Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Aralık bebeklerinin boy ve kiloları

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
selam arkadaşlar iyisiniz umarım bugun kontrolüm vardı benim ecrin kuşum 2700gr olmuş normal dogum görünüyor dedi fakat epidural yapmıyorum ben dedi yaaa var mı böyle bişey meğersem benim doktor epidurale karşıymış yaa napacam bilmem kafam karıştı iyice..normal epiduralde ıkınmıyorlar devreye vakum giriyo dedi benim tez konum zaten ben yapmıyorum dedi kızlar..kestane kebap acele cevap..

şimdi dr geldım 214 gr almış bu hafta ve 2414 gr olmus dr bebek cok saglık dedı sadece bıraz mıyon bır bebek dedı haftayada serklajımı acıcak artık beklıyoruz prensesımızı

slm bende 35+2 deyim bende bugun kontrole gıttım benimde bebegim biraz mınyonmus. 2300 dedi boyu 45cm miş. ama bana dedi ki boyle zayıf olursa normal dogum zor. sana oole bısey dedıler mı merak ettım. ben sezeryan ıstmıyorum cunku acaba kolaya kacmak mı ıstedı acaba fisfisfis

Zayıf olursa normal doğum daha kolay olmaz mı? Ben kilolu bebekte ve daha başka durumlarda ( Kordon dolanması v.s.) sezeryan yapıyolar sanıyodum :uhm:

Zayıf olursa normal doğum daha kolay olmaz mı? Ben kilolu bebekte ve daha başka durumlarda ( Kordon dolanması v.s.) sezeryan yapıyolar sanıyodum :uhm:

aynen valla. ben de oyle sanıyorum ama bu doktorlara bısey oldu.hemen sezeryan dıolar. hıc bı problem yokken ne gerek var. kesıp bıcmeye anlamadım kı.

aynen valla. ben de oyle sanıyorum ama bu doktorlara bısey oldu.hemen sezeryan dıolar. hıc bı problem yokken ne gerek var. kesıp bıcmeye anlamadım kı.

Valla canım eğer sen istemiyosan kimse seni zorla kesip biçemez... Bence başka bi doktora daha görün.... Sana bir örnek vereyim ;
Burda bir arkadaşımız gayet normal hamileliğini geçiriyordu, özel hastaneye gidiyordu, Son bikaç hafta kala doktoru normal doğum yapamayacağını sölemiş, Bu arkadaşımızda sezeryan olmak istemiyordu, sonra birde doğumevine gittiler,,, ordaki doktor ' ne sezeryanı, sancıların başlayınca gel normal doğumunu yap git' demiş.... Kız sancısı gelince gitti doğumevine normal doğurdu ve doğumun çok rahat geçtiğini söledi....
Anlayacağın şimdi özeldeki bazı doktorlar ( Hepsini kasdetmiyorum, iyileri de var ) sadece para almak için hiç gereksiz kesiyolar insanı....

Bence epidural olmaması çok da kötü değil. Çünkü ben biraz geri kafalıyım galiba ama hala bana pek güvenilir gelmiyor. Yani allah korusun bel kemiğinden iğne olmak çok riskli. Evet normal doğum çok kolay değil ama sonunda geçip gidiyo. Hem yıllar geçtikçe o yaşadığın sancıları bile gülümseyerek hatırlıyorsun. Ben 2. doğumu da normal ve epiduralsiz yapacağım. Hem şöyle düşün annelerimiz bizleri doğururken hiçbiri yokmuş. Hatta biz sancılarımızı rahat rahat hastane odasında çekiyoruz. Annelerimiz bir sürü hamilenin bağırış çağırışları arasında sancı odalarında çekmişler. Çok kafana takma bence. Gözünde büyüttüğün kadar zor değil inan :1rolleyes:

36hafta 4 günlükken minik melegimin pek de minik olmadığını öğrendik:) boyu tam 49 cm olmuş.. yaa benim aldığım ilk bodylerinin üstünde 52 cm yazıyodu.. heralde onları giydiremiycez.. kilosu da 2900 olmuş. doktor 3500 ü gecer doğana kadar dedi.. ben kilosuna çok takılmıyorum.. önemli olan doğduktan sonraki artış bence.. ama uzun boylu oldugunu bilmek nedense hoşuma gidiyor.. maşallah maşallah bütün meleklere

36+2 2700 olmuş benim oğluşum 34 haftalıkken 2,050 gr diye çok üzülmüştüm ama baya toplamış kilosunu boyunu ölçmüyorlar sadece haftasını veriyormu diye baş ve bacak boyunu ölçüyorlar hep ama dikkatimi çeken bir durum oldu benim oğlum 2 hafta geriden geliyordu normalde bu haftada ultrasonda 36 hafta yazıcağına 34 hafta yazıyor doktora sordum neden böyle diye önemli değil dedi ama yinede kafam çok karıştı son haftalarda olurmuş böyle şeyler sizede oldumu hiç böyle birşey

evet canım ben de böyle düşünüyorum normal dogum yapmayı çok istiyorum ama az acı çekmek istiyorum işte belki de zaten az acı çekicem..korkunun ecele faydası yok girdik bu yola bir kere cesur olmalıyım..kuşum ecrin im için..:CüvCüv:

canım benim bebeğim 33. haftaya kadar dediğin gibi 1 hafta geriden geliyordu. doktorum tumurtanın döllenme süresi ile ilgili oldugunu ve bunu sorun yapmamamı söylemişti.. 33.haftadan sonra ise 1 hafta geride olan bebek kendi haftasını 1 hafta geçmişti.. yani canını sıkma sen de.. belki doğuma kadar seninki aynı durumda olabilir. geçmek zzorunda değil yani. önemli olan doğumdan sonraki beslenmesi..
boy meselesi hakkında da şunu söylemek isterim. o ölcülen bacak boyunu çarpı 7 yapıyorlar ve ortalama boyunu hesaplıyorlar diye biliyorum.. sen de böyle hesaplayabilirsin eger doktorun söylemiyorsa..

İlkim'cim maşallah kızına.Kağan Kocatepe'nin sitesinden baktım şimdi senin için.Kilosu normal görünüyor canım.Sen de hafta hafta gebelik'ten takip edebilirsin olması gereken kilo sınırlarını.Doktor da birşey dememiş herhalde bu konuda.Sağlıkla gelecek inşallah bebişlerimiz.

edoşcuğum dr.iyi dedi haftasına göre.kağan kocatepenin sitesini devamlı takipçisiyim canım.seninkide iyidir inş.dimi

her hafta kontrol olayını sevdim baya..hihoyyyt
36+6 dayım. 3100gr olmuş minik kelebeğim

bhk valla sen bu gidişle bu tosun kızı normal doğuramıcan herhalde valla bikere daha düşün normal doğum yapma konusunda :) azıcık bize gönder kiloları teyzesi bizimki normalin ne önunde ne gerisinde hayırlısı inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…