Aşılama ARALIK 2014'te Aşılama ve Tüp bebek yaptıracak bütün arkadaşlar...Evvel Allah, Bismillah...

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

infertilite nedeniniz...

• yumurtlama tembelliği

OY: 22 13,1%
  • endometriozis

OY: 12 7,1%
  • tüplerde tıkanıklık

OY: 10 6,0%
  • rahim problemleri

OY: 5 3,0%
  • kadının yaşı

OY: 6 3,6%
  • pko

OY: 36 21,4%
  • bozuk sperm şekli ve hareketi

OY: 33 19,6%
  • sperm sayısı azlığı

OY: 27 16,1%
  • varikosel

OY: 8 4,8%
  • testosteron eksikliği

OY: 0 0,0%
  • sperm kanalı tıkanıklığı

OY: 0 0,0%
  • sebepsiz infertilite

OY: 54 32,1%
  • viskozite

OY: 1 0,6%

• Ankete Katılan
    168
Oy kuzummmmmmm masallah barikallah gelismelerden bizi de bilgilendir. Canim senin uzun protokol mu oldu? Cok mu ilac kullandin? Neler kullandin? Agrin var mi? Toplama islemi nasil gecti? Bu idrara sikisma olayi cok kotu oluyormus sikintili mi oldu?

Benim bu ay embriyolar dondurulacak. Sonraki ay transfer yapılacak ama bu durumun sebebi kötü birşey değil yani doktorumun zaten herkese uyguladığı yöntem buymuş. Özellikle birşey olduğundan değil hatta hatırlarsın sen, yazmıştım daha önce. benim doktorumun yoğurt yiyişi bu :) Adetin 2. gününden itibaren 8 gün göbeğimden 200 e ayarlayıp kalem enjeksiyonla Puregon iğne yaptım. Sonra bu iğnelerin 5.sini yapacağım gün erken çatlamayı engellesin diye 5 gün her sabah Orgalutron diye bir iğne yaptım. Sonra adetin 10. gününe denk gelen günde çatlatma iğnemi yaptım. 36 saat sonra yani bugün öğlen yumurtalarım toplandı. Bu arada idrara sıkışık değil tam tersine mesanenin boş olması gerekiyordu, önceki akşamdan beri hiç birşey yiyip içme dediler be kahvaltı falan yapmadan gittim, girmeden önce tekrar tekrar tuvalete gönderdiler, sonra gittik ameliyathaneye sonra genel anestezi olduğu için ben birşey hatırlamıyorum. Uyandığmda odamdaydım. İdrara sıkışık olamız gereken zaman sanırım transferde bilmiyorum ama. Yani süreç böyle. Şuan adet sancısına benzer az ağrı var ama ayakta kalınca çoğalıyor dinleniyorum ben de. Haftasonuna gelmesi iyi oldu. Darısı sizlere inşallah, herşey yolunda gider de bu ay güzel haberlerle şenlenir topiğimiz :) dua bekliyorum hepinizden canlar

Canim dualarim hep seninle, tekrar kocaman masallah diyorum canim biliyorum senin hikayeni dr unun yogurt yiyisini brn bi cok kisiden yumurta toplamada idrara sikisik olmayi duymustum iqqraa_ bir kac kez tecrube ederek boyle anlatmisti ama senin doktorun hakikatrn organik yiyor yogurdu gozum iyice tuttu senin dr unu gelio Allah'in izniyle bebis, diyim ben sana insallah.

bılmıyorum kı ara verdım bı kaç defa oncceden tedavı gerı gıdıyo yumurtalıklar sacmalamaya devam edıo ne yapıcagımı sasırdım
O zaman ara verme tatlim sen de.

Cnm adet tarihim 17 aralık adetin 2. Günü aşılama için tedaviye başlıcam inş dün hsg çekildim çok şükür herşey yolunda
Tamam tatlim yarin girer girmez eklicem kismetse, hsg sonucuna cok sevindim
Aralikta adet oldugun gun yazar misin listeye adet tarihini de ekleyelim

hadi bakalım inşaallah hayırlı sonuçları burdn paylaşırız dün aşılama oldum ilk kez ilkinde tutma ihtimali az diyorlar ama benim sormakistediğim kızlar yıkama işleminden sonra sperm hareketliliği kaç oldu sizlerin aşılama yaptıranlar paylaşabilirmiiii:)

hayırlısı olsun canım inşallah hepimiz için.bende 27 kasımda oldum ilk aşılamamı ama doktor hiç bilgi vermedi bu konuda sorsa mıydım acaba ?

polyanna_30 13.11.2014 1.aşılama 28 11 2014 bekliyor
tatlım ben çok şükür ki pko lu değilim. kendi kendime adet görebiliyorum. ama dr um polikistik bir yapısı var diyor. bunun yanında sağ tüpümün uç kısmı tıkalı çok hafif bi açıklık var ordan yumurta da sperm de belki gecebilir dedi dr um ama sağda oluşan hiç bi ay gebelik oluşmadı hakkımızda hayırlısı. ben aşılama masrafına girmeden önce ki biliosun sağlık için de sıkıntılı o kadar iğne vs, tüplerin durumuna bakılmasının taraftarıyım. inşallah sende öyle bir sorun yoktur canım. dilerim pozitif olur sonucun ama aksi olursa tüplerine baktırmanda fayda var. eğer tıkalı ise tüpten başka çare olmuyor çünkü.[/QUOTE]

Ben sanırım aşılama olayına hiç geçmeden tüp bebek tedavisine geçicem. Bahara kadar eğer hamile kalmazsam tüp bebek düşünüyorum.

hayırlısı olsun canım inşallah hepimiz için.bende 27 kasımda oldum ilk aşılamamı ama doktor hiç bilgi vermedi bu konuda sorsa mıydım acaba ?

bizede doktor sölemedi canım ben sonucu istedimki üroloji doktoruna göstremek için ilaç kullanıodu eşim harekettlilik artsın diye ondan devam etsin mi diye arttırmış çok şükür ondan sordum :)

İkimizin durumu aynı. Benimde ilaçsız yumurtalarım büyümüyor.3 kez klomen tedavisi uygulandı. altıya tamamlıcaz ve eger olmazsa tüp bebek düşünüyorum. Aşılama düşünmememin sebebi klomen tedavisine göre %5 şansı arttırıyor. Devlet hastanesine gidebilsem yaptırırdım ama devlete gidecek vaktim yok. O yüzden özele gidiyorum. Bu kadar küçük bir ihtimale o kadar para vermek istemiyorum.

Vaktin varsa aşılamalarını devlette yaptır bence.

bizede doktor sölemedi canım ben sonucu istedimki üroloji doktoruna göstremek için ilaç kullanıodu eşim harekettlilik artsın diye ondan devam etsin mi diye arttırmış çok şükür ondan sordum :)
Sorabilirmiyim hangi ilacı kullanıyor eşiniz? Bizdede aynı sıkıntı var? İkeri hız hep 0

bana test yap falan demedi benim reglim çok düzenli zaten çocuk düşündüğümüzden beri aynı doktora gidioruz 14 ay oldu gecikince 2 gün test yap dedi.bende daha öncesinde çok heyecanlıyım ama test yapmıcam reglimi beklicem.
aşılamayıda öyle idrara sıkışık falan yapmadılar 10 da eşimin örneğini verdik 12.30 da beni aldılar 13.15 de çıktım canım

bana test yap falan demedi benim reglim çok düzenli zaten çocuk düşündüğümüzden beri aynı doktora gidioruz 14 ay oldu gecikince 2 gün test yap dedi.bende daha öncesinde çok heyecanlıyım ama test yapmıcam reglimi beklicem.
aşılamayıda öyle idrara sıkışık falan yapmadılar 10 da eşimin örneğini verdik 12.30 da beni aldılar 13.15 de çıktım canım

Canim bilmiom vazgecebilirim asilamadan normalde oluyo benim 4 u de normal yolla klomenle oldu asilamayi kesin olsun diye istiyodum belki tatilde yaptiririm bir ay ara vercem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…