Gebeliğe Hazırlık ARALIK 2021 itibariyle gebelik planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
İnşallah benimledir yarın sağlık ocağında test vercem bakalım nasip umarım tutmuştur

Canım benım dünkünü hatırlıyosan baya fotoğrafta cıkıyodu ama negatifti bugün insallah senın pozitif olur

Ben onun yerine burda onu yapan var bal polen arı sütü probolis karışımı 130 TL ödedim belki mg farklı ams mfk karışımı gibi çok pahalı değil eşim zaten takviye kullandığı için ekstra bunu da ye demedim kendisi de zaten eczaneden gitmiş kendine macun almış onu yiyor bi de spermleri de sağlıklı sorunumuz olmadığı için zorlamak da istemedim

Canım benım dünkünü hatırlıyosan baya fotoğrafta cıkıyodu ama negatifti bugün insallah senın pozitif olur
Açıkçası çok umudum yok gebelik olsaydı pespembe fotoğraflar da gözükürdü diye düşünüyorum sonuçta 14 gün geçmiş aşılamanın üstünden neyse kan da veririm kesin sonuç için ona göre 2. Aşılama için çalışırım

Rahim duvarı mı Rahmi mi rahim duvarı bi ara benim de inceydi estrofem kullandım ayrıyeten internetten araştırdım nar suyu da iyi geliyormuş bi de ondan içtim günde 1 bardak sonra düzeldi
Estofem sonras i hemen düzeltimi bende şuan başka hormon ilacı kullanıyorum evde bar var sıkayım akşam saol canim

Kuzu tüp bebekte rahim duvarını dengelemek için nar suyu içiyorlarmış.. Ama doktorlar önermiyor.. Forumda okudum.. transfer sonrası içmek yasakmış bebeğe zararı oluyormuş..
Daha başlamadık biz zaten başlayınca ne kur ne başka bise yapacağım başına bi sogandan neler geldi canim ya

Rabbim müjdeli haberi almayı nasip etsin inşallah canım
Ay hayırlısıyla bebek gelsin de bu ağrılar acılar geçer katlanırız yani
Bende 24 yaşındayım canım iki yıllık evliyim hiç korunmadım eşim çok istiyordu bebek bana kalsa 1 2 sene istemiyordum. Nasıl olduysa eşim bana da aşıladı bu fikri kontrole falan gittik derken bir baktım bebek diye yanıp tutuşuyorum. Birde dün akşam 3 ay önce evlenen kaynım eşimi aradı amca oluyorsun dedi. Ya içim öyle bir yandı ki anlatamam onlar için sevindim o ayrı konu da biz daha dün doktordan geldik tedavi ilaç falan uğraşırken böyle bir haber beni çok etkiledi. Bide şey diyor Allah size de göstersin ya nasıl anlatsam iyi niyetle dese bile sanki nispet yapıyor gibi anlıyor insan. Yani anlayacağın akşamdan beri iyi değilim eşim de çok üzüldü güç bela kendimi toparlayıp onun da kafasını dağıtmaya çalıştım. Kimseye anlatamayınca insan çok yoruluyor anneme anlatıyordum ilaç tedavisini o da tutmamış teyzemlere anlatmış. Artık anneme de bişey anlatamıyorum sınava çalışıyorum istemiyorum bebek falan diye geçiştirdim. Off çok uzattım yine Neyse İnşallah yarın güzel haberler alırsın canım herşey yolundadır inşallah

10 Aralık inşallah bu sefer olur benim düzensiz gerçi ama en son 10 kasımda oldum o yüzden o tarihi verdim ovülasyona da başladım nasip inşallah olur

Eklentiler

• 96D082B4-915C-415A-A797-9177881ECE07.jpeg
    120,6 KB · Görüntüleme: 46
Bende ilk garipsemiştim ama canlı yayınları izledikçe fikrim oturdu
Hocanın sayfasını spamladılar o yüzden hoca onlara karşı bi savaş başlattı. Önceleri yorum bile yapmıyordu adamı kışkırttılar. Ebrunun canlı yayın açtığı hocalar bana msj atabilirsiniz diyordu ve her sorana muayene gerek diyordu uzaktayım ama ben diyince de cevap vermiyordu. Objektif olarak değerlendirip bu sonuca vardım. Hiçbir sorunu olmayıp sadece yumurtlama zamanını bilmeyenler için ovulasyon testi gayet yararlı. Ama günümüzde tek sorun bu değil. Yumurtalar kaliteli büyümüyor. Jannacım doktorun demiş ya enerji verir sadece diye, birçok kişi yazdı yumurtaları büyütmede büyük rol oynamış bal karışımı. Bi kişi de yazmış hocam eşimin sperm sayısı 100mldan 300mla çıkmış doktor ne yapıyorsanız devam edin naptınız böyle uçmuş spermler dedi diye. Yani bence sadece enerji vermiyor kaliteli sperm yumurta sağlıyor. Clife vardı bi ara. Hiç güvenmemiştim ben o macuna. Ama bunun ne olduğu belli o yüzden tereddüt etmedim ben. Vitaminler de hepimizin eksik zaten gıdalar hormonlu ve tam alamıyoruz vitamin. Doktor biraz fazla açık sözlü ama ben dinleyince terapi gibi geliyor. Çıbıklara vereceğiniz paraya gidin et alın mandalina alın yiyin diyor. Ovulasyon röportajlarında kadın yazmış 8 ay denedik ovulasyon 8.denemede oldu tşkler diye. Tam 8 ay yani. Biri demiş 10denemede oldu test faydalı tşkler vs. Biri çıkmış tuzlu suyu sağdan sola dökün vs diyor. Ben kişiye değil yönteme bakıyorum daha çok. Kim mantıklı konuşuyor. Yoksa kim kimin tipine laf söylemiş o beni ilgilendirmiyor. Başlarda yoktu çünkü bu atışmalar. Adamın sayfası spamlandı kapatıldı tüp bebek ve ovulasyoncular tarafından, sıkı takip ettim. Ay baya yazmışım ya jannacım sana denk geldi

Canım sana tek birşey söyleyeyim bebek konusunu gerçekten annene bile söyleme ben mesela ilk düşüğümü kimseye söylemedim üstelik kalp atışını gördüğümüz halde 9 ay ağladım kimseye çaktırmadım doktor söz verdi 3 ay içinde hamile kalırsın kalmazsan söz aşılama yapıcam diye o ay hamile kaldım oğlumun cinsiyetini öğrendim 4 buçuk aylık oldu kendi aileme de eşimin ailesine de öyle söyledik. Çünkü çevremden gördüğüm çocuk düşündüğünü söyleyince çok üstüne gelinip stres yaratılıyor. Şimdi 2. Yi deniyoruz onu da söylemeyeceğim kesinlikle.

Ya bende söylemiyordum biliyordum başıma geleceği. Bir gün hastaneden döndük annem aradı bir an boş bulundum hastaneden geldik dedim o da işte merak etti bişey mi oldu diye anlatmak zorunda kaldım bu da bana ders oldu işte rabbim çok bekletmeden inşallah 2. Yavrunun da verir canım

Kuzum ben zaten ovulasyon testlerine de inanmıyorum artık diyorum ya bugün ultrasonda 21mm yumurta gördük ama ovu testim silik cizgiydi. O testlerin doğru cıkması icin cok düzenli adet olan bi insan olmak falan lazım herhalde. Bu yüzden ebru ceylanıda cok takip eden biride değilim acıkcası. Mehmet beye forumda cok sık rastlayınca bakmıs bulundum. Evet onun karısımını almadım onun yerine gidip arifogluuçnunkini aldım. Birde bende arıcıdan alınma %100 doğal petek balı vardı. Doktorum geçen hafta yumurtan yok bu aydan ümidi kes istersen diyince hergün 1 tatlı kasıgı bal yedim bugün 21mm idi yumurtam. Belki onun faydası vardır belki yoktur bilemem… doktora sordugumda o da bende bilemem zaten zararı olmaz sana o karısımların dedi. Ama %100 garanti yumurta spermde etkilidir de diyemem dedi. Doktorum zaten tanıdık o yüzden benden kar amaçlı bir şey gütmüyor. Sadece biraz daha tıbbi yaklaşıyor o olaya.
Bende düsünmüstüm bi ara karısımı almayı ama sonra dedim ki en iyisi kafaya hiç takmamak kökten kesmek o stresi. Olacağı varsa karısımsızda olur. Yakın bi arkadasım pko . İlk coguna 1 sene sonra tam ümidi kestigi zaman hamile kaldı. Suan 2.ye hamile onun icinde 6-7 ay korunmadılar ve sonra hop hamile kaldı. Olay tamamen takip etmemekle alakalı bence. Stres olmucak hergün takip olmucak. Gün icinde cok aklımıza getiriyoruz bu yüzden kaybediyoruz biz bence. Stres hormonları düsündügümüzden daha kötü etkiliyor. Zaten bir kadın 12 ayda sadece 8-9 kere sağlıklı bir şekilde yumurtlayabilirmiş. Elbet bi ay sağlıklısı denk gelecek. Düzgün beslenme kesinlikle şart bol yeşillik,avokadolar,ballar vs ona katılıyorum. Hatta düzenli yürüyüş vücutta kan akışı olması için kesinlikle gerekli. Ama bu süreçte kafaya gene takarsan malesef gene elin boş kalır…

Bak o konuda şanslısınız gönül ister ki ben de kimseye söylemeyeyim hamile kalana kadar ama ben çalıştım için söylemek zorundayım vardiyalı çalıştım ve işim zor olduğu için ona göre pozisyon veriyorlar aşılama olduğumda da söylemek zorundayım benim işte ağır kaldırma çok bi de hamilelere vardiyalı çalışmak yok neyse ki

Aynen benimde yumurtlamışsın dendikten sonra testte yum gözükmüyordu mesela
Testler stres veriyordu çok
Karışım yararlıdır belki ama bence en büyük katkısı nasılsa karışım yiyorum diyip insanın kendini rahatlatması stresi azaltması olabilir:)

Olabilir her şeyin başı inanmak değil mi zaten? İnanmak başarmanın yarısıdır diye bosuna dememişler:) aslında böyle yaparak evrene enerji yollayıp kendimizde inandığımız için oluyordur bilemeyiz tabi:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…