Öncesi değil ama sonrası tourch testinde vardı , ıgg pozitif çıktım yani daha önceden geçirmiş bağışıklık kazanmışım .Arkadaşlar gebelik öncesi toxoplazma testi yaptirdinizmi? Sonucunuz nedir?
Hayır kimse bilmiyor , bir iki çok yakın arkadaşım biliyor . O süreçte zaten kendi stresimin içinde insanlara durumları açıklamak istemedim , sürekli arayıp soracaklardı , sorun kimde diye sorduklarındada eşimi rencide etmek istemedim . Normal bir gebelikte şu gün kocamla yatıp hamile kaldım demiyorsak bununda söylenmesinin gereksiz olduğunu düşünüyorum kendi adıma .Kızlar tüp bebek tedavisi gördüğünüzü ya da tedavi ile hamile kaldığınızı etrafınızdakilere söylediniz mi? Bu konuda çok uçta fikirlerle karşılaşıyorum. Kimisi çok rahat kimisi tam tersitedavinin içinde insanlar olarak sizlerin de fikirlerini merak ettim.
Ayyy maşallah rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah
Aygül atmış ama mantar kremi olareak bildiğim travazol ve zalain var diye biliyorum. Birde madecasol var ama mantar için değil ama herşeye iyi geliyorKızlar bir şey sorcam. Benim ellerimin üzerinde başlayıp tedavi edilmezse kollarıma kadar yayılan kronik mantar enfeksiyonu var. Geceleri ellerimin kaşıntısına uyanıyorum artık pandemide sürekli dezenfektan kolonya kullanınca geçmiyor da. Bildiğiniz en etkili mantar kremi hangisi?
Doktorum kullanabilirsin dedi bu arada
Ne güzel yazmışsın aynen öyle valla ama bizim aileler biliyor. Sadece denedik olmadı beklememek için yaptırdık dedim gerek yok rencide olabilirler çünkü çok hassas konuHayır kimse bilmiyor , bir iki çok yakın arkadaşım biliyor . O süreçte zaten kendi stresimin içinde insanlara durumları açıklamak istemedim , sürekli arayıp soracaklardı , sorun kimde diye sorduklarındada eşimi rencide etmek istemedim . Normal bir gebelikte şu gün kocamla yatıp hamile kaldım demiyorsak bununda söylenmesinin gereksiz olduğunu düşünüyorum kendi adıma .
Ama çok güzel bu maşallah tek kesede 2 görünce alışmamışız dseğişik geliyor sağlıcakla büyüsün ler
Bizde erkek tarafı sürekli bende bir sorun olduğunu ima ediyordu,doktora gidelim bile dediler salağız çünkü biz kendimiz bilemeyiz . Kendimi nasıl savunacağımı şaşırmıştım . Bundan dolayı hiç söylemedim .Ne güzel yazmışsın aynen öyle valla ama bizim aileler biliyor. Sadece denedik olmadı beklememek için yaptırdık dedim gerek yok rencide olabilirler çünkü çok hassas konu
Ne hadlerineymiş acaba. Ama ben de benim kaynanamda falan öyle bişey sezmiştim ama o sorunu biliyordu eşim söyledi ona. Çünkü ben Bi kere bende çikolata kisti var demiştim halbuki yokmuş doktor kan pıhtısını öyle görmüş ama yakın bulup demiştim. Yaaaa diyip sanki rahmim yokmuş gibi şaşırdı kaldı hmm vücut üretiyor demekki falan demelere başladı. Ben sinir olmuştum. Yumurta toplama da da gittim dedim çok fazla yumurtam var transferi erteliyoruz o yüzden dedim sustu kaldıBizde erkek tarafı sürekli bende bir sorun olduğunu ima ediyordu,doktora gidelim bile dediler salağız çünkü biz kendimiz bilemeyiz . Kendimi nasıl savunacağımı şaşırmıştım . Bundan dolayı hiç söylemedim .
Tabiki kızım bizim kafa çalışmıyo sadece onlar biliyorBizde erkek tarafı sürekli bende bir sorun olduğunu ima ediyordu,doktora gidelim bile dediler salağız çünkü biz kendimiz bilemeyiz . Kendimi nasıl savunacağımı şaşırmıştım . Bundan dolayı hiç söylemedim .
Aslında ben de kimseye söylememe taraftarıyım. Sadece benim ailem biliyor şu süreçte. Ancak iki tane olunca ailede de olmayınca muhtemelen sorulacak. Yalan söylemekten de sıkıldım ama söylemekte içimden gelmiyor. Ne demeliyim bilemiyorum. Bir yanım söyle kurtul diyo bir yanım diyo ki bu zamana kadar söylemedin neden söyleyeceksin?Hayır kimse bilmiyor , bir iki çok yakın arkadaşım biliyor . O süreçte zaten kendi stresimin içinde insanlara durumları açıklamak istemedim , sürekli arayıp soracaklardı , sorun kimde diye sorduklarındada eşimi rencide etmek istemedim . Normal bir gebelikte şu gün kocamla yatıp hamile kaldım demiyorsak bununda söylenmesinin gereksiz olduğunu düşünüyorum kendi adıma .
bu kalp atışını gördük ya sonrası daha güzel hızlı geçer inşallah canımCanim amin, hep birlikte gorelim insallah o gunleri, benim yogun donemime denk geldi biraz ve kimse bilmedihi icin de destek alamiyorum cok ailemden, en kotu tarafi da cok strese giriyorum is ile alakali bu aralar bitmiyor, ondan korkuyorum biraz ama Rabbime sigindim, seytan da sagolsun surekli vesvese veriyor zaten aklima icime suphe dusurup, biran once 12.haftalar gelse diye bekliyorum
bütün doktorlar çok farklı uyguluyor bu ilaç işini ya transfer tuttuktan sonra allahın izniyle normal bir gebe sayılamıyor muyuz bizCanım bu arada sana faydasi olmayacak biliyorum ama yne de yzayim dedim yakin donemler oldugumuz icin, bana sadece transfer oncesinden transfer sonrasi 10.gune kdr kullandirdi coraspin sonra kesti, estrofemi hc kullandm, suan sadece prolutex igne kullaniyorum benim de kafam cok rht degil acikcasi
Soracaklari kesin ama Allah'ın takdiri ikiz mis demekki deyip gec boşver eğer ikiz olsaydı benim öyle yapacaktım zaten hep dua ediyodum 2 olsun diye rabbim kabul etti deyip geccektim kimseye bişey açıklamak zorunda değiliz ya zaten konuşacaklar arkandan ki konusuyolardir da 1 2 senelik ve daha fazla evli isen kaçış yok kulağım duya duya arkamdan konuşmuşlar di benim nasıl üzülmüştüm deliymisim üzülüp agladigima değmedi o insanlarAslında ben de kimseye söylememe taraftarıyım. Sadece benim ailem biliyor şu süreçte. Ancak iki tane olunca ailede de olmayınca muhtemelen sorulacak. Yalan söylemekten de sıkıldım ama söylemekte içimden gelmiyor. Ne demeliyim bilemiyorum. Bir yanım söyle kurtul diyo bir yanım diyo ki bu zamana kadar söylemedin neden söyleyeceksin?
Travazol alayım kullanayim delircem yoksa geçmiyor ne yaptiysamAygül atmış ama mantar kremi olareak bildiğim travazol ve zalain var diye biliyorum. Birde madecasol var ama mantar için değil ama herşeye iyi geliyor
Şu an farkettim evet çok uzun olmuş yaavB Beklenenmucizemgeldi Nasılda dökmüşsün içinimillet dedikodu yapacak malzeme arıyor. Canınızı sıkacak bu tür konulara girmeyin girdirtmeyin de. Yok ondaymış sorun yok bundaymış hiç kimseyi ilgilendirmez bu.
Soracaklari kesin ama Allah'ın takdiri ikiz mis demekki deyip gec boşver eğer ikiz olsaydı benim öyle yapacaktım zaten hep dua ediyodum 2 olsun diye rabbim kabul etti deyip geccektim kimseye bişey açıklamak zorunda değiliz ya zaten konuşacaklar arkandan ki konusuyolardir da 1 2 senelik ve daha fazla evli isen kaçış yok kulağım duya duya arkamdan konuşmuşlar di benim nasıl üzülmüştüm deliymisim üzülüp agladigima değmedi o insanlarizahat etme ne gerek var ben sinir oluyorum insanların hiç biseyini bilmem ben yada olay olduktan çok sonra duyarım ama maşallah ben yorganın altında fisirdasam hemen duyulur sinir oluyorum bu duruma kv yüzünden oda en son beni sıkı sıkı tembih etti söylemeyin daha kimseye çok yeni daha diye ertesi gün yengesi ariyo bizimkinin ee ben bisiler duydum kuşlar fısıldadı ne münasebet yenge çok yeni daha söylemek zorunda değilim kimseye ben kimsenin bilmem niye herkes benim bisilerimi hemen öğreniyor falan diye sert davrandım ki bu kadın beni asla aramaz sormaz normalde evime o kadar senede 1 kere geldi oda gün de yani lafa ariyo resmen sonra da bı grup var ordan onlara soylendim ben kendimden kıskanıyorum bundan sonra eşimin adını deyip ona bile söylerken 2 kere düşüncem artık bu ne böyle falan diye o kadar para döktük ne hemen herkes öğreniyor ben kimseyi bilmem etmem falan diye baya saydirdim sinirle hiç bişey demedi diyemedi yüz yüze geldiğimizde de hiç bişey diyemedi doktor a gidip geldiğimizi falan az çok tahmin edip msj atar naptınız diye iyi sıkıntı yok deyip gecistiriyorum şimdi devlete açın artık habire ücret veriyorsunuz dedi ben hala tüp doktoruma gidiyorum baştan beri bunla yola ilerliyoruz eşim bı karışma ya ne devleti kim ugrascak.oralarda burda devam edecek o kadar verdik de doğumu falan mı yaptirmiycaz adam iyice bize alıştı biz alıştık falan deyip susturdu hemen yoksa ona gelmişti sıra şimdi bekleme aşamasında cinsiyet zamanı alışveriş zamanı söylenir tabi ben kendi bildiğime giderim eşimi bile dinlemiyorum ki karismiyo sen çektin zorluğunu herşeyini ben maddi çektim çalışarak öderim ama canının yandığı sen iğneler ilaçlar herşey sana zarar verdi diyo Allah razı olsun ki
Aslında kesinlikle öyle, dedikodu malzemesi olacak benim onca yaşadığım şey. En çok bu yüzden söylemek istemiyorum. Bir de bu sorun kimde muhabbeti. Bana bu da çok saçma geliyor insanların merakını tatmin etmek sadece. Sonra arkandan sorun şundaymış demekki ondan olmamış diye konuşacaklarına eminim. Eşim kaynaklı başladık aslında, o benden daha ılımlı sorana söyleyelim diyor. Erkekler bu konuda erkekler arasındaki sorgusuz sualsiz yaşamdan dolayı daha mı rahat bilemedim. Ben söylesem bir sürü şey sorarlar diyorum. Muhattap olmak istemiyorum. O da diyo ki sormazlar bile. Ailede var mıydı derler yok derim biter diyo. Bu süreçte çok yıpranmıştım terapiye başlamıştım hatta. Orda da sürekli söylememin önünde bir engel olmadığı üstünde konuştu terapistim ama yaşayan benim. O kadar sıkıntıyı çekerken kimseye demedim. Şimdi oldu bitti diyeyim, diyemiyorum. Rahatlıkla bunu söyleyenlere de özeniyorum aslında. Sonra diyorum ki hadi karşısındaki bendim anlıyorum ama garip tepkiler verenleri nasıl sağduyulu karşılayabiliyor bilmiyorum. Özgüvenimi sorguluyorum bu seferB Beklenenmucizemgeldi Nasılda dökmüşsün içinimillet dedikodu yapacak malzeme arıyor. Canınızı sıkacak bu tür konulara girmeyin girdirtmeyin de. Yok ondaymış sorun yok bundaymış hiç kimseyi ilgilendirmez bu.
Tabi erkek tarafına göre kızda olursa ama aile de de var belki kıza da geçmiş bilmen ne bı sürü hikaye yazcaklar erkekte olsa bilseler onuda hiç bişey demezler kendi yavruları olduğundan benim laparoskopi olduğumu esimin maailesi öğrendi sağolsunlar benim tarafımdan kimse bilmiyo ne olup bittiğini söylemeyince bilinmez oldu bitti deyip geçircen normal yolla hamile kalanlara nasıl kaldın diye soruyolarmi sormuyolar bize de sormasinlar sorana herkes nasi kaldıysa bende öyle kaldım de geçAslında kesinlikle öyle, dedikodu malzemesi olacak benim onca yaşadığım şey. En çok bu yüzden söylemek istemiyorum. Bir de bu sorun kimde muhabbeti. Bana bu da çok saçma geliyor insanların merakını tatmin etmek sadece. Sonra arkandan sorun şundaymış demekki ondan olmamış diye konuşacaklarına eminim. Eşim kaynaklı başladık aslında, o benden daha ılımlı sorana söyleyelim diyor. Erkekler bu konuda erkekler arasındaki sorgusuz sualsiz yaşamdan dolayı daha mı rahat bilemedim. Ben söylesem bir sürü şey sorarlar diyorum. Muhattap olmak istemiyorum. O da diyo ki sormazlar bile. Ailede var mıydı derler yok derim biter diyo. Bu süreçte çok yıpranmıştım terapiye başlamıştım hatta. Orda da sürekli söylememin önünde bir engel olmadığı üstünde konuştu terapistim ama yaşayan benim. O kadar sıkıntıyı çekerken kimseye demedim. Şimdi oldu bitti diyeyim, diyemiyorum. Rahatlıkla bunu söyleyenlere de özeniyorum aslında. Sonra diyorum ki hadi karşısındaki bendim anlıyorum ama garip tepkiler verenleri nasıl sağduyulu karşılayabiliyor bilmiyorum. Özgüvenimi sorguluyorum bu sefer
Ben gebeliğimi 3 ay kimseye söylemiyeceğim. O 3 ay senin değil diyorlar ve görüyoruz ki öyle. Ondan sonrasını koy ver gitsin.Aslında kesinlikle öyle, dedikodu malzemesi olacak benim onca yaşadığım şey. En çok bu yüzden söylemek istemiyorum. Bir de bu sorun kimde muhabbeti. Bana bu da çok saçma geliyor insanların merakını tatmin etmek sadece. Sonra arkandan sorun şundaymış demekki ondan olmamış diye konuşacaklarına eminim. Eşim kaynaklı başladık aslında, o benden daha ılımlı sorana söyleyelim diyor. Erkekler bu konuda erkekler arasındaki sorgusuz sualsiz yaşamdan dolayı daha mı rahat bilemedim. Ben söylesem bir sürü şey sorarlar diyorum. Muhattap olmak istemiyorum. O da diyo ki sormazlar bile. Ailede var mıydı derler yok derim biter diyo. Bu süreçte çok yıpranmıştım terapiye başlamıştım hatta. Orda da sürekli söylememin önünde bir engel olmadığı üstünde konuştu terapistim ama yaşayan benim. O kadar sıkıntıyı çekerken kimseye demedim. Şimdi oldu bitti diyeyim, diyemiyorum. Rahatlıkla bunu söyleyenlere de özeniyorum aslında. Sonra diyorum ki hadi karşısındaki bendim anlıyorum ama garip tepkiler verenleri nasıl sağduyulu karşılayabiliyor bilmiyorum. Özgüvenimi sorguluyorum bu sefer