Aralık Ayına Kadar Fit!

Diyette çok başarılı değilim. Bu hafta sonu daha iyiydim. En azından erken kalkıp daha düzenli bir hafta sonu geçirdim. Ama yüzde yüz diyete uydun denilemez. Ben zaten çalışıyorum. Ama bu hafta çok yoğun tempoda çalışmaya başlıyorum ve birkaç ay böyle gidecek. Bu esna da ne kadar zayıflayabileceğim bakalım...
Şu motivasyon işini bir de ben çözebilsem...

Motivasyon gerçekten de şans işi galiba. İnsanı motive eden şeyle insanın psikolojisi o an örtüşmezse olmuyor. Beni fotoğraflarda çirkin çıkmam motive ediyor mesela. Sonra da kilo vermezsin diyen insanlar...kayınvalidem mesela
Çalışırken motive olmak belki daha kolay olur. Etraftakiler kilo verdiğini anlayıp tebrik ederler biraz verirsen. Ama iş yerine yiyecek içecek götürmek lazım. Ocak, dolap filan var mı?

Merhaba ben :)
Bu aralar motivasyonum yerinde sayılır. Hatta dün yürüyüş yaptım, belediyenin kondisyon aletşerinde bile 10 dakika çalıştım. Bugün de gidecektim ama boğazım şişmiş. Dün rüzgarlıydı hava. Zaten bir anda 10 derece düştü, herkes hasta oldu.
Cumartesi biraz cozuttum ama sonradan iyi gittim. Kızarmış balık ve turp bana yaramıyor çok demek ki. Ama hamsi de kızarmadan olmuyor Buğlamasını sevmiyorum. Balık sezonunun açılması çok iyi okdu, sık sık balık yiyoruz...
Menülerimi yazmıyorum çok ama...

Malesef ocak yok. kışın olsa kalorifer peteğinin üzerinde bile ısınır yemek ama şimdi ısınmıyor. Bu nedenle akşamdan kalan yemeği getiremiyorum. Sabah ya salata yapmam gerekiyor yada zeytinyağlı yemek olması lazım. Her sabah vaktim olmuyor. Hergün de zeytinyağlı yemek olmuyor. Bazı günler fire versem de genel olarak evden getirmeye çalışıyorum. Odama bir mirkodalga fırın mı alsam acaba
Malesef zayıflayamazsın, şişkosun gibi sözler bana motivasyon olmuyor. Aksine daha kötü etki ediyor. Moralim bozuluyor ve daha çok yiyorum. Şu aralar annem bu konuda oldukça başarılı sağolsun sürekli kilolarım hakkında konuşuyor. İyi niyetli olduğunu biliyorum ama yine de bazen sabır taşını çatlatıyor...

Benim annem de fazla mükemmelliyetçi, eleştirici bir insandır ne yazık ki. Bana iyi etki ettiğini sanıyor yada düşünmüyor bile. Kışın kilolarıma çok laf ederdi, beni her gördüğünde. Bazen başka konuşacak konumuz mu yok derdim. Artık laf edemiyor o kadar çok çünkü kendi benden kilolu. Ama şimdi düşününce iyi ki de söylenip duruyormuş diyorum. İnsan sinir olsa da farkına varıyor en azından. Çünkü başkası kilolusun demiyor anne gibi.

İnsanın her yediğini kısması da hayat enerjisini düşürüyor. Hiç kilo vericem diye düşünüp durmasak belki daha kolay veririz diye düşünüyorum. Kafamda sürekli kilo vermem lazım kilo vermem lazım diyorum ama ters tepiyor. Bu işten biraz sıkıldım açıkçası...
Daha aa düşünsek, hayatımızı ve mutluluğumuzu bunun üzerine kurmasak vereceğiz aslında. 2 dilim fazla ekmek yedim diye 3 gün üzülüp kendimi yıpratmayacağım belki de hemen önlemini alacağım...
Tğm düşünce ve mutluluk anlayışımızı imajımız üzerine kuruyoruz artık. Şişmansak dışarı çıkmıyoruz, zayıf insanlardan nefret ediyoruz biz kadınlar. Niçin böyle olduk bilemiyorum.
Kasmak istemiyorum artık, kastıkça daha zorlaşıyor.

Ciddi ciddi düşünüyorum aslında ama burada koyacak bir yer ayarlamam lazım.
Zor geliyorsa evde 2 dilim ekmek arasına oeynirli tost, yanında domates, salatalık da koyp getirebilirsin bence hatta buzdolabın varsa haftada bir domates, peynir koysan işteyken seni idare eder. Ama başka ekmek yemezsin sonra akşam filan?

Bugün dünden kalan yemek getirdim. Soğuk yenilebilen... yanına da salatalık domates. Gayet iyiydi. Yarına da allah kerim diyelim...

Akşama kadar iyi gidiyorum ama akşam biraz sıkıntım oluyor. Eskiden beri çayın yanında tatlı, çerez yemeye alışmışım. Eşim de boğazlı olunca maşallah...
Neyse bu huyumu bitirdim artık. Geçen gece kötü geçmeseydi bu hafta iyi kilo verecektim...

Diyetisyen bana akşam atıştırma isteğinin gündüz yeterince gıda almamakla alakalı olduğunu söylemişti. Gündüz yeterince yemezsen vücut gece ister demişti.

Diyetisyen bana akşam atıştırma isteğinin gündüz yeterince gıda almamakla alakalı olduğunu söylemişti. Gündüz yeterince yemezsen vücut gece ister demişti.
Evet haklısın ya belki de ondan böyle oluyor...ama motal bozukluğundan da oluyor benim ne yazık ki...

Günaydın kendime :)
Geçen cuma 69.9 dum, ertesi gün bir anda 69.0 oldum. Ama tabi hemen şımardım...Sonra beklenmeyen olaylar gerçekleşti. Ben de bu hafta içi saçmalayarak bir ileri bir geri gittim durdum. Bu 69 lu kilodan kurtulamadım bir türlü. Cumarteside beri saçmalamasaydım kurtulacaktım aslında.
Bu sabah 69.5 kg yum.

Kısaca bir sonuç verelim en iyisi kendimize:
05. Eylül de 73.8 kilo ile başladım.
29. Eylül de 69.5 kiloyum.
24 günde 4.3 kilo vermişim.

İyi mi, bence eğer geri almazsam iyi, alırsam kötü...

Bence gayet başarılısın. 4,3 kiloyu küçümseme... Alacağını zannetmiyorum. Benden çok çok iyi gidiyorsun. Ben bu hafta tartılmadım. Malum zamanlar olduğu için...

Merhaba dandini2017 .
Ilk önce sana bu diyet yolunda başarilar diliyorum biran evvel istedifin kiloya inmeni dilerim.
Konuya bir goz atayim derken farkinda olmadan okudum hepsin ve bana cok maraxli geldi .
Insallah kendine guven ve başarirsin .

Canim her ögunlerden önce 15 dakka once 2 bardak su mutlaka ic faydasini gorursun .
Hun icinde icdiyin suyun iqdarin cohaltmanada sevindim cunki saha salikli kimo verirsin .
Benimde burda konum var su icerek zayifliyorum yazdim.
Kiz sen kendine guven zayiflamak irade işi okudugum kadariyla o da sende var .
Zaman zaman sana eşlik edcem konunu takibe aldim zaten bir birimize motive oluruz inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…