Aralık Ayına Kadar Fit!

Bu sabah tartıyla barışıktım...
69,0 kg çıktım. İyi bir gidişatım var ama hafta sonları su koyuveriyorum
10 günde 4,8 verdim...

Herkes farkediyor artık

Kahvaltı: 3 dilim ekmek, 2 çk fıstık ezmesi, 1 domates, 1 salatalık, 2 sivri biber, 6 zeytin
Öğlen: 1 sb tarçınlı süt, 1 elma, 1 şeftali
Ara: 2 çimdik pişmaniye
Akşam: Hamsi tava, salata, 3 dilim ekmek
Ara: 2 top dondurma

30 dk yürüyüş
2 lt su
Bugün fazlasıyla karbonhidrat aldım. Tatlı yedim...
Hiç iyi olmadı ama bazen kaçamak da yapmayınca insan diyete devam edemiyor...
Suyu artırdım ama o iyi oldu benim için 2 litre su çok iyi...
Eve almamak lazım bu tatlıları. Eşim gelirken pişmaniye getirmiş.
Diyette olduğumu bilmesine rağmen...e ben de oturdum yedim...1 gün bekledi ama aklımdan çıkmadı yaaa

Selam ben :)
Hafta sonu gidişat kötü.
Motivasyonum bozuluyor. Bugğn az toparladım düne göre ama.
Kahvaltı: 2 dilim ekmek, 2 dilim hindi fğme, 3 zeytin, domates, biber, salatalık, 1 kk isli peynir, 1 kk beyaz peynir
Öğlen: Kuzu güveç, yağsız salata, 2 kaşık yoğurt
Ara: 1 top dondurma
Akşam: Şekersiz çay

77 dakika yürüyüş
2.5 lt su

Merhaba.77 dk yürüyüş çok güzel.moralinizi bozmayın. Tatlı yeme isteğinizi dondurma yerine meyveyle gidermeye çalışın.Ben buzlukta 1 tane şeftali ya da herhangi bir meyveyi donduruyorum.sonra robotta püre haline getirip içine yoğurt ve bir miktar süt koyup karıştırıyorum.milkshake gibi oluyor.paylaşmak istedim bir parça yardımcı olabilmek için.

Evet çok güzel olur. Ben de çilek ve muz attım buzluğa. Onları rondodan geçirebilirm aynı şekilde.
Bu hafta sonu sıkıntılıyım. Diyeti bayağa bir deldim. Hedefe yakınlaştıkça diyeti daha çok deler oldum. İlk zamanlar hiç kaçamağım yoktu. Şimdi şimdi motivasyonum mu azalıyor bilemiyorum.
Teşekkür ederim öneri için.

Merhaba... şu hafta sonu problemi bende de var. Geç kalkıyorum öğlen 12'de ancak kahvaltı yapıyorum. Çoluk çocuk patates ister sucuk ister tost ister.... yapıp yememek çok zor... Diyeti sabote eden eş ayrı bir dert. Dün akşam eşim bakla alacaktım ama almadım dedi. Bende iyi yapmışsın alma diye cevap verdim. Nedense beyenirsiniz. "Ama yarın alacağım" O baklava gelirse evde kesin kavga çıkar

Motivasyonum yüksek olduğu zamanlarda dayanıyorum ama bazen insanı gıdıklıyor evde sevdiği şeyler varsa. Cumartesi günü pişmaniyeyle aynı şeyi yaşadım. Eşim önceki gğn getirmişti, yemedim ama çok severim. Aklımda kaldı sürekli. Sonunda da yanamadım, aklımda kalacağına midemde kalsın dedim yedim Evet pişman olmuştum o zaman ama şimdi gene canım istiyor mesela...yani nefsim körelmedi hala nasıl oluyorsa
Aslında hrmrn birine vereceksin veya çöpe atacaksın acımadan demek ki...
Hele erkekler ne diyetten anlıyorlar ne de bizim diyrt yapmamızı istiyorlar...
Senin de diyet günlüğün var galiba?

Diyet günlüğüm yok. Şimdilik hedefeksielli olmak üzere başka arkadaşların sayfalarında yazıyorum. Buaralar sık sık yazdığıma bakma önümüzdeki hafta yoğun bir iş temposu başlayacak. Günlüğe başlasaydım devam edemezdim. Bu nedenle etrafta takılıyorum

Arada burda konuşalım bana da size de motive olsun o zaman. Kolay gelsin işe başlangıcınız.
Yanınızda mı götüreceksiniz?

Kahvaltı: 1 ceviz, 1 elma

Öğlen: Kıymalı kabak yemeği, 1 kaşık semizotu, 1/2 kase yoğurt, 1 domates, 1 kuru domates (zeytinyağından çıkarttım)

Ara: 1 nektarin, 1 sb süt

Ara: 1 nektarin, 1 salatalık

Akşam: Hamsi tava, salata

30 dk yürüyüş
2 lt su

Bugün fazlasıyla acıktım. Hem hafta sonu biraz salmanın azizliği bence, hem de sabah kahvaltı yapamadığım için...
Yarın sabah da evde yokum kahvaltı yapamam

Arada burda konuşalım bana da size de motive olsun o zaman. Kolay gelsin işe başlangıcınız.
Yanınızda mı götüreceksiniz?
Normalde öğle yemeğimi yanımda götürüyorum. Ama mesela bugün yetişemedim. Bu nedenle yemekhanede yemek zorunda kaldım. yemekler çok yağlı... Ayrıca hangi yağ kullanıyorlarsa bana dokunuyor. Bu nedenle evden getirme işini rutin haline getirmem gerekiyor. Büyük şehirlerde evlere yada iş yerlerine diyet yemek servisleri varmış keşke burada da olsa...

Evet onları ben de duydum, biraz pahalı kaçmazsa onlardan da alabilirsin ama ben olsaydım evden getirirdim. Sefer tasına kpyup.

Kilo büyük problemimiz olduğu için diyet yapan insan çok fazla. Yapmaya çalışan da çok.
Bu yüzden çoğu insan diyet yapmayı ve sağlıklı oradan buradan duyduğu ve hiç araştırmadığı kulaktan dolma bilgilerle yapıyor.
Bir yerden duyduğunu başkalarına da empoze etmeye çalışıyor. Bir kere bilimsel bir şey okuyup da araştırmayan insanlar o kadar çok ki. Burada da da çok görüyorum böyle insanları. Bazılarına hiç mesaj yazmıyorum açıkçası.
Ama cehalet kötü. Birinin yaptığını hiç araştırmadan yapmak, uygulamak dahası başkasına önermek yanlış bir şey. Bunu anlayabilsek keşke...

Çok haklısınız.halbuki her insanın yapısı çok farklı.benim günlük almam kalori 1000 dir bir başkasının 800 dür.birçok kişi var çevremde diyet yaparken rahatsızlanan.hayatlarını zehir ediyorlar.

Evet. Birkaç gündür birkaç kişiye uymaya çalıştım ama yapamadım. Saçlarım bile şu an dökülüyor nedense...Dermatolojiye gitmem şart oldu.
Kalori miktarını çok düşürmek de yersiz çünkü vücutlarımız yüksek kaloriye alışkın ki kilo almışız değil mi...2500 kalori alırken bir anda 650 kalori alınca da afallıyor. Hızlı kilo vermek için bu şekilde hırslanmamak lazım.

Ortalama kiloda ve hareketsiz bir insanın günlük kalori ihtiyacı 2000'dir. hareketlendikce bu miktar artar. Zayıflama adına 1500'den daha az kalori almak sağlıklı değildir. Günlük 1500 kalori almak ve hareketi arttırmak en sağlıklı olanıdır.

Evet çok çok haklısın. 1000'in altı şok diyetler. Hele ki hareketli isen, spor da yapıyorsan...
Ben de çok hızlı kilo vermeyi istiyorum. Çok hızlı versem hiç de almasam...ama olmuyor işte. Hrmen alacağımı biliyorum. Bu aralar çok debelendim, tatil modundan tam çıkamadım, inşallah bundan sonra...

Merhaba kendim
Bu son 2 gündür menü yazmadım. Çünkü yeterli motivasyonu sağladığım oluyor artık. İnşallah bu şekilde devam ederim. Diyete başlamak zor, devam ettirmek de zor.
Benim için 1.günün akşamı diyet bozuluyor. En azından düşünce bazında. Çünkü aklıma yemekten sonra hemen tatlı yemek geliyor. Dün akşam da akşam yemeği sonrası çay demledim. Yanında canım tatlı istedi. Eşim yemekten sonra antep fıstığı, vişne suyu, şeftali suyu, muzlu süt yiyip içti. Daha da mutfakta arandı arandı ama bir şey bulamadı...Haliyle benim de canım çekiyor.
Aman boşver yarın başlarım demedim bu sefer. Çayın yanında bir şey yemedim. Zaten ishal oldum sonra da wc den çıkamadım...
Çok hızlı kilo alıp veriyorum bu sıralar.
Sabah 69.6 kiloydum.

Merhaba
Bir ileri iki geri gitmemin sebebini buldum. Yeterli motivasyon eksikliği olduğunu düşündüm. Buna göre kararlar alıp yoluma devam ediyorum.
Dün sabah 69.6 olmama rağmen ve 19.Eylül'den beri hiç diyeti bozmama rağmen bu sabah 69.9 geldim. 1 günde nasıl artı 300 olabildim bilmiyorum çünkü aldığım kaloriyi çok kıstım.
Ama dün akşam regli oldum, belki de bu yüzdendir çünkü daha önce tartılara pek dikkat etmediğim için regli zamanı kilo alıp almadığımı bilmiyorum.
Başka insanlar gibi tatlı krizim olmuyor regliyken. Ama migrenim var, baş ağrım çok oluyor
Olsun, gene de takıma girdiğim sabah 71 ken bu sabah bildirim sabahı 69.9 olmak gene de iyi oldu. Takımdakiler beni tanımıyor, kaynaşmaya çalışıyorum, ama çok konuşkan değilim onlar kadar. Olsun bana motivasyon sağladılar hatta dün 3 litreden çok su içtim en son.
Spor yapmıyorum, sadece yürüyüş yapıyorum, sporu düzene sokmam lazım.
Artık bu kilolarda debelenmekten yoruldum. Bir an önce 68.0 ı görmek istiyorum. Tatilden önce 68 lerdeydim zaten 68.5 gibi.

Bana günaydın
Nasıl bir diyet serüvem oldu, ben bile kendime şaşırıyorum. Bu işte en önemli olayın motive olabilmek olduğunu anladım ama her insanı motive edecek olaylar da farklı oluyor demek.
Bazısını yerle bir eden daha da yemesine sebep olan olaylar bazısında hırs olabiliyor.
Evlendikten sonra kayınvalidem, artık kilo vermezsin, demişti, çok üzülmüştüm mesela...Şimdi komiğime gidiyor onun dedikleri
Başkası için zor olan bir diğeri için kolay demek ki. Kimseye değil kendine inanacaksın...
C cangulkaya ne yaptın, işe başladın mı, diyet nasıl gidiyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…