Benim ilk bebeğimdi. Her şey yolundaydı ne bir mide bulantısı ne ağrı sızı. Hamileydim ama çok güzel ilerliyordu. Ikili test çok iyi gelmişti. 16 hafta kontrolüne gitmiştik doktorum (devlette) ölçtü filan her şey güzel cinsiyeti de erkek gibi ama net değil dedi gönderdi bizi. Ayni gun özele gittim eşimde bebeği görsün diye hem cinsiyet de belliolur belki diye. Ve özelde mi dr daha ilk dk bebeğin kalp atisi yavaş dedi. Baya inceledi. Radyolijiye yolladı acil. Ordaki dr da inceledi her şeyi normal ama kalpte bi sknti var. Kalp atışı düşük dedi. 140 üstü olmalı iken 82 ydi kalp atışı.
Sonra acil kendi dr uma gittim durumu anlattım, periontologile incelediler. Evet kalpte sorun vardı. Yarin gel dediler. Ertesi gün prof. lar inceledi amniyosentez yapıldı ama sonucu beklemeden derhal gebeliği sonlandırın dediler. Kalpte anatomik bozukluk varmış damar çıkışı kulakcikların yapısı.. zaten o gün kalp atışı daha da düşmüştü.
Aynıgün 2 farklı özelde dr a gittim belki başka bisey derler bi umut ışığı.ama Onlar da aynı cümleyi kurdu. Max 1 2 hafta yaşar bebek..
Ertesi gün gebeliği sonlandırmakiçin hastaneye gittik kalp atışı iyice düşmüştü 30 larda...
Kürtaj olmuyormuş bu aylarda. Her 3 saatte bir suni sanci verdiler alttan ve 14 saat sonra gebeliğim sonlandırıldı.. avcum kadardı. Gördüm bebeğimi...
Amniyosentez ve pataloji sonucu temz geldi. Gelişimselmis. Gelişirken kalpte problem olmuş. Çok yaygınmis bu durumlar. Basımıza gelmeden bilemiyoruz.. gelmesinde tabi.
Şimdi 2 ay oldu yaklaşık hatta dün yumurtlama günümdü değerlendirdik. Tekrar bebek istiyorum. Evet korkuyorum ama olacak olan oluyor elden bisey gelmiyor. Iyi düşünüyorum şükrediyorum allah büyük..
Sen de gönlünü ferah tut. Her şErde vardir bi hayr.
❤