ARALIK 2024 TÜP BEBEK YAPTIRANLARIN PAYLAŞIM ALANI 🫄🤱👶

Teselli etmek üzülme inşallah olacak daha deneyenleri düşün falan fistan olur yastan bahsetmek çok saçma çünkü süreci bilmiyorlar yaşı küçük olanın yumurtası azken yaşı büyük olanın yumurtası çok oluyor. Ayrıca sen ne kadar tanıyorsun da bizleri gelmiş ne deseler kötü anlıyorsun diyorsun. Biz kötü anladığımızı değil o cümleyi sevmediğimizi söylüyoruz. Birileri kötülüğümüzü düşündüğü için bunları söylüyor demiyoruz. Sanırım sende bu lafı kullananlardansın.
Verilmek istenen mesajla söylediği şey çok farklı ya biz çok kötü niyetliyiz ya da o bu süreçleri bilmiyor

Umayis ve Maria, güzel haberlerinizi alalım inşallah transferleriniz Hayırlı olsun🙏
Fatsek opun nasıl geçti canım umarım bol bol sağlıklı embriyoların oluşur🙏
Merhaba güzel geçti 13 yumurta toplandı.ilk çıktığımda yogun regl sancissi vardı ama hızla ağrım azaldı şuan çok iyiyim inşallah ağrılar oncesi sessilk değildir 😄yarın öğlen embriyolog lar arayacaklar bakalım dua edin kızlar

Kızlar az önce duygusal bir boşalma yaşadım. Tam 1 saat boyunca hüngür hüngür ağladım 😔 eşimde çok üzüldü sonra geldi tedaviyle ilgili bilimsel makaleler okudu ne kadar zor bir süreçmis bu ben tedavi bitince rahatlarim diye düşündüm ama öyle değilmis
Canım bu yolda en zoru da tedavide ilkinde cevap alamamak galiba… ben de 1 yılın sonunda pozitifi anca gördüm. Ne eşimde ne bende sorun vardı ve embriyolar da iyiydi. Ama rahime histeroskopi ile bakıldıysa ve hiçbir sorun yokken tutmuyorsa emin ol doğru embriyoyu henüz bulamadığından. Ben sonra kendimi buna inandırdım diğer embriyolarım demekki sağlıksız ve tutmadı ama er geç doğrusunu bulacağım dedim. Ve en umutsuz olduğum son transferimde geride embriyolarım da kalmadı ve 6.gün embriyom tuttu. Mucizelere asla inanmadım burda kaç kadın okudum çok kötü kalitede tutan. Bunlar beni bulmaz ki dedim ve mucizeler beni de buldu. Sabret, tedavine devam et. Gerçekten olacak 🌸🤲🏻 Allahım hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar versin, hamileliklerde kolaylık sağlasın inşallah ❤️

Canım bu yolda en zoru da tedavide ilkinde cevap alamamak galiba… ben de 1 yılın sonunda pozitifi anca gördüm. Ne eşimde ne bende sorun vardı ve embriyolar da iyiydi. Ama rahime histeroskopi ile bakıldıysa ve hiçbir sorun yokken tutmuyorsa emin ol doğru embriyoyu henüz bulamadığından. Ben sonra kendimi buna inandırdım diğer embriyolarım demekki sağlıksız ve tutmadı ama er geç doğrusunu bulacağım dedim. Ve en umutsuz olduğum son transferimde geride embriyolarım da kalmadı ve 6.gün embriyom tuttu. Mucizelere asla inanmadım burda kaç kadın okudum çok kötü kalitede tutan. Bunlar beni bulmaz ki dedim ve mucizeler beni de buldu. Sabret, tedavine devam et. Gerçekten olacak 🌸🤲🏻 Allahım hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar versin, hamileliklerde kolaylık sağlasın inşallah ❤️
Dün gece çok karmaşık bir an yaşadım aslında bir yandan burdan okuyorum bir yandan YouTube den araştırıyorum saçma spaan bir ordan bir burdan kafayı yiyecektim içinden çıkamaz bir hal aldım. Basit gibi görünen bir olay nasıl karmaşıklasiyor nasıl zorlaşıyor asla aklımız gücümüz yetmiyor büyük bir bunalım yaşadım şuan daha iyiyim çok şükür. Asla kafam dağılmıyor bazen ne yapacağımı şaşırıyorum. İnşallah güzel haberler gecikmez. Bana histeroskopi yapilmadi canim

Kesinlikle öyle bende de öyle oldu. Embriyo gelişimini beklemek daha zor. Mesela dün transfer oldum ama gün geçiyor yani daha kolay
Evet yaşayacak mı gelişimi devam edecek mi kalitesi ne olacak derken resmen uyuyamamıştım. Şimdi transfer olduğum için rahatım, bugün yemek yaptım normal hayata da geçtim mecburen. Umarım bir şey olmaz.. sen neler yapıyorsun?

Dün gece çok karmaşık bir an yaşadım aslında bir yandan burdan okuyorum bir yandan YouTube den araştırıyorum saçma spaan bir ordan bir burdan kafayı yiyecektim içinden çıkamaz bir hal aldım. Basit gibi görünen bir olay nasıl karmaşıklasiyor nasıl zorlaşıyor asla aklımız gücümüz yetmiyor büyük bir bunalım yaşadım şuan daha iyiyim çok şükür. Asla kafam dağılmıyor bazen ne yapacağımı şaşırıyorum. İnşallah güzel haberler gecikmez. Bana histeroskopi yapilmadi canim
Seni çok iyi anlıyorum. Senin şimdi yapabileceğin en iyi şey pes etmemek. Kendinizi hep maddi hem manevi toparlayıp yeniden denemek

Evet yaşayacak mı gelişimi devam edecek mi kalitesi ne olacak derken resmen uyuyamamıştım. Şimdi transfer olduğum için rahatım, bugün yemek yaptım normal hayata da geçtim mecburen. Umarım bir şey olmaz.. sen neler yapıyorsun?
Benim eşim izinli herseyi yapıyor ama bende sürmüyorum ortalıkta dolanıp duruyorum 😂 eşim kızmasa yemekte yaparım ama bi kaç gün dinlen diyor 🥰 ilk transferde pozitifti ama ilk transfer gününden son gününe kadar göğüs ve adet sancım vardı. Bunda hiç bişey yok normalim 😂

Benim eşim izinli herseyi yapıyor ama bende sürmüyorum ortalıkta dolanıp duruyorum 😂 eşim kızmasa yemekte yaparım ama bi kaç gün dinlen diyor 🥰 ilk transferde pozitifti ama ilk transfer gününden son gününe kadar göğüs ve adet sancım vardı. Bunda hiç bişey yok normalim 😂
Benim bunda sağ kasık ağrım var, ama ilaçtan mı bilmiyorum. Sabah bi sırt ağrım oldu, o da yatmaktan olabilir 😂 sıkıldım evde 2 gündür neyseki yarın işe gidicem kafam dağılır.

Benim bunda sağ kasık ağrım var, ama ilaçtan mı bilmiyorum. Sabah bi sırt ağrım oldu, o da yatmaktan olabilir 😂 sıkıldım evde 2 gündür neyseki yarın işe gidicem kafam dağılır.
Oh iyi valla kafan dağılır. Belirtili de belirtisiz de hamile kalınır şuanın tadını çıkarmak lazım 🥰

Merhabaaa 😍 ay ben çok yeni ve tecrübesizim tüp bebek konusunda ben de kendi sürecimi anlatayım. Biraz uzun olabilir şimdiden hakkınızı helal edin. 🥰 2019 yılında evlendik. Eşim de ben de 30 yaşındayız. 5 yıllık evliyiz. İlk sene eşim istemedi. İkinci sene ben istemedim pandemiye denk geldi evliliğimiz gezmek tozmak istedik ☺️ 3. Sene bel fıtığı oldum ameliyat oldum vs istedik korunmadık ama çok peşine düşmedik kendi halinde deniyorduk kafaya takmamıştık 🙈 Son 2-2,5 senedir kafaya taktık ve tedaviler alıyoruz. Önce özel hastanelerde başladık sürece yumurta takipleri yapıldı 3 döngü klomen+ovitrelle uygulanıp doğal gebelik beklendi. 1 döngü de femara+ovitrelle ile doğal gebelik beklendi. 1 döngü gonalf+ovitrelle ile doğal gebelik beklendi bunların hepsinden negatif sonuçlar aldık. Tahliller testler hepsi yapıldı hormonlar okey yumurtalar okey spermler okey (T sharpe uterus ve retrovert uterus tanılarını aldım bu süreçte doktorlar gebeliğe engel durumlar olmadıklarını söylediler. Birden fazla doktor görüşü aldık.) ama sebebini bilmediğimiz bir şey engel oluyordu. Doktorumuz ilk gebeliği tüp bebek deneyelim sonrası kendiliğinden olur inşallah dedi. Başladık eşimle tüp bebek araştırmaya. Özellerde bu tedaviyi karşılamayı gözümüz kesmedi. Zeynep Kamil’de rapor sürecimiz başladı. Orada da tüp bebek öncesi şartlar gereği 2 aşılama gerekiyordu. İnfertilitede takipli hastaydım 2 aşılama denedik bunlar da negatif oldu. Nihayet tüp bebek aşamasına geldik bu ay.
-12 aralık reglimin ikinci günü tüp bebek için ilk kan tahlilimi verdim ilk ultrasonuma girdim ve tedaviye başladık.
-Önceki kan tahlillerimde tiroid yüksek sınıra yakın olduğu için dahiliye doktorum tüp bebekte başarı için tiroidi alt seviyelere çekmemiz lazım dedi haftada 3 gün sabah aç karnına tiroid ilacı kullanmaya başlamıştım.
-D vitamini yine kanda düşük çıkmıştı dahiliye doktorum ayda bir d vit kullanmamı söyledi.
-Folik asit de kanda düşük çıkmıştı her akşam bir adet de folik asit başladık.
-Her akşam saat 7de 225 gonalf ile başladık.
-12 aralık ilk muayeneydi, 17 aralıkta ikinci muayeneye gittim, 19 aralık üçüncü muayeneye gittim. 20 aralık tekrar muayeneye çağırdılar. Her muayenede kan tahlili veriyorum hormonları izliyorlar ve ultrasonla yumurta takibi/ölçümü yapıyorlar. 19’undaki muayenede 7-8 yumurta gördüler. En büyüğü 17,5 (diğerleri17-17-15,5-13-13) en küçüğü 12 sanırım.
-17 aralıktan beri cetrodite de başlandı bacaktan her sabah 10-11 arası da onu yaptırıyorum enjeksiyon olarak.
Heyecanla bana ovitrelleyi vur 36 aaat sonra gel demelerini, OPU (yumurta toplama) için çağırmalarını bekliyorum. İlk defa opu olacak biraz tedirginim ama biz neleri halletmedik be düğmecik bunun da üstesinden geliriz evelallah diyorum.

Aklıma takılan bir soru var acaba opuden sonra (toplanan yumurtaların dayanabilirlerse 5 gün laboratuvar süreci var okuduğum öğrendiğüm kadarıyla) 5 gün dayandı diyelim bu döngüde direkt transfer yapılıyor mu? Dondurup sonraki döngülerde mi transfer yapılıyor? Farkı nedir?

Tüm süreci yazdım hakkınızı helal edin 💗💗
Kızlar sürecin devamını da yazıyorum, birlikte takip edelim. 23 Aralık pazartesi günü opu oldu. 7 yumurta toplandı. 5 tanesi döllendi. 27 Aralık cuma günü transfere çağırdılar. 1 tane embriyo transfer edildi. Diğer embriyoların durumunu sordum. Dondurulabilecek kalitede olmadıklarını imha edileceklerini söylediler. 8 ocakta kanda beta hcg bakmak için hastaneye çağırdılar. Elimde transferden kalma bir ultrason fotoğrafıyla 8 ocağı bekliyorum. Tabloya ekleyin lütfen beni de. Sonucu da yazacağım mutlaka

X