• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ARALIK 2024 TÜP BEBEK YAPTIRANLARIN PAYLAŞIM ALANI 🫄🤱👶

36 yaşındayım 1 sene denedik. Çikolata kistim vardı. hep içimde bir yerde tüp bebekle çocuk sahibi olacağımı düşünürdüm ve sonuç burdayız 😊 36 yaşımı bitirmeden inşallah evladıma yada evlatlarıma kavuşacağım 🥰🙏
Amiiin 🙏 benim de endometruizis var ama benim ki kistli değil yumurta yapışıklıgı. Bende hep tüp bebek yapıcam diyordum Kıbrıs’a tayinimiz çıktı hastanenin önünden geçtik daha yeni evliydik aşkım ben biz burda tüp bebek yapıcaz dedim eşime gerçekten de aynı hastanede yapıyorum suan 😂

Evet canim temmuzda kimyasal oldu.
Öncesinde de 1 kimyasalim vardı.

Canım Kıbrıs'ın Türkiye'den farkı nedir ?
İşlem sayıları çok fazla ve araştırdığınızda göreceksiniz ki Dünyada bu konuda 1. Sırada İspanya ve 2. Sırada KKTC var
Sağlık turizminde bu konuda çok iyiler
fiyatlarda neredeyse Türkiye ile aynı ve ben 2 kez Ankara’nın ennnn…lerine yaptırdım
Kıbrıs’ta yaptırmasam keşke derdim
Hep aklımda kalırdı bunu denemedim diye

32 yaşındayım, ilk denemem. Sebepsiz infertilite diye neredeyse 3 yıl oyalandık, meğer sebebi varmış ama eşimin değerlerini düzgün incelememişler :) amaan işte ne diyelim her şeyde bir hayır vardır, demek ki bu zaman başlamak gerekiyormuş. Geriye bakıp üzülmek istemiyorum
Çok haklısınız, çok güzel düşünüyorsunuz.Bizimde sizinkisi gibi oldu.Sürekli sıkıntı yok dediler, olur bu değerler ile dediler. ürologumuzu değiştirdik varikosel ameliyatı olduk yine olmadı.Vardır bir hayır.Belki 27 yaşındaki ben anne olsaydım kötü bi anne olacaktım.Belki hemen kolay yoldan anne olsaydım, kıymet bilmeyecekti.Yaradanın bizi, kıymet bilelim evlatlarımıza değer verelim diye sınavdan geçirdiğini düşünüyorum🙏🏼🌸

Amiiin 🙏 benim de endometruizis var ama benim ki kistli değil yumurta yapışıklıgı. Bende hep tüp bebek yapıcam diyordum Kıbrıs’a tayinimiz çıktı hastanenin önünden geçtik daha yeni evliydik aşkım ben biz burda tüp bebek yapıcaz dedim eşime gerçekten de aynı hastanede yapıyorum suan 😂
Ücretleri ne durumda acaba, bende ilk başlamaya karar verdiğimizde kıbrısı düşünmüştüm.Teknoloji olarak daha iyiler gibi geliyor sanki bana😊

Ücretleri ne durumda acaba, bende ilk başlamaya karar verdiğimizde kıbrısı düşünmüştüm.Teknoloji olarak daha iyiler gibi geliyor sanki bana😊
Fiyatı daha iyi Türkiye’den. Normal tüp bebek kendi yumurtan ve eşinin spermiyle olan 2500 Euro. Ama mesela yumurta toplama da artık fiyattın yarısını vermiyorsun 500 Euro veriyorsun her yumurta toplama da. Bu çok iyi. Ben transfer olmadım hiç. Her yumurta toplamam 18 bine denk gelmiş oldu. Burada sadece ilaçlar aşırı pahalı Türkiye’nin 2-3 katı. İlaçlarımı da gidip kendim alıyorum mesela en son gittiğimde 3 opuluk alıp geldim türkiyeden

İşlem sayıları çok fazla ve araştırdığınızda göreceksiniz ki Dünyada bu konuda 1. Sırada İspanya ve 2. Sırada KKTC var
Sağlık turizminde bu konuda çok iyiler
fiyatlarda neredeyse Türkiye ile aynı ve ben 2 kez Ankara’nın ennnn…lerine yaptırdım
Kıbrıs’ta yaptırmasam keşke derdim
Hep aklımda kalırdı bunu denemedim diye
Kesinlikle. Ben Kıbrıs’ı daha çok begeniyorum. Amerikan tüp bebekte yapıyorum doktor hit yapıyor Halil İbrahim tekin

Ben eşimin problemini evlenmeden önce biliyordum tüp bebekle uğraşmak zorunda kalacağımızı bildiğimiz için erken başladık canım kaçıncı denemede olucak bilemeyiz dedik zaman kaybetmedik.
Hikayelerimiz o kadar benzer ki tek fark biz bilmiyordik sorunu ama çok erken öğrendik sorun olduğunu umarım sonu da aynı olur hikayemizin ☺️🥰bende 19unda evlendim eşimin içine doğdu heralde 40 günlük evliyken bende sorun var mı diye tahlil yaoacam demesiyle öğrendik sorunu 21de başladık tedavilere 31de kucağıma aldım inşallah seninde bu denemede yüzün guler Allah'ım kucağında gördüğüm günleri de nasip etsin inşallah 🥰🥰🤲🤲

Hikayelerimiz o kadar benzer ki tek fark biz bilmiyordik sorunu ama çok erken öğrendik sorun olduğunu umarım sonu da aynı olur hikayemizin ☺️🥰bende 19unda evlendim eşimin içine doğdu heralde 40 günlük evliyken bende sorun var mı diye tahlil yaoacam demesiyle öğrendik sorunu 21de başladık tedavilere 31de kucağıma aldım inşallah seninde bu denemede yüzün guler Allah'ım kucağında gördüğüm günleri de nasip etsin inşallah 🥰🥰🤲🤲
Amiiin güzel arkadaşım amiiiin🥰❤️😘

Kaliteyle yada 5. Günle alakası yok canım kromozomun. Kromozom bizim sağlığımız gebemiz herşeyimiz. Kromozom bozulduğu zaman engelli oluyorlar. Onlarda ya tutmuyor yada tutunca kaybediyorsun. Ben taşıyıcıyım yani kromozomlarım bozuk engelli değilim ama çocuklarım engelli oluyor
Off ya ne zor şeyler,yaptırmak lazım önemli bir şey bu,ama benim bunları yaptıracak maddi gücüm yok şuan.belkide benimde kromozomlar bozuk o yüzden tutmuyor olabilir

Kızlar embriyolog aradı 2 embriyo kalmış birinin iyi kalitede birinin orta dedi çok moralim bozuldu 😓
Bozma moralini çok şükür ki transfer gününe gelen olmuş o aşamaya gelmeyen de çok oluyor.tutacaksa bir yumurta yetiyor,inşallah güzel sonuçlar alırsın.transferin başarılı geçsin inşallah 🤲

Herkese merhabalar, uzun zamandır okuyordum, bugün artık dayanamadım ve kayıt oldum:) şimdiden güzel haberler alanları çok tebrik ediyorum🎉, geri kalanlara da çok sabır ve umutlarini kaybetmemelerini diliyorum🙏🏻🙏🏻

Benim hikayem biraz uzun. Vaktiniz varsa belki benimle benzer yollardan geçenler için bir perspektif olur diye yazmak istedim.

Benim her zaman çok planlı bir hayatım vardı.İlk bebeğimi tamamen dogal yoldan tam planladığım zamanda neredeyse ilk denemede sahip olup, çok güzel bir şekilde doğurdum. (Geriye dönüp bakinca aklımda güzel şeyler kalıyor🙈) Çocukların arasında 4 yaş olmalı diye bir algıyla bekleyip bekleyip, sonra yine planlamalara uygun şekilde ikinciye tam planladığım ay firt diye hamile kalıp mutlu mesut keyfini cikarirken, 21 hafta kontrolunde bebegimizin kalbinin durmasıyla yıkildik. Ve işin kötüsü o hafta hamileliği kızımıza açıklayıp ultrasonda kardeşini görmesi için heyecanla ilk kez doktor randevusu için yanımıza almıştık..

Bu düşük sonrası,(burayı hızlı gecicem) genetik kontroller, rahim hgs, vb derken doktorum rahimde uterus diderfis olduğunu ancak ilk kizimin doğumunda problem yaratmadigi için muhtemelen yine yaratmayacağını söyledi. Neyse düşük sonrası yeniden bir hamilelik bu sefer 8 haftalık hamileyken fena bir kanama ve düşük. Ardindan hemen diderfis ameliyatı, ardından hemen bir hamilelik haberi daha. Bu sefer de 7 haftalık bir düşük haberi. Rahmim de düzgün neden düşük yapıyorum ki diye her türlü genetik, pıhtılaşma testleri.. hepsi temiz. Ve kafa karışıklığıyla denemelere devam..

O noktada normalde eskiden olsa tek denemede hamile kalan ben bir süre hamile kalamayınca amh ve sperm testleri ile önümüzde bir ışık yakmaya çalışırken, diri almak için gittiğim 3 farklı profesörden birinin rahim ultrasona bile gerek kalmadan muayenesindeki ultrasonda rahim seklimin hala eskisi gibi olduğunun keşfi ile eski doktorumdan nefret seviyesine gelmem de cabası. (Kendi yaptığı ameliyat ya tam ve doğru yapilamadi, ya da 1 senede rahim eski bozuk şekline geri dondu🤷🏻‍♀️)

Neyse bu vesileyle mevcut doktorumuzu da bulmuş olduk. Hızlıca yeniden bir diderfis ameliyatı. Ardından da dayanamayacağım böyle hayata ve strese deyip o çok korktugum tüp bebek kararını vermemize kadar geldi olay.

17 yumurta toplandı, hepsi dollendi ve 3. Güne geldiler. Ancak 5 güne sadece 7 tanesi gidebildi. 4 adet iyi kaliteyi genetige yolladık ve 2si pozitif dondu..(17de 2 ihtimali görünce iyiki de tüp bebek yapmışız diyorum, belki de şimdiye kadar hep sağlıksiz embriyoları içeride tutmaya çalışıyorduk)

İlk transferim Ağustos sonu oldu ve ne yazıkki tutmadi. İkinci transferim 27 kasımda oldu ve suanda betahcg 500 civarında. Çok minik de olsa embriyom benimle🩵

Hala tam rahatlamış değilim. Uzun bir maratona yeni başlıyor gibiyim. Çünkü sürecin tamamı bir kalp çarpıntısı, tamami bir endişe kaynağı. Her an her şey olabileceğini ilk elden çok kez gördum. Ama bu aradan geçen 3den fazla sene bana öğretti ki bazı şeyler ben ne yaparsak yapalim değişmiyor ve bizim planlalrimizin dışında daha büyük bir plan tıkır tıkır işlemeye devam ediyor. Bize düşen pozitif kalip pozitife odaklanmak ve her başarıyı küçük de olsa her güzel haberi kutlamak ve elimizden gelenin en iyisini yapmak💕

İnanıyorum ben de dahil hepimizin süreçleri en ferah şekilde tamamına erecek.🐣🐣

Fiyatı daha iyi Türkiye’den. Normal tüp bebek kendi yumurtan ve eşinin spermiyle olan 2500 Euro. Ama mesela yumurta toplama da artık fiyattın yarısını vermiyorsun 500 Euro veriyorsun her yumurta toplama da. Bu çok iyi. Ben transfer olmadım hiç. Her yumurta toplamam 18 bine denk gelmiş oldu. Burada sadece ilaçlar aşırı pahalı Türkiye’nin 2-3 katı. İlaçlarımı da gidip kendim alıyorum mesela en son gittiğimde 3 opuluk alıp geldim türkiyeden
Ayy ben sadece opu için 36 bin mi ne ödedim.kafayı yemiş demek ki burdakiler.Folikül takibine ayrı ödeme yaptık.Transfer daha olmadım.önden almıyorlar ücreti.Yeniyıldan sonraya kaldığı için zamanlanacak maalesef o da🥲

Adetin 2 günü verilen testte E2 16 çıkmış düşük geldi bana doktorumdan haber bekliyorum yazdım ama canım sıkıldı düşük mü kötü mü sizce diğer hormonlar normal bu arada

Kıbrıs’la Türkiye arasında tek fark burda donasyon yapılıyor ama ben dini açıdan yapmıyorum bide buranın embriyologları biraz daha iyi
Merhaba umarım sürecin hayırlısı ile başlar ve hayırla sonuçlanır Kıbrıs'a gitmek çok maliyetli dediler burdan da çok gideni duydum da hani sormadim tanımadığım kişiler ama gidenler hep boş dönmedi maşallah oraya giden mecbur orda kalıyor sanırım maliyetli olması acaba otelde kalmak mı sen orda yaşıyorsun ya daha iyi bilirsin merak ettim açıkçası

Merhaba umarım sürecin hayırlısı ile başlar ve hayırla sonuçlanır Kıbrıs'a gitmek çok maliyetli dediler burdan da çok gideni duydum da hani sormadim tanımadığım kişiler ama gidenler hep boş dönmedi maşallah oraya giden mecbur orda kalıyor sanırım maliyetli olması acaba otelde kalmak mı sen orda yaşıyorsun ya daha iyi bilirsin merak ettim açıkçası
Oteller pahalı değil yani daha doğrusu hastane bunu ayarlıyor. Yemek kahvaltı herşey dahil oluyor. Ayrıca gelişte de çok kalmıyorsun em fazla bir hafta çünkü testlerini ordan istiyorlar sadece yumurta toplamaya yakın geliyorsun. Eğer taze transfer olmuyorsan hastaneden çıkıp evine dönebilirsin. Bence Kıbrıs çok çok iyi Türkiye’den. Ben çok memnunum

Günaydın kızlar dün akşam yaptığım test ve bugün yaptığım test fark var mı sizce çizgi var ama (demi) sonuç günüm 12 Aralık

Eklentiler

• IMG_3398.jpeg
    IMG_3398.jpeg
    53,9 KB · Görüntüleme: 37
  • IMG_3408.jpeg
    IMG_3408.jpeg
    96,6 KB · Görüntüleme: 39
Back