Arapça olmayan isim

Şöyle dedi, bunu dedi diye yazmayayım, direkt ağzından yazıyorum:

"Bu sonu Tatlıtuğ'un tuğ'u ile bitenleri sen önermediğin için problem çıkarmaya gerek yok, isterlerse benim adımın sonuna tuğ eklesinler yine de olmaz.

Çağrı koyup her ramazan "hehe Çağrı seni tvde görmüşler" dedirtmeyelim. 20 senedir var o film, 20 sene daha sürer.

Uygar olacağına Uygur olur, bunu zaten konuşmuştuk. He de yeter, Uygur olur.

Ertuğrul asla olmaz, git bi' 7-8 sene sonra okullara, her sınıfta 3 tane Ertuğrul göreceksin TRT'deki dizi yüzünden. Artık teneffüslerde tahta kılıçlarını alıp 'öz hakiki Ertuğrul" kim onu bulmaya çalışırlar.

Alp için zaten beeeeeelki demiştim, hala belki.
İçinde gök geçenleri neye çevirecekler söylemem gerek yok sanırım, sen Göktürk diye diretiyorsun ama hem Göktürk Türk eko gibi olacak, hem de k harfi k olarak kalmayacak.

Sungur Çorumlu olsak olurdu. (Çorum'da ilçe var Sungurlu diye onun için diyor.) :olamaz: Ayrıca Uygur bulgursa, Sungur bulgur da olur."

dedi. Didi. :KK70:

Yavuz'u söylemedim bile, daha önce yazmıştım, üniden bir arkadaşımdı kıskanırdı onu. Kürşat yılan hikayesi dizisi nedeniyle yalan oldu.

Yine sadece bir isme onay çıktı, o da neydi beeeeelki.:olamaz: Uygur geliyor sanki yarabbim :olamaz:
O zaman Oral Uygur, hadi bakalım :KK70:
Uygur'a hayır :KK12:En Büyük KK

Madem tuğlu sevmiyor Alpin türevlerinden de mi istemedi vay arkadaş :)

Ayrıca kökeni arabi olan isim konulduğunda çocuk Arap olmuyor ki 😅
beğendiğiniz anlamlı isim olsun yeter kökene çok takılı kalmayın (Naçizane) yine de siz bilirsiniz tabi ki nasıl içinize sinecekse öyle olsun 😉
Türk kökenli isim olarak Kaan çok beğendiğim isimlerden 💙

Hanımlar dün pat diye çıkmam gerekti, kusura bakmayın lütfen. Eşimle geçeceğim dalgalar vardı, arada kaynadı.

jnci jnci elbette ismin kökenine göre olmuyor ancak biz Arap özentiliğinden hoşlanmıyoruz. Arapça olmasın İngiliz ismi olsun dediğimiz de yok, ona da karşıyız, her türlü özentiliğe hayır yani. Yurt dışında yaşıyor olsak uyum adına evet yaşadığımız yere uygun bir isim olur. Herkes istediği ismi verebilir ama bize garip geliyor bu durum.

Acaba bir tane Arap var mıdır çocuğuna mesela Hakan ismini vermiş? Ya da Alman?
Gerçi Arapça olmasın derken derken, isim konusu Arap saçına döndü :KK70:

Dün de bugün de alıntı yapmakta sıkıntı yaşıyorum, sonra gözden kaçırdıklarım oluyor ya da cevap vermeyi unuttuklarım, bunun için de kusura bakmayın lütfen.

Bulut diyen olmuştu, normalde çok güzel isim, aradım söyledim, "arabamın adı rüzgar, çocuğun adı bulut, artık senin de ismi değiştirir güneş falan yaparız" dedi. :KK51: Zor anacığım, benim herifim zor.

Alp'e belki dedi zaten, ama Alper olarak değil. Alp'e de şükür.

Karan ismini de istemedi, dün yazacaktım unuttum, kaç kişi o çiftin arkasından koymuştur, aynı zamanda isim öncelikle karayı çağrıştırıyor, esmer olacağı ne malum dedi. Karan atta gitti. :KK70:

Asmin hanım sizin yazdıklarınız içine sinmemiş

@Limonsuzzcay atılım bekliyoruz :KK70: Az dert yüklemesi yapmadım zamanında. Hala da yapabilirim ama hanımefendi takılıyorum :KK70:

Hanımlar dün pat diye çıkmam gerekti, kusura bakmayın lütfen. Eşimle geçeceğim dalgalar vardı, arada kaynadı.

jnci jnci elbette ismin kökenine göre olmuyor ancak biz Arap özentiliğinden hoşlanmıyoruz. Arapça olmasın İngiliz ismi olsun dediğimiz de yok, ona da karşıyız, her türlü özentiliğe hayır yani. Yurt dışında yaşıyor olsak uyum adına evet yaşadığımız yere uygun bir isim olur. Herkes istediği ismi verebilir ama bize garip geliyor bu durum.

Dün de bugün de alıntı yapmakta sıkıntı yaşıyorum, sonra gözden kaçırdıklarım oluyor ya da cevap vermeyi unuttuklarım, bunun için de kusura bakmayın lütfen.

Bulut diyen olmuştu, normalde çok güzel isim, aradım söyledim, "arabamın adı rüzgar, çocuğun adı bulut, artık senin de ismi değiştirir güneş falan yaparız" dedi. :KK51: Zor anacığım, benim herifim zor.

Karan ismini de istemedi, dün yazacaktım unuttum, kaç kişi o çiftin arkasından koymuştur, aynı zamanda isim öncelikle karayı çağrıştırıyor, esmer olacağı ne malum dedi. Karan atta gitti. :KK70:

@Limonsuzzcay atılım bekliyoruz :KK70: Az dert yüklemesi yapmadım zamanında. Hala da yapabilirim ama hanımefendi takılıyorum :KK70:
Erkek ismi gerçekten zor bulmak. Benim beğendiğim ama yakınlarımda olan isimler var onları koyamıyorum. Mesela, Erdem, Mert, Yiğit, Yağız, Tuna, Arda. Ama eşiniz bunların çoğuna bir kulp bulmuştu. Karan ismi evet sanki kara esmer gibi geliyor insana, benim bebeğimin de çok esmer olacağını sanmıyorum. Ama esmer, kara olsa çok yakışırdı ismi. Ben de çok kararsızım.

Kahve falı gibi:)) rica etsem enişte bey benim önerdiğim ismide yorumlayabilir mi :KK70:
Soyisminizle birlikte düşünerek buldum ama hiç isim olarak kullanıldığını duymadım..:))
Yüce Türk :))
Bence farklı ve anlamlı oldu..

Z zeLina ne yaptınız siz bacım :D Direkt faşist yaftası yeriz valla :D
Benim hoşuma gitti, ileri görüşlü ve de huysuz herifim Türk düşmanları o adı cüce yapar, çocuğa cüce dendiğine mi üzüleyim, arkasına ekleyecekleri Türk adına mı üzüleyim bilemiyorum dedi.

@Kafa yoramam sizin seçtiğiniz isim de güzel ve Türkçe. Çeşitli sebeplerden biz o ismi düşünmüyoruz. Sizin için hayırlı olsun.

labellevie labellevie evet, zor gerçekten. Bir de x isminde tanıdık oluyor aman ona benzer maazallah, yok bu isim kuzenimin oğlunda var, şunda var derken derken iyice daralıyor çember. Erdem mesela çok severim o ismi, ama eşimin kankalarından birinin adı. Kankalar arası musibet tohumları ekeriz onu koyarsak :D

Orhun yazmıştı birisi, beğendik onu, tek sıkıntı şu an küçük bir çocuk için sanki ağır, daha çok yetişkin ismi gibi.

Gerçekten isim konusunun bu kadar zor olacağını tahmin etmezdim.

Z zeLina ne yaptınız siz bacım :KK70: Direkt faşist yaftası yeriz valla :KK70:
Benim hoşuma gitti, ileri görüşlü ve de huysuz herifim Türk düşmanları o adı cüce yapar, çocuğa cüce dendiğine mi üzüleyim, arkasına ekleyecekleri Türk adına mı üzüleyim bilemiyorum dedi.

@Kafa yoramam sizin seçtiğiniz isim de güzel ve Türkçe. Çeşitli sebeplerden biz o ismi düşünmüyoruz. Sizin için hayırlı olsun.

labellevie labellevie evet, zor gerçekten. Bir de x isminde tanıdık oluyor aman ona benzer maazallah, yok bu isim kuzenimin oğlunda var, şunda var derken derken iyice daralıyor çember. Erdem mesela çok severim o ismi, ama eşimin kankalarından birinin adı. Kankalar arası musibet tohumları ekeriz onu koyarsak :KK70:

Orhun yazmıştı birisi, beğendik onu, tek sıkıntı şu an küçük bir çocuk için sanki ağır, daha çok yetişkin ismi gibi.

:KK70: :KK70:Aklıma gelen yorum başıma geldi :))
Son oyumu Ozandan yana kullanıyorum.. ve yarışmadan çekiliyorum.. 😂

Alp koyun gitsin o zaman Uygur dan iyidir :)

Z zeLina ne yaptınız siz bacım :KK70: Direkt faşist yaftası yeriz valla :KK70:

labellevie labellevie evet, zor gerçekten. Bir de x isminde tanıdık oluyor aman ona benzer maazallah, yok bu isim kuzenimin oğlunda var, şunda var derken derken iyice daralıyor çember. Erdem mesela çok severim o ismi, ama eşimin kankalarından birinin adı. Kankalar arası musibet tohumları ekeriz onu koyarsak :KK70:

Orhunu ben demiştim evet biraz bebeğe ağır ama bebek kalmayacak sonuçta. Eşimin yeğeninin adı Rafet :) bebekken çok garip gelmişti Rafet ama sonra alıştık diyo şu an lisede :) beğendiyseniz bence kaçırmayın ben iki isim Orhun alp duydum bebekte :) bebekken alp büyüyünce Orhun sorun çözüldü :D

Herkese merhabalar, başlıktaki gibi Arapça olmayan isim arayışındayız. Türk olduğumuz için Türkçe isim vereceğiz.

Kendimizce bulduğumuz isimler var elbette ama kimisi bana ağır geldi, hani derler ya "Berke dede" kulağa garip geliyor, bulduğumuz isimlerden bazıları da bebek için aynı hissi uyandırdı bende.

İnternette baktığımda sitelerin hepsi sağ olsun birbirinden almış :olamaz: Eşya isimlerini bile insan ismi diye yazmışlar.
Bu kadar yazdım, cinsiyeti unutuyordum, erkek.

Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.
sizi merak etmistim bebeginizi kabullenmenize hazirliklara baslamaniza sevindim.hayirli olsun.isim olarak eski turk devletlerindeki kaganlarin isimlerine bakabilirsiniz.asya hun avrupa hun devleti vs.

Merhaba diyeyim pat die dalmayayım😂
Çoğunu okudum kaldığım yerden devam edicem baya eğlenceli oluyor sizin için aynı mı bilemiyeceğim🤭
Bende bir öneride bulanayım dedim ALPTUĞ hoşuma giden bir isim ve bebeklere yakıştığını düşünüyorum bakalım listenize girecekmi😅

Back
X