Selam kızlar, benim yumurtalar büyümüşler, tahminen çarşamba günü yumurta toplamı işlemi yapılacak. Bugün sizinle kullandığım ilaçlar hakkında küçük bir bilgi vermek için konuşmak istedim. Bir kısmınızın çok tepki vereceğinden de eminim ama deneyip tecrübe etmiş biri olarak net konuşabiliyorum.
Tüp bebek planladığımız için ilaçlarımı topluca Temmuz 2024 te aldım ben, 6 adet Gonal 300 üi (07.2025) 2 adet Gonal 450 (05.2024) ve 6 adet Oxotide (12.2024) şeklinde. Mayıs skt li gonal 450 ler hiç açılmamış ve soğuk zinciri bozulmamış olarak bir arkadaşımdan gelmişti. Temmuzda “üstünden 2 ay geçmiş kullanırım sorun değil” diye düşünmüştüm ama Ağustosta spontan bir gebelik oluşunca ve düşükle sonuçlanınca tedavi 21 Aralık SAT ile bu aya kaldı. İlk olarak Mayıs skt li gonal 450 lerden başladım, yumurtalarım olması gerektiği gibi hatta beklendiğinden daha hızlı büyüdüğü için doz azaltımına bile gittiler. Oxotide lara başladım, onlar da beklendiği etkiyi gösterdiler. Bu şekilde anladım ki SKT 6-8 ay kadar da esnetebiliyormuş. Zaten klinikte bir hemşire ilaçların skt sini bilerek olması gerekenden daha erken yazdıklarını söylemişti. Malum ilaçları alırken yaşa takılıp rapor çıkarttıramayan arkadaşlar için bir dip not olsun dedim. Uyguna alabiliyorsanız yakın tarihli diye ilaç almamazlık yapmayın ancak soğuk zincirinin kırılmadan saklandığına emin olun. Bu arada elimdeki 07.2025 skt li ilaçları da aldığım fiyattan vereceğim, ihtiyacı olan varsa İstanbul Anadolu yakası için bilginiz olsun