Arapça olmayan isim

Bu konu hep güncel kalsin.Benim de çok hassas davrandigim noktalardandi ismin kokeni.Cogu insan buna önem vermeeen,bazıları da bilmeden koyuyor.Bircok kişi verdiği ismin ne anlama geldiğini bile bilmiyor.Kulagimiza hoş geldi koyduk diyorlar.Ben de kökenine dikkat ettim.Ozellkkle Arapça isimlere antipatim vardı.İpek koydum kizimin adını.Bir evladım daha olursa onun adı da kesinlikle Tukce olacak.En asil isimler hep Tukce zaten..

Bizde de isim sorunsalı var baştan beri okuyorum Gökbey ya da Gürbey hiç onerilmemis bende bunları önermiş olayım bakalım yorum ne çıkacak bunlara sizin eşten.. ailede mavi göz çoksa birde sizin yavru mavi gözlü olursa gök lü isimler yakisabilir

Bu konuyu çok geç gördüm ama Dağhan ismi favorim. Oğuz Kağan'ın altı oğlundan birinin ismi.

Evet bende türkçe isim arayışındayım Göktürk ya da Çağan diyorum ama eşimin içine pek sinmiyor şu ara aklıma bir de Kutay ismi düştü

Arkadaşlar merak ettiğinizi biliyorum. Ayıp da ettim, bunu da biliyorum.
Yalan söylemek istemiyorum açıkçası, isim var ama çok nadir, 90 bin kişide varmış.
Göbek adını söyleyeyim, Göktürk. Ama kimlikte falan değil.

Eğer bir gün rabbim nasip etse bende erkek olsa kayra ensar kız olsa buglem ebrar koyucam inşallaaaaah yarabbim duy sesimi

Önemli olan kimlikteki değil mi ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…