• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ARALIK 2024 TÜP BEBEK YAPTIRANLARIN PAYLAŞIM ALANI 🫄🤱👶

Ay ne şanslısın kız maşallah diyim nazar değmesin 😂😂 bizim her iki tarafın da ilk torunu olacak aslında benimki de şanslı ama ben bi tırsmıyor değilim, herkes karışacak diye 😂😂😂
Aman karışsınlar ucu bucağı benım değil mi 😆terbiye konusunda korkum sıfır çok şükür hepsının huyunu da terbiyesini de çok severim :) ilk torun değil ama yıllardır bebek kokusuna hasretler en küçük torun 9 yaşında Benımkıde 12 zaten iki torun var olmusu bitmişi görümceler bekar :) evlılıge karşılar

Canım 12 gün olmuş kan versen çıkar aslında test gü

Canım 12 gün olmuş kan versen çıkar aslında test günü ne zaman
28 aralıktı ben 26 aralıkta yaptım 10,64 çıktı beta hcg daha sonra doktorumun söylediği tarihte 28 aralıkta tekrar yaptım değerler 7,87 ye düşmüştü doktorum bugün tekrar kan tahlili yaptırıp değerlere bakılmasını istedi
burdan okuduklarım kadarıyla 10. günden sonra değerler baya yüksek çıkıyor benim değerler çok düşük kalmış büyük ihtimalle olumsuz oldu sanırım :(:KK42:

Selam kızlar, benim yumurtalar büyümüşler, tahminen çarşamba günü yumurta toplamı işlemi yapılacak. Bugün sizinle kullandığım ilaçlar hakkında küçük bir bilgi vermek için konuşmak istedim. Bir kısmınızın çok tepki vereceğinden de eminim ama deneyip tecrübe etmiş biri olarak net konuşabiliyorum. Tüp bebek planladığımız için ilaçlarımı topluca Temmuz 2024 te aldım ben, 6 adet Gonal 300 üi (07.2025) 2 adet Gonal 450 (05.2024) ve 6 adet Oxotide (12.2024) şeklinde. Mayıs skt li gonal 450 ler hiç açılmamış ve soğuk zinciri bozulmamış olarak bir arkadaşımdan gelmişti. Temmuzda “üstünden 2 ay geçmiş kullanırım sorun değil” diye düşünmüştüm ama Ağustosta spontan bir gebelik oluşunca ve düşükle sonuçlanınca tedavi 21 Aralık SAT ile bu aya kaldı. İlk olarak Mayıs skt li gonal 450 lerden başladım, yumurtalarım olması gerektiği gibi hatta beklendiğinden daha hızlı büyüdüğü için doz azaltımına bile gittiler. Oxotide lara başladım, onlar da beklendiği etkiyi gösterdiler. Bu şekilde anladım ki SKT 6-8 ay kadar da esnetebiliyormuş. Zaten klinikte bir hemşire ilaçların skt sini bilerek olması gerekenden daha erken yazdıklarını söylemişti. Malum ilaçları alırken yaşa takılıp rapor çıkarttıramayan arkadaşlar için bir dip not olsun dedim. Uyguna alabiliyorsanız yakın tarihli diye ilaç almamazlık yapmayın ancak soğuk zincirinin kırılmadan saklandığına emin olun. Bu arada elimdeki 07.2025 skt li ilaçları da aldığım fiyattan vereceğim, ihtiyacı olan varsa İstanbul Anadolu yakası için bilginiz olsun
İlaç satışı yasak . Eczaneye geri iade edin

İlaç satışı yasak . Eczaneye geri iade edin
Bilmiyordum, ama ilaçları almadan önce forumda satan var mı baktığımda paslaşanlar gördüğüme eminim. Bu yüzden yazdım, yakın çevremde ihtiyacı olanlar varsa onlara veririm eczaneye vermektense, pahalı satıyorlar çünkü

Selam kızlar, benim yumurtalar büyümüşler, tahminen çarşamba günü yumurta toplamı işlemi yapılacak. Bugün sizinle kullandığım ilaçlar hakkında küçük bir bilgi vermek için konuşmak istedim. Bir kısmınızın çok tepki vereceğinden de eminim ama deneyip tecrübe etmiş biri olarak net konuşabiliyorum. Tüp bebek planladığımız için ilaçlarımı topluca Temmuz 2024 te aldım ben, 6 adet Gonal 300 üi (07.2025) 2 adet Gonal 450 (05.2024) ve 6 adet Oxotide (12.2024) şeklinde. Mayıs skt li gonal 450 ler hiç açılmamış ve soğuk zinciri bozulmamış olarak bir arkadaşımdan gelmişti. Temmuzda “üstünden 2 ay geçmiş kullanırım sorun değil” diye düşünmüştüm ama Ağustosta spontan bir gebelik oluşunca ve düşükle sonuçlanınca tedavi 21 Aralık SAT ile bu aya kaldı. İlk olarak Mayıs skt li gonal 450 lerden başladım, yumurtalarım olması gerektiği gibi hatta beklendiğinden daha hızlı büyüdüğü için doz azaltımına bile gittiler. Oxotide lara başladım, onlar da beklendiği etkiyi gösterdiler. Bu şekilde anladım ki SKT 6-8 ay kadar da esnetebiliyormuş. Zaten klinikte bir hemşire ilaçların skt sini bilerek olması gerekenden daha erken yazdıklarını söylemişti. Malum ilaçları alırken yaşa takılıp rapor çıkarttıramayan arkadaşlar için bir dip not olsun dedim. Uyguna alabiliyorsanız yakın tarihli diye ilaç almamazlık yapmayın ancak soğuk zincirinin kırılmadan saklandığına emin olun. Bu arada elimdeki 07.2025 skt li ilaçları da aldığım fiyattan vereceğim, ihtiyacı olan varsa İstanbul Anadolu yakası için bilginiz olsun
Lütfen kendi tecrübenizle edindiğimiz bilgileri burda bilimsel bilgi olarak yaymayalım. Kullandığınız tarihi geçmiş ilaçlar sizde sorun yaratmamış olsada başka kişilerde kötü komplikasyonlara sebep olabilir. Tüp bebek sürecinde hepimiz hassas davranıp her maliyeti göze alarak giriyoruz bu sürece. İlaçların vereceği zararı kendi üzerinizde deney yaparak ispatlayamazsiniz. Şu anlık bir sorun çıkarmasa da ilerleyen süreçte sorun çıkarmayacağini kestiremezsiniz.

Bilmiyordum, ama ilaçları almadan önce forumda satan var mı baktığımda paslaşanlar gördüğüme eminim. Bu yüzden yazdım, yakın çevremde ihtiyacı olanlar varsa onlara veririm eczaneye vermektense, pahalı satıyorlar çünkü
Tarihi geçmiş ilaçlarınızı birilerine verip günahına girmezseniz iyi olur 🙏

Lütfen kendi tecrübenizle edindiğimiz bilgileri burda bilimsel bilgi olarak yaymayalım. Kullandığınız tarihi geçmiş ilaçlar sizde sorun yaratmamış olsada başka kişilerde kötü komplikasyonlara sebep olabilir. Tüp bebek sürecinde hepimiz hassas davranıp her maliyeti göze alarak giriyoruz bu sürece. İlaçların vereceği zararı kendi üzerinizde deney yaparak ispatlayamazsiniz. Şu anlık bir sorun çıkarmasa da ilerleyen süreçte sorun çıkarmayacağini kestiremezsiniz.

Bilimsel veri mi, yapmayın Allah aşkına. Sanırsınız kongrede tez yayınladım. Burada herkes kendi tecrübelerini paylaşıyor, herkes de her yoruma mutmain olmuyor sonuçta. Ben de hemşireyim, kimseyi zarar görebileceği bir duruma sokmak istemem tabi ki. Eczane işleten arkadaşlarımla da çok fazla ilaç imha ettiğim için çok görüşmüşlüğüm var. Skt si geçen ilaç zarar vermez ama etkinliğini tartışılır en fazla. Haklısınız bende işe yaradı diye herkes aynı sonucu görecek diye bir kural yok, dediğim gibi ben tecrübelerimi paylaştım, kanaldaki kimse cahil değil, işin içine giren her anne adayı sağlık personeli kadar deneyimleniyor. Herkes kendi aklı mantığı ile karar verebilir buna eminim

Amacım linçlemek değil ama hemşirenin söylediğine de gözü kapalı güvenemem. Tanımam, belki diploması bile sahte nerden bileyim? Nerde eğitim almış, sınavları kopyayla mı geçmiş 😂 Tarihi geçmiş ağrı kesici bile bazen yan etki yaratıyor. Bence böyle doğruluğu olmayan şeyleri kendinize saklayın 🙏🏻 sonra birine yardımcı olayım derken canını yakarsınız vebali sizin olur. Ne gerek var? Ayrıca her tedavi farklı ilaç verilebiliyor, o ay rahim/yumurtalık gelişimine bağlı doktorlar ilaçları güncelleyebilir. Yani ilaç depolamak hele de böyle ilaçları depolamak hiç mantıklı bir hareket değil.

Tarihi geçmiş ilaçlarınızı birilerine verip günahına girmezseniz iyi olur 🙏
Ahh 07.2025 tarihi geçmiş mi oluyor lütfen.. yazdığıma pişman oldum hakikaten strese sokmayın beni şu an ihtiyacım olan son şey transfer öncesi strese girmek

Ahh 07.2025 tarihi geçmiş mi oluyor lütfen.. yazdığıma pişman oldum hakikaten strese sokmayın beni şu an ihtiyacım olan son şey transfer öncesi strese girmek
bacım son kullama tarihi geçmiş ilacı kullandım bir şey olmadı demedin mi. Ondan sonra da seni strese soktuk diye bizi mi suçluyorsun? 😂

Back