim

Ogluma isim ararken denk geldigim posttin bir benzeri bizim evde yaşanıyor.ilk aglima zar zor isim bulmuştuk 2.side oglan olacak nasil zor isim bulmak nasil zor.
Uygur ismini ben istiyorum ama esim olmaz diyor. Kotu isim degil.

Benim size onerecegim isimler
Alaz eski turklerde ocak tanrısı
Aras kalın yün
Atlas ustu ipek altu pamuklu kumaş (bazi yerlerde arapça diye geçiyor ama cogu yerde türkçe deniyor)

Mete ye bişey dedi mi

Ka
Kagan
ALPARSLAN
ALPEREN

Evlere şenlik bi eşiniz varmış maşallah. Siz isim bulana kadar çocuk doğup askere bile gidecek. Bundan sonra önce isim bulup sonra hamile kalırsınız artık.

Bu arada benimde aklıma ediz ismi geldi. Oda türkçe kökenli bi isim. Anlamı da ulu, yüce, yüksek, değerli kimse demek.

Aklıma bu karikatür geldi nedense.

İsimler tükenmeden seçin.

Allah yardimciniz olsun cunku kullandigimiz isimler ya arapca ya farsca ya ortaasya dilelrinden. oz turkce cok az ve kullanimi zor isimler. cihangir dersin mesela en basitinden turk bile degil kendisi kirgiz.

Hem çocuğu hem de Türkçe isim isteyen aileyi en mutlu edecek iki isim Mete ve Alp bence. Soyadınızı düşününce Mete güzel duruyor, sonuna han eklenmesiniyse sevmiyorum. İkisi de zaten yazılmış isimler ama ön plana çıksın diye tekrar yazdım. Uygur Türk bir arada isim gibi değil de tarih dersi konusu gibi, ya da fazla vurgulama gibi duruyor; bence de hoş değil.

Giray ( uygun layık) , Bahadır ( kahraman) , Kürşad, Algan ( fetheden) , Aybar ( heybetli) , Çağatay ( çağın en ünlüsü) , Orkun ( gizemli sır saklayan)..... çoğaltılır :)

Hanımlar rahatsızdım, gelemedim, giremedim, öyle ortada bıraktı gibi düşünmediniz umarım.
Okuyup cevap yazacağım sizlere. Ben aslında bir isim belirledim gibi, ancak buradan ilan etmek istemiyorum iki sebepten:
1. Nadir bir isim, kabak gibi ortaya çıkarım.
2. Ya başkası alırsa

sizi merak etmistim bebeginizi kabullenmenize hazirliklara baslamaniza sevindim.hayirli olsun.isim olarak eski turk devletlerindeki kaganlarin isimlerine bakabilirsiniz.asya hun avrupa hun devleti vs.
Aslında pek de dediğiniz gibi olmadı, en azından şimdilik.
Bu zamana kadar çok problem yaşadım, vücudum kabullenmeyip atmaya çalıştı 3 kere, çok ciddi kanamalar geçirdim, iğneler, fitiller, raporlar...

2 ay boyunca her gün ağladım, ağladım. En sonunda da egzama oldum, egzama ilaçsız geçmiyor, e hafif ilaç da değiller, mecburiyetten ilaç kullanıyorum ama.

Oradan buradan başlamak lazımdı ve en yapılabilecek olan isim belirlemek diye düşündük ne kadar da yanılmışız

İyi niyetiniz için teşekkür ederim.

Aras ismi bizim için söz konusu değil, yan apartmandaki köpeğin ismi Köpeğimiz olduğu için köpekli insanlarla içli dışlıyız ve o kadar çok Aras var ki inanamazsınız. Alaz kulağa pek hoş gelmiyor sanki, alez gibi. Atlas da ismi lazım olmayan bir şarkıcının çocuğunun adı, şarkıcıdan pek ha etmiyoruz. Teşekkür ederiz ama.
Gökçe kızımın ve erkek kuzenimin ismi
Bayılırım o isme, Gökçe, Gökçen kalp ben. Ben önerdim aslında Gökçe diye ama eşim Gökçe ismindeki 10 kişiden 8i kadın 2si erkek, olmaz dedi. Yoksa istiyordum.
Orhun bebeğe ağır geldiyse Orkun deneyin. 'Şehrin hakimi' anlamı varmış. Bebeklere de yakışıyor, arkadaşımın oğlunda deneyimledim
Orkun bana göre güzel değil, Orkun olacağına Orhun olsun 20 yıl ağır dursun, sonra düzelir
Allah kolaylık versin bende ilkinde çok zor karar vermiştim
Aras Batu koydum
2. Numarada erkek; Asil Alp koydum
Şimdi 3. Numara geliyor oda erkek daha ne koyayım en güzellerini seçmiştim
Ama siz de ikişer ikişer isim koymuşsunuz, her seferinde tek isim olsaydı kolay olurdu şimdi
4 harf ve a olmuş ya 2si, Akın olur mu? Ben çok beğeniyorum o ismi, yine eşim istemedi diye gitti

cok gecmis olsun.insallah hamileligin bundan sonrasi guzel gecer.bebek esyalari aldikca isinirsiniz.hele dogumdan sonra kucaginiza alinca cok degisik bi duygu.... Allah saglikla tamamina erdirsin.

Ben bunca sıkıntıyı çekip doğurucam, kocam verdiğim ismi beğenmeyecek kolaysa kendisi doğursun da isim koysun

Çok geçmiş olsun cok zor şeyler atlatmissiniz

Ama siz de ikişer ikişer isim koymuşsunuz, her seferinde tek isim olsaydı kolay olurdu şimdi
4 harf ve a olmuş ya 2si, Akın olur mu? Ben çok beğeniyorum o ismi, yine eşim istemedi diye gitti
16. Haftayı bekliyorum 12 de kız dedi 13. Haftada erkek dedi, Bir ihtimal değişirse kız ismi Alya yada Alin olacaktı. Erkek isimlerini Daha düşünmeye başlamadım üçü uyumlu zor olacak

Bizimde eniştenin köpeği Bulut , geçen komşusu bağırıyor Bulut diye alla alla diyorum meğer çocuğunun ismi Bulutmuş . Karışıyor hep

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…