- Konu Sahibi antidepresif
-
- #31.721
günaydın ..............
diar canım bu kötü bişey değil benimkide bir hafta ilerden gidiyo ama doktor doğumu etkilemez dedi açıkçası telaşlanmadım demekki iyi besleniyo gelişti bebeğin ....
günaydın kızlar gelişin ilerde olması ne güzel maşallah iyi besleniyor bebeğin demekki geri kalmasa ona üzülsen anlarım ama ilerde olması ne sana ne bebeğine zarar verir
Günaydın kızlarrr nasılsınızz?
Bende aynur abla nerdeki acaba niye uğramadı diyordumm tam sen geldin abla nasılsın bulantıların iştahın ne alemde?
İyiyiz canım, sen nasılsın. Çantanı hazırladın mı, bak eylül topiğinde doğuran var :) Maşallah kız 34. haftasında 2500 gr doğurdu kızını. Beşiğimiz dün geldi. Ama buraya resim ekleyemiyorum ben nedense laptopla...Ailecek çok heyecanlandık.
Ablacım bulantılar iştahsızlık aynen devam. Ama zorluyorum kendimi işte. Dün tokluk şekerim ölçüldü 150 çıktıç 144 ten yukarısı yüksek biliyorsun :) O da neden yüksek çıktı söyleyeyim iki kaşık pekmez yedim sütün peşine. Deneyeyim dedim pekmez bana zararlı hakkaten diye :) Bu arada benim kızım sürekli hıçkırıyor, sende de var mı bu? Dün netten çok hıçkıran bebeklerde kordon dolanması olabilir diye okudum çok korktum yaa...Kıpırdamadığı zamanlarda sürekli hıçkırıyor.
Çantamı hazırladım bir kaç eksik kaldı konulacak eşime de tembihledim bak dedim çanta burda şunlar şunlar eksik bir şey olursa aklında olsun :)
Beşiğinizi güle güle kullanın az kaldı o beşiğin içinin dolmasına o zaman daha bir heyecanlı olacaksınız :)
PEkmez şekerini baya yükseltiyor demek ki yememen lazım.
Hıçkırık yok bizde ya kıpırdıyo ya uyuyo bizimki başka bir şey yaptığı yok :)) İnternette yazan doğrumudur bilmiyorum ama kordonla hıçkırmanın nasıl bir bağlantısı var kuramadım ben:44::44::44:
Eksik benim de var canım. Mesela daha pijamam ve sabahlığım yok. Gecelik aldım sadece. Terlik almadım daha. Biberon, emzik ve göğüs pompasını çantaya koydum ama daha kaynatılacaklar...Nevresim takımımı da dün ekledim. Senin de aklında bulunsun, tek kişilik nev.takımının yanına bir tane de çarşaf koy. Bebeği yatağın üzerine falan koyacaksın değişirken, koymadan onu serersin. Aaa bak unuttum havlu koymamışım :)))
Benimde senin gibi emzik ve biberonu koydum ama kaynatmadım henüz. nevresim takımı kendin için mi koydun? (benim aklıma gelmemişti koymak) evet bir de havlu koymak lazım.. Yalnız hastanede anneyi yıkamıyorlarmış ben yıkıyorlar sanıyordum
Canım bazı hastanelerde yıkıyorlar. Duş yeri oluyor odalarda. Banyo yapsan da yapmasan da el havlusu şart. Yüzünü yıkayacaksın hiç değilse. Nevresimi mutlaka al. Hastanenin nevresiminde yatmazsın. Hastaneye gidince yatağına sersin yanındaki. Ay kıyamam ya, ilk doğumunuz olacak, canlarım benim...Bak ağlayasım geldi yine
Doğru söylüyosun abla ben daha hangi hastanede doğum yapacağıma karar vermediğim için imkanları nasıl onu da bilmiyorum ama devlet hastanesinde yıkamazlar diye düşünüyorum bi el havlusu koyarım. NEvresimi de biraz kötü bir şey koymak lazım hep kan olacak :18::18::18: İlk doğum çok heyecanlı olacak yaa inşallah güzel rahat olur da ikinciyi doğururken korkmayız
Kızlar günaydınlarrr herkeseee nasılsınızz bebişler ne yapıyor?
evlilik yıldönümümü kutlayanlara teşekkür ederim :)
Fulii çabuk bitsin senin şu işler yaa topik canlansınn artık ..
armenaa senin 10 günün kalmış takvime göre doğumun ne zaman belli mi??
Günaydın karadenizin efsane annesii
Canım öyle yapma. O senin en özel anın, en güzelini ser yatağına. Hem kan olmaz, doğumhanede doğum yapacaksın hasta bezi vuracaklar merak etme. Devlette de yapsan özelde de yapsan her anın tadını çıkarmaya bak. Ebelere uyduktan sonra herşey çok kolay olur. Hem kadınlar yaşadıklarını unutmazsa ikinciyi doğururlar mı? Ne korkunç doğumlar gördük peşine bir tane daha yaptı kadın :) Ama dediğim gibi doğum doğal bir süreç, zorlaştıran bizim paniklememiz. Ben ikinci de doğum sancısı çektim ve 7 cm açılmayla sezeryana alındım. Nedeni ilkinin sezeryan olması. Oysa biraz cesaretim olsaydı paniklemeseydim doktora direnir normal doğururdum. Ne diyorlar duymuşsundur "GÜL KOKLAR GİBİ NEFES AL, SÜTE ÜFLER GİBİ NEFES VER SANCI ANINDA" Gerisi Allahın takdiri.
Ben de kesin karar vermiş değilimhangi hastanede doğum yapacağıma. Doktorum bendeki kredisini tüketmeye başladı doğrusu. Çok canımı sıkarsa kadın doğum hastanesinde yani devlette doğururum. Gittim inceledim odalar iki kişilik tv var, refekatçi yatağı ya da koltuğu var. Yoğun bakım ünitesi var. Daha ne olsun.Sırf doktoru sevdim diye körü körüne bir hastaneye bağlanmak istemiyorum. Bir dahaki kontroldeki tavırlarına göre karar vereceğim. Paramı çöpte bulmadım.
evet cnm 9 gün kaldı bugün itibariylebakalım normal doğum istiyorum onun için kesin bişi yok bugün kontrolümüz var belki bişiler söyler dr cum
bu arada hastane çantası için hasta bezi ve hasta yatak örtüsü aldım ben mesane pedi diye geçen bişi var kanama fazla olurmuş ilk bi kaç gün onun içinyatak örtüsü de hem hastane yatağında hem de evde kullanmak için rahat bişi. kanama falan için yani. Aklınızda bulunsun
İlk tecrübe olacak yaa bilmiyorum ki nasıl olacak ortam nasıl olacak doktor nasıl olacak hiçbir fikrim yok açıkçası bir de ben yalnız kalmaktan korkuyorum annem diyor baban beni hastaneye bırakmıştı ertesi gün gelip almıştı :18::18::18: Ben öyle oolmasını istemem şahsen en azından bir kişi yanımda kalsın isterim.
Senin doktor bakalım bu gidişinde nasıl davranacak. benim doktor da en son gittiğimde biraz baştan savmış gibi bakmıştı. KAdın doğum hastanesinde her imkan vardır .
İnşallah normal doğum olur seninki bakalım doktorun ne diyecek bir de çatı muayenesi vs yaptı mı doktorun?
Hasta yatak örtüsü de iyi fikirmiş bir bakmak lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?