- 8 Ekim 2021
- 174
- 126
- 53
- 28
Biliyorsunuz bende gebeyim . 13 Aralık'ta trasnfer olmuştum beta HCG düzgün artmamisti ilk iki değer de öyle buraya dahil olmuştum sonra çok şükür düzeldi ilk muayene gittiğimizde iki kese görmüştük ikizdi . Biri diğerinden 2 gün büyüktü .6+4 ve 6+2 de kalp atışlarını duyduk gayet iyiydi sadece ara ara lekelenme oluyordu o gün progestan iğnesi yapıyordum kalçadqn geçiyordu iki gün durup bir daha leke oluyordu.. neyse 8 haftalıkken yani 3-4 gün önce falan öyle rutin kontrole gittiğimde birinin kalp atışını duyamadık geriden gelenin . Yatış yaptı doktor 3 gün yattım serum ve progestan takviyesi ile takip yapıldı çünkü 5+2 de başlayan ve beni 15 gündür yatalak yapan derecede kusma ve bulantı vardi ağzıma du dahil girmiyordu bütün değerlerin bağışıklık çökmüştü ruh gibi olmuştum buraya girip ara ara mesajlara bakıyordum ama cevap yazamıyordm ona bile halim yoktu. Yiyebildigim tek şey günde 3-4 kaşık yoğurt tuzlu salatalık başka hiçv birşey . Onun için vitaminli serumlar verildi öbür bebeğe biseiy olmasin diye de orogestan takviyesi. Neyse 3.gun sonunda son kez detaylı ultasonda baktılar bebeğin kalbi en son muayene de 6+2 de kalbini duyduktan 2 gün sonra durmuş gelişimi de 6+5 te kalmış . Ve işin çok garip yanı kendini bölmüş megersem yani ben 3 üz gebeymisim .bı tane ayrı kesede iki tane de bir kese de .. bölünmüş tek yumurta ikizi olacakken kendini bozmuş ve kalbi durmuş bölünen embriyonun o bölünen ve bozulan embriyo böleni de bozmuş kalbi durmuş 6+5 te . İkiz olmasına sevinirken bı anda birinin kalp durmasına ayrı yıkıldım oda yetmedi iki kayıp yaşamışım meğer odaha ayrı yıktı . 2 gün önce taburcu oldum şuan 8+3 tek gebelik olarak devam ediyorum. Üzgünüm hemde çok canm da yanıyor. Ama yine de şükür ediyorum biri benmle bin şükür yüz binlerce kez şükür m gelişimi de haftasına göre gayet iyiymis . Dua edin inşallah bişey olmaz . Doktor herhangi bir operasyona gerek yok o kese kendi kendine zamanla küçülüp yok olur dedi