Merhabaaa
ay ben çok yeni ve tecrübesizim
tüp bebek konusunda ben de kendi sürecimi anlatayım. Biraz uzun olabilir şimdiden hakkınızı helal edin.
2019 yılında evlendik. Eşim de ben de 30 yaşındayız. 5 yıllık evliyiz. İlk sene eşim istemedi. İkinci sene ben istemedim pandemiye denk geldi evliliğimiz gezmek tozmak istedik
3. Sene bel fıtığı oldum ameliyat oldum vs istedik korunmadık ama çok peşine düşmedik kendi halinde deniyorduk kafaya takmamıştık
Son 2-2,5 senedir kafaya taktık ve tedaviler alıyoruz. Önce özel hastanelerde başladık sürece yumurta takipleri yapıldı 3 döngü klomen+ovitrelle uygulanıp doğal gebelik beklendi. 1 döngü de femara+ovitrelle ile doğal gebelik beklendi. 1 döngü gonalf+ovitrelle ile doğal gebelik beklendi bunların hepsinden negatif sonuçlar aldık. Tahliller testler hepsi yapıldı hormonlar okey yumurtalar okey spermler okey (T sharpe uterus ve retrovert uterus tanılarını aldım bu süreçte doktorlar gebeliğe engel durumlar olmadıklarını söylediler. Birden fazla doktor görüşü aldık.) ama sebebini bilmediğimiz bir şey engel oluyordu. Doktorumuz ilk gebeliği tüp bebek deneyelim sonrası kendiliğinden olur inşallah dedi. Başladık eşimle tüp bebek araştırmaya. Özellerde bu tedaviyi karşılamayı gözümüz kesmedi. Zeynep Kamil’de rapor sürecimiz başladı. Orada da tüp bebek öncesi şartlar gereği 2 aşılama gerekiyordu. İnfertilitede takipli hastaydım 2 aşılama denedik bunlar da negatif oldu. Nihayet tüp bebek aşamasına geldik bu ay.
-12 aralık reglimin ikinci günü tüp bebek için ilk kan tahlilimi verdim ilk ultrasonuma girdim ve tedaviye başladık.
-Önceki kan tahlillerimde tiroid yüksek sınıra yakın olduğu için dahiliye doktorum tüp bebekte başarı için tiroidi alt seviyelere çekmemiz lazım dedi haftada 3 gün sabah aç karnına tiroid ilacı kullanmaya başlamıştım.
-D vitamini yine kanda düşük çıkmıştı dahiliye doktorum ayda bir d vit kullanmamı söyledi.
-Folik asit de kanda düşük çıkmıştı her akşam bir adet de folik asit başladık.
-Her akşam saat 7de 225 gonalf ile başladık.
-12 aralık ilk muayeneydi, 17 aralıkta ikinci muayeneye gittim, 19 aralık üçüncü muayeneye gittim. 20 aralık tekrar muayeneye çağırdılar. Her muayenede kan tahlili veriyorum hormonları izliyorlar ve ultrasonla yumurta takibi/ölçümü yapıyorlar. 19’undaki muayenede 7-8 yumurta gördüler. En büyüğü 17,5 (diğerleri17-17-15,5-13-13) en küçüğü 12 sanırım.
-17 aralıktan beri cetrodite de başlandı bacaktan her sabah 10-11 arası da onu yaptırıyorum enjeksiyon olarak.
Heyecanla bana ovitrelleyi vur 36 aaat sonra gel demelerini, OPU (yumurta toplama) için çağırmalarını bekliyorum. İlk defa opu olacak biraz tedirginim ama biz neleri halletmedik be düğmecik bunun da üstesinden geliriz evelallah diyorum.
Aklıma takılan bir soru var acaba opuden sonra (toplanan yumurtaların dayanabilirlerse 5 gün laboratuvar süreci var okuduğum öğrendiğüm kadarıyla) 5 gün dayandı diyelim bu döngüde direkt transfer yapılıyor mu? Dondurup sonraki döngülerde mi transfer yapılıyor? Farkı nedir?
Tüm süreci yazdım hakkınızı helal edin