HİKAYEM
1999 YILINDA EVLENDİK İLK BİR YIL KORUNDUK BİRKAÇ AY İÇİNDE HAMİLE KALMAYINCA HEMEN DR GİTTİK VE YUMURTALIKLARIMIN AZ ÇALIŞTIĞI TANISI KONULDU YUMURTALARIM BÜYÜTÜLDÜ VE O AY HAMİLE KALDIM HERŞEY YOLUNDA GİDERKEN 16 HAFTADA SUYUM SIZMAYA BAŞLADI BİR HAFTA ÖNEMSEMEDİM DOKTORA GİTMEDİM VE GİTTİĞİMDE BEBEĞİN SUYU İYİCE AZALMIŞTI DOKTOR HEMEN ALMALIYIZ DEDİ BURSA/ İNEGÖL DEVLET HASTANESİNDE 12 SAAAT SUNİ SANCI VERİLDİ VE BEBEK DOĞURTULDU RAHİM TEMİZLENMESİ İÇİN O KADAR ACIDAN SONRA AVAZ AVAZ BAĞIRTILARAK CANLI CANLI KÜRTAJ YAPILDI DÜŞÜKTEN BİRKAÇ AY SONRA YİNE DR YOLU RAHİM FİLMİ ÇEKİLDİ VE RAHİM YAPIŞMIŞ İNEGÖLDEKİ DOKTOR BU ŞEKİLDE TÜP BEBEKLE BİLE HAMİLE KALAMAZSINIZ DEDİ EŞİMLE BERABER AĞLAYARAK DOKTORDAN ÇIKTIK
BURSA DA BİR DOKTOR BULDUK HEMEN HİSTEROSKOBİ ARDINDAN 4 AŞILAMA NEGATİF SONUÇ SIRA GELDİ TÜP BEBEĞE ARTIK YUMURTA TAKİBİ BURSADA, TOPLAMA VE TRANSFER İSŞLEMİNİN İSTANBULDA AMERİKAN HASTANESİNDE YAPILDIĞI 3 TÜP BEBEK SONUÇ NEGATİF. GENETİK TANI VS BİR SÜRÜ TESTLER YİNE RAHİM FİLMİ YİNE YAPIŞIKLIKLAR YİNE HİSTEROSKOPİ YUMURTALARIM KALİTELİ 10 YADA 15 YUMURTA BÜYÜYORDU EŞİMİN SPERM HAREKETLİLİK SAYISI GÜZEL AMA OLMUYORDU
4. TÜP BEBEK TEDAVİSİ BURSA TÜP BEBEK MERKEZİNDE SONUŞ POZİTİF İKİZ BEBEKLERİME HAMİLEYDİM 16 HAFTAYA KADAR KORKA KORKA GELDİK 24 SAAT DOĞUM SANCISI ÇEKİYORDUM DOKTORUMA SÖYLEDİĞİMDE YARIN GEL BAKALIM DEDİ AMA YARIN GEÇTİ ARTIK SONUNCA BEBEĞİN BİRİNİN SUYU GELDİ VE HEMEN DOĞDU AMA PLASANTASI KALDI DOKTORUM PLASANTANIN UCUNU BAĞLADIM GİTTİĞİ YERE KADAR GİDELİM DEDİ VE ÇOK DAHA ZOR MEŞAKATLİ GÜNLER BAŞLADI CRP DEĞELERİM ZAMAN ZAMAN ÇIKIYOR ZAMAN ZAMAN DÜŞÜYORDU BU ARADA DOKTORUMLA ZITLAŞIYORUM TAMAM DÜŞÜK OLUYOR AMA SEBEBİNİN NE OLDUĞUNU ARAŞTIRMAK İSTİYORUZ HASTANEDEN KAÇIP BAŞKA DOKTORLAR BAŞKA ULTRASYONLARA GİRİP YAPILACAK BAŞKA BİRŞEYLERİN OLMASIN İHTİMALİNİ ARAŞTIRIYORUZ GİTTİĞİMİZ BİR PROF DOKTOR RAHİM AĞZI YETMEZLİĞİ OLDUĞUNU BİR DAHA HAMİLE KALIRSAM RAHİME DİKİŞ ATILMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ BU ŞEKİLDE 21 GÜN DAHA GEÇTİ ARTIK İYİCE CRP DEĞERLERİM YÜKSELİMCE TAMAM DEDİM BEBEĞİM DOĞURTULDU
5. TÜP BEBEK TEDAVİSİNİ YİNE BURSA TÜP BEBEK MERKEZİNDE YAPILDI SONUÇ POZİTİF DÖRDÜZ DÖLEENEN GEBELİK İLK KALP ATIŞLARINDA SEVİNÇMİ ENDİŞEMİ BEİNMEYEN DUYGULAR 7 HAFTA DOKTOR KONTROLUMUZDE BİR BEBEĞİN KALP ATIŞI DURMUŞTU ÜÇÜZ GEBELİĞE DEVAM 12 HAFTAYA GELENE KADAR KANALARIN OLMASI ÇOK ŞİDDETLİ MİDE BULANTILARI VS HERŞEYİN KATMERLİSİ VEE RAHİME DİKİŞ ATILDI ARTIK ÇOK KORMUYORDUM 14 HAFTA DA BİR BEBEĞE REDÜKSİYON YAPALIM DAHA SAĞLIKLI GEBELİK DEVAM ETSİN DEDİ TAMAM BEBEKLERİME SAĞLICAKLA KAVUŞAYIMDA ONUDA ATLATIRIZ ÇOK ACI BİR TECRÜBE DAHA EŞİM İZLERKEN DAYANAMADI REDÜKSİYON İŞLEMİNİ 16 HAFTAYA GELDİK BENİM İÇİN KORKUTUCU HAFTALAR AMA DİKİŞM VARDI ÇOKTA ENDİŞE ETMEYEYİM DİYE DÜŞÜNÜYORDUM AMA DİKİŞ SAĞLAM DURDUĞU HALDE BİR BEBEK RAHİMİ YIRTARAK DÜŞTÜ BİRKAŞ SAAT SONRADA DİĞER BEBEĞİMDE DÜŞTÜ AMA İÇERİDE 14 HAFTALIK REDÜKSİYON YAPILMIŞ BEBEĞİNDE DOĞMASI GEREKİYORDU YİNE SAATLERCE SUNİ SANCI ÇEKTİM KAN DEĞERLEİM 7 YE KADAR DÜŞÜNCE ARTIK ACİL KÜRTAJA ALINDIM BİR TÜRLÜ TOPARLAMADIM BİR HAFTA DAHA HASTANEDE KENDİMİ TOPARLAMAK İÇİN KAN DEĞERİM YÜKSELMESİNİ BEKLEDİK ELİMİZ YİNE BOŞ EVEİMİZE DÖNDÜK KANAMAM DURMUYORDU 2 AY GEÇMİŞTİ DÜŞÜKTEN SONRA BELKİ İÇERDE PARÇA KALMIŞTIR ENDİŞESİYLE TEKRAR KÜRTAJ YAPILDI BİR YIL DÜZENSİZ KANAMALARIM DEVAM ETTİ BU SEFER DE TEKRAR HİSTEROSKOPİ YAPALIM DEDİ DOKTOR VE YİNE BİR HİSTEROSKOPİ DAHA
BU SEFER İSTANBULDA ÇOK ÇOK TANINAN BİR DOKTOR VE HATTA TÜP BEBEĞİN İLKLERİNEDEN OLAN PROF DOKTOR MUSTAFA BAHCECİ PROF DOKTOR OLSUN DİYE FAZLADA ÜÇRET ÖDEDİK AMA HAYATIMIZIN HATASI OLDU SADECE 3 YUMURTAM BÜYÜDÜ 2 TANESİ İKİNCİ KALİTE BİR TANESİ 1 KALİTEYMİŞ 6. TÜP BEBEK TEDAVİMİZDE NEGATİF SONUÇLANDI
7. TÜP BEBEK TEDAVİSİ JİNEMED BURSADA YAPILDI VEEEEEEE SONUÇ POZİTİF
iki tane yumurta transfer edilmişti 1 birinci kalite diğeri ikinci kalite yumurtaydı ve bana sadece tek bır bebeçik tutunmuştu bizimde istediğimiz buyda
HAMD Ü SENALAR OLSUN
gunlerce aylarca evde tek basına yatarak RABBİME dualar ederEk gecen 7 ayın sonunda yenı bır mutluluk başladı
HAYATIMDAKİ YENI SAYFANIN AÇILMASI
aslında en başı neresıdir bılmıyorum 15 günden beri ishal ağrısı gibi zaman zaman bır ağrım var ama dr kontrolumuz olduğundada iki seferde de dile getırdım dr tatıle gıdeceği için 10 arayla iki kez görüştük veee bır sorun görmedi ama çıkışta her zaman sekreterıne randovu taırıhı şu diye demedi bızde tam asansore bınecektıktı randovu almadığımızı fark ettık ve ben gerı dönüp randovumuz ne zaman dedım dr beyde sırtıma vurarak 14 gün sonra görüşelim ve birkaç adım attıktan sonra gerı dönüp çiğer geliştirici olmuşmuydun kaç doz dedi bende 15 gün arayla 3 doz olduğumuzu söyledim vee bu durum benı bıraz şüphelendirdi
veee tarıh 4 ağustos annemın ölüm yıldönümü bır ara şöyle dua etmiştim ALLAHIM yıllar önce bugün benı benden almıştın şimdi bana benı gerı ver diye saat 16:00 çivarında yıne ishal sancısı gibi bir sancım var ama yıne ömensemiyorum eşimde iftara yemeğini dışarda yıyecek evde yalnızım saat 21: 00 olduğunda wc ye gıttığımda pembemsi açık renkli kan vördüm ve ağlayarak eşimi aradım sonra dr ve hemşire açtı dr bey tatılde ben yardımcı olayım durumumu anlattım nst gır bakalım ona göre hareket edelim dedi hemen gıttım ve nst sonucu hıç bır şeyım yok sabaha kadar yıne sancı içinde geçirdiğim saatler sonunda sabah oldu wc ye gıtıığımde bu sefer sümükümsü kan bu nişandı hemen burdakı dr gıttık nst ye bağladı ulrasyonda baktı ve bebek haftasına göre çok küçük hatta 1300 gr dedi nst de sancı yok senin r.a.y varmış sancı yaşamazsın dedi eve yolladı bızı veeee butun gun bır çöküntü içinde geçen saaatler benım dr 1500 gr geçmiş demişti bebeğime ne olmuştu dıye endişeli saatler sancılarım da 10 dakıkada bır oluyor ben yıne kıvarnıyorum bursada kı dr hemşireside nst de bırşey yoksa endişe etme dedi yanı ben harıç herkez ağız bırlığı etmişcesine sancılarıma ınanmıyorlar bana yardımcı olmuyorlardı eşim bile sen çok biliyorsun dr dalga geçer gibi konuşuyorsun diyıp benı anlamamazlıktan geliyorlardı
veee saat yıne 21:00 ben artık beklemek istemıyordum canım çok fazla yanıyordu eşime dedim arıyorum hemşireyı dr ulaşıp bana yardımcı oluyorsa olsun olmuyorsa başımızın çaresine bakalım çünkü kötüyüm tamam dedi vee hemen yola çıktık yalnız gıtmeyelım ablamı da alalım bırşey olursa yardımcı olur dedım veee sancılarım önce 7 dakıkaya sonra 5 sonrada 3-2-1 derden durmuyordu hastaneye kendimi zor attım hemen benı masaya yatırdılar nöbetçi dr senın işin bıtmış acil sezeryana alıyoruz dedi 24 saat içinde o kadar çok çöküntü yaşamıştım ki ne yapacağımı bilmeden kıvarnıyordum başımda 3-5 tane hemşire bır sonda takıyor bırı damar yolu açıyor bırı tansiyon ölçüyor bırı bilgilerimi alıyor biri kıyafetlerımı çıkarıyor ve bana sürekli ıkınma diyorlar ve dr bır kez daha gelip ultrasonla bakım bebek yaşıyor mu dıyor ALLAHIM diyorum yoksa bebeğime bırşey mı olmuştu dr kuvez yok sen neden bu kadar geç geldi şimde ne yapacağız dedi yıkım yıkım yıkım üstüne yıkımlar bu psıkolojıyle bebek küçük yaşadığıda mechul neden sezeryan olup kendıme ezıyet çektıreyım psıkolojısıyle bende olabıldığınce ıkınıyorum hemşirelerden gızlı gızlı veeee sedye geldi sezeryana alacaklar artık benı son bır ıkınmamla bebek makat doğdu kafası içerde hemşireler şaşırdı ellerıne eldiven bile giyme fırsatı olmadan bebeğe ne yapacaklarını bilemiyorlar bağrışmalar haykırışlar dr b enı ameliyathane de bekliyor sezeryan olacağım ya hemşireler bana halen ıkınma dr bekliyelim diyorlar bebeğin kafası içerde ölsün mü ben de yıne ıkındım bebeğim doğdu herkesde bır telaş göbek kordonunu keserken bile elleri tıtreyen hemşireler bebeğin popsuna vuruyorlar ağlamıyor koşturarak kuvoze götürürken inceden bır vayyvvv sesi bebeğimin ohhhhhh diyorum dr geliyor önce serklajımı kesiyor sonra bağırtarak kürtaj yapıyor sonra rahıme bır kaç dikiş atıryor ben iyiydım önemli olan bebeğimdi kuvoz yok nereye serkedecekler ne olacaktı şimdi de telefon trafiği bebeğim için hastaneler aranıyor du dr arayıp şu hastaneye sevk edın dedı veee ben tekerleklı sandalyedeyım yoğun bakımın önünden geçerken hemşire hanıma rıca ettım bebeğimi gösterırmısınız bebeğimin gözlerı fıldır fıldır dı RABBIME HAMD OLSUN diyorum yatagıma yattığımda ınanırmısınız ne bır sancı nede bır acı vardı sokaklara çıkıp koşup oynamak istıyordum bebeğim haftasıyla uyumlu kılosu gr vee sağlık problemi de yoktu benden mesudu varmıydı
eve geldik eşime şimdi bana ınandın mı dedım gülüyor ağzı kulaklarında kızım dıyor başka bır laf çıkmıyor
RABBİM HAYIRLISIYLA İNŞALLAH KIZIMA UZUN ÖMÜRLER VERMİŞTİR
VEEEE PRENSESİMİN ADI YÜSRA İNŞAALLAH
YÜSRAM ŞİMDİ 8 AYLIK RABBİM HAYIRLIYSA HERKEZE NASİP ETSİN BU GÜZELLİĞİ