Gebeliğe Hazırlık ARALIK AYI GEBELİK PLANLAYANLAR

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kızlar merhaba bu ay ne yazık ki eşimin covid testi pozitif çıktı bende de vajinal mantar çıktı bu ay hiç deneyemedik bile nasıl üzgünüm bi bilseniz
Gecmis olsun canim Allah sifa versin. Uzulme sakın bu gunler gececek bir sonraki ay denersiniz sagliginiz yerinde olsun yeter ki. Vardir bunda da bir hayir de canim. Uzme kendini

Beni 17 aralığa eklermisiniz belki tutar oğlumun doğum günü çok kardeş istiyor inşallah onun şansına olur bu sefer

Merhaba bende bu adet dönemim den sonra başlamak istiyorum çalışmalara ovulasyon testi kullanan varmı beni bilgilendirmebilir mi bende aldım ama pek anlamıyorum adetten sonra kullanmaya başlayacağım.
Adetiniz bitince başlayın, testi yapmadan 1 2 saat önce sıvı alma su filan. testi her gün aynı saatlerde yapmaya çalış öğlen 2 3 size hangi saatler uygunsa..c çizgisi belirir hemen, t çizgisi c kadar koyu ya da daha koyu çıkarsa yumurtlama gücünüdür o. O günü degerlendir. Ertesi gün testi tekrar yap t çizgisi siliklesmisse çatlama olmuş diyoruz o günü de degerlendir. Bidaha test yapmaya gerek yok.. testleri anlamazsan burdan sor yardımcı oluruz

Benimde ekim aynın başında gebeliğim sonlandırıldı. 16 haftalıkti. hastanede bebekte problem olduğunu ogrendik ve kafamız allak bullk eve geldiğimizde bi baktık ki herkes öğrenmiş. Kendi derdime mi yanayım milletin akıl vermesini mi dinleyim..
O gün dedimki bidaha hayatımda iyi yada kötü bisey olsun kimseye soylemicegim önce bi kendim alışayım sindireyim.. şimdi t ekrar gebelik düşünüyorum olur da hamile kalırsam uzun bi süre kimseye soylemiyecegim.

Çok geçmiş olsun canım. Bir kimyasalım var benim. Bu aralar bu tarz şeyleri çok oluyorum burada, hamilelik ilerleyince çıkan anomaliler falan beni epey strese sokuyor. Senin yavrunun sorunu neydi canım, ve normal doğum mu yaptırıyorlar, mesela aldırmak zorunda mısın, aldırmayacağım desen ne oluyor? Eğer istersen, süreci anlatır mısın? Ama seni üzen bir konuysa es geç canım, artık çok karşılaştığım ve bir kimyasalım olduğu için sordum sanki hamilelik olursa hep kötü ilerleyecekmiş gibi bir psikolojiye giriyorum bazen

Benim ilk bebeğimdi. Her şey yolundaydı ne bir mide bulantısı ne ağrı sızı. Hamileydim ama çok güzel ilerliyordu. Ikili test çok iyi gelmişti. 16 hafta kontrolüne gitmiştik doktorum (devlette) ölçtü filan her şey güzel cinsiyeti de erkek gibi ama net değil dedi gönderdi bizi. Ayni gun özele gittim eşimde bebeği görsün diye hem cinsiyet de belliolur belki diye. Ve özelde mi dr daha ilk dk bebeğin kalp atisi yavaş dedi. Baya inceledi. Radyolijiye yolladı acil. Ordaki dr da inceledi her şeyi normal ama kalpte bi sknti var. Kalp atışı düşük dedi. 140 üstü olmalı iken 82 ydi kalp atışı.
Sonra acil kendi dr uma gittim durumu anlattım, periontologile incelediler. Evet kalpte sorun vardı. Yarin gel dediler. Ertesi gün prof. lar inceledi amniyosentez yapıldı ama sonucu beklemeden derhal gebeliği sonlandırın dediler. Kalpte anatomik bozukluk varmış damar çıkışı kulakcikların yapısı.. zaten o gün kalp atışı daha da düşmüştü.
Aynıgün 2 farklı özelde dr a gittim belki başka bisey derler bi umut ışığı.ama Onlar da aynı cümleyi kurdu. Max 1 2 hafta yaşar bebek..
Ertesi gün gebeliği sonlandırmakiçin hastaneye gittik kalp atışı iyice düşmüştü 30 larda...
Kürtaj olmuyormuş bu aylarda. Her 3 saatte bir suni sanci verdiler alttan ve 14 saat sonra gebeliğim sonlandırıldı.. avcum kadardı. Gördüm bebeğimi...
Amniyosentez ve pataloji sonucu temz geldi. Gelişimselmis. Gelişirken kalpte problem olmuş. Çok yaygınmis bu durumlar. Basımıza gelmeden bilemiyoruz.. gelmesinde tabi.
Şimdi 2 ay oldu yaklaşık hatta dün yumurtlama günümdü değerlendirdik. Tekrar bebek istiyorum. Evet korkuyorum ama olacak olan oluyor elden bisey gelmiyor. Iyi düşünüyorum şükrediyorum allah büyük..
Sen de gönlünü ferah tut. Her şErde vardir bi hayr.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…