Gebeliğe Hazırlık Aralık ayı test yapacaklar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ağrılar kötü yaa ani hareket yapamıyorum normal mi belirti mi hiç bilmiyorum gece baya taktım korktum sağa sola dönemedim hiç

Benim de o şekilde özellikle sağ tarafıma yattığım zaman sanki bi şişlik var ve üzerine yatarak eziyormuşum gibi hissediyorum garip bi his. Tabi bunlar ne demektir bilemiyorum keşke doğal yolla gebelik deniyor olsaydık çoğu birer belirti ama kullanmak zorunda kaldığımız ilaç ve iğneler o kadar yanıltıyor ki Allahtan hayırlısını dileyip beklemekten başka bir şey gelmiyor elden :/

Merhabalar, ben bu ay ovulasyon testiyle yumurtlama günümü tespit etmiştim ondan iki gün sonra da adet ağrısı gibi ağrılar başladı hafif hafif kasik ağrısı olarak devam ediyor daha Bata 10 gun var acaba bu belirti olabilir mi

hoşgeldin aramıza
bizim ilk sorularımıza çok benziyor
olabilir şekerim
bizde bekliyoruz aradan kasık ağrısı aradan göğüs sızlaması bazen baş ağrısı bazı arkadaşlarda daha sıradışı belirtiler de var
herkes için hayırlısı olsun. elinden geleni yaptın şimdi ferah tut gönlünü güzel beslen stres yapma...

Canım kasık ağrısı yumurtlamadan itibaren hiç geçmiyor neredeyse. Oyüzden senin için daha çok erken 5 gün kala falan belirtilerini dinlemeye başla bence

Hosgeldin canım burada evlat hasretiyle yanan tüm anne adaylarının Allah c.c yüzünü güldürsün.Kim adet oldu yada hamile kalan varmı varsa nasıl kaldı ne yaptı? Merak ediyor insan
Merhabalar , ilk yorumumuz size yapayım :) hikayemi bir sonraki yazımda yazacağım herkese umut olsun diye.. benim her ay yumurtam vardı, ilk bebeği istiyoruz 8 aylık evliyim ve 37 yaşındayım. yumurtalama günüm hafta sonuna denk geldi gün aşırı değil sabah akşam birlikte oldum hsg filmindeki sıkı dolumundaki kasık agrısı oldu artık :)) sperm dolusundan ve T uterus ve ters rahim retro uterus ile sanırım hamile kaldım. bu rada kocamın morfolojisi %2 idi.. umut olsun. hep inandım çok ağladım her ay hamilelik belirtisi sandım ve her olmadığında bunları bilmeme ragmen hastanelerde ağladım. ama hepp inandım. Tüp bebek tek çözüm dediler, hiteroskopi dediler,çikolata kisti almalıyız,minyonlar var dediler ama bugün 2 oldu hala regli olmadım ilk defa gecikti,hoş test negatif ama hissediyorum. test pozitif olsun size anlatacaklarımla çok büyük sorununuz yoksa kesin nasıl hamile kalırsınızı anlatacağım Allah'ın izniyle umut olacağım.

Canım kasık ağrısı yumurtlamadan itibaren hiç geçmiyor neredeyse. Oyüzden senin için daha çok erken 5 gün kala falan belirtilerini dinlemeye başla bence
Ama benim normalde olmuyor ve 1.5 yıldır deniyoruz belirtilerimi dinlerdim yumurtlamadan itibaren ve hiç bir belirti olmazdı ve adet yaklaşınca klasik adet belirtileri olurdu. İlk defa bu ay böyle oldu aslında 1.5 yıldır deniyoruz. Bu ay Hsg cektirmistim belki ondandir.

Yok ben bayağı tecrubeliyim zaten :) 1.5 yıl oldu ve yumurtlama ağrısı dışında başka bir şey olmazdi adet gününe kadar. O yüzden ilk defa bu ay sasirdim. Hiç stres yapmıyorum aksine bu ay en iyisi biraz geç olması tezimi yazıyorum zor olur diye karar vermiştim tam o ay olmuşsa çok sasiracagim

Burada hamile olan arkadaşlar bana bi fikir lütfen..adet gecikmesinin 3 cü gün sabahı yaptırdığım kan sonucu 443 iki gün sonrası 1163 çıktı..bu kan sonucunun üzerinden 4 gün geçti..Bugün der gittim hem göbekten hem vajinal muayene oldum ancak bana kesin bişey söylemedi..burda bişey var ama emin olamıyorum diyor..moralim bozuldu..kan testi istedi benden bende o hastanede vermedim yarın sağlıkocağında vericem çünkü daha öncekileri de orda yaptırmıştım yanılma olmasın diye aynı yerde vereyim dedim..sizce kesenin tam net görülmemesi normal mi sizler ne zaman gördünüz..bu arada benim bat 15 aralıktı

Canim doktrlr keseyi bebegi grmeden vr demio hic canini sıkma sıkıntı olmucaktir insallah hayirli olsun bebisin saglickla al kucagina

Merhabalar;

Öncelikle azmime " 41 kere Maşallah " alırım.

8 aylık evliyim ancak 37 yaşında olunca hiç beklemeden tüm testlerimi yaptırmak istedim,servüvenimi anlatayım dedim şöyle bir düşündüm ve nasıl bir savaşçı ruhum varmış dedim bir daha..

Yaşımdan dolayı ilk etapta testlerimi yaptırdım hormonlar vs. normal ama D vitamini düşük,Prolaktin 29,5 -40 arası amh 0.23.. ilk gittiğim dr. tüp bebek dedi.. hemen yan kapısındaki dr a 2 hafta sonra gittim. 0.1 ile bile hamile kalanı oldu sorun yok dedi ama yaşın itibariyle HSG ve eşinin spermiogram ölçümü yaptırın dedi. eşim benden 5-6 yaş küçük,ben gerek duymadım. HGS filmimi tek başına gittim çektirdim,,yorumları gördüm ama gittiğim merkeze çok güvendiğim için korkmadım. gittiğimde herkes eşiyle gitmiş diye görünce "galibaa zor birşey" dedim,neden eşimin gelmemesini istedim diye ağlamaya başladımm neyse çektirdim.. sonuç aldım ama tıbbi terim Retro uterus,T uterus ne bileyim nedir ama tuhaf bir görünüm var sola yatık bir rahim neyse eve geldim googleda resimlerden bir rahime çok benzettim T rahim ne çok benziyor dedim bir baktım raporda da var araştırdım,kısırlık vs. diyor.. ben panikle dr ilettim bunları sakin ol dedi hamile kalabilirsin. Klomen verdi..hormonlarımı alt üst etti ama çok fazla yumurtam oldu " bol şans dedi" ama bebek olmadı.. bu arada ben hemen omega-3 folik asit başladım bir eczeneden 450 TL ye macun aldım-sabah akşam yedim-sigarayı bırkamadım ama günde 2-3 taneyi de geçmedim.. bir sonraki ay yine klomen ve bı defa çatlatma iğnesi dedi istemedim.
bir dr. eskinden amerikan da çalışmış,şimdi dibince bir muayenehanesi vardı aklımda ama pahalı geliyordu işe girdim ve ona gittim 450 TL olan muayeneden 1450 TL ile çıktım çünkü bana fark alacağız bile denmeden alttan kameralı ultrason yapmış ve bu çekimi bana vermedi bile bence çok kullanamıyordu bile (HSG 480 TL ama canavar gibi rapor var!)..yani o kadar fırsatçılar var hakkımı asla helal etmiyorum. bana eşimin yanında ameliyat dedi aynı anda 2 operasyon çikolata kisti minyonlar ve hiteroskopi ( fiyatı sorumdum,kardeşimsin artık dedi,,çıkışta bu parayı aldı) yani tam bir soygundu.. bana alttan fitil ve kan ilacı yazdı,kullandım.. Bu arada dr beni tebrik etti,bir çok kadın doğumcu bile senin kadar bilgi sahibi değil dedi.günlerce ağladım....
o dr un Adını yazmaya ben utanıyorum..illa birilerine umut olmuştur diye.zaten asla sosyal medyada yok çünkü bundan!

Ben başka ülkedeki yabancılarında hikayelerini okudum ,herşeyin mümkün olduğuna tamamen hep inandım.

diğer testten 4 ay ve yeninden test yaptırdım Amh 0.38 olmuştu . fsh 4 lh 3 ama prolaktinim 30 larda..

3. defa yine "senin çocugun olur, bol şans" diyen kadın dr a gittim.. gebelik hala yok değerler bu dedim.. tüp bebek o zmn dedi,1 adet çikolata kistin engelliyor olabilir dedi. ben ağla ağlaa yine,,çünkü regliyken alltan muayene fikri beni bunalıma itiyordu.

4. dr. ise bir profosördü (mükemmel insan) Acıbadem Maslak deriz ,,pahalı deriz ama dr nasıl bir mütevazi,ilaçları bile..bana 3-4 test yazdı,istediğin yerde yaptır dedi bana sonucu at (altını çiziyorum yani illa burada yap demedi) bu ara tüm bu tedavilerde sistit olarak geziyorum ilişki benim için azap oluyordu,yapamıyordum bile. ayda 3-4 bazen 2-3 ile nasıl hamile kalabilirdim bu halde.. bana idrar kültürüme göre antibiotik verdi 5 TL 'lik sistit kalmadı..prolaktini yine ölçelim dedi dotinex veririm belki dedi ve ben bu dr a gitmeden önce 28 kasım da regli oldum ve 1. gün itibariyle agnucaston diye bir ilaç vardı içiyordum ama dr a söylemedim (bu ilacı bana bekarken gögüslerimdeki fibrokistiklerim için ağrı azalsın diye yazmıştı dr ama kullanmamıştım). prolaktin 9 çıktı! 10 aralık yumutlama günüm,dr zaten gördü yumurtayı ve evet çatlar bir kaç güne diye onayladı. HSG göstermemiştim rahim anarmolini fark etti çünkü kendisi hacettepe'yi 1. likle bitirmiş bir profosördü Sn. Hocam İbrahim BİLDİRİCİ .. Bu defa amh ve hsg göstermeden muayene olma kararı almıştım çünkü ister istemez yönlendirdiğimi düşündüm. Çıkarken Amh gösterdim ,dediki : ultrasonda daha iyi gözüküyordu yeniden test istiyorum dedi,her an daha da düşmesin diye tüp bebek düşün ve yumurta dondur bence dedi.. Eşim testi yaptı herşey harika ama morfoloji %2 ertesi günü işe gitmedi resmen yıkılmıştı. üzülme dedim zaten Tüp bebek şart oldu dedim ama içimden bir ses gerek yok diyordu.
23 Aralıkta regli olmam lazımdı ama olmadım,dün test yaptım akşam tek çizgi ama ilkkk defa gecikti. hep leke geliyor kasıklarımda gerilme hissediyorum,gözüm seğiriyor,midem ekşiyor sürekli wc gidiyorum. yani imkansız yok. Evet düşük riskim daha fazla ama bana tutunacak bebeğim lütfen dua edin lütfen DAHA EŞİM BİLE BİLMİYOR siz biliyorsunuz. Çünkü umutlansın istemiyorum ,28 Aralığa kadar bekleyeceğimm . DUA edin Allah yeterki "ol"desin Oluyor. bunlar yaşadıklarımın sadece özeti.. daha ne detaylar var!

Bu ay neler yapmıştım,sistit için kültür testini beklerken acılarımı azaltmak için sabah 4:00 de bir bardak suya 2 yemek kaşığı elma sirkesi limon sıkıp içtim ve yatmadan önce.. her gün duş aldım veya belden aşağı yıkadım. termosla dolaştım (belime,ayak altıma havluyla bacak arama,kasıklarıma sürekli koydum ) ilaçları-macunu her gün kullanadım. ilişki yaşarken morfolojiden bi haberdik. 10 yattın sonra idrarımı yaptım sadece hızlıca orayı yıkadım yine uzandım. sabah uyandım yine birlikte oldum ama eşime tatlı vs. bol yediriyordum. testi size mutlaka yazacağım.

Merhaba, ben aranızda yeniyim, aslında sürekli takip ediyordum ama artik uye oldum. 7 aylık evliyim 4. Aydan sonra bebek istedik ancak 3 aydır malesef, bu sırada eşim ve ben doktora gittik eşim sperm testi verdi sonuçlar için doktor çok iyi dedi ilaç vs birşey önermedi. Ben de kadın doğum da bakindim ancak sadece alttan muayene oldum doktor bir sorun yok enfeksiyon akinti bile yok dedi yine de istersen prowomen K kullanabilirsin dedi . Henüz almadım ama alacağım sanırım çünkü bu ay 27 sinde bat olacaktı ancak 4 gün erken geldi ve dün akşam regl oldum öneriniz var mı yada farklı bir test yaptirmalimiyim.
Bu arada EceCigdem yeni bat 22 ocak beni de ekler misin

Hormon testlerin nasıl? yaşın kaç bu arada ve idrar yanması vs. yada farklı birşey şikayetin var mı?

Hormon yaptr ben kac kez gttim.yapmadilar snra, fsh yuksek cikti

Hormon testi için sadece kadın doğum dan randevu alman yeterli mi ve iyilestigimde mi gitmeliyim şu an regl dönemindeyim 2. Günüm
Hormon yaptr ben kac kez gttim.yapmadilar snra, fsh yuksek cikti

Hormon testi için sadece kadın doğum dan randevu alman yeterli mi ve iyilestigimde mi gitmeliyim şu an regl dönemindeyim 2. Günüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…