Aralıklı Oruç İle Beraber Zayıflayalım Mı?

Cok guzel dedin baskanim da takinti oldu bende bu 😂 basta ne guzel haftada 1 tartiliyordum bi kere 900 gr fazla cikinca hergun tartilmak basladim 😂😂
Acilen hergun tartilmayi birakmalisin ! Diyorum kendime de kamu spotu gibi ama olmuyorrr 😂😂
Bu huy bende de var ama birakamiyorum. Tartiyi birakma hatti falan var mi acaba😂

A aazra canım sbaah sakin tartılma

Sadece moral bozar başka da bi işe yaramaz cika n sonuc dogru cikmaz salgam bulgur ve cekirdek uclusu yemissin

Bak sakın tartılma
Öyle yaptım canım tartılmadım hiç moral bozamam güzel güzel veriyorken bugün güzelce 36 saatimi tutarım miden hala şiş İnan bulgurlar büyüdü galiba içimde 😅😅😅

herkese günaydın... :KK36:
Bu ara işler yoğun biraz. çok takılamıyorum buralara..:KK43:
Dünkü menüm:
16/8 devam
12.00 : Klasik kahvaltı (yumurta+salatalık domates biber+5-6 zeytin+çok az reçel+2 dilim ekmek)
19.00 : 1 kase yayla çorbası + kabak musakka+ salata
akşam kayınvalidem de 9 gibi biraz karpuz yedim..:KK43: herkes yerken dayanamadım..:olamaz:
Gün içinde 2 litre kadar su+ çay+kayısılı form çay

Günaydın,
11.08.2020
9.00 da türk kahvesi
bol su 14.00 yeşilfasulye tavuklu pirinç pilavı cacık
2 bardak yeşil cay 21.00 de kapuska yemepi yogurt
çay sekersiz 3 lt su
kosu bandında 30 dak. yürüdüm ilk sporumu yaptım
7bin adım gayet güzel gidiyorum bence.
cuma tartı günü :halay:
gunaydin canim.cuma günu tarti günu değil.
biz pazartesi tartiliyoruz. en gec saat 14 e kadar bildirmelisin.

canim fikir olsun diye yaziyorum.sabahin abartili degil.
arada sadece kahve icseydin aksam yemegini sıkıntısız yiyebilirdin.
cünku aksami cok az yiyince de gece zor geciyor.sabaha kadar cok acikip kahvaltida saldiriyoruz.bizzat kendimden biliyorum😅
kolay gelsin.afiyet olsun.
Ben düşük karbonhidratlı beslediğim için benm için abartı 😊 çunku genelde protein ağırlıklı besleniyorum ✌️ bu arada gece hiç açlık olmadı sabah da saldırmadm çok iyiydim. Bedenime iyi geldi

Günaydın bugün bir hafta oldu başlayalı 54,400 den 53,200 e düştüm ama çok çabaladım az gibi geldi düşüş
-1200 kg
Dün yediklerim
Sabah yeşil çay kahvaltı kıymalı yumurta 7 zeytin domates salatalık 5-10 çiğ badem iki dilim peynir
Arada Türk kahvesi ve su çay
Saat 16:00 bir tane elma yarım avuç ay çekirdeği
Su
19.00 5 tane zeytinyağlı sarma yarım ızgara tavuk azıcık yufka ekmek
Çay yeşil çay ve su
10 bin adım
Kızlar ben çok mu yiyiyorum azaltmalı mıyım sizce?

Selam arkadaşlar. Ben sadece fikrimi söylemek istedim. Bu karantina doneminde bende 6 kilo Aldim. Aldigim kilolari vermek istiyorum. 4 gündür diyetteyim. Aslinda diyet dememk lazim. Ilk basta hangi diyeti denesem diye araştırdım ama oruc diyeti mantıklı gelmedi. Çünkü virus doneminde kendimi ac birakmak belki bunyemde halsizlik yapip vitaminden düşürebilir diye düşündüm. O sebeple de herzmaanki yeme icmeme bir tik porsiyon azaltarak devam ettim ve sadece ekmegi tamamen kestim. Agzima ekmek hicbirsekilde vurmuyorum. Cayi sekerli icerdim onu kestim. Seker atmadan istedigim kadar cay icmeye devam ediyorum. Birde ivir zivir cok yerdim cips cikolata vs. Onlari tamamen kestim.
Bayan olarak ozel günüme denk geldigi icin canim aşırı tatli istedi ufacik bir kacamak yaptim ve elme vs yedim tatli istegimi bastirdim. Her neyse arkadaslar yani yine yemek yemeyi birakmadim sadece ekmeksiz bol su bol sebze yesillik esliginde yedim.
Ivir zivir dedigim gbi malesef yok seker ve ekmek haric herseyi yedim. Su an bile 1 kilo verdim. Zaten kilo aldiran en buyuk etken ekmek seker ve yagli aburcubur.
Onlari birakinca otomatik vermeye basliyorsunuz.
Karantina doneminde malesef hamur isiişi cok fazla yapip tukettik , aburcubur cekirdek tatli pasta cok yedim ve durdugum yerde 6 kilo almıştım. Smdi zaten zararli olan seyleri hayatimdan çıkartarak, hem ac kalmadan hemde virus doneminde bünyemi dusurmeden kilo veriyorum. Tavsiye ederim..
Ama ilk gunler ekmegi cok aradim ozellimle ekmeksiz doymadim. Ama 2. Gunden itibaren ekmekaiz doydugumu farkettim.
Herkese kolay gelsin
🤞

Selam arkadaşlar. Ben sadece fikrimi söylemek istedim. Bu karantina doneminde bende 6 kilo Aldim. Aldigim kilolari vermek istiyorum. 4 gündür diyetteyim. Aslinda diyet dememk lazim. Ilk basta hangi diyeti denesem diye araştırdım ama oruc diyeti mantıklı gelmedi. Çünkü virus doneminde kendimi ac birakmak belki bunyemde halsizlik yapip vitaminden düşürebilir diye düşündüm. O sebeple de herzmaanki yeme icmeme bir tik porsiyon azaltarak devam ettim ve sadece ekmegi tamamen kestim. Agzima ekmek hicbirsekilde vurmuyorum. Cayi sekerli icerdim onu kestim. Seker atmadan istedigim kadar cay icmeye devam ediyorum. Birde ivir zivir cok yerdim cips cikolata vs. Onlari tamamen kestim.
Bayan olarak ozel günüme denk geldigi icin canim aşırı tatli istedi ufacik bir kacamak yaptim ve elme vs yedim tatli istegimi bastirdim. Her neyse arkadaslar yani yine yemek yemeyi birakmadim sadece ekmeksiz bol su bol sebze yesillik esliginde yedim.
Ivir zivir dedigim gbi malesef yok seker ve ekmek haric herseyi yedim. Su an bile 1 kilo verdim. Zaten kilo aldiran en buyuk etken ekmek seker ve yagli aburcubur.
Karantina doneminde malesef hamur isiişi cok fazla yapip tukettik , aburcubur cekirdek tatli pasta cok yedim ve durdugum yerde 6 kilo almıştım. Smdi zaten zararli olan seyleri hayatimdan çıkartarak, hem ac kalmadan hemde virus doneminde bünyemi dusurmeden kilo veriyorum. Tavsiye ederim..
Ama ilk gunler ekmegi cok aradim ozellimle ekmeksiz doymadim. Ama 2. Gunden itibaren ekmekaiz doydugumu farkettim.
Herkese kolay gelsin
🤞
Biz ac kalmiyoruzki onu nerden cikardiginiz. Sizin adiniza cok sevindim ekmeksiz sekersiz yasiyorsunuz bravo. Ama bunu herkes basaramaz. Keske basarsa. Gonlumuz den hep oyle geciyor. Ama bizim hatta kisisel bahsedeyim benim hayatim yemekle. Guzellesiyorum. Severek yiyiyorum saglikli seylerle omrumu surdurursem mutlu olamam. Aksam 8 den sonrada yesem ne olucak yemesem ne olucak. Oglen 12 ye kadar ben zorla. Kahvalti yapiyodum. Meg r gerek yokmus. Siz aclik orucunun cok detaylarini bilmiyorsunhz sabirim aclik orucu ac kalmak degil. Gereksiz saatler yemege gerek yok demek. Vucut hucrelerini yeniliyor demek. Yararli bakterilerin cogalmasi vucudun dinlenmesi demek. Bence siz yanlis anlamışsınız olayi. Keske 6 kiloyla bizde pacayi kurtarsak. Ve ben karantina 7 kilo verdim. O yaptigim puacalari tatlilari ekmekleride yedim. Sadece abur cubur cikti hayatimdan tek fark oynu bide suyu arttirdim.
Aclik orucu ac kalmak deyildir. 12 den 6 7 ye kadar istedigimi yiyiyorum ve aksam 7den sonra okdar tok ve mutluyumki. Sevdigim seyler den kendimi magrum birakmadan zayifliyorum. Ben karantida bole biseyi bilseydim rahat 15 kg vermistim.

Günaydın bal kızlar 💚
Şuan 18.saatimden bildiriyorum
muhtmelen birazdan açacağım
Protein ağırlıklı güzel bir kahvaltı ile
Şu ağzımdaki metal taddan nefret ediyorum sanki sürekli ağzım metal kokuyormuş gibi🙊
yokmudur bi çaresi😁

Merhabalar,

18. saatte açtım orucumu

1 tabak yayla çorbası

yarım porsiyon susuz patates yemeği yedim.

2 adet çörekotlu yaprak galeta yedim,

kahve suyla devam ediyorum akşam 5te en son yiyip tekrar orucumu başlatıcam:)

kaptanim aclikla bi sorunum yok.sadece bagirsaklarim bugün feci ağriyor.
bacaklarima vuruyor agrisi.
bisey yiyip icmeyince heralde benim bagirsaklar hareket etmeyi unuttu.ishal oldugum halde wc ye cikamiyorum.
bu hafta full ev yoğurdu yicem.
bu hafta beni mazur görün.düzelim yine kilo veririm.
Geçmiş olsun 💐
Verirsin verirsin sen iyi olda önemli olan o canım🥰
Günaydın,
11.08.2020
9.00 da türk kahvesi
bol su 14.00 yeşilfasulye tavuklu pirinç pilavı cacık
2 bardak yeşil cay 21.00 de kapuska yemepi yogurt
çay sekersiz 3 lt su
kosu bandında 30 dak. yürüdüm ilk sporumu yaptım
7bin adım gayet güzel gidiyorum bence.
cuma tartı günü :halay:
Afiyet olsun 🥰
Tartı günümüz Pazartesi saat 14 e kadar canım
Günaydın bugün bir hafta oldu başlayalı 54,400 den 53,200 e düştüm ama çok çabaladım az gibi geldi düşüş
-1200 kg
Dün yediklerim
Sabah yeşil çay kahvaltı kıymalı yumurta 7 zeytin domates salatalık 5-10 çiğ badem iki dilim peynir
Arada Türk kahvesi ve su çay
Saat 16:00 bir tane elma yarım avuç ay çekirdeği
Su
19.00 5 tane zeytinyağlı sarma yarım ızgara tavuk azıcık yufka ekmek
Çay yeşil çay ve su
10 bin adım
Kızlar ben çok mu yiyiyorum azaltmalı mıyım sizce?
50 Li kilolarda 1 haftada -1,2 bence muhteşem 😍
Menün çok abartılı gözükmedi sadece yufka ekmek ve zeytinyağlı sarma biraz karbonhidrat yükü onlar çıkartılsa bence iyi olur
Gerekirse FatSecret filan uygulamalar var kalori takibi de yapabilirsin 🥰
Günaydın bal kızlar 💚
Şuan 18.saatimden bildiriyorum
muhtmelen birazdan açacağım
Protein ağırlıklı güzel bir kahvaltı ile
Şu ağzımdaki metal taddan nefret ediyorum sanki sürekli ağzım metal kokuyormuş gibi🙊
yokmudur bi çaresi😁
Kolay gelsin o tad uzun oruçlarda da olur, ketosis evresinde oluyor ve yağ yakımına işaret
Çok rahatsız isen bazıları Hindistan cevizi yağı ile çalkalama yapıyor internetten bakabilirsin 🥰
Herkese kolay gelsin
🤞

Merhaba
Öncelikle kilo verme çabanızda başarılar

Yazdıklarınız zaten bizim uyguladığımız şeyler
Bizde şekeri karbonhidratları ve abırcuburları kesiyoruz ve sağlıklı beslenmeye çalışıyoruz
Açıkçası yazdıklarınızı okuyunca sanki biz sürekli aç kalarak kilo vermeye çalışan bir grupmuşuz, sizde sağlıklı beslenme önerileri veriyormuşsunuz gibi hissettim.Böyle bir şey söz konusu değil.

Burada sağlıklı protein, bol yeşillik, yoğurt kefir gibi probiyotikler ağırlıklı olmak üzere beslenmeye çalışırız fakat kimseye genel çerçeve dışında öneride bulunulmaz ve hayat tarzına uymayan bir şey yapması önerilmez .
Konuda tek geçer kural herkesin kendi yaşam tarzına uyan beslenme penceresini seçip ona göre beslenmesidir. Grupta 12/12 beslenen de 20/4 De var.
Tüm doktorların aralıklı oruçla beslenmeyi vücuda dinlenme şansı vermenin hem sağlık hem de kilo vermek için elzem olduğunu açıkladığı ve otofaji denilen uzun oruç konusunu araştıran bilim adamının 2016 yılında Nobel Ödülü aldığını belirtmek isterim
Uzun oruçlar arada tutulursa şifadır ve ilk amac da kilo vermek değil, vücutta hücresel temizlik ve büyüme hormonu salgılatmaktır ki bu tüm dinlerde Farklı tarzlarda önerilen bir şifa yöntemidir.
Konuya katkınız İçin teşekkürler.
aralıklı oruç konusunda Biraz daha bilgilenmek isterseniz öncelikle ilk sayfa ilk postu okuyabilirsiniz

X