- 22 Mayıs 2013
- 2.156
- 1.185
- 248
- Konu Sahibi Happy Meal
- #2.781
canım günaydn kafamızı şişirmedin bilakis zevkle okudum ve demekki her evde sorunlar aynı diye kendimi teselli ettim emin ol bu tartışma her evde var anneleri dokunulmazdır eşlerimizin ama kafama takıldı benim eşimde kpss ye hazırlandı girdi çıktı dersaneye falan gitti ercihler bitti bu sene tekrar kpss varmı ben şuan için yok diye biliyorm benm eşim ama 4 yıllık yüksek lisans mezunu tekrar hazırlanıcaktı ama şuan için sınav belli değil belkide bu sene olmayacak diye biliyorm . .bak bende allah izin verirse adet olmam inşallah ama adet olursamda tüp bebeğe geçmeyi istiyorm benmde tek güvencem annemler eşimin ailesinden zaten bir beklentim olmz bizden istemsinlerde vermesinler razıyım zaten verende oolmaz .ben adet olursam tüp bebek merkezine ön görüşmeye gidicem ama eşim babası fıtık ameliyatı olucak diye ailesinin yanıan gitti yaklaşık 800km gidiş 800km geliş buda bize zaten en az 1000tl benzine mal olur daha fazla tutmazsa her neyse ben herseyı hesap edıyorm kısıyorm kendıme bişi almıyorm sırf bebek sahıbı olmak için bu ay iğneye sukdar para verdik aman sundan kısayım bundan kısayım diyorm eşimin umrunda değil ayrıca benm eşim şuan işsiz kpss ye hazırlanmak için dersaneye gitmek için istifa etti tek maaşız oda ben çalısıyorm ben kendı kazandıgımı dahi harcayamyorm babasının yanına gitmsine canım sıkılmıyo en doğal hakkı gıdıcek tabi ama bunlar 6 kardeş ve aralarında tek işsiz benm eşim dierleri hiç biri daha yakın mesafeden dahi gitmedi bizimkinden baska sallayan yok bende bunu sorun yapıyrm ayrıca BENIM tek sorunum şu bebeğin olmayınca eşinin ailesini yanında kıymetin olmuyo ben cok saygılıyımdır her hizmeti hürmeti ederim ve herseyden çekinirim yanlıs anlasılır dıye herseye dıkkat ederm ama cocugu olan eltım cok rahatdır kaynanam kayın babama herkese bagırır cagırır agzı dolu dolu kendını korur cocugu oldugundan kımse ona bırtek kötu laf veremez cunku verırlerse iş kötüye gider ayrılırlarsa yuva yıkılır ama bızım oyle değil çor yok çocuk yok bişi oldumu eşim atlar aile için bi sorn var dıyelım hemen atlar corum yok cocugum yok gıder agznı burnunu kırarım falanın der yanı sorumlu hıssetmıyo kendını hıc bırseye hepımızın sorunları farklı farklı BEN TÜP bbek mı YAPSAM EBEK SAHIBI NASIL OLURUM DERDINDEYIM EŞİM BABASININ fıtık amelıyatının derdınefıtık amelıyatıda rısklı degılmıs yanı ondan dıyorm ben eşimle ayrı olucam yılabsında mesela sırf bu yüzden belkı bebegım var hamıleym sevıncımı paylasıcakt belkı hemıle degılım üzüntümü paylasıcaktm ama bunu aılesı anlamaz ıste
canım zaman ayırıp okumak bir yana cevap yazdığın için ayrıca tşk ederim. seni o kadar iyi anlıyorum ki. sen yine de doğru yoldasın bilio musun. bırak eltin çocugu varken öle davranışlar sergişlesin. sen olunca yapma. yine buyukluk senin olur. fıtık ameliyatı mı? ya bu analar babalar çocuklarını nasıl parmaklarında oynatıolar böle. benim annem fıtık ameliyatı oldu 3 yıl önce. ameliyat yarım saat surdu. bi gece hastanede tuttular. ertesi gun yuruyerek çıktı. bu ameliyatın tehlikeli olanı vardır belki bilemem ama Allah şifa versin. eşin gitmeyiversin o kadar yolu. bak ben de senin gibiyim bilio musun kuruş harcamamaya çalışıyorum. yüz kremim biteli belki 3 ay oluyor almıyorum. çaydanlığın buharıyla nemlendiriyorum her sabah ve akşam yuzumu. makyaj malzemelerim bitiyor diye. çok elzem olmadıkça makyaj yapmıyorum. annem sağolsun ne zaman dışarı çıksak evin butun market ihtiyacını pazar ihtiyacını görüyor. eşimden bi işte ağdaya gitmek için ayda bir kere harclık alıyorum o kadar. zaten dünya borç ödüyoruz diye onu zorlamamaya çalışıyorum. hafta sonu eşimin aile buyuklerinin yanına istanbula gittik. kayınpederim gelmedi kaynanam ben eşim ve eşimin teyzesi gittik. kaynanam demez mi oğlum gidiş dönüş feribotu sen ödeyiver. ödedi tabi eşim. sonra eşim bana dioki mutfak masrafını kıs hiç hesapta yokken çıktı feribot parası. ya ben senden mutfaga para kaç aydır istemiyorum acaba farkında mısın? sadece akşamları bişey lazım mı diye arar ben de ekmek ya da yogurt alıver derim o kadar. ne bi canımın dondurma çekmişliği vardır ne çerez ne cips. bana dioki mutfaktan kıs biraz. ulen zaten annem alıo herşeyimizi. sölemiom annemin aldığını kızıo nie ona masraf ettiriosun bizim paramız yok mu die. var mı? sormuo da evde peynir bitmişti aa şimdi var nası aldın die. bazen ona çok kızıyorum çok. işte dun akşam yine beni çileden çıkardı. benim eşim de canım kpss kurslarını araştırdı. her biri bu sene son dedi 2015 için. dershaneler deli gibi ders veriyor. olmayacaksa bu insanlara nie ders verilsinki. hadi dielim olmayacak, millet paralarını geri istese yeridir. o yuzden biz var diye biliyoruz. ben 2 aydır işsizim. küçülmeye gidiyorlarmış işten çıkardılar. ben çalışırken eşim biz tek senin maaşınla geçiniriz ben işten ayrılıcam ders çalışıcam evde demeye başladı. ama biz benim maaşımla geçinmeye çalışıp geçinsek de borçlara yetmez maaş her ay bi dunya haciz kesilio maaşlarımızdan. derken ben işten çıktım da o da çalışmaya devam. bazen çok bunalınca ben bu patronla yapamıyorum gururuma dokunuo annemlere yerleşelim sınava kadar evi kapatalım bi depoya taşıyalım eşyaları işten ayrılıcam da yapıo. Allah'ım yardım etsin ara ara bombalar patlatıo böyle. şimdi bu gemi gidio elhamdülillah. inşallah işten de ayrılmaz aklını da biraz başına toplar.
Dayanamaz bu herifler akşama düzeleceksiniz gör bak bu arada kullanabildiğin kadar kullan psikolojik olarak çok iyi durumda olmadığını belli et ona. Şimdi yaptın yaptın yoksa bi daha bu şansı bulamazsın canım :)
aynen canım çok doğru demişsin. ben iğne acıtsa da güçlü görsün beni diye anlamadım valla bişey diip geçiyorum. o nasıl kpss için saygı bekleyen bi süreçteyse bu da benim sürecim sonuna dek kullanıcam :)