Aralıklı Oruç İle Beraber Zayıflayalım Mı?

1350 gr fark var şu an ama o da bayram ve bayram sonrası aldığımı verdim gibi 71,1 şuan saat gece 12 de başlattım saati o yüzden bu gece 12de bitecek 72 saat ama tartılmam için sabahı bekleyeceğim heralde 82 saat olur artık😒😂

Evet 72 saatlik ben geç kaldım herkes bitirdi bile😂
Darisi senin gibi 70 e dusmek ya 😍 ben tutamam okdar zaten yeni basladim if e 🙄

Emzirme devam demi

Emzirirken benim oğlum da 50.kere kalkardı

Emzirme bitti kesintisiz uyuma başladı ya da bi kere.kalkip su içip yatmak
evet emiyor hâlâ.
ben nasil biraktiracam kara kara düsünuyorum.simdi 22 aylik.2 yasinda tamamen kesmeyi düsünuyorum.ama gündüz de ayni.
surekli meme diye ağliyor.sabah uyaniyor emiyor.yarim saat sonra yine.yarim saat sonra yine.bazen 10 dakikada bir.
kendisi birakmiyor.ben zorla sökuyorum memeden.
bazen beni bıktiriyor.
şu siralar 4 tane köpek disi ayni anda sişmiş.onun da huzursuzlugu biniyor.
dün varya beni çıldırttı artik.enerjim bitti.sinirlerim tepeme cikti
bende gittim dondurma yedim.
yetinmedim citos yedim.
gece de hic uyumadi.sabaha kadar meme emdi.ayagima koydum.kendini yirttı agladi.hava aydinlandi.daha da uyumadi.benim pertim çiktı.
en sonunda huniyi takacam😣
Benim oglan ben sabah spor yaparken cok guluyo 😂😂😂 Komik gorunuyorum galiba bilmiyorum 😂 bide oglusu aksam uyutup o zaman yapiyorum . Gec de olsa spor yapmadan yatmiyorum. Son kalan enerjimle spor yapip yatiyorum .
benimki ağlıyor bacım.
ne güzel seninki akıllıymış.
ben gece onu yatirana kadar 40 takla atiyorum.ondan sonra da enerjim bitmis bi halde yatağima yığılıyorum😣

Emzirme devam demi

Emzirirken benim oğlum da 50.kere kalkardı

Emzirme bitti kesintisiz uyuma başladı ya da bi kere.kalkip su içip yatmak

Herhalde bi benim oglan boyle uykucu 😂 kesin bana cekmisd
evet emiyor hâlâ.
ben nasil biraktiracam kara kara düsünuyorum.simdi 22 aylik.2 yasinda tamamen kesmeyi düsünuyorum.ama gündüz de ayni.
surekli meme diye ağliyor.sabah uyaniyor emiyor.yarim saat sonra yine.yarim saat sonra yine.bazen 10 dakikada bir.
kendisi birakmiyor.ben zorla sökuyorum memeden.
bazen beni bıktiriyor.
şu siralar 4 tane köpek disi ayni anda sişmiş.onun da huzursuzlugu biniyor.
dün varya beni çıldırttı artik.enerjim bitti.sinirlerim tepeme cikti
bende gittim dondurma yedim.
yetinmedim citos yedim.
gece de hic uyumadi.sabaha kadar meme emdi.ayagima koydum.kendini yirttı agladi.hava aydinlandi.daha da uyumadi.benim pertim çiktı.
en sonunda huniyi takacam😣

benimki ağlıyor bacım.
ne güzel seninki akıllıymış.
ben gece onu yatirana kadar 40 takla atiyorum.ondan sonra da enerjim bitmis bi halde yatağima yığılıyorum😣

Ooo 4 dis ayni anda sistiyse normal o . Bizimkinde de oyle oldu 2 hafta oglanin yanindan kalkamadim . Surekli sarilip yatiyoduk 😂 genel mizac olarak sakin ve uykuya duskun bi cocuk ama . Dogdugundan beri gece uyanip aglamasi 5 kereyi bulmamistir . Uykusu cok kiymetli bizimkinin 😂 sporu ona oyun haline cevirmeyi denedin mi ? Yada sevdigi bi cizgifilm falan yok mu 15 dk izlese o bile kar senin icin .

12,4 kg ile 2.ayımı doldurmuş bulunmaktayım
83,5 dan 71,1 im şuan🙈
🤗 3.ay a bir 8 kilo daha versem daha ne isterim🙈

Başlangıç kilolarımızda neredeyse aynı, darısı size 🤗 bende tembellik yaptım son zamanlarda malesef 😂
Aaa olurmu senin boyun benden 2 cm uzun bu buyuk avantaj, 😁 bide farkimiz ben insulin hastasıyım 😬 ben suan 74 lerdeyim ve evlendigimden beridir asla ve asla 74 un altini gormedim. 74 le hamile kaldim zaten. Ve dedimki birdaha asla kiloluyken hamile kalmicam. Insallah 😁 pandemi bitsin insallah 2ci gebelik dusunuyorum.
Ben bekarken 66 kiloydum zaten. Kemik kutlem cok fazla yani yapiliyim bide etim sık. Basaricaz inaniyoruz herseyden once inanmak basarmanin yarisidir canim

merak etme bu hafta gorürsün.duraksadiktan sonra da hizlica gidiyor kilolar.iş ki o duraklama kırilana kadar kendimizi tutabilsek😅
Canım inşallah dediğin gibi biraz inat eder ama sonunda gider 🤲🏻

Günaydın ☀ sanki 65 te takılıyorum gibi geliyo hiç inmeyecek gibi hadi hayırlısı
Kahvaltı yapmadım dün tek öğün saat2 de yedim
Musakka
Az bulgur pilavı
Cacık
Dün birbsaat yürüdüm bir de :)
Bende seninle aynı durumdayım canım takıldı resmen
Ama bugün 100 gram eksik çıktım sevinmelimiyim bilmiyorum

Bu arada kızlar 3 gündür lavaboya çıkamıyorum
Bende sizden özendim bugün ne aldım 😁

Eklentiler

• 2C7C997A-0BEF-4588-AACB-9279C3DF2E87.jpeg
    2C7C997A-0BEF-4588-AACB-9279C3DF2E87.jpeg
    98,6 KB · Görüntüleme: 31
Herhalde bi benim oglan boyle uykucu 😂 kesin bana cekmisd

Ooo 4 dis ayni anda sistiyse normal o . Bizimkinde de oyle oldu 2 hafta oglanin yanindan kalkamadim . Surekli sarilip yatiyoduk 😂 genel mizac olarak sakin ve uykuya duskun bi cocuk ama . Dogdugundan beri gece uyanip aglamasi 5 kereyi bulmamistir . Uykusu cok kiymetli bizimkinin 😂 sporu ona oyun haline cevirmeyi denedin mi ? Yada sevdigi bi cizgifilm falan yok mu 15 dk izlese o bile kar senin icin .
bizde dişler hep cift cift çiktı.hep sıkıntıli gecti sürec.ağlama krizlerine gitmeler sürekli mızmiźlanma.
cizgi film aciyorum.kanmiyor.
benimkini kandirmak cok zor.
video yapinca da elime ayagima dolaniyor.
yemek yaparken hele bi bacagima koala gibi yapisiyor.sariliyor.birakmiyor.
beni mutfaktan cikartip mememi acana kadar agliyor.
cok inatçı.
bizde 10. günden beri sürekli aglak ve uyumayan bi cocuk.
zaten kolikti.huyu devam etti.huzursuz bi tip oldu.
bazen bi tane yapıstirasim geliyor yapmiyorum tutuyorum kendimi.
ben cocukkken cok sessiz sakin hic ağlamayan bi bebekmisim.
esimse hic uyumayan surekli ağlayan bi bebek.
kayinvalidem dayamazmis artik.uyusun da sussun diye anason verirmis.
esime cekmis heralde.
ben de mi versem acaba:confused:

evet kızlar.24 saati doldurdum açlikta.
ama ac değilim.bu sefer daha kolay gececek gibi.
gecen sefer ilk diye yerlere serilmistim.
ama bana bi artisi oldu.
20 lik dişim agriyordu.heralde icerde apse yapmisti.sismisti.bisey yiyemiyordum.
43 saatlik aclikta bide baktim agrisi gitmis.sişligi inmiş.hicbisey olmamis gibiydi.
bakalim bu sefer neresi iyilesecek.
ins icerideki hastaliklar pislikler temizlensin.

bizde dişler hep cift cift çiktı.hep sıkıntıli gecti sürec.ağlama krizlerine gitmeler sürekli mızmiźlanma.
cizgi film aciyorum.kanmiyor.
benimkini kandirmak cok zor.
video yapinca da elime ayagima dolaniyor.
yemek yaparken hele bi bacagima koala gibi yapisiyor.sariliyor.birakmiyor.
beni mutfaktan cikartip mememi acana kadar agliyor.
cok inatçı.
bizde 10. günden beri sürekli aglak ve uyumayan bi cocuk.
zaten kolikti.huyu devam etti.huzursuz bi tip oldu.
bazen bi tane yapıstirasim geliyor yapmiyorum tutuyorum kendimi.
ben cocukkken cok sessiz sakin hic ağlamayan bi bebekmisim.
esimse hic uyumayan surekli ağlayan bi bebek.
kayinvalidem dayamazmis artik.uyusun da sussun diye anason verirmis.
esime cekmis heralde.
ben de mi versem acaba:confused:

Ama normal o zaman . Kolik olan bebeklerde bu aliskanliklar devam ediyo . Bi parca anason cayi verebilirsin aslinda . Annem kardesim kucukken veriyormus gaz sancisi cok oluyo diye. Bi dene belki ise yarar .

Aaa olurmu senin boyun benden 2 cm uzun bu buyuk avantaj, 😁 bide farkimiz ben insulin hastasıyım 😬 ben suan 74 lerdeyim ve evlendigimden beridir asla ve asla 74 un altini gormedim. 74 le hamile kaldim zaten. Ve dedimki birdaha asla kiloluyken hamile kalmicam. Insallah 😁 pandemi bitsin insallah 2ci gebelik dusunuyorum.
Ben bekarken 66 kiloydum zaten. Kemik kutlem cok fazla yani yapiliyim bide etim sık. Basaricaz inaniyoruz herseyden once inanmak basarmanin yarisidir canim
Bende pcoluyum insülin direncimde çok yüksek ihtimalle var yarın tekrardan insülin direnci için doktora gideceğim, Allah şifa versin zor kilo veriliyor ve kiloya meyilli olunuyor , bende 70 lerdeyim martta 79dum pandemide 4,5 kilo aldım ve 83,5 da artık bi dur dedim ekmeği tamamiyle kestim çok zor olsa da
Allah bağışlasın🤗

evet kızlar.24 saati doldurdum açlikta.
ama ac değilim.bu sefer daha kolay gececek gibi.
gecen sefer ilk diye yerlere serilmistim.
ama bana bi artisi oldu.
20 lik dişim agriyordu.heralde icerde apse yapmisti.sismisti.bisey yiyemiyordum.
43 saatlik aclikta bide baktim agrisi gitmis.sişligi inmiş.hicbisey olmamis gibiydi.
bakalim bu sefer neresi iyilesecek.
ins icerideki hastaliklar pislikler temizlensin.
Peki kendinizi nasil hazirladiniz bu kadar acliga. Ilk ne kadar sure if yapipta 43 saate gectiniz?
Ama normal o zaman . Kolik olan bebeklerde bu aliskanliklar devam ediyo . Bi parca anason cayi verebilirsin aslinda . Annem kardesim kucukken veriyormus gaz sancisi cok oluyo diye. Bi dene belki ise yarar .
Bizde anason hic bi ise yaramadi fon makinasi kolikte cok. Biz oyle. Yapmistik.cok.zor ya

Kızlar bugünkü menü 20/4

13.20: 50 gr beyaz, 30 gr kasar peynir ,10 siyah zeytin, 30 gr pastırma, yeşillik domates salatalık yeşil çay
16.40: lor peynirli yeşil salata, 4 kaşık zeytinyağlı barbunya,1 bardak kefir

8 km yürüdüm
Yeşil çay, form çay, maden suyu, bol su, Türk kahvesi içtim
Yarına sabah ola hayrola tartıda 🙏

simdi gaz sancisi yok.versem icer mi ki.herseyin once bi tadina bakiyor.icmiyor yemiyor.kolay kolay.
Peki kendinizi nasil hazirladiniz bu kadar acliga. Ilk ne kadar sure if yapipta 43 saate gectiniz?

Bizde anason hic bi ise yaramadi fon makinasi kolikte cok. Biz oyle. Yapmistik.cok.zor ya
canim.ben uzun zamandri if yapiyordum.
gece yemesi olan insanlar buna alismakta zorlanir basta.
benim sorunum da buydu.geceleri abur cubur yemek herseyi yerdim.if tam da bana göre.
baslarda 18/6 yapmak daha dogru olacaktir.zamanla 20/4 gecebilirsiniz.ki bu biraz zor.
uzun zaman da 20/4 yaptim.
bikac kere 24 saat yaptim.ama aralari var.
ilk defa da 43,5 saat yaptim.ilk olduğu icin zor oldu.
uzun oruç oncesi sabah ve aksam kesinlikle atlanmamali.mutlaka doyurucu seylerle desteklenmeli yoksa cok zor oluyor.
hersey aşama aşama.
kendinizi zorlamayin.
once aralikli orucun mantiğini özumseyin.uygulayin.uzun oruclar sonra gelsin.başarılar.

fantastikaaa fantastikaaa Eddaak Eddaak

Kızlar uzun oruç İçin sorularınız olmuş
Bir kere bu bir şart değil. Ama genelde uzun süre aralıklı oruç yaptıktan sonra denemek istiyorsun 🥰
Uzun oruçlar genelde şifa İçin, yağ yakma İçin ve en önemlisi otofaji denilen hücrelerin kendini yiyerek temizlik yapması İçin, insulinr karşı duyarlılığı arttırmak İçin yapılır.
Uzun orucu belli bir süre denemek isterseniz aşama aşama gitmek işi kolaylaştırır bir süre 18/6 yapmak sonra 20/4 yada omad denilen günde tek öğün (23/1) sonrası denemek işi kolaylaştırır 🥰

Bu arada kızlar 3 gündür lavaboya çıkamıyorum
Bende sizden özendim bugün ne aldım 😁
Hadi işe yarasın inşallah 🙏🙈
Kizlar bugun 25 26 saatlik aclik yaptim boyle gitmek istiyorum..
Şifa olsun canım dikkatli ol 🥰

Selam kizlar bugünki menüm
Tek öğün yaptim bugün.
24. Saatten selam olsun

Pazi yemeği, şehriye çorbası,az kavun, yoğurt icine incir ceviz (sabaha calisma olur bağırsaklarda inş.:) )

Gecmiste eliptik bisikletim vardi o eskidi simdi yenisini alacagim ins... Saolasin cnm...
Benim de her sorunu var şimdilik beklemedeyim...belki kışa yürüyüşe gidemeyeceğim zaman düşünebilirim.
Yarin tartilip hazirlayacagim cnm insallah
inşAllah
Ben 5 haftada 8.2 Kilo verdim . Basladigimda 87.7 kiloydum . Ama sporla beraber yaptim . Ve sadece belimden 10 cm inceldi gobegim de 12.5 cm inceldi . Sporla beraber yaptiginda tartida eksi gormesen bile vucudunun incelmesini fark ediyorsun . Benim sana tavsiyem her hafta vucut olculerini de yaz . O daha cok Motive ediyo insani .
incelme süper
Selam kızlar ben dünden beri if yapmıyorum bir kabızlık durumu var cumadan beri keten tohumu, activa yoğurt, actimel, şeftalili çay içiyorum şimdilik tık yok zaten tartıda da artı çıkmıştım moralim de yerlerde 😔
Sabah yarım saat eliptik yaptım kahvaltım da ise acılı menemen 1,5 dilim çavdar ekmeği yedim bugün ki sporum sanırım bu olacak akşama misafirim var ev işi ve hazırlık yapacağım yarına görüşürüz hepimize bol eksili hafta olur inşallah 😍
kahvaltıya erik ve erik suyuyla başla
Aksam da mutlaka erik tuket yemek bitiminde son yediğin erik olsun.
Öğün için de kefir tuket
Canim benim bazi kotu aliskanlikalarim vardi mesela gunde 1 bardak su icmek gibi. Su icmessem mesela bir kac gun aliyorum kilo. Ben bide insulun hastasiyim ilacimi duzenli iciyorum eskiden asla icmezdim.
Pandemide eve abur cubur alamadik. Sadece temel ihtiyaclarimizi aldik. Disardan yemek soylemedik virusten dolayi malum. Herseyimiz kısıtlaninca disarida cikmayinca zorladim bol suyumu ictim sabah kahvalti aksam bormal yemek yedim ole verdim. Bide ben pandemide ilaci ma basladim. 1 ay full mide bulantisi yapti. Vucut alisana kadar katlanmak zorundaydim. Oyuzden de hic bisi yiyemedim. Bu surecte zayiflama gruplarinda devam ettim. 75 e geldim. Gecen ara verdim. Hemen 76.8 oldum 77 de sen ona. Sonra if gordum bauagi arastirdim. Basari motivasyonlari izledim. 4 gundur yapiyorum. Soktayim. Dun boyozumu dondurmami yedim. Onceki gun gevrek yedim. 2 kilo eksideyim.
Ben bide sabah kahvaltiyi asla sevmem oylesine yiyordum. Evdekileride alistirdim pandemide zaten 12 yedik hep simdi 12 12.30 de yiyiyoruz aksamida erken yiyiyoruz. 6 da kapanis. Bana uyan 18+6 canim rahat yapiyorum.
canim 10 kilo vermissin.azimli be kararlisin işte.
slm kızlar.ben bugün menü bildirmicek cünkü uzun oructayim.48 saat yapmayi düsünuyorum.
en son dün 16.20 de yemeyi birakmistim.
yarin akşam 16.30 gibi acarim.
dünku yediklerim bana 1100 gr olarak döndü çünkü.üstüne kabız olmam süs biber ekti.
ins geldigi gibi cabuk gider.

bide spor yapanlar nasil yapiyorsunuz.ben basladim mi evdeki minnoş bana engek oluyor.uyumuyor da gündüź.
bana aşırı düskün.babasina gitmiyor.
mekik cekmeye calisiyorum.gelip karnima.oturyor.gobegimi acip sariliyor.
twistere cikiyorum.ağlamaktan heal oluyor.bacagima yapisiyor.
video açsam da durmuyor.
bir şu bebeye 1 saat baksa guzel olacak.
cocugu küçuk olanlar siz nasil yapiyorsunuz spor isini?
canim bebek arabasına koy.kulagina da mis gibi hareketli müzik...yürüyüşe çık..

Geçen star TV de bir adam 290 kilodan 85 e düşmüş bol bol yürüdüm diyor

Bazen 15 kilometre yürümüş ve altı ayda 205 kilo vermiş

yaparken vucudum cok agir geliyor canim ya. Kilom fazla geliyor yani. . Az daha verim yaparim ben hatta sadece gobek yapicam etim sıkı benim. Dogumdan kalan gobek var bi tek. Sanada bravo vallahi. Aksamlari ilk defa tok hissediyorum ya. Ben bu if e bayildim 😍

Hayirlisi olsun canim 😊
yürüyüş bence ağrımaz bir yerin
12,4 kg ile 2.ayımı doldurmuş bulunmaktayım
83,5 dan 71,1 im şuan🙈
🤗 3.ay a bir 8 kilo daha versem ne isterim🙈

Başlangıç kilolarımızda neredeyse aynı, darısı size 🤗 bende tembellik yaptım son zamanlarda malesef 😂
vuuu super vermişsin...başlangıç kilomuz aynı ama ben if yapmadığım için daha az kilo verdim geçen 2 ayda
..darısı bu aya...
bende bekarken 68 kiloydum
Canım inşallah dediğin gibi biraz inat eder ama sonunda gider 🤲🏻

Bende seninle aynı durumdayım canım takıldı resmen
Ama bugün 100 gram eksik çıktım sevinmelimiyim bilmiyorum
Bence sevinmelisin

X