- 12 Ağustos 2014
- 272
- 182
- 40
-
- Konu Sahibi Happy Meal
- #4.481
HayGunaydin benim guzel yurekli arkadaslarimCumamiz mubarek olsun insallah.
Resûlullah Efendimiz (s.a.v) buyurdular:
"Cebrâil (a.s) bana dedi ki: Allâhü Teâlâ sana selâm söylüyor ve buyuruyor ki:
Kul benim huzurumda namaza durup "Allâhu Ekber" dediğinde onunla aramızda bulunan perdeyi kaldırırım.
Kul "elhamdü" dediğinde Allâhü Teâlâ, "Hamd kime mahsustur?" diye sorar, o da "lillâhi" diye cevap verir.
Allâhü Teâlâ, "Allah kimdir?" diye sorunca "Rabbilâlemîn" der. "Alemlerin Rabb'i kimdir?" buyurunca "Errahmânirrahîm" der.
"Rahman ve Rahim kimdir?" diye sorunca "Mâlikiyevmiddîn" der. Bunun üzerine Allâhü Teâlâ,
"Ey kulum, din gününün sahibi benim" der. Kul, "İyyâke na'budu ve iyyâke nesteîn; Yalnız sana kulluk eder ve yalnız senden yardım isteriz" deyince Allâhü Teâlâ, "Ey kulum, mademki yalnız bana kulluk edip yalnız benden yardım istiyorsun, o halde istediğini dile ki sana verilsin" buyurur.
Kul "İhdinâ; bize hidayet et" deyince Allâhü Teâlâ,
"Hangi hidayeti istiyorsun?" buyurur. Kul "Essırâta'l-müstakîm; "Sırât-ı müstekîmi, doğru yolu" deyince Allâhü Teâlâ,
"Hangi yolu istiyorsun?" diye sorar. Kul "Sırâtallezîne en'amte aleyhim" "Kendilerine in'âm ettiğin bahtiyarların yoluna" deyince
Allahü Teâlâ:
"Ey meleklerim, siz de şahit olun ki ben bu kulumu, kendilerine nimet verdiğim peygamberler, sıddîklar, şehitler ve salihlerle beraber kıldım" buyurur. Kul,
"Ğayri'l-mağdûbi aleyhim veleddâllîn; Ne o gazap olunanların, ne de sapkınların" deyince Allâhü Teâlâ tekrar meleklere, "Şahit olun ki ben bu kulumu nimet verdiğim kimselerden kıldım, gazaba uğramışlardan ve sapkınlardan eylemedim" buyurur.
Kul "Amin" deyince onunla beraber bütün melekler de "Amin" derler..
Müslim, Müsâfirin 254; Nesâî, İftihah 25
Günaydın canım hayırlı cumalarGunaydin benim guzel yurekli arkadaslarimCumamiz mubarek olsun insallah.
Kul benim huzurumda namaza durup "Allâhu Ekber" dediğinde onunla aramızda bulunan perdeyi kaldırırım.
Kul "elhamdü" dediğinde Allâhü Teâlâ, "Hamd kime mahsustur?" diye sorar, o da "lillâhi" diye cevap verir.
Allâhü Teâlâ, "Allah kimdir?" diye sorunca "Rabbilâlemîn" der. "Alemlerin Rabb'i kimdir?" buyurunca "Errahmânirrahîm" der.
"Rahman ve Rahim kimdir?" diye sorunca "Mâlikiyevmiddîn" der. Bunun üzerine Allâhü Teâlâ,
"Ey kulum, din gününün sahibi benim" der. Kul, "İyyâke na'budu ve iyyâke nesteîn; Yalnız sana kulluk eder ve yalnız senden yardım isteriz" deyince Allâhü Teâlâ, "Ey kulum, mademki yalnız bana kulluk edip yalnız benden yardım istiyorsun, o halde istediğini dile ki sana verilsin" buyurur.
"Hangi hidayeti istiyorsun?" buyurur. Kul "Essırâta'l-müstakîm; "Sırât-ı müstekîmi, doğru yolu" deyince Allâhü Teâlâ,
"Hangi yolu istiyorsun?" diye sorar. Kul "Sırâtallezîne en'amte aleyhim" "Kendilerine in'âm ettiğin bahtiyarların yoluna" deyince
Allahü Teâlâ:
"Ey meleklerim, siz de şahit olun ki ben bu kulumu, kendilerine nimet verdiğim peygamberler, sıddîklar, şehitler ve salihlerle beraber kıldım" buyurur. Kul,
"Ğayri'l-mağdûbi aleyhim veleddâllîn; Ne o gazap olunanların, ne de sapkınların" deyince Allâhü Teâlâ tekrar meleklere, "Şahit olun ki ben bu kulumu nimet verdiğim kimselerden kıldım, gazaba uğramışlardan ve sapkınlardan eylemedim" buyurur.
Günaydın canım hayrli cumalar
peki mesela tutmadı ikinci kez aynı merkezde yaptırırsak yine aynı ücretmi alınıyorArkadaşım çok güzel cevaplamış, aynı oranda hatta daha yüksek oranda gebelik elde ediliyormuş dondurulmuş embriyolarla. Hatta dondurulmuşlar ile hamile kalırsan erken düşük riski taze embriyo transferine göre daha az oluyormuş bir de bebek daha normal kiloda doğuyormuş. Yani taze embriyo transferi ile hamile kalındığında bebek daha erken doğduğu için kilosuda az oluyormuş. Benim doktorumun açıklaması böyle.
kızlar merhaba bilen hatırlayan vardır belki benm pankreasımla alakalı bir rahatsızlıgım var atak gelince birkça gün hastanede yatmamı gerektiren ve geçen hafta hastanede gecirdim aşılamadan sonra hiç bir şey yapamadım pankreasım yüzünden hastanedeydim ama çok merak ettim pozitif sonuç ları özellikleHappy Meal seni çok merak ettim bu yüzden girdim inşallah sonuc olumludur. tekrar yakınlarda giremeyebilirim . bu arada bu ay ne yumurta takip ettirebildim nede ilişki oldu bugun fırsat bulursam yumurtama baktırmaya gidim diyorm ilaçsız pek gelişmiyor ama ALLAH bu isterse olur hepinizin CUMASI mübarek olsun allaha emanet olun ve hamile arkadaşlar bizim içinde dua edin
ya böyle bi durumda peki dondurma yaptırmak dahamı mantıklı görünüyor ne ? ama ya ilk seferde tutarsa ozamanda para boşa gidicek geri iade etmezler dimi@marpesa cım şimdi bursa acıbadem tüp bebek merkezi ile görüştüm. Şehir dışındayım diyince fiyat bilgisi verdiler.Tüp bebek işlemi 5000-6000 tl arasında olur. Fakat dondurmak isterseniz 1195 tl ödersiniz, bu yıllık ücrettir, fakat sadece dondurma ücretidir, yani yıl içinde soraki aylarda tekrar dondurulmuşlardan transfer isterseniz 1195 tl daha ödemeniz gerekir her transfer için dediler. Yani bursada da 1.transferden sonraki transferlerde ücret alınıyormuş, ama bizim 2000, orada 1195 tl imiş. Bu farkıda soracağım acıbademin merkezine şimdi uaşabilirsem, acaba her merkezde farklı fiyat mı var diye. Yine yazarım ilgilenen arkadaşlar olursa, sen artık çok ilgilenmeyebilirsin malum.hamilesin nasılsa.
aynen okudum öğrendim arkadaşlarım :) okumaz olaydım bu ne ya hu 385 lira muayene ücretimi olurmuş zaten milyarlar dökücez ...valla anlamadım gitti ama şuan da ulaşım olarak ta kafama yatan 1- kadıköy acıbadem ,2-umut tüp bebek... dondurulmuş yaptırmam ekstra ücret vermiyim diyorum... kızlar bu arada çok teşekkür ederim herkeseeeeTeşekkürler canım ama ben değil, K karamel1985 gitmeyi düşünüyor oraya, onun için güzel bilgilendirme olmuş. Okur o da gelince.
Gunaydin benim guzel yurekli arkadaslarimCumamiz mubarek olsun insallah.
Allahü Teâlâ:
bende senin haberlerini az önce okudum cnm geri sayfalara inmiştim sen yazmadan pozitifi okudum inan çok sevindim Allahım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin Allah nazarlardan kem gözlerden korusun İSTEYEN HERKESE NASİP ETSİN Mevlam bu ay hiç umudum yok yumurta dahi olmaz gibi çünkü ilaçsız gelişmiyor Aada çayı içtim cnm tavsiyenle soğan suyu ve incirde kullanıyorm ama hastanede yatarken hiç birini kullanamadım bu hafta başladım bugunde bi gidip yumurtalara baktirim diyorm umudum yok ama Allhtan umut kesilmezCanimmm buyuk gecmis olsun Rabb'im sifasini versin insallah simdi daha iyisindir. Yumurtalarini hic takma kafamna, adacayi ve kuru incirle desteklemeye calis, benim Elhamdulillah pozitif oldu, hepinizin duacisiyim biiznillah. Allah'a emanet ol canim arada gir senlendir topigimizi
tskler canım seninde cuman ve tum din kardeslerımınde cuması mübarek olsunGunaydin benim guzel yurekli arkadaslarimCumamiz mubarek olsun insallah.
Allahü Teâlâ:
(BAŞKA SİTEDEN ALINTI )
slm kizlar gecenlerde siteleri gezerken kendisinin hemsire oldugunu soyleyen bi kadin
her ay kendisini test yaptigini ve yuzde yuz dogru ciktigini yazmis ve en az 10gun onceden bunu bildigini yazmis.
bunun icin elini iyice yikayip afedersiniz orta parmagini vajinasina sokuyormus,
eger parmagina sert bisey gelirse bu rahmiymis yani adet olacakmis,
eger sonsuz bi bosluk geliyosa rahmi yukarda yani hamile demekmis.
siz hic duydunuzmu bunu kadin cok emin konusuyodu..........
BENDE MERAK ETTİM VE SİZLE PAYLAŞMAK İSTEDİM YANLIŞ ANLAMAYIN
qaraqiz kader arkadaşım sen nasılsın ne yapıyorsun okudugum kadarıyla yumurta takibindesin ve benm gibi ada çayına başlamışın cnm ben bu ay tedaviye baslayamadım baslasamda aşılama değil yumurta takibi yaptırıcaktım kısmet olmadı rahatsızlandım hstanede gecirdim gecen haftayı bu ay pek yumurtadan umudum yok ilaçla dahi zor gelişen yumurta ilaçsız nasıl gelişir benmkilerde çok tembel bugun gidicem bi mucize olur belki gelişir en azından yumurtan oluncqa umudun oluyo YUMURTA OLMAYINA UMUTDA OLMUYOR
günaydın canım sanada hayırlı cumalarGünaydın, Hayırlı cumalar..
Birinci deneme zaten ödediğin tüp bebek fiyatının içinde oluyor canım. Ayrıca benim doktorumun uygulamasında dondurma işlemi tüp bebek ücretinin içinde. Yani toplamda 5200 tl nin içinde.Dondurulmuş embriyolar bekliyor. Eğer olmazsa benim şuan yaşadığım gibi yani. O zaman dondurulmuş hazzır embriyolarla benim merkezde 2000 tl ödeniyor ve transfer yapılıyor. Bu defa yumurta toplama falan olmadığı için kullanılan o pahalı ilaçlara para ödemiyorsun ilaç masrafın sgk varsa en fazla 50 tl falan oluyor. O ilaçlarda rahmi hazırlamak için. Yani sadece 2000 tl ye tekrar tüp bebek denemesi yapmış oluyorsun, aşılama fiyatı kadar az oluyor yani.peki mesela tutmadı ikinci kez aynı merkezde yaptırırsak yine aynı ücretmi alınıyor
Canım tüp bebeğe karar verirsen o muayene ücretini tüp bebek ödemesinden düşüyorlarmış sanırım öyle yazmışlar dikkat et bak :) Evet çok fazla ama öyle eğer profesör muayenesi istersen yani . Bu arada dondurulmasını istemezsen olmazsa ilk denemende hamilelik.(İnşallah olur tabi ki)O zaman bir daha denemek yine 7000 civarında tutar yani yine aynı ilaçlara maruz kalırsın ve aynı işlemler yapılır.aynen okudum öğrendim arkadaşlarım :) okumaz olaydım bu ne ya hu 385 lira muayene ücretimi olurmuş zaten milyarlar dökücez ...valla anlamadım gitti ama şuan da ulaşım olarak ta kafama yatan 1- kadıköy acıbadem ,2-umut tüp bebek... dondurulmuş yaptırmam ekstra ücret vermiyim diyorum... kızlar bu arada çok teşekkür ederim herkeseeee
Yani tabi ödemezler geri ama boşa gitmiyor birkaç yıl sonra tekrar bebek düşündüğünde çocuğuna kardeş yapabiliyorsun tekrar o dondurulanlardan. Yani evet daha mantıklı oluyor sanki canım.ya böyle bi durumda peki dondurma yaptırmak dahamı mantıklı görünüyor ne ? ama ya ilk seferde tutarsa ozamanda para boşa gidicek geri iade etmezler dimi
Canım tüp bebeğe karar verirsen o muayene ücretini tüp bebek ödemesinden düşüyorlarmış sanırım öyle yazmışlar dikkat et bak :) Evet çok fazla ama öyle eğer profesör muayenesi istersen yani . Bu arada dondurulmasını istemezsen olmazsa ilk denemende hamilelik.(İnşallah olur tabi ki)O zaman bir daha denemek yine 7000 civarında tutar yani yine aynı ilaçlara maruz kalırsın ve aynı işlemler yapılır.